-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κυρίως το να μην χυθεί βενζίνη πάνω στο αυτοκίνητο. Έχει τύχει αρκετές φορές να χρειαστεί να ξεπλύνω με νερό. Και γενικά είναι πιο προσεχτικοί όταν είσαι δίπλα τους.
Σωστό είναι αυτό!
Ερωτηματικό παραμένει η οδική συμπεριφορά, δηλαδή αν υπάρχει βελτίωση ειδικά στις μικρές εκδόσεις, όπου η πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση έδωσε τη θέση της σε ημιάκαμπτο.
Εμένα οδηγικά με απογοήτευσε!
Αν και έχω κάνει μόνο τεστ ντραιβ (μόνος μου και τα 2 χωρίς πωλητές) νομίζω ότι το mk3,5 είναι πιο ευχάριστο και με καλύτερο τιμόνι!
Από εδώ μέσα δεν το έχει οδηγήσει κανείς να μας πει εντυπώσεις; Γιατί μπορεί να κάνω και λάθος. Άσε που αν μπεις στο focus μετά το civic... -
Ε καλά, δεν το λες και κουκλί το εσωτερικό του Civic...
Κατά την προσωπική μου άποψη, πολύ αδύναμο σχεδιαστικά. Φλύαρο και χωρίς αρμονικές γραμμές. -
- Για εμένα ( ) είναι απείρως ομορφότερο και αρμονικότερο το εσωτερικό του civic. Έχω ξαναγράψει ότι το εσωτερικό του καινούργιου focus με απογοήτευσε. Μου θυμίζει Kia-Hyundai των οποίων τα εσωτερικά τα απεχθάνομαι!
- Δεν εννοούσα αυτό όμως. Εννοούσα οδηγικά!
- Τέλος, το έλεγα και χάριν αστεϊσμού, εξ'ου και το .
Οδήγησε το όμως και εσύ να μας πεις τη γνώμη σου (ειδικά αφού έχεις το mk3,5, είναι ενδιαφέρουσα η εντύπωση που θα σου αφήσει).
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Οδήγησε το όμως και εσύ να μας πεις τη γνώμη σου (ειδικά αφού έχεις το mk3,5, είναι ενδιαφέρουσα η εντύπωση που θα σου αφήσει).Είναι κάτι που σκοπεύω να κάνω, για να έχω ιδίαν άποψη για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
'Οπως επίσης περιμένω να κάνω και ένα εκτεταμένο test drive στο Civic, γιατί με έχει ιντριγκάρει αυτό το αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ερωτηματικό παραμένει η οδική συμπεριφορά, δηλαδή αν υπάρχει βελτίωση ειδικά στις μικρές εκδόσεις, όπου η πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση έδωσε τη θέση της σε ημιάκαμπτο.
**Εμένα οδηγικά με απογοήτευσε! **
Αν και έχω κάνει μόνο τεστ ντραιβ (μόνος μου και τα 2 χωρίς πωλητές) νομίζω ότι το mk3,5 είναι πιο ευχάριστο και με καλύτερο τιμόνι!
Από εδώ μέσα δεν το έχει οδηγήσει κανείς να μας πει εντυπώσεις; Γιατί μπορεί να κάνω και λάθος. Άσε που αν μπεις στο focus μετά το civic...Οδηγησες εκδοση με ημιακαμπτο ή πολλ/λων συνδεσμων πισω? Βενζινη/πετρελαιο?
-
Πετρέλαιο, st-line.
-
Είχαν εχθές στο Cosmos πάνω σε stand το καινούργιο Focus στην έκδοση ST-Line.
Από εμφάνιση καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά και πάλι τίποτα το ιδιαίτερο.
Από χώρους, μπροστά κλασσικά άνετο, ενώ εντύπωση μου έκαναν οι χώροι πίσω, οι οποίοι είναι πολύ άνετοι για κεφάλια και πόδια και δεν έχουν καμιά σχέση με το προηγούμενο. Ο χώρος αποσκευών μεγαλύτερος από πριν, το σχήμα του κανονικό αλλά και πάλι σχετικά μικρός για την κατηγορία.
