-
Εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους με τις καταναλωσεις....και ενταξει ειπαμε εισαι του diesel ... το βαζεις και ταμπελα να το βλεπουμε
-
@Tkin73 από τις φωτό συμπεραίνω ότι έχεις πάει ο ίδιος και είδες το αμάξι από κοντά. Πες αν θες πως το έζησες. Ποιότητα υλικών, συναρμογή. Έκλεισες πόρτες, προσπάθησες να κουνήσεις την κεντρική κονσόλα, ακουμπησες λίγο στιβαρά με το δεξί πόδι στην κονσόλα να δεις αν 'διαμαρτύρεται'; Τι αίσθηση σου άφησε το όχημα από κοντά; Το πήρες td;
ΥΓ: Τοχω ξαναπεί ξέρω αλλά είναι πολύ όμορφο αυτό το μπλέ. Στα μάτια μου κάνει πιο όμορφο από το κόκκινο του promo...
-
Οι καταναλώσεις είναι από 1.5 150 tsi.
Ρώτησα τον πωλητή για αυτά τα νούμερα.
Πωλητής το αγαπημένο μου είδος! Και με ύφος και άσχετος!
Δεν ήξερε τπτ ουσιαστικό για το αμάξι γιατί πολύ απλά ...μόλις ήρθε! Όποιος μπήκε από χθες το βράδυ εδώ και διάβασε το νήμα είναι προφεσορ μπροστά του!
Οι καταναλώσεις μου λέει είναι αυτές που βλέπεις με ύφος πάντα! 5 του λέω σε υψηλή ταχύτητα; Έφερε ναι μου λέει άντε μισό λίτρο πάνω!
Καλά του λέω και 6.5 συμβιβάζομαι το θέμα εκναιην έχει 8 ....και με στραβό κοίταξε!!
Υπάρχουν 9 αμάξια σαν αυτά του λανσαρισματος 27000 χιλιάδες με το κλειδί όλα στο μπλε της φωτογραφίας.
Εντάξει νομίζω έχει τα πάντα εκτός νομίζω από αυτόματο παρκάρισμα και πόρτα αυτοματη. Το αντίστοιχο φοκους με αυτόν τον εξοπλισμό , άσε που δεν έχει την ρυθμιζόμενη ανάρτηση , πρέπει να κοστίζει πάνω από 32000!
Εξωτερικά το αξαξι είναι ωραίο συγκρατημένο σχεδιαστικά με ωραία νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά με πιο δυνατό του σημείο το πίσω μέρος με το ενιαίο λεντ .
Λάστιχα 225 40 18 δεν ξέρω πως θα τα πηγαίνουν σε κοπανημα πολύ χημηλο προφίλ.
Εσωτερικά έχει μαλακά πλαστικά ψηλά στην κονσόλα και ψηλά στην πόρτα και στο πλάι της πόρτας εκεί που ακουμπά το χέρι.
Στην έκδοση του λανσαρισματος το κάθισμα στο πλάι και η πλάτη του καθώς και το υποβραχιονιο είναι δερμάτινα.
Πιο χαμηλά η ποιότητα των πλαστικών είναι μετρια.
Τιμόνι πολύ ωραίο μικρό flat bottom και η ποιότητα των διακοπτών στο τιμόνι οκ , δεν ειναι Μάζντα αλλά είναι στον μέσο όρο .
-
Λογικό κάτι θα πρέπει να έχει να δώσει επιπλέον στα Golf/A3. Έχω μεγάλη απορία να δω ποιο θα μου κάνει καλύτερη εντύπωση ως κατασκευή. Καλά νάμαστε όλα θα γίνουν.
-
Χωρίς να έχω μπει στο γκολφ θεωρώ ως αίσθηση ποιότητας εσωτερικού είναι σίγουρα υπέρ του γκολφ.
-
Οθόνη οργάνων χορταστική με τα ψηφιακά τέλεια τοποθετημένη σε σχέση με τιμόνι και κάθισμα έβλεπα τα πάντα μέσα από το τιμόνι χωρίς προσπάθεια, τα ακούς 2008?
