-
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Είχε γίνει έγκριση δανείου στην παραγγελία τον Οκτώβριο με το πρόγραμμα που έτρεχε τότε. Για αυτό το λέω.
Τώρα έκανε νέα έγκριση με το νέο επιτόκιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να πω κάτι , μου το ανέφερε από μόνος του. Ο σωστός επαγγελματίας αυτός είναι , αυτός που θα σκεφτεί τον πελάτη και τον εαυτό του αφού ένας χαρούμενος και σωστά εξυπηρετούμενος πελάτης θα σου φέρει και άλλους. Άλλοι θα είχαν μείνει στην πρώτη έγκριση (πχ ότι δεν γίνεται να αλλάξει αφου έχει εγκριθεί κτλ, ξέρετε)
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να πω κάτι , μου το ανέφερε από μόνος του.
O Κώστας? Εαν ναι, όντως είναι πολύ σωστός στην δουλειά του και για αυτό τον συστήνω.
-
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Είχε γίνει έγκριση δανείου στην παραγγελία τον Οκτώβριο με το πρόγραμμα που έτρεχε τότε. Για αυτό το λέω.
Τώρα έκανε νέα έγκριση με το νέο επιτόκιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να πω κάτι , μου το ανέφερε από μόνος του. Ο σωστός επαγγελματίας αυτός είναι , αυτός που θα σκεφτεί τον πελάτη και τον εαυτό του αφού ένας χαρούμενος και σωστά εξυπηρετούμενος πελάτης θα σου φέρει και άλλους. Άλλοι θα είχαν μείνει στην πρώτη έγκριση (πχ ότι δεν γίνεται να αλλάξει αφου έχει εγκριθεί κτλ, ξέρετε)
Νομίζω ότι δεν έκανε κάτι παραπάνω από τα τυπικά. Εφόσον εγκρίθηκε το 2021 το δάνειο σου εκ νέου η τράπεζα θα το δανειοδότησει με το τρέχων επιτόκιο το παλιό πέθανε δεν υπάρχει εφόσον τώρα υπογράφεις πηγαίνεις με το τρέχων.
-
jobous wrote:
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να πω κάτι , μου το ανέφερε από μόνος του.
O Κώστας? Εαν ναι, όντως είναι πολύ σωστός στην δουλειά του και για αυτό τον συστήνω.
Yep , ο Κώστας. Φάνη έρχεται το Mastung , να κανονίσεις για test drive σαββατοκύριακου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Yep , ο Κώστας. Φάνη έρχεται το Mastung , να κανονίσεις για test drive σαββατοκύριακου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κάτι μου είχε πεί απέξω απέξω ότι μάλλον θα το φέρουν για TD. Τώρα για ΣΚ πολύ δύσκολο να μπορέσω να το πάρω, αλλά για 1-2 ώρες μόνος μου, είναι εφικτό!
-
Καλημέρα. Πλάκα κάνω για το ΣΚ, αλλά γενικά θα έχει ουρίτσα στο TD για το συγκεκριμένο.
-
Προς όλους τους νέους κατόχους, μια λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξετε.
Η βάση της ζώνης του οδηγού (εκεί που είναι το κουμπί για να λύσεις την ζώνη δηλαδή), στο δικό μου δεν είχε από πίσω μαλακό velcro αυτοκόλλητο, όπως είχε του συνοδηγού. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει τριβή κατά την χρήση μεταξύ αυτής και της κεντρικής κονσόλας κάτω από το armrest. Εγώ ευτυχώς το είδα νωρίς και έβαλα λίγο velcro (το μαλλιαρό κομμάτι) μόνος μου και λύθηκε το θέμα. Σας το τονίζω γιατί πιστεύω πως αν μείνει έτσι με τον καιρό θα 'φάει' την κονσόλα σε εκείνο το σημείο. Όχι πως θα φαίνεται αλλά εγώ που είμαι περίεργος θα ήξερα πως είναι εκεί
-
Προς όλους τους νέους κατόχους, μια λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξετε.
