-
Χεχεχε, μου αρέσει απλά να πειράζω το Δημήτρη γιατί τσιμπάει πάντα!!
Το focus όντως με απογοήτευσε όταν το πρωτοείδα γιατί απλά είχα υψηλές προσδοκίες (το προηγούμενο μου άρεσε πάρα πολύ).
-
Ένα θέμα που ενοχλεί πολλούς στο εσωτερικό των Φορντ είναι ότι φιέστα , φοκους , Κούγκα όλα έχουν το ίδιο εσωτερικό αυτό του φιέστα! Και ψυχολογικά και όχι μόνο νιώθεις λίγο κοροϊδία να αγοράζεις αμάξι των +25 ή των + 28 και να έχεις το ίδιο εσωτερικό που έχει ο άλλος με τα 16!
Δλδ πάλι και δω η Φορντ έχει κάνει τσιπια στην επιλογή η οποία δεν μεταφράζεται στην τιμή. Αν το Κούγκα ξεκινούσε από 22 θα έλεγα οκ καλά κάνανε αλλά στα 27-28 έχεις άλλες απαιτήσεις.
-
Δεν έχω θέμα. Αν θέλετε να πούμε αρνητικά για το Focus έχω να σας πω. Κανένα αμάξι δεν είναι τέλειο. Έχω πλήρη γνώση του τι αγόρασα και των υποχωρήσεων που δέχθηκα να κάνω. Μια από αυτές ήταν και το πιο λιτό εσωτερικό, με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μη λέμε όμως αερολογίες που ίσως να μπερδεύουν τα άτομα που ίσως ψάχνονται!
Τα εσωτερικά δεν είναι ακριβώς ίδια. Έχουν την ίδια σχεδιαστική 'γλώσσα' αλλά δεν είναι ίδια. Αν τα δει κάποιος δίπλα δίπλα τα 3 αυτά που αναφέρεις Tkin θα βρει αρκετές διαφορές. Από τα καθίσματα, τα υλικά μέχρι και το software. Πολλές εταιρίες λειτουργούν έτσι. Όλα τα εσωτερικά τους δηλαδή λίγο πολύ μοιάζουν. BMW Volvo για παράδειγμα...
-
Και δεν μου λέτε κύριοι. Ποια οχήματα μέχρι 30κ έχουν ποιότητα στο εσωτερικό τους; Να το πάρουμε αντίστροφα μπας και βγει άκρη. Ανεξαρτήτως κατηγορίας. Θέλετε hatch, θέλετε suv είμαι όλος αυτιά.
-
Mazda, Vw, Audi, Bmw, Mercedes
-
Συμφωνώ με τον LAP. MAZDA. Αν και χάνει σε κινητήρες για Ελλάδα.
-
Mazda, vw, audi, bmw
Το Mazda3 sedan λατρεία αλλά diesel και χάλια χώροι πίσω.
Audi/BMW τα θεωρώ out of my league.
Άρα τι μένει; Να προδώσω τα ίδια μου τα λόγια και να πάρω αυτό:
Έβγαλε το Golf VIII sw. Και την ποιότητα που στερείται το Leon και SLA και το μεγάλο μεταξόνιο.
ΥΓ: Ώπα ώπα μισό. Όταν έλεγα εγώ για Mazda3 με εκραζαν. Τώρα προτείνουμε Mazda; Ρε θα τρελαθώ μπρος πίσω..
-
Merc kai BMW δεν είναι και τίποτα εξωπραγματικά καλύτερο μέχρι τα 30 χιλιάρικα. Να μου λέγατε στα 40 κάτι αρχίζει και διαφέρει ουσιαστικά ναι.
Ωραία τα όμορφα interiors όμως που βρίσκονται στην λίστα των προτεραιοτήτων; Καλύτερα μέτριο κινητήρα και μηχανικό σύνολο και όμορφο σαλόνι; Ή ικανοποιητικό σαλόνι και άριστο μηχανικό σύνολο;
Όσο για το Golf Variant... Ας μη πω καλύτερα τι μου θυμίζει το σχήμα του (όχι νεκροφόρα!)
-
To cx30 εχει πολυ καλη ποιοτητα εσωτερικου, η bmw 1 επισης,
-
Mazda (3 ,CX 30)μακράν πρώτη, έπειτα ΒΜW 1,Μerc και DS3 crossback.
-
Σε αυτά που λέτε, με όριο τα 30 χιλιάρικα, ο εξοπλισμός τους είναι αρκετά λιγότερος από του Focus, με εξαίρεση ίσως εκείνη την προσφορά που κάναν στην BMW 1, η οποία όμως έχει 42 άλογα λιγότερα. Κανένα τους δεν χτυπά σε επιδόσεις και εξοπλισμό το 182 ST Line X
-
Εγω απορω που σας πιανει η λεπτομερειολαγνεια. Θυμαμαι οταν ειδα το puma ειπα ωραιο αυτοκινητο. Μπραβο ford. Μετα παω στο focus .... η μερα με τη νυχτα με το puma. ΤΟ αυτοκινητο το focus. Σχεδον ολα τελεια.