Η 10αρα οθόνη πολυμέσων δεν άνοιγε , τον ρώτησα τον πωλητή δεν γινόταν να την ανοίξει...
Λεβιές ταχυτήτων απιστευτος! Πολύ ωραίος κοντός σε ύψος, τέλεια τοποθετημένος , έχω φωτογραφία που τον πιάνω και ακουμπάω στο υποβραχιονιο , έχουν κάνει φοβερή δουλειά.
Έβαλα ταχύτητες στατικά κανένα κλατς κλουτς, τα ακούς Σκόντα?
Γενικά ωραιο το περιβάλλον όχι αμάν και ντε αλλά οκ.
Φυσικά όλα τα λεφτά είναι στην καμπίνα το βράδυ όταν θα ανοίγει ο κρυφός περιμετρικός φωτισμός.
Το κάθισμα μου φάνηκε λίγο στενο και το ύφασμα του λίγο ζεστό.
Πίσω μου αφού βολεύτηκα μπροστά έκατσα και χωρούσα οκ έβρισκαν κλασικά τα πόδια μου , 1.92 , αλλά σίγουρα ήμουν πιο καλά από το φοκους. Σε φάρδος όμως νομίζω ήμουν πιο στενάχωρα από το Φορντ.
Ωραίο πάνελ αεραγωγών με ρύθμιση τρίτης ζώνης , τα ακούς φοκους και σιβικ; υποβραχιονιο πίσω και πορτακι για επικοινωνίας με χώρο αποσκευών.
Χώρος αποσκευών ασθενικός ούτε τετράγωνος δεν ήταν αφού είχε τους θόλους που έμπαιναν μέσα και τσόχα της κακής ώρας πρόχειρο κλείσιμο την ακούμπησα στους θόλους και κουνιόταν μέσα έξω 2 εκ! Αει καλά είπα....κακή συνολική εντύπωση από χώρο αποσκευών και σε μέγεθος και σε ποιότητα ( φαίνεται ότι έχουν κόψει κόστος από αυτό το σημείο)
Αμάξι για τεστ δεν έχουν ακόμα σε κάνα μήνα.
Συνολικά θετική εικόνα στα 23000 που έχει ο 1.5 150 στην FR δείχνει δίκαιο. Η πιο κάτω έκδοση βγαίνει με τα 130 και όχι με τα 150 μου είπαν και κοστιζει 21700.
Κλασικά το μπες βγες για εμένα ήταν σφικτό δυστυχώς.
Άλλο συμπεράσματα; Το φοκους είναι ακριβό πολυ!
-
Για το θέμα της ποιότητας στον χώρο αποσκευών δεν καίγομαι. Έτσι και αλλιώς το ST με ενδιαφέρει. Μελέτησα την λίστα εξοπλισμού και είμαι ξεκάθαρα για Excellence. Λύσε μου μια απορία μόνο @Tkin73. Επειδή είσαι μεγαλόσωμος όπως και εγώ (οτι χάνω σε μποι από εσένα λογικά το έχω σε κιλά/όγκο). Είπες ότι ζοριζεσαι στο μπες βγες και χώρας ακριβώς πίσω σου με τα γόνατα να ακουμπάνε στην πλάτη του καθίσματος στο Leon ενώ το Focus σου έδωσε την αίσθηση ότι ήταν πιο φαρδύ πίσω. Στο μπες βγες κυρίως αλλά και στον αέρα για τα γόνατα πίσω ποίο εκ των Focus/Leon σου φάνηκε πιο άνετο; Έχει και το Leon την αίσθηση του χαμηλού όπως το Focus St-line;
-
Καλά skoda και seat τα ίδια κιβώτια δεν έχουν ακριβώς;
Επίσης περίεργο αυτό που λες για τον χώρο πίσω που δεν σου έφτανε στο focus. Πέρα από το Octavia μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάτι με περισσότερο χώρο. Δεν έχω δει το Leon ακόμα από κοντά αλλά στο δικό μου φίλος μου 2 εκατοστά πιο ψηλός από εσένα κάθεται άνετα πίσω. Τα πόδια του δεν ακουμπούσαν για 1 2 εκατοστά!