Η βάση της ζώνης του οδηγού (εκεί που είναι το κουμπί για να λύσεις την ζώνη δηλαδή), στο δικό μου δεν είχε από πίσω μαλακό velcro αυτοκόλλητο, όπως είχε του συνοδηγού. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει τριβή κατά την χρήση μεταξύ αυτής και της κεντρικής κονσόλας κάτω από το armrest. Εγώ ευτυχώς το είδα νωρίς και έβαλα λίγο velcro (το μαλλιαρό κομμάτι) μόνος μου και λύθηκε το θέμα. Σας το τονίζω γιατί πιστεύω πως αν μείνει έτσι με τον καιρό θα 'φάει' την κονσόλα σε εκείνο το σημείο. Όχι πως θα φαίνεται αλλά εγώ που είμαι περίεργος θα ήξερα πως είναι εκεί
Το ίδιο θέμα έχει και το Mondeo που έχω.
Έβγαζε ένα τριγμο και μου είχε πάρει το κεφάλι.
Έβαλα μια αυτοκόλλητη τσόχα και τέλος.
-
Μπα το δικό μου δεν έκανε θόρυβο. Απλά αν το άφηνα θα έτρωγε το πλαστικό. Το παρατήρησα τυχαία όταν έβαζα σκούπα.
-
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-ford-focus-active-10-ecoboost-hybrid-155
Τεστ του ακτιβ 1.0 155. Φυσικά μετρήσεις έχουν σταματήσει να κάνουν καιρό τώρα.
Κάποια σημεία:
Η μέση τιμή των 7,1 lt/100 km που μετρήσαμε είναι πάνω από ένα λίτρο πιο χαμηλή από του Focus Active 1.5 EcoBoost (8,3 lt/100 km). Η μεγαλύτερη διαφορά, φυσικά, καταγράφεται σε συνθήκες πόλης, εκεί όπου αποφεύγοντας το έντονο μποτιλιάρισμα μπορεί να δεις και 6,5 lt/100 km. Από την άλλη, η κοντή 6η δεν επιτρέπει κάποιο πολύ χαμηλότερο νούμερο από αυτό στο ταξίδι.
Σε σχέση με τον απερχόμενο 1.5 EcoBoost, ίσως εντοπίσεις μια υστέρηση στο πρώτο πάτημα του γκαζιού, ακόμα και στο πρόγραμμα Sport
Οι στροφές του 1.0 EcoBoost Hybrid φτάνουν τις 3.000 rpm όταν το κοντέρ δείχνει 130 km/h –δηλαδή η 6η είναι σχετικά κοντή για τα δεδομένα της κατηγορίας
Με εξαίρεση τη λίγο μεγαλύτερη ασάφεια του εμπρός μέρους στην είσοδο, λόγω του ύψους (+30 mm) και των ψηλότερων ελαστικών, αποκρίνεται με την ίδια ακρίβεια σε κάθε χειρισμό σου. Άλλωστε είναι η μοναδική έκδοση της γκάμας που διατηρεί τους πολλαπλούς συνδέσμους στην πίσω ανάρτηση ( δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα;)
-
Αυτο ειναι λογικη δοκιμη.
Οχι κατι 8 και 10αρια....που αναφερουν και μπερδευουν διοτι θεωρουν οτι η οδηγηση ειναι μονίμως μια δυναμικη κατασταση σε καθε περίπτωση.
Πολυ καλο το active.... Ολα τα εχει.
-
-
Το ένα μάλιστα και station. Δεν αποτελεί σωστό μέτρο σύγκρισης για Ελλάδα πάντως το spritmonitor. Εκτός αν συγκρίνεις διαφορές μεταξύ άλλου μοντέλου πάλι από το spritmonitor και έχουν και τα 2 αρκετά μεγάλο δείγμα δεδομένων.
