-
Βρε παιδιά να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, μπήκα στον διαμορφωτη του focus και κοιτούσα το active και σε ένα σημείο έγραφε μαύρες ράγες οροφής (μόνο στο στέισον) δηλαδή στο πεντάθυρη τις κατηργησε? Και στις χρεώσεις έγραφε χρώμα τόσο έξτρα τόσο λοιπές χρεώσεις 1800ευρω τι ειναι αυτά τα 1800?
ΜΑΥΡΕΣ ΡΑΓΕΣ ΟΡΟΦΗΣ (ΣΤΕΪΣΟΝ ΒΑΓΚΟΝ)
αυτή η παρένθεση εμφανίστηκε στο διαμορφωτή πριν 2-3 μήνες και με προβλημάτισε και μένα, παρέλαβα βέβαια Active Ιανουάριο κανονικά με ράγες με παραγγελία αρχές φθινοπώρου. Δύσκολο να έχουν αφαιρέσει τις ράγες, είναι ένα από τα 3-4 βασικά εξωτερικά χαρακτηριστικά του active (hatchback). Για τα 1800 ευρώ πρώτη φορά το ακούω, δεν το έχω δει. Αντιθέτως έχω καταλάβει ότι ισχύει ακόμα η έκπτωση των 600 ευρώ περίπου.
Το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ ωραίο πάντως, πολύ θετικές εντυπώσεις ακόμα κι από αυτούς που απλά το βλέπουν εξωτερικά, οι φωτογραφίες στο ford site ίσως και να το αδικούν λίγο. Απλά θέλει προσπάθεια και υπομονή να συνδυάσεις πληροφορίες και να συνεννοηθείς με το χάος της ford, μόνο από κοντά ελπίζεις να βγάλεις άκρη με εξοπλισμούς κτλ.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το αυτοκίνητο αυτό θα ανέβαινε ακόμα περισσότερο σε χρηστικά επίπεδα με συρόμενα πίσω καθίσματα. Αλλά ΟΚ ίσως αυτό να είναι ακόμα μια υπερβολική επιθυμία.
-
alex mix wrote:
Βρε παιδιά να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, μπήκα στον διαμορφωτη του focus και κοιτούσα το active και σε ένα σημείο έγραφε μαύρες ράγες οροφής (μόνο στο στέισον) δηλαδή στο πεντάθυρη τις κατηργησε? Και στις χρεώσεις έγραφε χρώμα τόσο έξτρα τόσο λοιπές χρεώσεις 1800ευρω τι ειναι αυτά τα 1800?
ΜΑΥΡΕΣ ΡΑΓΕΣ ΟΡΟΦΗΣ (ΣΤΕΪΣΟΝ ΒΑΓΚΟΝ)
αυτή η παρένθεση εμφανίστηκε στο διαμορφωτή πριν 2-3 μήνες και με προβλημάτισε και μένα, παρέλαβα βέβαια Active Ιανουάριο κανονικά με ράγες με παραγγελία αρχές φθινοπώρου. Δύσκολο να έχουν αφαιρέσει τις ράγες, είναι ένα από τα 3-4 βασικά εξωτερικά χαρακτηριστικά του active (hatchback). Για τα 1800 ευρώ πρώτη φορά το ακούω, δεν το έχω δει. Αντιθέτως έχω καταλάβει ότι ισχύει ακόμα η έκπτωση των 600 ευρώ περίπου.
Το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ ωραίο πάντως, πολύ θετικές εντυπώσεις ακόμα κι από αυτούς που απλά το βλέπουν εξωτερικά, οι φωτογραφίες στο ford site ίσως και να το αδικούν λίγο. Απλά θέλει προσπάθεια και υπομονή να συνδυάσεις πληροφορίες και να συνεννοηθείς με το χάος της ford, μόνο από κοντά ελπίζεις να βγάλεις άκρη με εξοπλισμούς κτλ.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το αυτοκίνητο αυτό θα ανέβαινε ακόμα περισσότερο σε χρηστικά επίπεδα με συρόμενα πίσω καθίσματα. Αλλά ΟΚ ίσως αυτό να είναι ακόμα μια υπερβολική επιθυμία.
Ευχαριστώ, όπως τα λες είναι χάνει στην οθόνη αλλά από κοντά είναι πολύ ωραίο, είδα προχθές ένα σε μπλε.
-
Tα έχουν κάνει σαλατα με τους εξοπλίσμους και τον διαμορφωτή ή τα έχουν αλλάξει πάλι.Το Νοέμβριο όντως η connected είχε συν το comfort pack (διζωνικο clima ,keyless και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες).Τώρα στον διαμορφωτή την έχει χωρίς τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και χωρίς αυτόματο διζωνικό.
