-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Για δες εδω και ρωτα την αντιπρποσωπεια. Η φορντ προσφερει ως εξτρα για οποιον θελει ταπα με κλειδι.Σαν έξτρα το είχε από παλιά η Fiat και το θυμάμαι στο προηγούμενο Panda.
Εντελώς αδιάφορο όμως για το κατά κόρον εταιρικό ή νοικιαρικο παλιό κουβαδακι και άλλο για καινούριο μικρομεσαίο. Το έχουν βέβαια και οι Γερμανοί με τις τεράστιες λίστες αξεσουάρ που κάποια από αυτά θα έπρεπε αυτονόητα να υπάρχουν στο στάνταρ εξοπλισμό. Λεπτομέρεια μεν, φάουλ δε ... -
Έχοντας Focus, απλά θα πω να μην ξεχνιόμαστε.
Η Ford δεν κάνει πράγματα από φιλοσοφία, αλλά από λογική περικοπών κόστους. Για όσους γνωρίζουν, την περικοπή κόστους την διδάσκει και σε στελέχη εταιρειών άλλων κλάδων (επί πληρωμή).
-
Το παραπάνω ισχύει για όλες τις βιομηχανίες. Στην προκείμενη περίπτωση όμως μπορεί το νέο σύστημα να είναι και πιο ακριβό. Το δικό μου Focus 1 έχει μια απλή κλειδαριά που χρειάζεται το κλειδί του αυτοκινήτου για να ανοίξει. Αυτό θα ήταν σαφώς φτηνότερο από το να φτιάξει το νέο σύστημα.
-
Διαφωνώ. Το νέο σύστημα έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να φέρει νέες προδιαγραφές τάπας και σωληνώσεων. Απλά αν είχε ηλεκτρική κλειδαριά έξτρα, θα κόστιζε περισσότερο.
Η Ford αυτή τη στιγμή διδάσκει την τέχνη του low cost μέσω outsourcing ακόμα και σε εταιρείες άλλων τεχνολογιών. Ψαχτείτε. Μη διαβάζετε μόνο για ρόδες και λεβιέδες.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Δεν είναι λύση η επιπρόσθετη τάπα για μένα, την οποία θα ακουμπά ο κάθε βενζινάς στην οροφή του αυτοκινήτου και ψάχνε μετά να βρεις τί θα κάνεις με τις γρατζουνιές...
Aυτό φαντάζομαι δεν υφίσταται τις τελευταίες 10ετιες. Στο MX5 η τάπα είναι δεμένη με λαστιχάκι (ανοίγει από μέσα με μια απλή ντίζα το καπάκι) ενώ στο 308 που η τάπα ανοίγει με κλειδί έχει ένα γαντζάκι και την κρεμάς στο πορτάκι. Ακόμα και το MB 1314 που είναι πριν το 1995 έχει αλυσίδα στην τάπα του.
Η Ford αυτή τη στιγμή διδάσκει την τέχνη του low cost μέσω outsourcing ακόμα και σε εταιρείες άλλων τεχνολογιών. Ψαχτείτε. Μη διαβάζετε μόνο για ρόδες και λεβιέδες.
Δηλαδή εσύ που διαβάζεις είδες πουθενά τη ford και την όποια ford να της βγαίνει φθηνότερα η μη ασφαλιζόμενη τάπα (ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα μεταλλικό εξάρτημα το οποίο συγκρατείται με ελατήρια και με την πίεση της μάνικας υποχωρεί μέχρι αυτή να ξανα αφαιρεθεί) και το ειδικό χωνάκι κοστίζουν λιγότερο από μια απλή κλειδαριά;
-
Δεν συζητάμε για λύσεις παρελθοντικών ετών. Ένα σύγχρονο όχημα θα πρέπει να φέρει ή ηλεκτρονική κλειδαριά με σερβομοτέρ ή πατέντα χωρίς κλειδαριά.
Η Ford έχει επιλέξει τη δεύτερη λύση για λόγους κόστους.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Το νέο σύστημα έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να φέρει νέες προδιαγραφές τάπας και σωληνώσεων.Πόθεν προκύπτει τούτο;
στο 308 που η τάπα ανοίγει με κλειδί έχει ένα γαντζάκι και την κρεμάς στο πορτάκι
Έτσι είναι η τάπα στο Xedos 6 που παρουσιάστηκε το 1991. Βέβαια αν ο βενζινάς είναι κάφρος θα την αφήσει στην οροφή/ Για αυτό ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε τον βενζινά να κάνει ό,τι του κατέβει. Αυτό που μερικοί δεν κατεβαίνουν καν από το αυτοκίνητο στο βενζινάδικο πραγματικά με ξεπερνάει.
