-
Γιατί το ξεβίδωμα χαλάει την κρεμαγιέρα, εφόσον από την κολώνα και κάτω είναι όλα σωστά ρυθμισμένα;
-
Τελικα βρεθηκε λυση;
-
Ο χρήστης dexter130101 έγραψε:
Τελικα βρεθηκε λυση;Στην αντιπροσωπεία μου είπαν να το αφήσουμε ως έχει , γιατί τώρα του φορώ δικές μου ζάντες (που έχουν δακτυλιδι) και χειμωνιάτικα ελαστικά.
Μήπως κάτι παίζει με αυτά και εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα .
Την Ανοιξη που θα βάλω ζάντες και ελαστικά της μάνας του να το πάω αν συνεχίζει το πρόβλημα . -
- αυτη την απαντηση αν την εδωσε τεχνικος ειναι απλα επικινδυνος, οποτε αλλαξε καταστημα χθες.
- κανε ευθυγραμμιση σε εξωτερικο συνεργειο (οχι λαστιχαδικο) ετσι ωστε να σου πουν αν το αυτοκινητο εχει κανα χτυπημα.
- συγνωμη αλλα πολυ αγχος για μια ευθυγραμμιση.
-
Φιλε σου ειπαμε τι πρεπει να κανεις.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Γιατί το ξεβίδωμα χαλάει την κρεμαγιέρα, εφόσον από την κολώνα και κάτω είναι όλα σωστά ρυθμισμένα;Με το ξεβιδωμα του τιμονιού για να το φερεις ευθεία , χάνεις καποιες μοιρες στα τέρματα της κρεμαγιερας απο κάποια πλευρά. Πχ απο δεξια θα τερματίζει στις 3.2 στροφές το τιμόνι και απο τα αριστερά στις 2.8
Είναι τέρμα λάθος απο τη στιγμη που το αμάξι αναβαινει στην ευθυγράμμιση και γίνεται όλη η διαδικασία, μετα να κατεβαίνει και να λυνεις τιμόνι για να ερθει ευθεία.
Λύσιμο τιμονιού για να το φέρω ευθεια θα εκανα σε έκτακτη αναγκη που το αμάξι είναι θεοστραβο μετα απο επισκευή μέχρι να πάω στην ευθυγράμμιση.Επίσης θέλει καλη ενημέρωση ο ευθυγραμισας τι έκανες στο αμαξι.
Πάω σε εναν μετα απο αλλαγή κρεμαγιερας χωρίς να του το πω, του κάνει ευθυγράμμιση και τι να δω πριν φύγω. Οτι το τιμόνι απο δεξια τερμάτιζε στις 2 στροφές και απο αριστερα στις 3 φεύγα. Λέει οτι δεν του το ειπα εξαρχης αυτό ώστε να κανει ανάλογη ρύθμιση. Το ανέβασε ξανά πάνω και το έκανε συμμετρικό.
-
Ο χρήστης karaap έγραψε:
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν να το αφήσουμε ως έχει , γιατί τώρα του φορώ δικές μου ζάντες (που έχουν δακτυλιδι) και χειμωνιάτικα ελαστικά.Έχει αλλάξει η διάμετρος των τροχών μαζί με το ελαστικό? Στραβό τιμόνι ξέρω να έχει προκύψει και σε Corolla αλλάζοντας λίγο το ελαστικό με ίδια ζάντα.
Μάλλον η ευθυγράμμιση στα Toyota είναι πολύ ευμετάβλητη. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έτσι οι αντιπροσωπείες δεν έχουν πείρα.
Οι αντιπροσωπείες έχουν όλα τα επίσημα εγχειρίδια, έχουν μάστορες που εκπαιδεύτηκαν από το εργοστάσιο και στα δύσκολα έχουν ανοικτή γραμμή με τα κεντρικά. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να πέσεις και σε άσχετους, αλλά έχεις περισσότερες πιθανότητες με το μέρος σου εκεί παρά σε έναν μάστορα που μπορεί μεν να είναι καλός αλλά δεν έχει όλα αυτά τα 'εργαλεία' στην διάθεσή του.