-
-
Σε αυτά που λέτε, με όριο τα 30 χιλιάρικα, ο εξοπλισμός τους είναι αρκετά λιγότερος από του Focus, με εξαίρεση ίσως εκείνη την προσφορά που κάναν στην BMW 1, η οποία όμως έχει 42 άλογα λιγότερα. Κανένα τους δεν χτυπά σε επιδόσεις και εξοπλισμό το 182 ST Line X
Το cx30 έχει στα 25-26 πολύ περισσότερο εξοπλισμό από το φοκους στα αντίστοιχα λεφτά. Έχει acc , blind spot rear camera , head up display protector και αλλά καλουδια που δεν έχει το φοκους και του λείπει μόνο ο αυτόματος κλιματισμός που πρόσθεσε τώρα η Φορντ και η κάμερα οπισθοπορειας που δεν έχει κανένα σε αυτά τα λεφτά ως 25-26.
-
Άντε αφού βάζουμε φωτογραφίες από τα χειρότερα πλαστικά της αυτοκινητοβιομηχανίας, πάρτε και μια βραδυνή από το πιλοτήριο
Και πριν σχολιάσει κανείς την κατανάλωση, αυτή είναι η κατανάλωση μετά από 'απλαυστική' βόλτα Δεν είναι αντιπροσωπευτική νορμάλ χρήσης.
Έτσι μάλιστα! Είναι πολύ ωραίο!
(Αφού το βράδυ δε φαίνονται τα πλαστικά... )
-
Για μέχρι 30 δε μιλάμε; Τα βάζεις όλα αυτά που λες στο 182 και δεν περνάς τα 30. Επίσης... Ποιο CX... Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα όχι βάρκες... Πόσα άλογα βγάζει αυτό και πόσα κυβικά είναι; Να μου έλεγες για το mazda 3... Αλλά και αυτό ψόφιο είναι.
Είδες σαργέ, στο έβαλα με καμουφλάζ νυκτός για να μη τρομάζεις!
-
Εγω να σας πω, μπηκα μεσα, πατησα τα πλαστικα μια φορα ( αυτα εβγαλαν μια τσιριδα, μαλλον πονεσαν) και δεν ξανασχοληθηκα.
Ενταξει χουφτωνονται...καλα ειναι.
Ειδα θεση οδηγησης....τελεια (ολα τα ford εχουν κατι που μονο η bmw και η vw/audi/seat εχουν) Η κολωνα τιμονιου ειναι σχεδον επιπεδη και δεν χτυπουν τα γονατα σου πανω της και ετσι μπορεις να εχεις σχεδον τελειως καθετα το τιμονι και παραλληλα στο θωρακα.Αψογη θεση. (Α! και το civic εχει τετοια......Α! και η νεα a class...τεσπα....το εχουν και αλλοι)
Χωροι; Τεραστιοι.
Καθισμα;;;; στις καλες εκδοσεις....απιστευτο.
Κιβωτιο; Ποιημα αν και καπως βαρυς συμπλεκτης. Σαφως πολυ ανωτερο απο του fiesta .....
Οθονη;, .....ουτε που την ειδα.
-
Το χειροκινητο του focus ειναι η μερα με τη νυχτα συγκριτικα με του fiesta που θεωρείται καλο.
Ειναι σχεδον τελειο.
Έτσι είναι, το καλύτερο χειροκίνητο που έχω οδηγήσει. Αλλά δεν έχει σχέση το μοντέλο, ο κινητήρας έχει σημασία. Όλα με τον 1.5 (βενζίνη ή diesel) έχουν το 'καλό' 6αρι, όλα τα 1.000αρια έχουν το μέτριο. Και ναι ούτε εμένα μου άρεσε πολύ το κιβώτιο του 1.00αριου. Σαφώς καλύτερο από Ιταλικά και Γαλλικά (ειδικά Γαλλικά), αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
-
Εντωμεταξυ παντα το χα απορια.
Οκ ολοι γνωριζουμε πως Ford, Vw, Mazda, Honda, εχουν τα καλυτερα κιβωτια.
Οκ.
Ε ποσο δυσκολο ειναι να κανουν οι υπόλοιποι reverse engineering και να τελειωνουμε με το θεμα;
-
Για μέχρι 30 δε μιλάμε; Τα βάζεις όλα αυτά που λες στο 182 και δεν περνάς τα 30. Επίσης... Ποιο CX... Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα όχι βάρκες... Πόσα άλογα βγάζει αυτό και πόσα κυβικά είναι; Να μου έλεγες για το mazda 3... Αλλά και αυτό ψόφιο είναι.
Είδες σαργέ, στο έβαλα με καμουφλάζ νυκτός για να μη τρομάζεις!
Συγκρινω το 116/1750 ντίζελ του Μάζντα με το 120/1500 ντίζελ του φοκους. Στα 26 χιλιάρικα παίρνεις πιο πολύ εξοπλισμό στο Μάζντα από το φοκους. Στα 30 έχει και το Μάζντα κλιμα και κάμερα και αεραγωγούς πίσω και πολύ ποιοτικότερο εσωτερικό , καμία σχέση με του φοκους (ανεξάρτητα τιμής). Και έχει λιγότερο κροτάλισμα ο κινητήρας και είναι και το μόνο χωρίς ουρία.
Ford Focus MK4