Βέβαια το κάθε σώμα έχει διαφορές.
Εδώ πίσω από μένα. Είμαι 1.87
-
Στις περισσότερες μάρκες οι SW εκδόσεις έχουν πιο πλήρες και 'οργανωμένο' χώρο φόρτωσης καθώς οι αγοραστές τους δίνουν βάση σε αυτό το κομμάτι. Δε θα μου έκανε εντύπωση να είναι όλα αυτά που αναφέρει ο rocoloco standard στο Leon ST.
-
Είναι πραγματικά κρίμα και άδικο αυτό το σκάλωμα του Έλληνα αγοραστή έναντι του wagon αμαξώματος. Πέσανε όλοι με τα μούτρα στα suv για την 'αφ'υψηλου' θέση οδήγησης όταν τα wagon είναι πολύ καλύτερα σε χώρους, πρακτικότητα αλλά και με σαφώς ανώτερη οδηγική συμπεριφορά από κάθε βάρκα/περίπτερο σε ρόδες.
Ειδικά σύγχρονα wagon όπως τα Focus/Leon ST εκτός όλων των άλλων είναι και πολύ όμορφα οχήματα. Το να πει κανείς, γούστα είναι αυτά. Βλέπεις review wagon οχήματος και το χαίρεσαι. Εγώ τουλάχιστον το κάνω...
-
Που να δεις τι προσφέρουν και αυτά που είναι ένα λέβελ πιο πάνω... Πχ Volvo Subaru κτλ. Φοβερά εργαλεία.
Βέβαια περί ορέξεως... Αν σου πω πόσοι γελούσαν όταν τους έλεγα ότι θα πάρω wagon και όχι SUV. Ο πεθερός μου έλεγε αυτό είναι για συνταξιούχους σαν εμένα όχι για σένα! Όταν τον πήγα βόλτα όμως έλεγε 'πω ρε συ είναι ωραίο τελικά ε; τρένο!' χαχαχα
Και εμένα μου αρέσουν τα SUV, αλλά τα αυθεντικά SUV. Οχι ψηλωμένα 2κίνητα crossovers. Να έχεις μια 4κίνηση, λίγο ύψος παραπάνω, να πας και κάπου παραπέρα. Μιλάμε όμως για άλλο επίπεδο τιμής οπότε ίσως στο επόμενο, αν είμαστε καλά
-
Επειδή και εμένα με ενδιαφέρει το νέο Leon
μερικές παρατηρησεις από μένα:το Leon πλέον είναι μεγαλύτερο αυτοκίνητο και έχει μεγαλύτερο σαλόνι από το Golf και το A3
λόγω του ότι έχει πια μεγαλύτερο μεταξόνιο από τα Golf και Α3συγκεκριμένα το σαλόνι του Leon είναι αντίστοιχο του Octavia με το οποίο έχουν το ίδιο μεταξόνιο και πάτωμα, και σε μερικές συγκρίσεις έχει αναφερθεί πως το Leon παίζει να είναι και ελάχιστα πιο ευρύχωρο λόγω του μεγαλύτερου όγκου που καταλαμβάνουν τα μπροστινά καθίσματα στο Octavia
επομένως μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες προτάσεις της κατηγορίας και σίγουρα μεγαλύτερο από Golf/A3επίσης επειδή αναφέρθηκε κάτι για τη μοκέτα στο χώρο αποσκευών του 5θυρου Leon (στο station wagon είναι διαφορετικά τα πράγματα), δεν πρόκειται για κατασκευαστική ατέλεια αλλά για περικοπή εξοπλισμού που πρέπει να παραγγελθεί έξτρα
ειδικότερα αν είναι κάποιος παρατηρητικός θα προσέξει στη μοκέτα κάποια εντυπώματα της μοκέτας σε συγκεκριμένες θέσεις στα πλαϊνά τοιχώματα
γιατί υπάρχουν αυτά τα εντυπώματα;
