-
dimitriscsd wrote:
Όσο περιμένετε νέα, ορίστε ένα βιντεάκι για να πάρουμε μια ιδέα για τις ικανότητες του 1.0 155
Aν και κινείται με ταχύτητες αυτοφώρου (κάποια στιγμή στη δεξιά έχει 220km/h!!,έτσι και συναντήσει κανένα εμπόδιο εκεί θα γίνει αστερόσκονη),το αμάξι είναι βιδωμένο στην άσφαλτο,σαν σε ράγες στις στροφές.Τα γνωστά -πολύ καλά- οδηγικά χαρακτηριστικά και κρατήματα της Ford.
Μάλιστα στα τελευταία 3-3μησι λεπτά φαίνεται που προσπερνά μια A class (μοιάζει με AMG,αλλά μάλλον είναι AMG-line,ίσως 1.3 με 163hp) και ξεκινά ένα άτυπο 'κυνηγητό' από τη merc (φαίνεται από τους καθρέπτες),που εκεί που πάει να πλησιάσει το focus,στις ανοιχτές καμπές της ξεγλυστρά αυξάνοντας σταθερά τη διαφορά.
Όλα τα σύγχρονα το ίδιο καλά πατάνε στα 200-230. Άντε το focus να είναι λίγο καλύτερο στις στροφές, ενδεχομένως να έχει καλύτερη πληροφόρηση.. Βέβαια σε τέτοιες ταχύτητες αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.
-
Ωραία Δημήτρη κάτι ακόμα για το HUD. Ποιες πληροφορίες σου εμφανίζει; Πχ ρωτάω συγκεκριμένα το gear indicator στο εμφανίζει;
-
Αν εννοείς το λαμπάκι που ανάβει για να σου πει ποτέ να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις ναι έχει επιλογή να το δείχνει.
Επίσης δείχνει τις οδηγίες του navi όταν έχεις βάλει προορισμό. Δηλαδή που να στρίψεις, σε πόσα μέτρα, την οδό που βρίσκεσαι τώρα κτλ. Εννοείται ταχύτητα, cruise control, αν έχεις μπροστά όχημα και την απόσταση που θες να κρατάς από αυτό, τις γραμμές του lane keeping, σήματα ορίων ταχύτητας και τα φλας (αυτό το έχω off).
Έχει επιλογή επίσης όταν περνάς το όριο ταχύτητας η ταχύτητα σου να γίνεται κόκκινη για να ξέρεις ότι είσαι over.
Αυτά είναι νομίζω. Ελπίζω να μη ξεχνάω κάτι.
-
Δημήτρη, μιάς και το αμάξι σου είναι αρκετά φορτωμένο σε εξοπλισμό και τεχνολογίες που δεν συναντάμε συχνά αν θές κάτσε μια μέρα να γράψεις ενα review για το ποιες από αυτές σου αρέσουν και ποιές σου είναι αδιάφορες και δε θα τις ξαναπλήρωνες.
-
Ευχαριστώ Δημήτρη με καλυψες. Mastoras +1. Και ο Alex19 φυσικά που θα είναι ο πρώτος με το 8AT
-
Πφφ ξενέρωμα ρε συ... έχει τύχει σε όλους μας σε αυτό το φόρουμ
-
Έλεος κάθισα και έγραψα ολόκληρη έκθεση και όταν πάτησα να σταλεί μου έβγαλε σφάλμα...
Άστα, συνέχεια μου το κάνει, έχω χάσει 4-5 ποστ έτσι. Πλέον πριν πατήσω, κάνω ένα copy να υπάρχει. Δεν ξέρω τι γίνεται...
-
Έλεος κάθισα και έγραψα ολόκληρη έκθεση και όταν πάτησα να σταλεί μου έβγαλε σφάλμα...
Κάνω ένα καφέ και κάθομαι να το ξαναγράψω. Μεγάλη η χάρη σας! χαχα
-
Όταν έβαλα την παραγγελία έψαξα πολύ και μελέτησα τα πάντα οπότε ότι έχω βάλει το ήθελα και το χρησιμοποιώ. Αν έκανα ξανά παραγγελία και τα πακέτα, οι τιμές και οι εξοπλισμοί ήταν ίδιοι δεν θα άλλαζα τίποτα.