Δεν συζητάμε για λύσεις παρελθοντικών ετών. Ένα σύγχρονο όχημα θα πρέπει να φέρει ή ηλεκτρονική κλειδαριά με σερβομοτέρ
Έτσι ήταν η BMW μου. Δεν άλλαζε κάτι όμως, πάντα κατέβαινα και επέβλεπα την διαδικασία του ανεφοδιασμού.
-
Τι ακριβως να επιβλεψεις?
Ειμαι απο αυτους που δεν κατεβαινουν -
Ούτε εγώ κατεβαίνω.
Ο Realzeus μάλλον έχει συνηθίσει από τα άρματα που τα είχε χρεωμένα... -
Και εγώ ΠΑΝΤΑ κατεβαίνω...ποτέ βενζίνη χωρίς να κατέβω.
-
Τι ακριβως επιβλεπουμε?
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Τι ακριβως επιβλεπουμε?Προσωπικά τίποτα...συνήθεια είναι (από τότε που κατέβαινα για να ξεκλειδώσω την τάπα)!
-
Α οκ. Ετσι που το ειπες, μου φανηκε σαν να θες να προλαβεις μη κανουν καποια ζημια
-
Δε μπορώ να το βρω αλλά το χα γράψει και εδώ στο φόρουμ. Σταματάω και με πάει σε αντλία απέναντι από την τάπα μου, τον ρωτάω αν φτάνει για αυτό το λόγο, μου λέει φτάνει. Μέχρι να σβήσω, να πάρω το πορτοφόλι και να κατέβω είχε ήδη περάσει τη μάνικα πάνω από το αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα κάτι ωραιότατα σημάδια....
Πάντα κατεβαίνω γιατί πληρώνω με κάρτα ή δίνω αυτή των πόντων. Για λίγα δευτερόλεπτα που δεν κατέβηκα μου την έκανε τη μ@λ@κια.
Γενικά δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι, μπορεί να ρίξει καύσιμο έξω από το ρεζερβουάρ το οποίο δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει στη λαμαρίνα αν μείνει εκεί πάνω και δε το πάρεις πρέφα.
Τελευταίο σκηνικό τις προάλλες με το φορτηγό. Κατεβαίνω για να πληρώσω αλλά είμαι από την άλλη πλευρά του ρεζερβουάρ οπότε και δεν το είδα καθόλου. Το ανοίγει και αφήνει την τάπα πάνω από το ρεζερβουάρ (γιατί κόπηκε η αλυσίδα που το συγκρατεί), βάζει πετρέλαιο και την αφήνει ανοιχτή. Έκανα 15χλμ χωρίς τάπα, αν το χα φουλάρει το μισό πετρέλαιο θα μου χε φύγει στο δρόμο. -
To αν κλεινουν την ταπα το εχω στο νου μου κι εγω . Βλεπω απο τον καθρεπτη εξαλλου
Το Πεζω ανοιγει με το κλειδι, κι αν δεν βιδωσει παλι η ταπα, δεν βγαινει τι κλειδι να μου το επιστρεψει
Το Τοyota κανει εναν ηχο οταν βιδωνει η ταπα, οπότε το ακουω συνηθως
Τα Φορντ δεν εχουν ταπα, οποτε δεν εχει να προσεχεις κατι
Παντως την μαλακια στην κανουν κατεβεις δεν κατεβεις , δεν εχουν προβλημα
Πηγε να καθαρισει το παρμπριζ ο αλλος , του πεφτει πανω στο καπο το κονταρι
Μετα (επειδη δεν σηκωσε τους υαλοκαθαριστηρες) κανει μια με ταχυτητα, σκαλωνει το κονταρι στον υαλοκαθαριστηρα παραλιγο να τον ξηλωσει κι αυτον .Γιωταδες -
Παντως την μαλακια στην κανουν κατεβεις δεν κατεβεις , δεν εχουν προβλημα
Πηγε να καθαρισει το παρμπριζ ο αλλος , του πεφτει πανω στο καπο το κονταρι
Μετα (επειδη δεν σηκωσε τους υαλοκαθαριστηρες) κανει μια με ταχυτητα, σκαλωνει το κονταρι στον υαλοκαθαριστηρα παραλιγο να τον ξηλωσει κι αυτον .ΓιωταδεςΑλέξανδρε, πραγματικά γέλασα με την περιγραφή σου.