Άμα δεν πας από κοντά να πάρεις προσφορές δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Το καλό είναι άμα κρατήσει αυτή την πολιτική με τα έξτρα στον εξοπλισμό στο τέλος οι τιμές στα μεταχειρισμένα δεν θα έχουν πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ τους γιατί άμα παρατηρήσουμε όλα αυτά τα χρόνια οι 100αρηδες κινητηρες με τις βασικές εκδόσεις σπρώχνουν τις τιμές παρακάτω γιατί σαν καινούριο το 2015 αγόραζες με 14500 την trend 100hp και 17500 την business 125hp. Αυτό είναι σημαντικό για τις ασφαλιστικές σε περίπτωση αποζημιώσεων.
-
Καλησπέρα στην παρεά,
είμαι αναγνώστης του συγκεκριμενου topic στο forum τουλάχιστον ένα χρόνο, ωστόσο πριν λίγη ώρα συνειδητοποίησα πως κλείνω ένα χρόνο απο την αγορά ενός Ford Focus Active 1.5T (150 ps), οπότε και είπα να κάνω έναν λογαριασμό και να πω ένα, δύο πράγματα. Στο αμάξι έχω κάνει γύρω στις 28.000 χλμ, και μέχρι στιγμής μπορώ να πω πως μου έχει αφήσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις από την άποψη οδηγικής συμπεριφοράς. Σε θέματα ποιότητας κατασκευής ωστόσο έχω ξενερώσει λιγάκι, και τι εννοώ με αυτό.
Αρχικά μόλις είχα πάρει το αμάξι από την αντιπροσωπεία δεν με έπεισε για κάποιον λόγο η ποιότητα κατασκευής από τα χαλάκια. Μετά από ένα χρόνο σας λέω με σιγουριά πως το χαλάκι του οδηγού έχει κάνει τρύπα. Είμαι ψήρας και προσέχω πολύ αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το αποφύγω όσο και αν πρόσεχα. Επίσης όταν οδηγώ τήνω να ακουμπώ τον αριστερό μου αγκώνα στην επίπεδη επιφάνεια του παραθύρου της πόρτας με αποτέλεσμα να πατιέται το μαξιλαράκι καλυμμένο με δέρμα που υπάρχει κατά μήκος του τζαμιού του αμαξιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο σφουγγαράκι κάτω από το δέρμα μετά από λίγο καιρό να φαίνεται πατημένο αλλά και το δέρμα σιγά σιγά να αρχίσει να ξεθωριάζει. Επιπλέον οι περισσότερες προστατευτικές πλαστικές επιφάνειες που βρίσκονται μέσα στις θήκες π.χ. του καφέ ή των κλειδιών πίσω από τον λεβιέ δεν είναι κολλημένες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν σε περίπτωση που πας το αμάξι για πλύσιμο και βάλεις μια σκούπα. Ακόμα, παρόλο που δεν βάζω σχεδόν ποτέ άτομα πίσω, ένα πλαστικό σημείο στην πόρτα (εκεί που βρίσκεται το κουμπί για να ανοιγοκλείνεις τα παράθυρα) μου έχει ξεβάψει. Τέλος τους τελευταίους μήνες άρχισα να ακούω τριξίματα μέσα στο αμάξι κατά την διάρκεια που αναπτύσσω ταχύτητες γύρω στα 100+ χιλιόμετρα.
Και θέλω να ρωτήσω τωρά εγώ. Είναι όλα αυτά φυσιολογικά για ένα αμάξι ηλικίας 1 χρόνου; Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο με το δικό του Focus; Επίσης η μία από τις δυο εξατμίσεις που έβγαζαν τα 1.5Τ είναι ψεύτικη ή μου φαίνεται;
-
Φυσιολογικό σε αμάξι 30κ χιλιομέτρων να ακούς κάποιους τριγμούς.. Οι λαστιχενιες τάπες σε ποτηροθήκες και άλλα σημεία καλό είναι που βγαίνουν ώστε να καθαρίζονται.