Τα αγαπημένα μου
-
Τα φώτα!!! Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την απόδοσή τους. Άφθονο λευκό φως. Η αυτόματη μεγάλη σκάλα μαζί με το γεγονός ότι φωτίζουν στροφές, διασταυρώσεις, ταμπέλες στην άκρη του δρόμου και μπλοκάρουν αυτοκίνητα απέναντι από την δέσμη για να μη τυφλώνουν πηγαίνουν την ορατότητα σε άλλο επίπεδο. Σίγουρα και τα σταθερά LED είναι τέλεια, όμως η δική μου συμβουλή είναι πως όποιος μπορεί να διαθέσει το ποσό για τα adaptive, δε θα το μετανιώσει. Δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ ξανά αυτοκίνητο χωρίς LED. Οδηγώ το picanto και καμιά φορά το παλιό μου corsa (που πλέον οδηγεί ο πατέρας μου) και νομίζω πως έχουν καντήλια αντί για φώτα.
-
Το ηχοσύστημα B&O. Από τα καλύτερα εργοστασιακά που έχω ακούσει. Φοβερός ήχος, ειδικά στο surround σε συνδυασμό με αρχεία καλής ποιότητας. Συνήθως ακούω από spotify premium σε high quality και ο ήχος είναι κρύσταλλο. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερες aftermarket λύσεις όμως προσωπικά δεν ακούω ποτέ υπερβολικά δυνατά μουσική ούτε μου αρέσει να σκαλίζω ηχοσυστήματα. Ενδεικτικά πάνω από 15-16 δεν βάζω ποτέ τον ήχο (πάει μέχρι 30 νομίζω). Από εκεί και πάνω είναι περισσότερο βασανιστήριο παρά απόλαυση (λόγω έντασης όχι ποιότητας - μεγαλώσαμε). Το subwoofer πίσω θα μπορούσε να είναι λίγο δυνατότερο αλλά προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
-
Adaptive Cruise Control. Απλά απίστευτο. Ταξιδεύω συχνά Πειραιά - Καβάλα και όταν θέλω να αραξώ το βάζω και απλά κουνάω το τιμόνι. Γίνεται μάλιστα να το βάλεις να ακολουθεί και τα όρια ταχύτητας (καταναλώνει περισσότερη βενζίνη γιατί κόβει και επιταχύνει περισσότερο)! Πολύ θετικό το ότι σε αφήνει να αλλάξεις ταχύτητα στο χειροκίνητο χωρίς να κλείσει το cc. Στα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχα οδηγήσει, όταν πατούσα συμπλέκτη έκλεινε.
-
To HUD! Ναι είναι gadgetάκι και όχι απαραίτητο. Όμως δεν παίρνω ποτέ τα μάτια μου από τον δρόμο και πλέον το έχω συνηθίσει τόσο πολύ που όταν μπαίνω στο μικρό έως και μου λείπει!
-
Το αμάξωμα. Δεν είχα ποτέ station wagon και το δίλημμα ήταν μεγάλο. Φοβόμουν το μήκος και το πόσο εύκολα θα το έφερνα βόλτα (4.7 μέτρα). Τελικά κάνω τον σταυρό μου που δεν πήρα το hatchback. Είναι τρομερό να φορτώνεις πραγματικά Ο,ΤΙ θέλεις και να μη σε νοιάζει. Βαλίτσες, σακούλες, καρότσια κτλ (όταν με το καλό έρθουν) και εξοπλισμό για την δουλειά ή το mountain bike με το οποίο ασχολούμαι. Όλα χωράνε πίσω με ασφάλεια χωρίς να είναι απαραίτητο να ρίχνω καθίσματα. Με το Corsa έβαζα πράγματα μέχρι και κάτω από τα καθίσματα για να χωρέσουν στα μεγάλα ταξίδια χαχα. Να τονίσω όμως πως για πόλη δεν κάνει. Είμαστε τυχεροί και έχουμε και το Picanto της γυναίκας ως τίμιο εργάτη για το κέντρο. Αν ήταν μοναδικό αμάξι δεν θα έπαιρνα station.