Πάντως το πρόβλημά σου δεν είναι σοβαρό και διορθώνεται εύκολα με μια ευθυγράμμιση.
Κανεις μεγαλο λάθος για τις αντιπροσωπείες. Είναι μονο για λάδια και φιλτρα. Για βλάβες πας μονο στην εγγύηση με την ελπίδα να σου αντικαταστήσουν όλο το τμήμα που έχει πρόβλημα στην εγγύηση. Πχ έχει κόψει συνεμπλοκ γέφυρας? Αλλάζουν όλη τη γέφυρα , δεν ξεπρεσαρουν συνεμπλοκ απο μέσα της.
Σου ρεταρει το αμάξι? Θα βάλουν διαγνωστικό και εαν δεν έχει ανάψει κάποιο σφάλμα θα σου πουν είναι οκ , είναι φυσιολογικό. Αν έχει ανάψει misfire στον 1 πχ θα σου αλλάξουν πολλαπλασιαστή μπουζί , εαν το πρόβλημα επιμένει λογο καμένης φλατζας πχ, θα σου πουν θες καινουριο μοτέρ. Αυτές είναι οι αντιπροσωπείες. Οι εξαιρέσεις ελάχιστες , στις οποίες εργάζονται άνθρωποι με πραγματικές γνώσεις και μεράκι.
Ό,τι να 'ναι...
Βασικα μια χαρα στα λεει σε γενικες γραμμες και μιλαω για ολους τους κατασκευαστες στην Ελλαδα. Κατι παιδακια ΟΑΕΔ προσλαμβανανε καποτε και μαθαινανε στη πλατη σου Τρομερες πουστιες σε καθε επιπεδο, χειριστη εξυπηρετηση και μηδενικη γνωση για κατι ''εκτος προγραμματος''. Και φυσικα υπαρχουν καλοι και κακοι.
Μάλλον η ευθυγράμμιση στα Toyota είναι πολύ ευμετάβλητη.
Ενταξει δεν αλλαζει και πολυ η αισθηση μετα...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
. Κατι παιδακια ΟΑΕΔ προσλαμβανανε καποτε και μαθαινανε στη πλατη σου Τρομερες πουστιες σε καθε επιπεδο, χειριστη εξυπηρετηση και μηδενικη γνωση για κατι ''εκτος προγραμματος''. Και φυσικα υπαρχουν καλοι και κακοι.Μάλλον έχεις πέσει μόνο στους κακούς.
Στους περισσότερους τα παιδάκια είναι μόνο για να φέρνουν τα λάδια, άντε να κάνουν και καμιά αλλαγή. Για σοβαρές δουλειές υπάρχουν έμπειροι μάστορες με όλα τα προβλεπόμενα διπλώματα και παπλώματα. Έχω κάνει βαριές εργασίες σε αντιπροσωπείες και πάντα ήμουν ευχαριστημένος. Τώρα πηγαίνω σε εξειδικευμένα διότι λεφτά πλέον δεν υπάρχουν, αλλά οι μάστορες είναι όλοι πρώην της αντιπροσωπείας. Αλλιώς δεν θα πατούσα. -
Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Υπάρχουν εξειδικευμένα που δεν πατάς το πόδι σου και εξειδικευμένα που έρχονται από γειτονικές πόλεις για να φτιάξουν τα αυτοκίνητά τους. Επειδή μένω επαρχία δεν θέλω να γράφω ποιες αντιπροσωπείες έχουν καλό όνομα και ποιες όχι και τόσο. Αλλά υπάρχει και αυτό που λέει ο Αλέξανδρος. Μαστόρια που δούλευαν σε εξειδικευμένο, ανοίγουν συνεργείο και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Τα χρόνια που χωρίς μεγάλη εμπειρία άνοιγες συνεργείο πέρασε. Δεν είναι το αμάξι ρύθμιση του καρμπιρατέρ, κανένα δυναμό να αλλάξουμε, καμία μίζα να φτιάξουμε και καμία φλάντζα κεφαλής να αλλάξουμε.
-
Εχουμε νεοτερη εξελιξη;
AURIS το τιμόνι δεν είναι σωστά τοποθετημένο