-
*Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της εταιρείας, που για πρώτη φορά απαθανατίζεται από τον φακό των κατασκόπων με ελάχιστο εξωτερικό καμουφλάζ που για την περίσταση κοσμείται από το hashtag «TimeToFocus», θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του παγκόσμιου δαπέδου C της (Global Platform C) διαθέτοντας μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το υπάρχον. Επιλογή, βέβαια, που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη χωροταξική κατανομή στο εσωτερικό προσδίδοντας συγχρόνως πόντους και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.
Εδώ, η Ford αναμένεται να δώσει περισσή βαρύτητα προχωρώντας σε αλλαγές στη γεωμετρία της ανάρτησης και στους δύο άξονες. Την ίδια στιγμή, νέες θα είναι και οι ρυθμίσεις της, αλλά και εκείνες του συστήματος διεύθυνσης, κάτι που θα έχει ως στόχο το νέο μοντέλο να έρθει πιο «κοντά» σε συμπεριφορά σε εκείνα της πρώτης και δεύτερης γενιάς, που αντικειμενικά είχαν πιο οδηγοκεντρικό προφίλ σε σχέση με το Focus MK3.Η γκάμα των κινητήρων δεν θα αποτελέσει έκπληξη, μιας και ο καταξιωμένος 1.000άρης EcoBoost, σε συνδυασμό με τους γνωστούς 1.500άρηδες, ντίζελ και βενζίνης, της Ford πρόκειται να «μεταμοσχευτούν» και στο Focus Mk4. Η καινοτομία που αναμένεται να εισάγει η τέταρτη γενιά του γερμανικού μοντέλου θα είναι η έκδοση Active, η οποία θα αντλεί την έμπνευσή της από την αντίστοιχη του νέου Fiesta. Σε αντίθεση με την τελευταία, θα διατίθεται προαιρετικά και σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα… υβρίδιο με στοιχεία που θα παραπέμπουν σε μοντέλα της SUV κατηγορίας.*
Πηγή
-
*Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της εταιρείας, που για πρώτη φορά απαθανατίζεται από τον φακό των κατασκόπων με ελάχιστο εξωτερικό καμουφλάζ που για την περίσταση κοσμείται από το hashtag «TimeToFocus», θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του παγκόσμιου δαπέδου C της (Global Platform C) διαθέτοντας μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το υπάρχον. Επιλογή, βέβαια, που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη χωροταξική κατανομή στο εσωτερικό προσδίδοντας συγχρόνως πόντους και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.
Εδώ, η Ford αναμένεται να δώσει περισσή βαρύτητα προχωρώντας σε αλλαγές στη γεωμετρία της ανάρτησης και στους δύο άξονες. Την ίδια στιγμή, νέες θα είναι και οι ρυθμίσεις της, αλλά και εκείνες του συστήματος διεύθυνσης, κάτι που θα έχει ως στόχο το νέο μοντέλο να έρθει πιο «κοντά» σε συμπεριφορά σε εκείνα της πρώτης και δεύτερης γενιάς, που αντικειμενικά είχαν πιο οδηγοκεντρικό προφίλ σε σχέση με το Focus MK3.Η γκάμα των κινητήρων δεν θα αποτελέσει έκπληξη, μιας και ο καταξιωμένος 1.000άρης EcoBoost, σε συνδυασμό με τους γνωστούς 1.500άρηδες, ντίζελ και βενζίνης, της Ford πρόκειται να «μεταμοσχευτούν» και στο Focus Mk4. Η καινοτομία που αναμένεται να εισάγει η τέταρτη γενιά του γερμανικού μοντέλου θα είναι η έκδοση Active, η οποία θα αντλεί την έμπνευσή της από την αντίστοιχη του νέου Fiesta. Σε αντίθεση με την τελευταία, θα διατίθεται προαιρετικά και σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα… υβρίδιο με στοιχεία που θα παραπέμπουν σε μοντέλα της SUV κατηγορίας.*
Πηγή
-
Πηγή
-
Πρωτη εντυπωση: προτιμω το τωρινο μοντελο.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μπροστά δε διακρίνω μεγάλη αλλαγή... πίσω μου θυμίζει το Α3!