γιατί διατίθεται ως έξτρα εξοπλισμός ένα επιπλέον αποθηκευτικό πακέτο (στην Ισπανία αυτό κοστίζει περί τα 180 ευρώ) που περιλαμβάνει- ντουλαπάκι κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και
- το σύστημα του διπλού πατώματος στο πορτ-μπαγκάζ με τον αποθηκευτικό χώρο από κάτω του
στο πακέτο με το διπλό πάτωμα στο πορτ-μπαγκάζ, εκτός από το πάτωμα-εταζέρα περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση των πλευρικών κρίκων συγκράτησης πιο ψηλά και χωνευτά στα παραπάνω εντυπώματα πάνω στις πλαινές μοκέτες
επομένως με το αποθηκευτικό αυτό πακέτο, η σκέτη μοκέτα του πατώματος αντικαθίσταται από εταζέρα και χώρο από κάτω πλήρως επενδεδυμένα, ενώ συγκρατιούνται σταθερά όλες οι μοκέτες και «γεμίζουν» οι θέσεις που υποδέχονται τους πλευρικούς κρίκους
και το ξαναλέω πως αντίθετα με το 5θυρο, στο Leon ST έχω μια υποψία πως το διπλό πάτωμα είναι στάνταρ, όπως έχω μια υποψία πως ίσως έρχεται στάνταρ και στο Golf
-
Καλά skoda και seat τα ίδια κιβώτια δεν έχουν ακριβώς;
Επίσης περίεργο αυτό που λες για τον χώρο πίσω που δεν σου έφτανε στο focus. Πέρα από το Octavia μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάτι με περισσότερο χώρο. Δεν έχω δει το Leon ακόμα από κοντά αλλά στο δικό μου φίλος μου 2 εκατοστά πιο ψηλός από εσένα κάθεται άνετα πίσω. Τα πόδια του δεν ακουμπούσαν για 1 2 εκατοστά!
Βέβαια το κάθε σώμα έχει διαφορές.
Εδώ πίσω από μένα. Είμαι 1.87
Ναι ρε σεις εχει τεραστιους χωρους το focus.
Το θεμα ειναι ποσο γυμνασμενοι ειναι οι ραχιαιοι. Διοτι οσο πιο γυμανσμενοι τοσο πιο πολυ στηριζουν τον κορμο και εχεις την πλατη του καθισματος σε καθετη θεση. Ειδαλως το ξαολωνεις και δεν χωρα κανεις πισω.
Υ.γ εγω εβαλα καλυματα ειναι πιο πρακτικό απο ναϋλον. Αν και αν βαλεις τα παφ ποφπυφ εχεις και σερομασαζ μετα ηχου.
-
Στο δίλημμα μεταξύ leon και focus η απάντηση είναι... i30 (το facelift που έρχεται εντός του μήνα)
Ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, οθοναρα αλλά και φυσικά κουμπιά για τις βασικές λειτουργίες, 5 χρόνια εγγύηση χωρίς ψιλά γράμματα, αξιοπιστία ανώτερη των άλλων 2
-
Χαχα η φωτογραφία είναι μόλις ήρθε στην αντιπροσωπεία και πήγα να το δω. Είναι τα νάυλον του εργοστασίου τα οποία είχα την ευτυχία να κομματιάσω ο ίδιος
Αυτό με την κλίση της πλάτης είναι αλήθεια. Όταν ο οδηγός δεν κάθεται με τον σωστό τρόπο, τρώει αρκετό χώρο από τους πίσω. Άσε που δεν είναι και ασφαλές να οδηγούμε απ την ξαπλώστρα...
-
Τελικά adaptive cruise control έχει(;)επειδή δεν το βλέπω στο φυλλάδιο του εξοπλισμού...
