-
Την μεταπώληση ξέχασε την για όποιο πάρεις . Αν πάρεις ακριβότερο θα χάσεις περισσότερα .
Οπως είπαν τώρα στην τιβι για πρώτη φορά ο αριθμός των μτχ εισαγωγής έφτασε τον αριθμό των καινούργιων που πουλήθηκαν . Αρα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τα σαπάκια του εξωτερικού , το να περιμένεις μεταπώληση είναι να πιάσεις το τζόκερ χωρίς να παίξεις...
Αν πας για σεντάν κοίτα αυτό
Από τα 20-25000 αν θέλεις μικρό κόστος κατανάλωσης δηλαδή ντίζελ και θέλεις σουβ , οι επιλογές σου είναι περιορισμένες .
Σε θέματα τεχνολογίας πάνω κάτω τα ίδια πουλάνε όλες . Αν είναι κάτι ιδιαίτερο και αδοκίμαστο , δεν ξέρω αν είσαι ή αν θέλεις να γίνεις ο κασίδης...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Την μεταπώληση ξέχασε την για όποιο πάρεις . Αν πάρεις ακριβότερο θα χάσεις περισσότερα .Οπως είπαν τώρα στην τιβι για πρώτη φορά ο αριθμός των μτχ εισαγωγής έφτασε τον αριθμό των καινούργιων που πουλήθηκαν . Αρα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τα σαπάκια του εξωτερικού , το να περιμένεις μεταπώληση είναι να πιάσεις το τζόκερ χωρίς να παίξεις... [emoji38]
Από τα 20-25000 αν θέλεις μικρό κόστος κατανάλωσης δηλαδή ντίζελ και θέλεις σουβ , οι επιλογές σου είναι περιορισμένες .
Σε θέματα τεχνολογίας πάνω κάτω τα ίδια πουλάνε όλες . Αν είναι κάτι ιδιαίτερο και αδοκίμαστο , δεν ξέρω αν είσαι ή αν θέλεις να γίνεις ο κασίδης...
εάν πάρεις υβριδικό και συνηθως κρατάς το αυτοκινητο γύρω στα 10 χρόνια τότε το υβριδικό θα έχει σαφώς καλύτερη μεταπώληση από ένα diesel με τις τιμές ρύπων και καυσίμων που θα ισχύουν τότε. Σε αυτή τη περίπτωση πληρώνεις παραπάνω. Εάν πληρώσεις λιγα ,για suv/crossover , δλδ γύρω στα 20 με 22.000 τότε μεταπώληση ενός σημερινού top seller π.χ. ενός qashqai θα είναι σαφώς μικρότερη από το μ.ο.
-
Ο χρήστης SAXOGUS έγραψε:
Την μεταπώληση ξέχασε την για όποιο πάρεις . Αν πάρεις ακριβότερο θα χάσεις περισσότερα .
Οπως είπαν τώρα στην τιβι για πρώτη φορά ο αριθμός των μτχ εισαγωγής έφτασε τον αριθμό των καινούργιων που πουλήθηκαν . Αρα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τα σαπάκια του εξωτερικού , το να περιμένεις μεταπώληση είναι να πιάσεις το τζόκερ χωρίς να παίξεις... [emoji38]
εάν πάρεις υβριδικό και συνηθως κρατάς το αυτοκινητο γύρω στα 10 χρόνια τότε το υβριδικό θα έχει σαφώς καλύτερη μεταπώληση από ένα diesel με τις τιμές ρύπων και καυσίμων που θα ισχύουν τότε. Σε αυτή τη περίπτωση πληρώνεις παραπάνω. Εάν πληρώσεις λιγα ,για suv/crossover , δλδ γύρω στα 20 με 22.000 τότε μεταπώληση ενός σημερινού top seller π.χ. ενός qashqai θα είναι σαφώς μικρότερη από το μ.ο.
Τα υβριδικά έχουν και αυτά τα θέματα τους με το κόστος των μπαταριών .
Επειδή σε 10 χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά στην αυτοκίνηση καλό είναι να κοιτάξουμε τι μας αρέσει .
Γιατί όπως είπε και κάποιος επτάψυχος , όταν διαλέγεις γκόμενα δεν κοιτάς αν θα αρέσει στον επόμενο από σένα...
-
1.Πλέον δίνουν 10 χρόνια εγγύηση μπαταρίας.
2.Σε 10 χρόνια σίγουρα δεν θα αγοράζουμε diesel και θα μιλάμε για υβριδικά και ηλεκτροκίνητα.Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι επενδύσεις των βιομηχανιών.
3.Τη γκόμενα δεν την αγοράζεις .Το μόνο που έχει είναι το κόστος συντήρησης...
[emoji849] -
Σε 10 χρόνια δεν μπορεί να γνωρίζεις τι θα συμβεί. Το πιθανότερο είναι ότι και να πάρεις σήμερα να μην το παίρνει κανένας παρά μόνο έναντι πινακίου φακής.