Περιμένουμε να το παρουσιάσουν επίσημα γιατί αυτό το καμουφλάζ θολώνει τα νερά! -
'Μεγάλο Fiesta' θα μπορούσε να είναι ο χαρακτηρισμός του...τι έπαθαν εκεί στη Ford με τα πίσω φωτιστικά ?
Για να δούμε αν αυτό το μεγάλωμα θα αυξήσει και τον χώρο αποσκευών. Το Focus πρέπει να έχει χάσει τουλάχιστον ένα 15-20% δυνητικών πωλήσεων μόνο και μόνο λόγω πορτμπαγκάζ.
-
Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά στα δικά μου μάτια, τα σύγχρονα αυτοκίνητα φαινεται να ακολουθούν τους ίδιους ή παρόμοιους σχεδιαστικούς κανόνες με αποτέλεσμα να αναπαράγονται διαρκώς μοντέλα που μοιάζουν το ένα με το άλλο.Δεν ξερω αν πίσω από αυτή την επιλογή υπάρχουν εμπορικά,πρακτικά ή αεροδυναμικά κριτήρια..
Λίγες είναι οι εξαιρέσεις εταιρειών που δημιουργούν κάτι πιο τολμηρό (πχ Honda Civic, Citroen cactus, Suzuki ignis) και προσωπικα εκτιμώ αυτή την επιλογή, άσχετα αν μου αρέσει ή δε μου αρέσει το σουλούπι του αμαξιού. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά στα δικά μου μάτια, τα σύγχρονα αυτοκίνητα φαινεται να ακολουθούν τους ίδιους ή παρόμοιους σχεδιαστικούς κανόνες με αποτέλεσμα να αναπαράγονται διαρκώς μοντέλα που μοιάζουν το ένα με το άλλο.Δεν ξερω αν πίσω από αυτή την επιλογή υπάρχουν εμπορικά,πρακτικά ή αεροδυναμικά κριτήρια..
Λίγες είναι οι εξαιρέσεις εταιρειών που δημιουργούν κάτι πιο τολμηρό (πχ Honda Civic, Citroen cactus, Suzuki ignis) και προσωπικα εκτιμώ αυτή την επιλογή, άσχετα αν μου αρέσει ή δε μου αρέσει το σουλούπι του αμαξιού.+1
Kι επιπλέον η κατηγορία των μικρομεσαίων (Astra,Focus,Civic κ.ά.) που υποτίθεται είναι και για αστική μετακίνηση,κάθε φορά μεγαλώνει σε μήκος (χωρίς όμως οι εσωτ.χώροι να κερδίζουν ανάλογα).Έχει φθάσει στα 4,40-4,50μ., ενώ οι χώροι στις πόλεις όλο και μικραίνουν.Νομίζω,πως πλέον η συγκεκριμένη κατηγορία 'καβάλησε' τη κατηγορία των μεσαίων. -
Το ενδιαφέρον είναι ότι φημολογείται ότι θα επανέλθει στην κοφτερή συμπεριφορά των Μκ1 και Μκ2. Αυτό είναι το ζουμί και μακάρι!
-
Επίσημη παρουσίαση για πότε υπολογίζεται;
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Επίσημη παρουσίαση για πότε υπολογίζεται;Εδώ αναφέρεται ως Focus 2019 και επισημαίνεται ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι επίσημα από τη Ford ως προς το χρόνο αποκάλυψης/παρουσίασης...πιθανολογούν πρώτη επίσημη παρουσία στις ΗΠΑ στο Detroit Show τον Ιανουάριο.
-
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... ord-focus/
Εδώ λέει για παρουσίαση το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.