-
Adaptive cruise control υπάρχει
https://secure-www.seat.ru/content/countries/uk/website/en/ci/manuals-offline/manuals.only-content.html?model=NewLeon(2020)&id=103&charset=UTF-8&chapter=AUTOM-DISTANZ-REG#detailsPage
αναφέρεται και στο link που παρατέθηκε πιο πάνω
και το έχουν προσφορά στον επιπλέον εξοπλισμό της launch edition
https://i.ibb.co/Tr1H4jv/IMG-20200912-155601.jpgκαι εδώ αναφέρεται και στο διπλό πάτωμα του πορτ-μπαγκάζ
https://secure-www.seat.ru/content/countries/uk/website/en/ci/manuals-offline/manuals.only-content.html?model=NewLeon(2020)&id=103&charset=UTF-8&teaser=3&special=piso_variable&hotspot=1lg#detailsPage -
Sabas_Thess wrote:
Η ηλιοροφή στο plus ,πακέτο αφορά και το Wagon; Γιατί εκεί μιλάμε για μεγάλη πανοραμική οροφή ! Θα ήταν απίστευτο να περιλαμβάνεται στα 24.400.
Να σου πω την αλήθεια την ίδια απορία είχα κι εγώ αλλά δε βλέπω στον τιμοκατάλογο να αναφέρει κάτι διαφορετικό για το Sportstourer. Η ηλιοροφή σ' αυτο είναι όντως αυτό που λέμε πανοραμική (και ανοιγόμενη), όχι αστεία. Όποιοι την έχουν δει στο προηγούμενο μοντέλο καταλαβαίνουν τι λέω...
-
adaptive cruise control μπαίνει έξτρα με το πακέτο: 'Safe & Driving M: Adaptive cruise control & High beam assist'. Κόστος 210€ προ φόρων.
Λίγα λόγια για τους χώρους γιατί και εγώ το έχω δει το αυτοκίνητο. To πορτ μπαγκάζ έιναι πρακτικά ίδιο με της προηγούμενης γενιάς που ήταν πρακτικά ίδιο με της προηγούμενης γενιάς, δηλαδή πρακτικά μεγαλύτερο του Focus και του Golf. Δεν το λέω στην τύχη, έχει παιχτεί μέτρηση με μεζούρα σε όλα αυτά που αναφέρω (αν εσείς πιστεύετε τις επίσημες μετρήσεις των εταιρειών επιτρέψτε μου να γελάσω). Του Golf έχει ίδιο πλάτος και μήκος αλλά μικρότερο ύψος. Του Focus έχει μεγαλύτερο πλάτος αλλά σημαντικά μικρότερο ύψος (το μήκος δεν το θυμάμαι αλλά θυμάμαι ότι είναι συνολικά μικρότερο). Οπότε σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι αρκετά καλό και αν θυμάμαι καλά μόνο του 308 είναι μεγαλύτερο από όσα ανταγωνιστικά μοντέλα έχω δει. Τώρα για την 'ποιότητα' του πορτ μπαγκάζ δε θα κάνω σχόλιο, νομίζω ότι ξεφεύγουμε...
Οι χώροι επιβατών είναι με διαφορά οι μεγαλύτεροι στην κατηγορία ως προς τα γόνατα των πίσω επιβατών. Είναι αστείο το πόσο μεγάλοι είναι. Είμαι 1,80 και κάτι και πίσω από εμένα μένουν δύο παλάμες από τα γόνατα έως την πλάτη του καθίσματος. Βέβαια εγώ κάθομαι 'σωστά' όταν οδηγώ, δεν ξαπλώνω... Ως προς το διαθέσιμο πλάτος τόσο το Focus όσο και το Golf έχουν λίγο μεγαλύτερους χώρους. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη αλλά το δίκαιο πρεπει να λέγεται. Αυτό δε σημαίνει οτι το Leon είναι στενό, μια χαρά άνετο είναι και σε αυτή τη δίασταση. Το διαθέσιμο ύψος δεν το έχω μετρήσει ποτέ γιατί δεν υπάρχει λόγος εκτος και αν είσαι πάνω από 2 μέτρα...