Τι 'φορτώθηκα' λόγω πακέτων (χωρίς όμως να το μετανιώσω)
-
Αυτόματο παρκάρισμα. Δε το χρησιμοποιώ ποτέ όταν υπάρχει κίνηση πίσω μου καθώς παίρνει περισσότερο χρόνο από το να παρκάρω μόνος μου. Τις περισσότερες φορές που το έχω χρησιμοποιήσει ήταν για να δω αν θα τα καταφέρει σε συγκεκριμένες θέσεις. Τα κατάφερε πάντα! Καλή φάση αλλά αν μπορούσα να μη το βάλω θα το άφηνα απ' έξω μάλλον.
-
Ζάντες 18'. Ήταν μαζί με τα adaptive φώτα. Αν αυτά ήταν μόνα τους ίσως και να μη τις έβαζα. Οι 17άρες είναι καλούτσικες. Παρ' όλα αυτά οι 18άρες είναι πανέμορφες και ιδιαίτερες. Απογειώνουν την εμφάνιση χωρίς να κάνουν την άνεση μαρτύριο. Αυτές μαζί με τις 17άρες που έχει το Active είναι τα αγαπημένα μου σχέδια.
Τι ήθελα να βάλω αλλά τελικά άφησα απ έξω λόγω budget και value for money
-
BLIS. Ωραίο και ήταν σε συνδυασμό με cross traffic alert. Το κόστος ήταν κάπου στα 500 ευρώ αν θυμάμαι καλά με ΦΠΑ. Όπως περιέγραψα παραπάνω δεν το θεωρώ απαραίτητο. Γυρνάω το κεφάλι αριστερά και βλέπω το νεκρό σημείο όταν αλλάζω λωρίδα και δεν είχα ποτέ θέμα σε κανένα αυτοκίνητο. Όσο για το cross traffic alert στην όπισθεν όταν θέλω να δω τι γίνεται βάζω την ευρυγώνια κάμερα και βλέπω καθαρά και αριστερά και δεξιά.
-
Ηλεκτρική αυτόματη πόρτα αποσκευών. Καλή φάση αλλά για 800 ευρώ no thank you...
-
Ηλιοροφή. Είναι καταπληκτική και φωτίζει πολύ ωραία την καμπίνα. Την είδα από κοντά σε ένα ST στην Αγγλία. Τα 1200 ευρώ όμως τα θεωρώ πολλά σε συνδυασμό με το έξτρα βάρος και τον φόβο μη πάθει κάτι σοβαρό στα 10 (τουλάχιστον) χρόνια που σκοπεύω να κρατήσω το αμάξι.
-
Θερμαινόμενο τιμόνι. Δεν υπήρχε μόνο του. Ήταν πακέτο με θερμαινόμενα καθίσματα και θερμαινόμενο μπροστά τζάμι (αυτό με τα μικρά συρματάκια), το οποίο ήθελα να αποφύγω και δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητο στην Ελλάδα. Ευτυχώς τα θερμαινόμενα καθίσματα τα είχαν μόνα τους με κόστος κάπου στα 250 ευρώ.
Οποιαδήποτε άλλη απορία καλοδεχούμενη
-
-
Ωραίος Δημήτρη... αν μπορείς κάνε μια αξιολόγηση και στα συστήματα ασφαλείας που έχει . πχ lane assist , αυτόματο φρενάρισμα κτλ
-
Πάντως με όλα αυτά τα έξτρα η τιμή πρέπει να ξεπέρασε τα 30000€. Υπερβολικά πολλά για ένα αυτοκίνητο αυτού του επιπέδου.