-
Δύο κάτοχοι του 1.0 155
Έχω κλείσει 1200χλμ και η κατανάλωση έχει κολλήσει στο 7 αντε 7.1 με λίγο οδήγηση στο sport.Δεν είναι και πολύ αντιπροσωπευτικό το δείγμα καθώς κάνω 50 χλμ την εβδομάδα και κινούμαι κατα 90% αττική οδό με normal και sport mode.
1.0mhev 155
-
Εγώ θεωρώ πως για Ελλάδα είναι ένα από τα πιο 'ολοκληρωμένα' χάτσμπακ, και του λιμανιού και του σαλονιού, η τιμή τσιμπημένη αλλά περιλαμβάνει και το κόστος δανεισμού και τη καλή εγγύηση και στις συγκεκριμένες εκδόσεις της δοκιμής δεν είναι κι άσχημος ο εξοπλισμός, ενώ για τη πίσω ανάρτηση τα έχουμε πει πολλές φορές... βγαίνει το χιλιάρι και σε βάγκον; θα δω τον διαμορφωτή, ίσως είναι πολύ καλή περίπτωση αν διατείθεται και η τιμή κυμαίνεται εκεί γύρω...
απ' την άλλη η έλλειψη του απ' ότι φαίνεται καλού αυτόματου κιβωτίου, είναι η δεύτερη πληγή μετά την έλλειψη ανεξάρτητης ανάρτησης, που απ' ότι καταλαβαίνω υπάρχει ακόμη στο βάγκον (?) το οποίο θεωρώ και τη 'σωστή' έκδοση του Active.
-
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία! Εγώ έχω ήδη παραλάβει το ST-Line 1.0 155, εδώ και κοντά 3 εβδομάδες (παραγγελία 15 Σεπτέμβρη). Περίμενα για να έχω data να γράψω, αλλά με αυτό το ρυθμό...anyway 200 km προς το παρόν, κυρίως μέσα στην πόλη και λίγο βουνό, αφού δουλεύω από το σπίτι. Mάλιστα μου έχουν κάνει ήδη μια φορά έλεγχο.
Το αμάξι έχει πολύ καλή αίσθηση oδηγικά και ειδικά στις στροφές, αναμενόμενο βέβαια, επίσης με εντυπωσιάζει πόσο απροβλημάτιστα αναπτύσσει ταχύτητα αν και '1000άρι'. Φοράει Michelin Primacy 4 (215/50/17), δεν το ήξερα αυτό, περίμενα Continental SportContact. Αν και δεν είναι επισήμως τόσο καλά όσο τα Pilot Sport, από το λίγο που έχω δει πάνε μια χαρά.
Κάποια χαρακτηριστικά για το mHEV που έχουν συζητηθεί: τα φρένα μου φαίνονται κατά τι λιγότερο άγκυρες από το 125 ps που είχα κάνει TD (μπορεί να κάνω και λάθος, πάνε 4 μήνες), αλλά για εμένα είναι ιδανικά, γιατί τα τότε μου είχαν φανεί πολύ απότομα. Επίσης, το engine braking για τη φόρτιση, είναι σχεδόν σα να μην υπάρχει, από αυτά που είχα διαβάσει, νόμιζα ότι θα δημιουργούσε πολύ πιο έντονη αίσθηση, π.χ., αν άφηνα το γκάζι πάνω στη στροφή.
Κατανάλωση είμαι στα 7.0L/100 km σε normal driving mode (όχι eco) από την αρχή, χρειάζεται σίγουρα λίγη εκμάθηση, έχουν σημασία τα πατήματα για το υβριδικό σύστημα και να κερδίζει φόρτιση όποτε είναι εφικτό.