Τώρα θα πήγαινα σε πετρέλαιο, έτσι ώστε να εκμεταλλευτώ τη διαφορά στο καύσιμο, όσα χρόνια παίξει ακόμη. Μόνο αν το ήθελα αποκλειστικά για πόλης θα κοίταγα κάτι σε βενζινουβρίδιο.
Τα υβρίδια έχουν το οικονομικό βάρος της αντικατάστασης της μπαταρίας που κανένας δεν θέλει να επωμιστεί. Υπάρχουν υβρίδια όπως το Πρίους ΜΚ2 με κόστος μπαταρίας κάτω από 3 χιλιάρικα, υπάρχουν και με πολύ περισσότερα. Δεν θα στοιχημάτιζα ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο ντε και καλά θα πωληθεί πιο εύκολα από ένα πετρέλαιο.
Παρά τη στροφή που επιχειρείται, πετρέλαιο στιλ ρουλζ! -
Καλυτερη γνωριμα για οποιον ενδιαφερεται για μηχανικες πληροφοριες για το CVT της νισσαν
https://www.atsg.us/atsg/blog/alookatthecvt-7/Πιθανα προβληματα των CVT της νισσαν
https://www.atsg.us/atsg/blog/thejf011e ... f015ecvt7/ -
Ο χρήστης SAXOGUS έγραψε:
...εάν πάρεις υβριδικό και συνηθως κρατάς το αυτοκινητο γύρω στα 10 χρόνια τότε το υβριδικό θα έχει σαφώς καλύτερη μεταπώληση από ένα dieselΑπο πού προκύπτει αυτό? Πρόχειρα στο Car.gr ένα Toyota Auris του 2010 έχει
μέσο όρο τιμής για το υβριδικό: €11,985 (απο 17 αγγελίες)
μέσο όρο τιμής για το πετρέλαιο: €11,478 (απο 306 αγγελίες)Αν υπήρχαν άλλες 290 αγγελίες υβριδικών θα έπιανε την ίδια τιμή, λες?
-
Μιλάμε, για 10 χρόνια μετά και προκύπτει απο ειδήσεις όπως αυτή, που αφορά αγορές δισεκατομμυρίων
http://www.reporter.gr/Diethnh/Diethnei ... -Kinas?m=1
-
Περιλαμβάνεις πολλές παραμέτρους στην εξίσωση και αφού μας έλαχε να ζούμε σε μια χώρα που γενικότερα αργεί να εναρμονιστεί με τις διεθνείς εξελίξεις, νομίζω οτι το βάθος 10ετίας που θέτεις, είναι πολύ μικρό για να δούμε τέτοιες αλλαγές στην εγχώρια αγορά.
Προς το παρόν, περισσότερο θα με προβλημάτιζαν οι φήμες που κυκλοφορούν για την απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης στα αστικά κέντρα (αν σκοπεύεις να κινείσαι εντός αυτών), ή το κόστος της αντικατάστασης της μπαταρίας (του υβριδικού) που αγγίζει τα €3,000 όπως αναφέρθηκε. Ποσό, που σίγουρα θα αναλογιστεί ο επόμενος αγοραστής, αν δεν το έχεις ήδη επωμιστεί εσύ.
Σε κάθε περίπτωση, δεν παίζει και το προσωπικό γούστο το ρόλο του?
-
Και μένα με προβληματίζει η πιθανή εξίσωση της τιμής του diesel με τη βενζίνη γι αυτό σκέφτομαι τη μπαταρία...
-
Αφού σας ενδιαφέρει η οικονομία, γιατί δεν κοιτάτε το φυσικό αέριο;
-
Έχει γεμίσει η Ελλάδα πρατήρια και δεν το πήρα χαμπάρι?
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Έχει γεμίσει η Ελλάδα πρατήρια και δεν το πήρα χαμπάρι?Κρίνοντας απο το nick θα ήσουν ο πρώτος που θα το αντιλαμβανόταν!
-
Όχι, δεν έχει γεμίσει. Για πολλούς όμως (λογικά τα 6/10 των κατοικούντων εν Ελλάδι), κάποιο πρατήριο βολεύει, λιγότερο ή περισσότερο.
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες πρακτικές δυσκολίες, όπως τα περιορισμένα μοντέλα, η αυτονομία των 300 χιλιομέτρων, ο μικρότερος χώρος αποσκευών.
Ο καθένας αξιολογεί πόσο έχουν σημασία όλα αυτά σε σχέση με τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει. -
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Έχει γεμίσει η Ελλάδα πρατήρια και δεν το πήρα χαμπάρι?
Κρίνοντας απο το nick θα ήσουν ο πρώτος που θα το αντιλαμβανόταν!