-
Καλησπέρα στην παρεά,
είμαι αναγνώστης του συγκεκριμενου topic στο forum τουλάχιστον ένα χρόνο, ωστόσο πριν λίγη ώρα συνειδητοποίησα πως κλείνω ένα χρόνο απο την αγορά ενός Ford Focus Active 1.5T (150 ps), οπότε και είπα να κάνω έναν λογαριασμό και να πω ένα, δύο πράγματα. Στο αμάξι έχω κάνει γύρω στις 28.000 χλμ, και μέχρι στιγμής μπορώ να πω πως μου έχει αφήσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις από την άποψη οδηγικής συμπεριφοράς. Σε θέματα ποιότητας κατασκευής ωστόσο έχω ξενερώσει λιγάκι, και τι εννοώ με αυτό.
Αρχικά μόλις είχα πάρει το αμάξι από την αντιπροσωπεία δεν με έπεισε για κάποιον λόγο η ποιότητα κατασκευής από τα χαλάκια. Μετά από ένα χρόνο σας λέω με σιγουριά πως το χαλάκι του οδηγού έχει κάνει τρύπα. Είμαι ψήρας και προσέχω πολύ αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το αποφύγω όσο και αν πρόσεχα. Επίσης όταν οδηγώ τήνω να ακουμπώ τον αριστερό μου αγκώνα στην επίπεδη επιφάνεια του παραθύρου της πόρτας με αποτέλεσμα να πατιέται το μαξιλαράκι καλυμμένο με δέρμα που υπάρχει κατά μήκος του τζαμιού του αμαξιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο σφουγγαράκι κάτω από το δέρμα μετά από λίγο καιρό να φαίνεται πατημένο αλλά και το δέρμα σιγά σιγά να αρχίσει να ξεθωριάζει. Επιπλέον οι περισσότερες προστατευτικές πλαστικές επιφάνειες που βρίσκονται μέσα στις θήκες π.χ. του καφέ ή των κλειδιών πίσω από τον λεβιέ δεν είναι κολλημένες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν σε περίπτωση που πας το αμάξι για πλύσιμο και βάλεις μια σκούπα. Ακόμα, παρόλο που δεν βάζω σχεδόν ποτέ άτομα πίσω, ένα πλαστικό σημείο στην πόρτα (εκεί που βρίσκεται το κουμπί για να ανοιγοκλείνεις τα παράθυρα) μου έχει ξεβάψει. Τέλος τους τελευταίους μήνες άρχισα να ακούω τριξίματα μέσα στο αμάξι κατά την διάρκεια που αναπτύσσω ταχύτητες γύρω στα 100+ χιλιόμετρα.
Και θέλω να ρωτήσω τωρά εγώ. Είναι όλα αυτά φυσιολογικά για ένα αμάξι ηλικίας 1 χρόνου; Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο με το δικό του Focus; Επίσης η μία από τις δυο εξατμίσεις που έβγαζαν τα 1.5Τ είναι ψεύτικη ή μου φαίνεται;
Η φορντ ποτέ δε φημιζόταν για τη συναρμογη και την ποιότητα των υλικών στη καμπίνα.Ακόμα και στη μαστανγκ τα υλικά δεν είναι και ιδιαιτέρως καλύτερα απο αυτά ενός φόκους. Γενικά πάντως σε αυτό το εύρος τιμής κανένα αυτοκίνητο δεν έχει ιδιαίτερη ποιότητα, επομένως απλά το αποδέχεσαι.
-
Το βελούδινο πατάκι όντως έχει θέμα στο σημείο της φτέρνας του δεξιού ποδιού. Φθείρεται εύκολα γιατί δεν έχει ενίσχυση. Σου προτείνω είτε να πάρεις τα καταπληκτικά λαστιχένια πατάκια-σκαφάκια της Ford ή αν σου αρέσουν τα βελούδινα, να αγοράσεις μόνο τα μπροστά (τα πουλάν χώρια) και να πας σε κάποιον να σου βάλει μια ενίσχυση είτε λαστιχένια είτε υφασμάτινη στο σημείο που πατάνε οι φτέρνες του οδηγού.
Τα λάστιχα από τις θήκες βγαίνουν για να μπορείς να τα καθαρίσεις και να τα πλύνεις. Πολύ θετικό αυτό.
Οι εξατμίσεις είναι φυσικά και οι 2 αληθινές... Αφού και οι 2 οδηγούν στο τελικό.
Για το πλαστικό πίσω εφ όσον δε κάθεται κανένας μήπως σου έπεσε κάποιο υγρό ή χειμικό και έκανε σημάδι;
Για το παραπάνω και ότι άλλο θόρυβο θεωρείς πως δεν είναι φυσιολογικός μπορείς να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία στο σέρβις. Έχεις εγγύηση. Εμένα με ρώτησαν και μόνοι τους αν έχω να αναφέρω κάτι για να φτιάξουμε.