Εγώ πάντως από όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό μόνο το blis θα έβαζα αν μπορούσα να το επιλέξω μόνο του χωρίς το αυτόματο παρκάρισμα, όλα τα υπόλοιπα δε τα θεωρώ σημαντικά κάποια από αυτά δε μπορούν να τοποθετηθούν και αφτερμαρκετ με χαμηλότερο κόστος και καλύτερη ποιότητα όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα και το ηχοσύστημα. Το δικό μου κριτήριο στην επιλογή ενός αυτοκινήτου είναι καθαρά το τρίπτυχο μοτέρ-επιδόσεις-πλαίσιο δε θα έμπαινα πότε στη λογική να πληρώσω για όλα αυτά τα γκατζετάκια.
-
Το αυτόματο φρενάρισμα το θεωρώ άριστο. Αντίθετα με άλλους που θεωρούν πως χτυπάει χωρίς λόγο, εμένα όσες φορές έχει χτυπήσει έχω καταλάβει τον λόγο. Ίσως γιατί το βλέπω και από την μεριά του προγραμματιστή.
Τις περισσότερες φορές ήταν λόγω Ελλαδάρας. Π.χ. διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου μετά από στροφή... Πεζός που διασχίζει τον δρόμο διαγώνια... Μηχανάκι που κάνει προσπέραση από δεξιά μέσα στην κίνηση... Μάλιστα σε 2 περιπτώσεις με έχει γλυτώσει κιόλας. Την πρώτη πετάχτηκε ένα σκυλί μπροστά μου σε γειτονιά τρέχοντας και το αυτοκίνητο φρέναρε μόνο του (υποτίθεται πως δεν υποστηρίζει εντοπισμό ζώων!) και την δεύτερη ήμουν (κακώς!) αρκετά κοντά στον μπροστινό μου σε ταχύτητες πόλης και για κάποιο λόγο πάτησε απότομα φρένο. Επίσης φρέναρε μόνο του. Πάρ' όλο που πάτησα και εγώ ο ίδιος το φρένο πιστεύω πως δεν το πάτησα όσο έπρεπε και αν δεν φρέναρε πιο δυνατά μόνο του ίσως να ακουμπούσαμε. Μάλιστα επειδή δεν πρόλαβα να πατήσω συμπλέκτη (χειροκίνητο) αμέσως, έσβησε και την μηχανή μόνο του πριν την ακινητοποίηση για να μην 'κλωτσήσει' και έβαλε alarm. Όταν λέω έσβησε, εννοώ σβήσιμο αντίστοιχο με του start-stop. Όσο για την ευαισθησία έχω χαμηλώσει το δικό μου από high σε medium. Τις περισσότερες φορές απλά ειδοποιεί ηχιτικά και δεν φρενάρει.
Σχετικά με το lane-keeping, θεωρώ πως δουλεύει πολύ καλά επίσης. Δεν είναι lane-centering, το οποίο υπάρχει μόνο στα αυτόματα και σε κρατάει στο κέντρο της λωρίδας. Απλά όταν πας να πατήσεις γραμμή χωρίς να έχεις βγάλει φλάς, σε ειδοποιεί με δόνηση και στρίβει ελαφρά το τιμόνι να σε βάλει μέσα. Αν δηλαδή το αφήσεις να πάει μόνο του σε στροφές θα σε κάνει ουσιαστικά 'ping pong' από την μία λωρίδα στην άλλη. Το lane centering είναι ένα επίπεδο πιο πάνω και ουσιαστικά δε χρειάζεται ΟΥΤΕ το τιμόνι να στρίβεις. Απλά το κρατάς. Παρ όλα αυτά ακόμα και η επαναφορά αυτή είναι χρήσιμη, ειδικά σε μεγάλες διαδρομές που μπορεί να κουραστούμε. Μάλιστα αν παρατηρήσει πως πας να βγεις αρκετά συχνά, σε κάποια φάση σε ειδοποιεί πως έχεις κουραστεί και προτείνει να κάνεις διάλειμμα. Το σύστημα δουλεύει μόνο σε ταχύτητες άνω των 60km/h και (απ)ενεργοποιείται πανεύκολα με ένα κουμπάκι στην άκρη του λεβιέ των φλας.