Η συναρμογή του εσωτερικού που έχει αναφερθεί σε άλλα threads επίσης φαίνεται μια χαρά. Οι εγκάρσιες ανωμαλίες στο normal mode σίγουρα γίνονται αντιληπτές μέσα στην πόλη, ειδικά στους πίσω επιβάτες, προσωπικά όμως δεν έχω πρόβλημα, το αμάξι έχει φτιαχτεί πρωτίστως για επαρχιακούς δρόμους. Υπάρχει και comfort mode, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Καλοτάξιδα σε όλους όσους περιμένουν/παραλαμβάνουν! Kαι άντε να τελειώσει η φάση αυτή να βγούμε άνετα όσοι δε μπορούν, αν και δεν το βλέπω σύντομα...
-
Οι εγκάρσιες ανωμαλίες στο normal mode σίγουρα γίνονται αντιληπτές μέσα στην πόλη, ειδικά στους πίσω επιβάτες, προσωπικά όμως δεν έχω πρόβλημα, το αμάξι έχει φτιαχτεί πρωτίστως για επαρχιακούς δρόμους. Υπάρχει και comfort mode, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Τα modes δεν κάνουν κάποια διαφορά στην ανάρτηση, οπότε δεν πρόκειται να δεις κάποια διαφορά στην άνεση ή στον δρόμο. Αλλάζουν την απόκριση του γκαζιού, το traction control και την αίσθηση στο τιμόνι.
-
Εγώ θεωρώ πως για Ελλάδα είναι ένα από τα πιο 'ολοκληρωμένα' χάτσμπακ, και του λιμανιού και του σαλονιού, η τιμή τσιμπημένη αλλά περιλαμβάνει και το κόστος δανεισμού και τη καλή εγγύηση και στις συγκεκριμένες εκδόσεις της δοκιμής δεν είναι κι άσχημος ο εξοπλισμός, ενώ για τη πίσω ανάρτηση τα έχουμε πει πολλές φορές... βγαίνει το χιλιάρι και σε βάγκον; θα δω τον διαμορφωτή, ίσως είναι πολύ καλή περίπτωση αν διατείθεται και η τιμή κυμαίνεται εκεί γύρω...
απ' την άλλη η έλλειψη του απ' ότι φαίνεται καλού αυτόματου κιβωτίου, είναι η δεύτερη πληγή μετά την έλλειψη ανεξάρτητης ανάρτησης, που απ' ότι καταλαβαίνω υπάρχει ακόμη στο βάγκον (?) το οποίο θεωρώ και τη 'σωστή' έκδοση του Active.
Σωστά έτσι δικαιολογείται το εξωφρενικό επιτόκιο 0.99% για Ελλάδα. Έχουν φορτώσει στην λιανική τους τόκους δανεισμού. Όμως έτσι τιμωρούνται όσοι αγοράζουν μετρητοίς ακόμα και αυτοί με το 5.3% και τις 84 δόσεις.
Ας χαμηλωναν τις τιμές αφαιρώντας τους τόκους αλλά έτσι φυσικά θα έχαναν κέρδη από αυτούς που αγοράζουν μετρητοίς.
-
@ Tkin73 : Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι οι άλλοι αντιπρόσωποι / εισαγωγείς δεν έχουν βάλει 'καπέλο' (τους τόκους) στην τελική τιμή και πουλάνε χωρίς αυτό το 'καπέλο'. Μόνο η Ford έχει ψηλά τις τιμές για να ισοσκελίζει τα χαμηλά επιτόκια......
-
Σωστά έτσι δικαιολογείται το εξωφρενικό επιτόκιο 0.99% για Ελλάδα. Έχουν φορτώσει στην λιανική τους τόκους δανεισμού. Όμως έτσι τιμωρούνται όσοι αγοράζουν μετρητοίς ακόμα και αυτοί με το 5.3% και τις 84 δόσεις.
Προφανώς και δεν ισχύει αυτό! Δεν προκύπτει από πουθενά! Μάλιστα έχουμε από τις χαμηλότερες τιμές της Ε.Ε στα Φορντ (ΟΚ όχι στα εξεζητημένα), και ας έχουμε μεγαλύτερο ΦΠΑ και το ΕΤΤ.
Ford Focus MK4