Όχι, δεν έχει γεμίσει. Για πολλούς όμως (λογικά τα 6/10 των κατοικούντων εν Ελλάδι), κάποιο πρατήριο βολεύει, λιγότερο ή περισσότερο.
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες πρακτικές δυσκολίες, όπως τα περιορισμένα μοντέλα, η αυτονομία των 300 χιλιομέτρων, ο μικρότερος χώρος αποσκευών.
Ο καθένας αξιολογεί πόσο έχουν σημασία όλα αυτά σε σχέση με τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει.Βολεύει πολύ λιγότερους πρακτικά. Αν δεν ανοίξουν πολλά πρατήρια, οι πωλήσεις τους θα παραμείνουν χαμηλές. Σαν λύση για οικονομική και οικολογική μετακίνηση είναι super και χωρίς τα μειονεκτήματα των diesel.
Αυτή τη στιγμή οδηγώ diesel και σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο λόγω χώρων. Το κοντινότερο πρατήριο φυσικού αερίου απέχει μόλις 220 χιλιόμετρα από το σπίτι μου Αν είχα πολύ κοντά μου πρατήριο θα σκεφτόμουν σοβαρά την αγορά μιας octavia combi. Με τα τωρινά δεδομένα πάλι σε diesel θα πάω (κάνω περίπου 20.000 χλμ/χρόνο). -
Καλησπέρα σε όλους.επανέρχομαι μετά από καιρό έχοντας οδηγήσει και μελετήσει λίγο παραπάνω τα πιθανά νέα οχήματα. Συνυπολογίζοντας διάφορες παραμέτρους έχω το βασικό δίλημμα. Nissan qashqai 1.2 (115 ή 135 ps ) vs citroen c3 aircross 1.2 130 hp. Μπορεί για κάποιους να μην τίθεται θέμα διλήμματος αλλά πραγματικά κάθε φορά που πιάνω χαρτί και μολύβι καταλήγω αλλού.
Από τη μία το qashqai είναι περπατημένο και θεωρώ βελτιωμένο. Πλήρες σε εξοπλισμό (έκδοση n-connecta). Αισθητήρες παντού και κάμερα 360. Και υποβραχιόνιο...23.200 ευρώ περίπου.
Από την άλλη δροσερό και ολόφρεσκο c3aircross..έκδοση shine..μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και οδηγικά..με ξενερώνουν όμως κάποια θέματα. Από την αντιπροσωπεία δεν γνωρίζουν για την κάμερα πίσω (λένε μετά το καλοκαίρι) και κάποια συστήματα που υπάρχουν στο προωθητικό έντυπο μου λένε δεν είναι διαθέσιμα πχ park assist για να έχω αισθητήρες και μπροστά. Υποβραχιόνιο εργοστασιακό χειρότερο από κτελ , υπάρχει όμως στο επίσημο citroen.fr διαθέσιμο για αγορά 150 ευρώ.
Σίγουρα κούρασα αλλά μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου...επίσης από κόστος σέρβις ανταλλακτικών και συντήρησης δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?. -
Η διαφορά είναι στην τιμή . 3000 ή 15 % και στους χώρους όπου νομίζω το Κασκάι υπερτερεί αφού είναι μεγαλύτερης κατηγορίας .
Το αιρκρός είναι καινούργιο μοντέλο και δεν έχει ομαλοποιηθεί η παραγωγή του αφού έξω πάει ιδιαίτερα καλά . Μου είπαν ότι αν θέλω να κάνω παραγγελία πάω για 4-5 μήνες και μετά το καλοκαίρι θα κατέβουμε στο δίμηνο .
Προφανώς αυτά που έρχονται τώρα , έχουν παραγγελθεί στην αρχή της παραγωγής του μια και μιλάμε για αμάξι 4-5 μηνών στην αγορά .
-
Συμφωνώ με την αναμονή. αλλά αφού θα το παραγγείλω με εξτρά και θα γίνει προσωποποιημένη κατασκευή λόγω των εξτρά γιατί να μην 'έχει κωδικό για κάμερα' ? και γιατί να μην μπορώ να βάλω park assist ? αφού κάνω ειδική παραγγελία.
και τότε γιατί το διαφημίζουν στο βιβλίο? μπορεί να είναι παιδικές οι απορίες μου αλλά δεν βγάζω νόημα...και είναι τόσο όμορφο πάντως... -
Κοίταξε δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει , αλλά έχει κάποιους κωδικούς που ανοίγει και είναι και το φορολογικό σύστημα περίεργο . Εγώ πάντως θα του έβαζα μόνο το μαύρο ημιδερμάτινο και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά στο πακέτο family safety2 . Συνολικά 800 € .
-
Ο χρήστης parlapipis έγραψε:
Υποβραχιόνιο εργοστασιακό χειρότερο από κτελΦοβερή ατάκα!!!
αγορά νέου οικογενειακού αυτοκινήτου