Τέλος για την μαλακή επιφάνεια στην πόρτα, καλό είναι να το αναφέρεις κι αυτό. Έχω και εγώ την κακή αυτή συνήθεια να ακουμπάω εκεί καμιά φορά αλλά όχι μονίμως για να δημιουργηθεί πρόβλημα. Άσχετα με το focus πάντως καλό θα ήταν όλοι μας να πιάνουμε σωστά το τιμόνι και να μην 'αράζουμε' έτσι μονίμως. Είναι επικίνδυνο.
-
Το πατάκι μου φαίνεται καλή ποιότητα θα το δουμε στη πορεια του χρονου, στο clio III μετά τα 5 χρόνια είχε δημιουργηθεί μία τρύπα εκεί που πατάει η φτέρνα του ποδιού και στα 9 χρόνια ουσιστικά ήθελε αλλαγή το πατάκι γιατί είχε μαλακώσει και μπερδευόταν στα πόδι.
-
Αυτό με την τρύπα στο πατάκι εκεί που πατάει η φτέρνα την έχω σε όλα τα πατάκια στα πρώτα 1-2 χρόνια !!!!! Δεν πιστεύω ότι θα δω κάτι διαφορετικό και σε αυτά. Τα επόμενα θα είναι απο λάστιχο. Επίσης να τονίσω ότι έκανα λαλακία που δεν ζήτησα δωράκι το πλαστικο κάλυμμα (Αντιολισθητικό δάπεδο) που έχει η Ford για το πορτ παγκάζ. Η μοκέτα θα λερώνει άγρια και μάλλον πρέπει να το αγοράσω. Το έχει παρει κανείς για Hatch ??? Ο Δημήτρης μου φαίνεται ότι το έχει αλλά έχει SW.
-
Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα 'καλά' πατάκια έχουν περισσότερες στρώσεις υφάσματος ή/και καουτσούκ στο σημείο της φτέρνας για να αποφεύγεται αυτό το πρόβλημα. Του Focus δεν έχουν. Σαν ποιότητα είναι αρκετά καλά πάντως και το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται από την αναπόφευκτη φθορά χρήσης... Είναι όμορφα πάντως, ειδικά αυτά με τις κόκκινες ραφές που δένουν με το υπόλοιπο σαλόνι του ST Line. Το θετικό είναι πως τα έχουν χωρίσει σε σετ εμπρός πίσω και έτσι δε χρειάζεται να τα αγοράζεις όλα αν θέλεις να τα αντικαταστήσεις.
Προσωπικά είχα αγοράσει τα λαστιχένια εμπρός πίσω για τον χειμώνα αφού καθαρίζονται πανεύκολα και έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια κάλυψης. Με εξυπηρέτησαν τόσο πολύ που τα προτίμησα τελικά για όλο τον χρόνο παρ' όλο που δεν είναι εξ ίσου όμορφα στο μάτι!
Για τον χώρο αποσκευών εγώ δεν έχω το λεγόμενο σκαφάκι. Έχω ένα πατάκι διπλής όψεως, μοκέτα από τη μία και σκληρό λάστιχο από την άλλη και πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια. Ανάλογα την χρήση βάζεις και την ανάλογη πλευρά και καθάρισες! Επίσης απλώνεται όταν έχεις κάτω τα καθίσματα και πιάνει όλη την επιφάνεια μέχρι τα εμπρός καθίσματα! Λογικά θα υπάρχει ακριβώς το ίδιο και για το hatchback.
-
Δημήτρη υπάρχει το δικό σου και στο hatch αλλά αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι ότι η καλή της πλευρα είναι αυτή μα την μοκέτα. Την εχωτερική πλευρά μπορείς να την βάλεις χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξεις ?? Κατάλαβες τι εννοώ , να φαίνεται η εσωτερική χωρίς να είναι πλήρες ανοικτό, δηλαδή στην ουσία να μπαίνει η πάνω πλευρά απο κάτω και έτσι να είναι εμφανής η εσωτερική ενισχυμένη πλευρά με πλαστικό ή καουτσούκ (δεν ξέρω ακριβώς).
-
Ναι γίνεται να το διπλώσεις από την ανάποδη. Από μέσα δηλαδή να ακουμπά μοκέτα με μοκέτα και από έξω να έχει το πλαστικό. Σκέψου το σαν μια κόλλα Α4 χαρτί που την διπλώνεις στη μέση είτε προς την μία ή την άλλη φορά.
