Το 2018 δλδ που είχε πολλαπλούς και ξεκινούσε από 18000 δεν ήταν κορυφή; Το 2020 έγινε; Ρε παιδιά μην δικαιολογουμε την αύξηση 15% που έχει προκληθεί...δεν εξηγείται. Κορυφαίο και τότε κορυφή και τώρα αλλά 3 χιλιάρικα παραπάνω τώρα...
Πολλές φορές νομίζω πως δεν διαβάζεις ολόκληρα τα ποστ. Στο έχω ξαναπεί.
Με την εμφάνισή του στην Ελλάδα το 2018 έτρεξε προωθητική ενέργεια ΚΑΙ με χαμηλότερη τιμή ΚΑΙ με έξτρα εξοπλισμό χωρίς επιπλέον κόστος. Είχαν ανακοινώσει μάλιστα και ημερομηνίες για το διάστημα που θα ίσχυε αυτή η προσφορά. Όταν έληξε, ανέβηκε και η τιμή του Focus.
Όσο για το αν είναι θυγατρική ή όχι η ford motor hellas δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πως για αρκετούς μήνες είχαν κόψει από την ελληνική αγορά μοντέλα και κινητήρες που σε άλλες χώρες εξακολουθούσαν να προσφέρονται για πολύ καιρό ακόμη (βλ. Titanium, 1.5 150 ο οποίος κόπηκε πολύ νωρίτερα στην Ελλάδα κ.ά.). Επομένως ναι ο εισαγωγέας εδώ έκανε δικές του επιλογές σε κάποια πράγματα προσπαθώντας να 'διαβάσει' την αγορά.
Όταν λέμε ανέβηκε η τιμή 3 χιλιάρικα, καλό θα ήταν να συγκρίνουμε και τον στάνταρ εξοπλισμό ο οποίος τώρα είναι κατά πολύ πλουσιότερος. Η έκδοση ST Line X, η οποία δεν υπήρχε καν όταν έκανα εγώ παραγγελία, έχει πλέον και της Παναγιάς τα μάτια πάνω στάνταρ εξοπλισμό. Αρκετά από αυτά για να μπουν στο δικό μου τότε τα πλήρωσα.
Τέλος κάντε και μια σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Όχι μόνο τιμή του Focus τώρα και τότε. Δείτε όλες τις επιλογές τώρα και τότε. Πολλά έχουν αλλάξει. Όχι μόνο στην Ford.
Δυστυχώς οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν ανέβει αρκετά. Εδώ το καινούριο Picanto κοστίζει 14 χιλιάρικα σε μια αξιοπρεπή έκδοση! Πριν μια 10ετία με αυτά τα λεφτά έπαιρνες μια κατηγορία πάνω. Ναι είναι απο τα ακριβά μοντέλα το Focus, όμως τα χρήματά σου αγοράζουν κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις, φοβερή συμπεριφορά, ωραία μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση και πολλή τεχνολογία. Δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους. Υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές στην αγορά για κάποιον που δεν καίγεται για τα παραπάνω.