Τίποτα από αυτά δεν αντικαθιστά το μυαλό που πρέπει να έχει ο οδηγός. Ταυτόχρονα όμως εγώ θεωρώ σημαντικό να υπάρχουν προειδοποιήσεις πριν γίνει όντως κάτι, ειδικά σε ταχύτητες ταξιδίου. Προσωπικά προσπαθώ να 'μαθαίνω' και να διορθώνω κακές συνήθειες με βάση αυτές τις ειδοποιήσεις, παρά να επαναπαύομαι ελπίζοντας πως θα με σώσουν. Ο στόχος μου είναι να οδηγώ με τέτοιο τρόπο, ώστε να τις βλέπω όσο το δυνατόν λιγότερο.
-
Κάπου το είχε πει στο παρελθόν, γύρω στα 32000€ (καλά δε θυμάμαι dimitriscsd???) Αλλά είναι τούμπανο!!! Σχεδόν ακριβώς όπως το θέλει (μόνο με εξοπλισμό περισσότερο από αυτόν που θέλει και όχι να λείπει)!!!
-
Ακριβως Dimitri το ιδιο λεω και εγω. Σε μαθαίνουν να οδηγεις πιο χαλαρά. Εγώ οδηγούσα σαν ταρζαν με αυτα τα συστηματα οδηγώ πιο σωστά με αποστάσεις και απαλες κινήσεις, ειδάλλως βαρουν τα συστηματα.
Ισως αν υπάρχουν σε ολα τα αυτοκινητα τότε βελτιωθεί η συνολική οδηγικη παιδεία στην Ελλάδα. Είναι σαν να εχεις έναν δάσκαλο οδηγησης μαζί σου ώστε να σε φροντιζει
-
Το lane centering στα αυτόματα είναι στάνταρ εξοπλισμός ή είναι κομμάτι του tech pack;
-
Πάντως με όλα αυτά τα έξτρα η τιμή πρέπει να ξεπέρασε τα 30000€. Υπερβολικά πολλά για ένα αυτοκίνητο αυτού του επιπέδου.
Εγώ πάντως από όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό μόνο το blis θα έβαζα αν μπορούσα να το επιλέξω μόνο του χωρίς το αυτόματο παρκάρισμα, όλα τα υπόλοιπα δε τα θεωρώ σημαντικά κάποια από αυτά δε μπορούν να τοποθετηθούν και αφτερμαρκετ με χαμηλότερο κόστος και καλύτερη ποιότητα όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα και το ηχοσύστημα. Το δικό μου κριτήριο στην επιλογή ενός αυτοκινήτου είναι καθαρά το τρίπτυχο μοτέρ-επιδόσεις-πλαίσιο δε θα έμπαινα πότε στη λογική να πληρώσω για όλα αυτά τα γκατζετάκια.
Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του. Εγώ ήθελα να επενδύσω σε ένα απολαυστικό στην οδήγηση και ασφαλές αυτοκίνητο που θα καλύψει τις επαγγελματικές και οικογενειακές μου ανάγκες για αρκετά χρόνια. Έκανα τεράστια έρευνα αγοράς και δεν υπήρχε τίποτα άλλο που να καλύπτει τις ανάγκες μου. Προερχόμενος από άλλο όχημα που είχα για 11 χρόνια, ήθελα να είναι αρκετά σύγχρονο και να μη νιώσω πως έχει μείνει πίσω μετά από μόλις 2-3 χρόνια.
Όσο για το αν το ποσό είναι υπερβολικό για αμάξι 'αυτού του επιπέδου', πρόκειται επίσης για προσωπικά κριτήρια. Το budget μου θα μπορούσε να μου προσφέρει και αυτοκίνητο καλύτερου επιπέδου με την έννοια που το λες. Δεν είναι όμως μόνο η αγορά... Θα μπορούσα να έχω πάρει το ST ή ένα Cupra station wagon AWD 300 άλογα... Ή μια (πιο αργή και φτωχή) BMW/Mercedes... 'H άπειρα άλλα μεταχειρισμένα. Υπάρχει όμως και η παράμετρος ελληνική φορολογία, τεκμήρια, κόστος συντήρησης και χρήσης... Επίσης σαν την ηρεμία και σιγουριά του καινούριου με πολλά χρόνια εγγύηση δεν υπάρχει.