Το ταμπλό σαν εμφάνιση και κυρίως σαν όγκος καμιά σχέση με πριν, σαφέστατα καλύτερο και πολύ πιο ανάλαφρο σαν αίσθηση. Στην έκδοση STLine μου άρεσε πολύ το χοντρό δερμάτινο τιμόνι και ο μικρός λεβιές ταχυτήτων.
Από την άλλη βέβαια η ποιότητα κατασκευής νιώθεις πως είναι ΟΚ αλλά πως ταυτόχρονα απέχει αρκετά από τα καλύτερα της κατηγορίας.
Να σημειώσω πως προερχόμενος από το QQ, μου φάνηκε αρκετά δύσκολο το μπες - βγες στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν γέρασα ή καλόμαθα από το QQ, γενικότερα μου φάνηκε πάντως σχετικά χαμηλή η θέση οδήγησης.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Να σημειώσω πως προερχόμενος από το QQ, μου φάνηκε αρκετά δύσκολο το μπες - βγες στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν γέρασα ή καλόμαθα από το QQ, γενικότερα μου φάνηκε πάντως σχετικά χαμηλή η θέση οδήγησης.
Απο τα ψηλά στα χαμηλά σίγουρα για πολύ καιρό θα χτυπάς κεφάλι και ακόμα πιο σίγουρα θα σηκώνεις πολύ ψηλά το πόδι για να μπεις.
Ένα χρόνο έκανα να ξαναχαμηλωσω στο μπες-βγες [emoji16] -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
- Για εμένα ( ) είναι απείρως ομορφότερο και αρμονικότερο το εσωτερικό του civic. Έχω ξαναγράψει ότι το εσωτερικό του καινούργιου focus με απογοήτευσε. Μου θυμίζει Kia-Hyundai των οποίων τα εσωτερικά τα απεχθάνομαι!
.
+1
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Όσοι έχετε δει το μοντέλο από κοντά, ποιοί λόγοι θα οδηγούσαν κάποιον να το πάρει αν έχει ήδη το MK3 face-lift;
Όντας κι εγώ κάτοχος mk3 face-lift κι έχοντας δει (όχι όμως και οδηγήσει) το mk4, οι λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να το αλλάξεις είναι:
α) μεγαλύτεροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές,
β) καλύτερη απτή ποιότητα κατασκευής,
γ) πιο ενδιαφέρον design μέσα κι έξω (υποκειμενικό),
δ) καλύτερη διατήρηση αξίας μεταπώλησης,
ε) καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση, λόγω μειωμένου βάρους.Ερωτηματικό παραμένει η οδική συμπεριφορά, δηλαδή αν υπάρχει βελτίωση ειδικά στις μικρές εκδόσεις, όπου η πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση έδωσε τη θέση της σε ημιάκαμπτο.
Στις χαμηλές εκδόσεις, δικαιολογούν όλα αυτά τα έξτρα 3000-4000 στην τιμή του προηγούμενου, και έχοντας παραχωρήσει τον άξονα πολλαπλών συνδέσμων;
-
Η Business έκδοση(που έχει αρκετά καλούδια) στο Mk3.5 είχε φτάσει να πουλιέται σχεδόν 18.000€. Η Business στο Μκ4 είναι 19.000 + τέλη και διάφορα έξοδα....
Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά, εκτός αν μιλάμε για το st line, που πράγματι φτάνει τόσο (21.000 +). -
Είμαι κάτοχος μκ3.5 πετρέλαιο 120ps titanium και λατρεύω το πλαίσιο και το τιμόνι του.
Οδήγησα για πολύ λίγο το καινούριο st - line 1.0.
Το τιμόνι του μου φάνηκε χειρότερο από του μκ3.5. Πιο ελαφρύ και με χειρότερη αίσθηση κυρίως.
Η ανάρτηση σφικτότερη - λόγω st line - αλλά δεν το έστριψα για να σας γράψω περισσότερες εντυπώσεις για το balance του πλαισίου.
Κατά τ΄άλλα, ομορφότερο, πολύ μεγαλύτεροι χώροι, μια χαρά.
Κάποια στιγμή θα το οδηγήσω και θα γράψω κάτι εκτενέστερο
-
Ο χρήστης steering έγραψε:
Το τιμόνι του μου φάνηκε χειρότερο από του μκ3.5. Πιο ελαφρύ και με χειρότερη αίσθηση κυρίως.