Έφερα στο μυαλό μου, ανάλογες καταστάσεις που μου έχουν συμβεί.
Θυμάμαι, όταν είχα το FOCUS (first generation), το είχα παραγγείλει με extra την πίσω αεροτομή.
Όταν έβαζα καύσιμο σε γνωστό βενζινάδικο, ήταν ένας πακιστανός που συνήθιζε να μου καθαρίζει τα τζάμια του αυτοκινήτου.
Κάποια στιγμή, έπεσε το μάτι μου στην κάτω επιφάνεια της αεροτομής. Έ λοιπόν, ήταν γεμάτη χονδρές γρατζουνιές, από το μεταλλικό στέλεχος στήριξης του σφουγγαριού καθαρισμού.
Από τότε, όταν ο υπάλληλος προθυμοποιούνταν να μου καθαρίσει τα τζάμια, (για λόγους αστικής ευγένειας) του έλεγα ότι δεν χρειάζεται, διότι το πηγαίνω για πλύσιμο.
Βέβαια, κάποια στιγμή του ανέφερα, ότι μου έχουν γίνει γραμμές από τον καθαρισμό, χωρίς να είμαι βέβαιος από ποιόν.
Έκτοτε, όταν μου έβαζε βενζίνη, μου έλεγε: «…καθάρισμα, όχι. Το πας για πλύσιμο, εεε…;;;» -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δεν είναι λύση η επιπρόσθετη τάπα για μένα, την οποία θα ακουμπά ο κάθε βενζινάς στην οροφή του αυτοκινήτου και ψάχνε μετά να βρεις τί θα κάνεις με τις γρατζουνιές...
Aυτό φαντάζομαι δεν υφίσταται τις τελευταίες 10ετιες. Στο MX5 η τάπα είναι δεμένη με λαστιχάκι (ανοίγει από μέσα με μια απλή ντίζα το καπάκι) ενώ στο 308 που η τάπα ανοίγει με κλειδί έχει ένα γαντζάκι και την κρεμάς στο πορτάκι. Ακόμα και το MB 1314 που είναι πριν το 1995 έχει αλυσίδα στην τάπα του.
Αυτό. Και 15ετίας θα σου πω, αφού και στο miata του 2003 έτσι ήταν. Διακόπτης μέσα στο υποβραχιόνιο και η τάπα με λαστιχάκι για να κρεμιέται.
Την επιπρόσθετη τάπα του εμπορίου τη σχολίασα, επειδή αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση ως λύση. Θα υιοθετήσουμε το 'Keyless entry' δηλαδή, αλλά θα ψάχνουμε το κλειδάκι της τάπας...
-
Όσοι έχετε δει το μοντέλο από κοντά, ποιοί λόγοι θα οδηγούσαν κάποιον να το πάρει αν έχει ήδη το MK3 facelift;
Ρωτάω γιατί θα μπορούσα να δώσω το δικό μου (3ετίας) στον πατέρα μου που ψάχνει να αλλάξει και να στραφώ σε κάποιο καινούριο.
-
Τι ακριβως να επιβλεψεις?
Ειμαι απο αυτους που δεν κατεβαινουνΚυρίως το να μην χυθεί βενζίνη πάνω στο αυτοκίνητο. Έχει τύχει αρκετές φορές να χρειαστεί να ξεπλύνω με νερό. Και γενικά είναι πιο προσεχτικοί όταν είσαι δίπλα τους.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Όσοι έχετε δει το μοντέλο από κοντά, ποιοί λόγοι θα οδηγούσαν κάποιον να το πάρει αν έχει ήδη το MK3 face-lift;Όντας κι εγώ κάτοχος mk3 face-lift κι έχοντας δει (όχι όμως και οδηγήσει) το mk4, οι λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να το αλλάξεις είναι:
α) μεγαλύτεροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές,
β) καλύτερη απτή ποιότητα κατασκευής,
γ) πιο ενδιαφέρον design μέσα κι έξω (υποκειμενικό),
δ) καλύτερη διατήρηση αξίας μεταπώλησης,
ε) καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση, λόγω μειωμένου βάρους.Ερωτηματικό παραμένει η οδική συμπεριφορά, δηλαδή αν υπάρχει βελτίωση ειδικά στις μικρές εκδόσεις, όπου η πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση έδωσε τη θέση της σε ημιάκαμπτο.
Ford Focus MK4