-
Μπράβο στον φίλο που με βενζινοκίνητο φόκους έκανε 28.000 χλμ σε ένα χρόνο. Πρέπει να πέρασε πολύ ωραία...
-
Φίλε @famas,
Την εβδομάδα κάνω τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα λόγω εργασίας και κατά μέσο όρο πληρώνω γύρω στα 40€ βενζίνη με κατανάλωση γύρω στα 6 λ/100 χλμ. Για εμένα προσωπικά είναι ένα καλό ποσο αν ζυγίζεις ότι προέρχομαι από Passat B5 1.8T που έκαιγε τα έντερα του. Επίσης απεχθάνομαι τον ήχο (μικρού κυβισμού) Diesel γιαυτο τον λόγο και επέλεξα βενζίνη. Γενικά είμαι της άποψης, το αμάξι να κινείται και εφόσον γίνονται όλα τα σέρβις στην ώρα του δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.
-
Φίλε @famas,
Την εβδομάδα κάνω τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα λόγω εργασίας και κατά μέσο όρο πληρώνω γύρω στα 40€ βενζίνη με κατανάλωση γύρω στα 6 λ/100 χλμ. Για εμένα προσωπικά είναι ένα καλό ποσο αν ζυγίζεις ότι προέρχομαι από Passat B5 1.8T που έκαιγε τα έντερα του. Επίσης απεχθάνομαι τον ήχο (μικρού κυβισμού) Diesel γιαυτο τον λόγο και επέλεξα βενζίνη. Γενικά είμαι της άποψης, το αμάξι να κινείται και εφόσον γίνονται όλα τα σέρβις στην ώρα του δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.
Σου εύχομαι πολλά και ευχάριστα χιλιόμετρα τα επόμενα χρόνια , με το ρυθμό που τα κάνεις ελπίζω να μας παρουσιάζεις στο forum τις εμπειρίες και τις παρατηρήσεις σου από το αυτοκίνητο.
-
Καλημέρα σας,έχει παραγγείλει κανείς πρόσφατα το focus ST-Line να μας πει αν του δώσανε ημερομηνία παραλαβής?Έχω διαβάσει ότι το εργοστάσιο στη Γερμανία θα είναι κλειστό μέχρι 19-02 λόγω έλλειψης τσιπ (semiconductor chip) και ετοιμοπαράδοτο ST-line δεν υπάρχει οπότε αναγκαστικά πας σε παραγγελία.Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω να μας διαφωτίσει?
-
Καλημέρα σας,έχει παραγγείλει κανείς πρόσφατα το focus ST-Line να μας πει αν του δώσανε ημερομηνία παραλαβής?Έχω διαβάσει ότι το εργοστάσιο στη Γερμανία θα είναι κλειστό μέχρι 19-02 λόγω έλλειψης τσιπ (semiconductor chip) και ετοιμοπαράδοτο ST-line δεν υπάρχει οπότε αναγκαστικά πας σε παραγγελία.Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω να μας διαφωτίσει?
'Ενας έμπορος θα σου πει σίγουρα περισσότερα. Εγώ ξέρω ότι έχουν πάει +1 μήνα πίσω οι παραγγελίες, άρα το 3μηνο παράδοσης που έδιναν έχει γίνει πλέον 4μηνο. Οπότε εαν παραγγείλεις τώρα, θα παραλάβεις γύρω στα μέσα Ιουνίου. Όμως ίσως να υπάρχουν και κάποια ST Line ήδη παραγγελμένα (από την FMH) τα οποία θα έρθουν από Μάρτιο και μετά και ίσως υπάρχει κάποιο που δεν είναι κλεισμένο.
-
Έχω παραγγείλει από Δεκέμβριο stline x και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την αντιπροσωπία, αν το εργοστάσιο δεν ανοίξει στα τέλη Φλεβάρη δε βλέπω πριν το Σεπτέμβρη να έχουμε παραλαβή.
-
Η καθυστέρηση αφορά μόνο focus? Ο κουμπάρος μου έχει παραγγείλει puma st line x και τον πήραν προχθές τηλέφωνο ότι βγήκε από την γραμμή παραγωγής και το ετοιμάζουν να το στείλουν Ελλάδα. Η παραγγελία είχε γίνει 10 με 15 Ιανουαρίου
-
Απ'όσο ξέρω μόνο τα Focus...Εγώ έκανα παραγγελία 8 Φλεβάρη ST Line με εργοστασιακό συναγερμό και μου είπαν 4 μήνες.Αλλά με αυτά που ακούγονται φοβάμαι μη πάει παραπάνω...
Ford Focus MK4