Όσον αφορά στην ποιότητα των υλικών να πω μόνο ότι δεν είδα πουθενά στα βασικά σημεία το Golf 8 να υπερτερεί αισθητά έναντι του Leon 4. Και σε καμία περίπτωση δεν υπερτερεί το Focus. Μιλάω γενικά σαν αίσθηση που αποκομίζεις μπαίνοντας και στα τρία αυτά αμάξια γιατί δεν υπάρχει λόγος να χτυπάς και να γρατζουνάς σημεία του αυτοκινήτου με τα οποία ούτως ή άλλως δεν έρχεσαι σε επαφή.
Συνολικά πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο που μου θυμίζει το Leon πρώτης γενιάς στο πόσο προσεγμένο είναι. Σαφώς ανώτερο του απερχόμενου μοντέλου που έβγαζε μια αίσθηση φθήνιας σε κάποια σημεία. Βασικός του ανταγωνιστής δεν είναι το Focus ή το Ceed ή δεν ξέρω τι άλλο, αλλά η λαίλαπα που ονομάζεται Crossover/SUV...
-
Μια που είπε ο Lapin για το πακέτο με ACC & HBA να θυμίσω κάτι που εγω τουλάχιστον από τον Lap το είχα διαβάσει πρώτη φορά εδώ. Πόσο μεγάλη μαγκιά είναι του VAG (για να λέμε και κανα καλό) και πόσο μεγάλη ευκολία για τον εκάστοτε υποψήφιο πελάτη η άπλετη δυνατότητα διαμόρφωσης που παρέχει. Οι άλλοι στην καλύτερη των περιπτώσεων σου δίνουν ένα πακέτο με 6/7 γκατζετς που εσύ μπορεί να θες 1/2 από αυτά. Ο VAG είτε σκετο είτε με μικρά πακέτα 1/2 εξοπλισμών. Έτσι είναι. Να έχω το δικαίωμα να φτιάξω το αμάξι όπως ακριβώς το θέλω, ακόμα και όταν είναι wagon! Ακούς Peugeot, ακούς KIA; (σιγή ιχθύος)...
Δύο ερωτήσεις τώρα. Ας ξεκινήσω από το εύκολο. Το FR από το excellence έχει διαφορετικό set-up όπως το St-line στην Ford ή απλά είναι το set-up του excellence χαμηλομένο;
Πάμε στα δύσκολα. Καταρχάς να πω ότι δεν έχω κανένα σκοπό να προκαλέσω, ρωτάω ειλικρινά. Όχι ότι θεωρώ πρωτοξάδερφα την Ford με την Toyota αλλά θέλω να βγάλω από μέσα μου τον υποκείμενο φόβο για τον VAG. Ο 1,5 TSI κυκλοφορεί αρκετό καιρό και δόξα τον Θεό σε μεγάλα νούμερα ένεκα των πωλήσεων του VAG. Τι αποτύπωμα έχει αφήσει μέχρι στιγμή στην αγορά ως προς την αξιοπιστία του; Τις παθογένειες, ή κάποιες εξ αυτών τέλος πάντων, της γενιάς του 1,4 TSI τις έχει αφήσει πίσω του; Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες από τον άμεσο οικογενειακό και φιλικό μου κύκλο. Όλοι γνωρίζουμε πού το πάω.
Βλέπω άλλους Ευρωπαίους κατασκευαστές με αντίστοιχα προβλήματα στο παρελθόν (όπως η Ford με τους κινητήρες προ-dragon, τα powershit κλπ) να κάνουν βήματα εμπρός. Να τολμάνε πχ να δώσουν 8ετη εγγύηση, έστω για ψυχολογικούς λόγους, στον υποψήφιο πελάτη. Ο VAG κρατάει στάση που δεν συνάδει με τα δεδομένα του παρελθόντος του.
Θαθελα να ακούσω και απόψεις ανθρώπων που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης νέου οχήματος άμεσα ή μη. Είτε είχαν 'επαφές' με VAG κατά το παρελθόν είτε όχι. Το λέω γιατί φαντάζομαι οι φίλοι του ομίλου θα ζωγραφίσουν μια εικόνα προς το καλύτερο προφανώς.
Seat Leon Mk4 (2020)