-
Γι αυτό το yaris μιλάμε; Έτσι ακούγεται ή παραπάνω;
Αυτό είναι το yaris, απλά όχι υβριδικό. Νομίζω παίζει ρόλο αυτό.
Το θόρυβο τον άκουσα μόλις έπιασε πάνω από 70, αλλά επειδή το βίντεο καταγράφει όλους τους θορύβους και των διπλανών οχημάτων και της μηχανής του, δεν μπορεί να ακουστεί καθαρά ο αέρας. Ωστόσο τον άκουσα.
Εμένα μου κάνει πολύ δυνατό άκουσμα αέρα, σαν να έχει έξω 8 μποφόρ! Και με σφύριγμα! -
Υπόψην πως τα μικρόφωνα πολλές φορές υπερτονίζουν κάποιους ήχους.
Στο συγκεκριμένο βίντεο, παραδέχεται πως έχει κάποιο θέμα το μικρόφωνο. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αυτο πραγματικα ακουγεται θορυβωδες για καινουργιο αμαξι, και μιλαω για τα τμηματα του βιντεο που ειναι μονος του με 80 π.χ.
-
To σφύριγμα σημαίνει ότι από κάπου μπάζει μάλλον. Πάντως για αυτοκίνητο πόλης δε νομίζω να χει σοβαρή ηχομόνωση οπότε μάλλον έτσι έχει κατασκευαστεί.
Στο yt υπάρχουν αρκετά pov test drives και πάνω κάτω μετά τα 80χλμ υπάρχει θόρυβος. -
Δεν είναι φυσιολογικός ο θόρυβος αυτός πάντως που περιγράφω εγώ. Να σε τρελαίνει ένας σφυριχτός αέρας πολλών μποφόρ και να μην ηρεμεί το κεφάλι σου. Σκεψου να πηγαίνεις 5 ώρες ταξίδι σε εθνική.... με 120χλμ. Θα βγεις κουδουνιασμένος!
-
Ωτοασπίδες.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
To σφύριγμα σημαίνει ότι από κάπου μπάζει μάλλον. Πάντως για αυτοκίνητο πόλης δε νομίζω να χει σοβαρή ηχομόνωση οπότε μάλλον έτσι έχει κατασκευαστεί.
Στο yt υπάρχουν αρκετά pov test drives και πάνω κάτω μετά τα 80χλμ υπάρχει θόρυβος.Τι σχέση έχει το αυτοκίνητο πόλης,με την ηχομόνωση;;; έλα να να πάμε βόλτα με το i10 να δεις εκκλησία. Βοηθάει βέβαια και ο εξαιρετικά αθόρυβος κινητήρας. Στο γιαρις μάλλον κάποια κατασκευαστική αστοχία προκαλεί θόρυβο στην καμπίνα ή το μονταρισμα των θυρών.
-
Μεγάλη. Εξαρτάται από τις επιλογές του κατασκευαστή. Δεν είπα ότι όλα τα αυτοκίνητα πόλης δεν έχουν σωστή μόνωση.
-
Εβαλα τις ταινιες... δεν είναι τελικά από το σκαφέκι μπροστα΄από τον υαλοκαθαριστήρα. Αρα, τσαμπα ψάχνουν εκεί την αιτία. Ομως, αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι το λάσχτιχο της πόρτας εκεί που συνδέεται με το αμάξι, δηλ. πίσω από τον καθρέφτη περίπου, είναι υπερβολικά μαλακό, χαλαρό και φεύγει τελείως από τη θέση του! Είναι φυσιολογικό αυτό?? Μήπως δηλ. τα λάστιχα είναι κακής ποιότητας και θέλει πιο χοντρά και σταθερά? Και άραγε υπάρχουν? Αφου για το μοντέλο αυτό μόνο αυτά βγαίνουν προφανώς...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Στο yt υπάρχουν αρκετά pov test drives και πάνω κάτω μετά τα 80χλμ υπάρχει θόρυβος.Τι σχέση έχει το αυτοκίνητο πόλης,με την ηχομόνωση;;; έλα να να πάμε βόλτα με το i10 να δεις εκκλησία. Βοηθάει βέβαια και ο εξαιρετικά αθόρυβος κινητήρας. Στο γιαρις μάλλον κάποια κατασκευαστική αστοχία προκαλεί θόρυβο στην καμπίνα ή το μονταρισμα των θυρών.