Από πίσω και από μπροστά μου αρέσει (ενώ το φιέστα δε μου αρέσει από πίσω πλέον). Στην 1η φωτο του άρθρου που παρέθεσα όμως που είναι από μπροστά 3/4 δε μου αρέσει-μου φαίνεται χοντρούλικο. Μου θυμίζει το σχήμα της BMW 1 series. Προφανώς έχουν αυξήσει αρκετά το χώρο αποσκευών και πίσω επιβατών.
Το περιμένω πως και πως διότι θέλω αμάξι μάλλον μες το 2018-19 και δεδομένου ότι η Τζουλιέτα έχει παλιώσει πολύ (και δε φαίνεται να αντικαθίσταται), μένει το φοκους σαν καλή εναλλακτική. Για να δούμε... -
Απο πισω με το καμουφλαζ μου μοιαζει πολυ με fiat! Μπροστα οπως σωστα επισημανθηκε ειναι ενα ευμεγεθες fiesta.
-
Σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της τέταρτης γενιάς του Focus, το οποίο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2018, για να κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου καλοκαιριού.
Σύμφωνα με την Ford, το νέο μοντέλο της θέλει να ανεβάσει τον πήχη, κάνοντας το πιο premium προϊόν, όπως ακριβώς συνέβη και με το νέο Fiesta. Mια τέτοια κίνηση θα αυξήσει την τελική τιμή του αυτοκινήτου, με την Ford να δηλώνει πως ο όγκος του θα είναι ελάχιστα μικρότερος από αυτόν του σημερινού μοντέλου, όχι τόσο εξαιτίας της τιμής, όσο εξαιτίας της μεταστροφής του κοινού στην αγορά των SUVs.
Το εύρος των εκδόσεων του Focus φαίνεται να είναι ίδιο με αυτό του Fiesta, καθώς εκτός από τις βασικές εκδόσεις, θα υπάρχουν οι ST-Line, Vignale και Active, με την τελευταία να διαθέτει crossover χαρακτηριστικά. Η παραγωγή του δημοφιλούς μοντέλου θα συνεχίσει να γίνεται στο εργοστάσιο της Ford, στο Saarlouis της Γερμανίας, ενώ το αμερικάνικων προδιαγραφών αυτοκίνητο θα παράγεται στην Κίνα.
Το εσωτερικό του μοντέλου θα είναι εντελώς νέο, και θα μοιάζει με αυτό του Fiesta, έχοντας μια “αιωρούμενη” οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο κέντρο του ταμπλό. Μηχανικά, θα εφοδιάζεται με το γνωστό 1.000άρη EcoBoost, απόδοσης από 100 μέχρι 140 άλογα, τον νέο 1.500άρη τρικύλινδο που διαθέτει το Fiesta ST αλλά σε detuned έκδοση, ενώ θα υπάρχει και 2,0-λιτρος για το Focus ST. Από πλευράς πετρελαίου θα κινείται με τον νέο 1.500άρη EcoBlue, απόδοσης 125 ίππων.
Πηγή .
-
Αμα ειναι τοςο πριμιουμ που να τρίζει το ταμπλετ, προτιμώ το τωρινό
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
τον νέο 1.500άρη τρικύλινδοΩχχ, έγινε και ο 1500άρης τρικύλινδρος;
-
Κλασσικο μετριο εσωτερικο Ford,δεν εκπλησωμεθα,ας ειναι το αμαξι καλο στα υπολοιπα και για πριμιουσινες υπαρχουν αλλου επιλογες.
-
Το τωρινο focus το χω ξαναγραψει δε κανει κιχ
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
https://www.autoblog.gr/2018/02/13/auto ... d-focus-2/
Από αυτήν τη γωνία τουλάχιστον, φαίνεται πανέμορφο και πολύ επιθετικό!
-
Τα πίσω φώτα φέρνουν σε Tipo. Οι χώροι θα βελτιωθούν; Αυτό είναι το ζήτημα...
Ford Focus MK4