Τώρα για τα aftermarket, καλά χρυσά αλλά σαν το εργοστάσιο ΔΕΝ έχει. Όλα είναι ένα σύστημα και δουλεύουν τέλεια σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους. Ο συναγερμός, τα κουμπάκια για τα καθίσματα στην δική τους θέση στο ταμπλό κτλ. Το πιο τρανό παράδειγμα είναι ο εργοστασιακός αναδιπλούμενος κοτσαδόρος που αν δεν ξέρεις ότι είναι εκεί απλά δεν φαίνεται... Όταν συνδέεις trailer ή σχάρα ποδηλάτου (η δική μου χρήση) απενεργοποιούνται οι πίσω αισθητήρες και σου δείχνει στην οθόνη πως έχεις συνδεδεμένο trailer. Επίσης συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο το σύστημα των φρένων. Όλα αυτά έχουν μια αξία η οποία καλώς ή κακώς πληρώνεται...
Πάντως να ξέρεις έχουν μπει μέσα φίλοι με πολύ καλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα και δεν υπήρξε ένας που να μην εντυπωσιάστηκε. Όχι από τα εσωτερικά και την χλίδα, αλλά από την οδηγική συμπεριφορά, την εργονομία, τους χώρους, τον εξοπλισμό και φυσικά την εμφάνιση.
Όντως η τιμή ήταν πάνω απο 30 χιλ και για το πακέτο που προσφέρει και τις ανάγκες μου άξιζε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Για την ιστορία τα μοντέλα που ήταν στην τελική απόφαση ήταν τα Honda Civic, CRV & Seat Leon. Απορρίφθηκαν το καθένα για ξεχωριστούς λόγους που ήταν αντίθετοι με αυτό που έψαχνα. Πέρα από αυτά δεν υπήρχε τίποτα.
-
Το lane centering στα αυτόματα είναι στάνταρ εξοπλισμός ή είναι κομμάτι του tech pack;
Αν δε κάνω λάθος πάει μαζί με το ACC. Δεν είμαι σίγουρος όμως ας επιβεβαιώσει κάποιος με αυτόματο.
Να τονίσω επίσης πως τα αυτόματα έχουν ΚΑΙ ΤΑ 2 συστήματα. Δηλαδή και centering και keeping. Ενεργοποιούνται ξεχωριστά το καθένα με το κουμπάκι του.
-
Αυτό που μου αρέσει πολύ στο αμάξι του Δημήτρη είναι η σπανιότητα του. Full extra αυτοκίνητα σαν αυτά που έβλεπα Λονδίνο **δεν **πουλιούνται στην Ελλάδα όπως τα βλέπεις στο φυλλάδιο. Τα περισσότερα που βλέπουμε είναι σα φτωχοί συγγενείς. Του δίνει ένα τόνο upclass σε σχέση με τα υπόλοιπα για να μη πώ τη λέξη premium.
Δλδ το desert island blue, τα adaptive led και οι ζαντάρες το κάνουν απίστευτα ξεχωριστό και μπράβο του που έκανε την υπέρβαση. Θεωρώ το tech pack και το B & O λογικά σε τιμές. Τσούζουν το απίστευτο χρώμα και τα καλά φώτα και δύσκολα θα τα άντεχε η τσέπη και το μυαλό μου αλλά χαλάλι του. Φυσικά ουδεμία επαφή οι after market 'λύσεις' με τις εργοστασιακές..
Το αυτόματο παρκάρισμα με τι το φορτώθηκες ??
ΥΓ Νομίζω Δημήτρη το lane assist έχει μεγαλύτερη αξία στο focus σου παρά στο fiesta μου. το έχουμε ξανασυζητήσει νομίζω, εγώ το έχω σχεδόν πάντα off .