I10 πήρε μια φιλη πρόσφατα 1.2 84αλογα καινουριο. Πραγματικα φοβερή ηχομόνωση και αίσθηση για τα λεφτά του. Δεν το πίστευα.
-
Ο χρήστης steliosG έγραψε:
Εβαλα τις ταινιες... δεν είναι τελικά από το σκαφέκι μπροστα΄από τον υαλοκαθαριστήρα. Αρα, τσαμπα ψάχνουν εκεί την αιτία. Ομως, αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι το λάσχτιχο της πόρτας εκεί που συνδέεται με το αμάξι, δηλ. πίσω από τον καθρέφτη περίπου, είναι υπερβολικά μαλακό, χαλαρό και φεύγει τελείως από τη θέση του! Είναι φυσιολογικό αυτό?? Μήπως δηλ. τα λάστιχα είναι κακής ποιότητας και θέλει πιο χοντρά και σταθερά? Και άραγε υπάρχουν? Αφου για το μοντέλο αυτό μόνο αυτά βγαίνουν προφανώς...Βάλε το λάστιχο στη θέση του , σφηνωσε το κάπως. Αν πιστευεις οτι καπου δεν παταει καλα στη πορτα το λαστιχο σφηνωσε ενα πανι αναμεσα και κανε δοκιμες. Μεγάλη πιθανότητα να φταίει αυτο. Κοιτά όλα τα λάστιχα των θυρών. Ασχολησου μόνος σου γιατί δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανεις αλλος, και σίγουρα είναι κάτι απλό.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
I10 πήρε μια φιλη πρόσφατα 1.2 84αλογα καινουριο. Πραγματικα φοβερή ηχομόνωση και αίσθηση για τα λεφτά του. Δεν το πίστευα.
Αν έλεγα ότι ταξιδεύει χαλαρά και ξεκούραστα σαν ανώτερης κατηγορίας και ποιότητας αυτοκίνητο,θα με λέγατε γραφικό κτλ, ευτυχώς επιβεβαιώνεις. Οπότε η ηχομόνωση δεν έχει να κάνει με την κατηγορία, αλλά το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά,πόσο προσεγμένο είναι σε κάθε λεπτομέρεια.
-
Ο χρήστης steliosG έγραψε:
Εβαλα τις ταινιες... δεν είναι τελικά από το σκαφέκι μπροστα΄από τον υαλοκαθαριστήρα. Αρα, τσαμπα ψάχνουν εκεί την αιτία. Ομως, αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι το λάσχτιχο της πόρτας εκεί που συνδέεται με το αμάξι, δηλ. πίσω από τον καθρέφτη περίπου, είναι υπερβολικά μαλακό, χαλαρό και φεύγει τελείως από τη θέση του! Είναι φυσιολογικό αυτό?? Μήπως δηλ. τα λάστιχα είναι κακής ποιότητας και θέλει πιο χοντρά και σταθερά? Και άραγε υπάρχουν? Αφου για το μοντέλο αυτό μόνο αυτά βγαίνουν προφανώς...Δοκίμασε πάλι με ταινία (φρόντισε να μη κάνεις ζημιά από την κόλλα στό χρώμα, συνιστώ να πάρεις μία από χρωματοπολείο αυτοκινήτων) βάλε σε όλους τους πλευρικούς αρμούς (εμπρός-πίσω πορτες) εναλάξ δεξιά-αριστερά (αριστερά θα μπείς και θα βγεις από την πόρτα του συνοδηγού) δοκίμασε και με κλειστούς καθρέφτες (π.χ στα κλιο 4 προκαλούν θόρυβο από αεροδυναμικούς στροβιλισμούς)
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ισχυει, το χα σχολιασει κι εγω δω μεσα. Πραγματι μου κανε εντυπωση για mini απο προσωπικη εμπειρια.