Μήπως το EPAS στο τιμόνι ήταν σε ρύθμιση comfort ;
-
Ωχχ. Αυτό εγώ δεν το πρόσεξα-σκέφτηκα καθόλου! Λες αυτό να φταίει και να το αδικώ το αμάξι;
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Όσοι έχετε δει το μοντέλο από κοντά, ποιοί λόγοι θα οδηγούσαν κάποιον να το πάρει αν έχει ήδη το MK3 face-lift;
Όντας κι εγώ κάτοχος mk3 face-lift κι έχοντας δει (όχι όμως και οδηγήσει) το mk4, οι λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να το αλλάξεις είναι:
ε) καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση, λόγω μειωμένου βάρους.Ερωτηματικό παραμένει η οδική συμπεριφορά, δηλαδή αν υπάρχει βελτίωση ειδικά στις μικρές εκδόσεις, όπου η πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση έδωσε τη θέση της σε ημιάκαμπτο.
Στις χαμηλές εκδόσεις, δικαιολογούν όλα αυτά τα έξτρα 3000-4000 στην τιμή του προηγούμενου, και έχοντας παραχωρήσει τον άξονα πολλαπλών συνδέσμων;
Όπως σου απάντησε κι άλλος, σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτή η διαφορά.
Σε κάθε περίπτωση, όση κι αν είναι τελικά η διαφορά, το ερώτημα αυτό μπορεί να το απαντήσει ο καθένας μόνο για τον εαυτό του και με βάση τις ανάγκες του, αλλά και τα γούστα του. -
Μιάς και έχετε κάποιοι το focus 2015 μοντέλο είναι προτιμότερο από golf 7; diesel και τα δυο με 105 και 95 άλογα αντίστοιχα.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Όπως σου απάντησε κι άλλος, σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτή η διαφορά.
Σε κάθε περίπτωση, όση κι αν είναι τελικά η διαφορά, το ερώτημα αυτό μπορεί να το απαντήσει ο καθένας μόνο για τον εαυτό του και με βάση τις ανάγκες του, αλλά και τα γούστα του.Η έκδοση Trend είναι 3000 ευρώ πάνω από το προηγούμενο μοντέλο. Θεωρώ πώς δεν δικαιολογούνται αυτά τα επιπλέον χρήματα, για την όλη εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν πας σε ημιάκαμπτο!
-
Ωραία λοιπόν! Άρα έχεις την απάντηση σε αυτό που ρώτησες. Εμείς τι παραπάνω να πούμε;
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Μιάς και έχετε κάποιοι το focus 2015 μοντέλο είναι προτιμότερο από golf 7; diesel και τα δυο με 105 και 95 άλογα αντίστοιχα.Εξαρτάται τι ζητάς.
Το Golf mk7 έχει καλύτερη απτή ποιότητα, λίγο μεγαλύτερους χώρους, λίγο καλύτερη άνεση και ανώτερο image (αν σε ενδιαφέρει).
Το Focus mk3.5 έχει λίγο καλύτερη και κυρίως αρκετά πιο ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, καλύτερο κινητήρα (τόσο σε ποιότητα λειτουργίας όσο και σε δύναμη), καλύτερο τιμόνι και χειροκίνητο κιβώτιο (και σε αίσθηση και με μια σχέση παραπάνω) και φθηνότερη συντήρηση.
Εσύ αποφασίζεις τι σε ενδιαφέρει περισσότερο. Κακή επιλογή δεν είναι κανένα από τα δύο, οπότε θα σου σύστηνα να οδηγήσεις και τα δύο πριν αποφασίσεις.
-
Το αυτοκίνητο προορίζεται για τον ανιψιό μου ο οποίος θα πρέπει να κάνει μια φορά την εβδομάδα Αθηνα-Θεσσαλονικη. Ήθελε golf ωστόσο στα ίδια χρήματα πέριξ των 12000 είδα και κάποια focus. Έχει 6αρι σασμάν,euro 6, και καλό εξοπλισμό. Αλλά 95αλογα και ταμπούρα. Εγώ μάλλον κλείνω προς ford (είναι μοντέλο του 2015). Image αδιάφορο.
Ford Focus MK4