-
Εμένα είναι αυτό το σκεπτικό μου (δεν το καταφέρνω πάντα λόγω οικονομικών προφανώς), να παίρνω το αυτοκίνητο με σχεδόν όλα τα έξτρα...για εμένα έτσι έχει νόημα. Αλλιώς αισθάνομαι ότι κάτι μου λείπει (ξέρω έχω πολλά ψυχολογικά, τα λύνει ο ψυχολόγος μου!). Στην 116 είχα βάλει 12.000 έξτρα και ακόμα έλειπαν, δεν μπορώ τα 'άδεια' αυτοκίνητα.
-
Αυτό που μου αρέσει πολύ στο αμάξι του Δημήτρη είναι η σπανιότητα του. Full extra αυτοκίνητα σαν αυτά που έβλεπα Λονδίνο **δεν **πουλιούνται στην Ελλάδα όπως τα βλέπεις στο φυλλάδιο. Τα περισσότερα που βλέπουμε είναι σα φτωχοί συγγενείς. Του δίνει ένα τόνο upclass σε σχέση με τα υπόλοιπα για να μη πώ τη λέξη premium.
Δλδ το desert island blue, τα adaptive led και οι ζαντάρες το κάνουν απίστευτα ξεχωριστό και μπράβο του που έκανε την υπέρβαση. Θεωρώ το tech pack και το B & O λογικά σε τιμές. Τσούζουν το απίστευτο χρώμα και τα καλά φώτα και δύσκολα θα τα άντεχε η τσέπη και το μυαλό μου αλλά χαλάλι του. Φυσικά ουδεμία επαφή οι after market 'λύσεις' με τις εργοστασιακές..
Το δικό μου χρώμα είναι το Chrome Blue (ή Blue Metallic), όχι το Desert Island. Κατά 400 ευρώ περίπου φθηνότερο. Στα δικά μου μάτια είναι ακόμα πιο όμορφο, ειδικά ο τρόπος που αλλάζει αποχρώσεις ανάλογα με τον φωτισμό. Βέβαια η κεραμική επίστρωση το ανεβάζει επίπεδο, όπως και κάθε μεταλλικό χρώμα.
Επειδή δούλεψα και δουλεύω πολύ σκληρά, ξεκινώντας από το 0, και αρκετά χρόνια ξενιτεμένος δεν είχα αυτοκίνητο, ήθελα τώρα που γύρισα και έχω την δυνατότητα να αγοράσω κάτι δικό μου, να είναι κάτι που θα το ευχαριστιέμαι κάθε μέρα και ποτέ δεν θα πω α ρε γμτ μακάρι να είχε και το τάδε πράγμα. Ευτυχώς δόξα τω Θεώ, πέτυχα τον στόχο μου.
Τα γούστα μου στα αυτοκίνητα μάλλον δεν είναι παράλληλα με την μόδα της εποχής. Οι λόγοι που διάλεξα το Focus (το οποίο παρεμπιπτόντως έχει πουλήσει άπειρα στην υπόλοιπη Ευρώπη) είναι μάλλον οι ίδιοι που αν είχα μεγαλύτερη οικονομική άνεση θα με έκαναν να διαλέξω μια Giulia, με ψυχή και χαρακτήρα, αντί για την αντίστοιχη BMW ή Mercedes με τις σούπερ high tech οθόνες και τα 'βελούδινα' καθίσματα. Ή αντίστοιχα σε SUV θα διάλεγα το παλιομοδίτικο Land Cruiser αντί για μια υπερλουξ σύγχρονη Cayenne.
Ορίστε και μια φωτογραφία έτσι για την εικονογράφιση του thead
Μάστορα το αυτόματο παρκάρισμα ήταν μαζί με τους περιμετρικούς αισθητήρες, την κάμερα και τα προστατευτικά στις άκρες των θυρών. Στα πρώτα αυτοκίνητα όμως το έδιναν ως δωρεάν εξοπλισμό μαζί με το HUD και τον αυτόματο κλιματισμό. Στην δική μου περίπτωση επειδή ήταν εταιρική πώληση δεν πήρα τον δωρεάν εξοπλισμό, πήρα όμως μια καλή έκπτωση επί της τιμής καταλόγου η οποία ήταν καπου στις 37000!
Ford Focus MK4