-
GGAB τό i10-1.2 ειναι μέ ιμάντα η μέ καδένα ?
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
GGAB τό i10-1.2 ειναι μέ ιμάντα η μέ καδένα ?Καδένα
Δεν ακούγεται τίποτα, απορώ τόσα χρόνια γιατί σχεδόν ολοι οι κατασκευαστές έβαζαν ιμάντες......... -
Αν νομίζεις ότι ο αέρας μπαίνει από τις πόρτες, δες αυτό το βίντεο. Αν το ψάξεις θα βρεις ειδικούς που θα ασχοληθούν. Μπορεί να είναι και στο εξωτερικό και κάποιος εδώ στην Ελλάδα να μπορεί να κάνει ότι δείχνουν τα βίντεο στο youtube. Θέλει όμως χρήμα και εγγύηση ότι θα γίνει σωστά η δουλειά. Και να μην χάσεις και την εγγύηση της αντιπροσωπείας.
-
Το ξαναπήρε η αντιπροσωπεία να το δει και να το ψάξει. Θεωρεί ότι είναι από τις πόρτες, ίσως και αυτήν του πορτ μπαγκάζ. Θα ελέγξει αρμούς, λάστιχα πορτών κλπ.
Ευχαριστώ όλους που μου δώσατε τόσες ιδέες! Τις ανέφερα όλες στην αντιπ/πεία και ορισμένες ήταν πολύ χρήσιμες.
Θα ενημερώσω μόλις μου το ξανα-παραδώσουν πίσω (ελπίζω όχι κουδουνίστρα...) -
Φίλε steliosG επειδή εχω το ίδιο αυτοκίνητο μου κάνει εντύπωση το πρόβλημά σου , το δικό μου είναι τεσσάρων ετών με 70000 χλμ diesel ( επιπλέον θόρυβος ) και πρόσφατα άλλαξα το λάστιχο στην πόρτα του οδηγού γιατί πάνω από τα 160 είχα ένα σφύριγμα , δε κάνω πλάκα όταν το είπα στην αντιπροσωπεία στη Λάρισα χωρίς περιττές κουβέντες (θα μπορούσαν να το ρίξουν στους ανεμοθραύστες που φοράω και στα 4 παράθυρα πχ) μου το άλλαξαν στην εγγύηση !
Το Yaris σαν αυτοκίνητο και ειδικά ως diesel είναι ήσυχο το έχω μετρήσει με το ντεσιμπελόμετρο του κινητού και το εχω συγκρίνει με άλλα αυτοκίνητα που εχω (ανώτερης κατηγορίας ) και είναι ισάξιο στις φυσιολογικές ταχύτητες
Πιστεύω ότι κατι στο δικό σου δεν έχει συναρμολογηθεί σωστά , πιεσέ τους τώρα που είναι αρχή να το βρούνε και να το φτιάξουν! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
GGAB τό i10-1.2 ειναι μέ ιμάντα η μέ καδένα ?
Καδένα [emoji106]
Δεν ακούγεται τίποτα, απορώ τόσα χρόνια γιατί σχεδόν ολοι οι κατασκευαστές έβαζαν ιμάντες.........Εντάξει εξελίσεται η μηχανική, εδώ σήμερα έχουμε τρικυλινδρα χωρίς κραδασμούς και αξιοζηλευτες επιδόσεις και θέλω να πιστεύω και αξιοπιστία, τουλαχιστον από τη χιουνται.
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