-
Λοιπόν ακόμα είναι νωρίς αλλά επειδή έχω την απλή έκδοση connected η οποία φοράει 205/60/16 όταν έρθει ο καιρός για να αλλάξω λάστιχα να χαμηλώσω το προφίλ ή να βάλω 17αρες με διάσταση σαν του st-line ο Αχιλλέας από την car center μου πρότεινε να αφήσω τις 16αρες αλλά να βάλω 215/50/16, ποια είναι η γνώμη σας;
Με τίποτα!! Πωλητής είναι όχι μηχανικός, λέει ότι μπούρδα του κατέβει. Αυτή η αλλαγή α) είναι 5% διαφορά στην συνολική διάμετρο (μαξ συστήνουν 3% οι κατασκευαστές με ιδανικότερο το μαξ 1.5%) και επίσης θα μειωθεί κάτα 15mm (1.5εκατ. είναι πολύ!!) το ύψος του αυτοκινήτου.
-
panormus772 wrote:
jobous wrote:
Νέο συγκριτικό εκ Ιταλίας, περισσότερο review είναι , ανάμεσα σε τρία mild hybrid ..... Αναφέρει και καταναλώσεις , υπότιτλοι με αυτόματη μετάφραση σε αγγλικά προτιμότερο.
Το χα΄δει προ ημερών,αλλά δε λέει κάτι ιδιαίτερο ή παραπάνω από αυτά που γνωρίζουμε.Οι καταναλώσεις είναι καλύτερες στο Leon.
Δλδ τι διαφορές εβγαλε σε σχεση με το φοκους?
Αρα το λεον και οικονομικοτερο ειναι , και αυτοματο ειναι, και περισσοτερα κυβικα έχει αρα ζοριζεται λιγοτερο σε βαθος χρόνου, και στην ελλαδα ειναι εμφανώς φθηνοτερο...μάλιστα...
Οικονομικότερο θα είναι άμα δεν είσαι άτυχος και πάρεις το αυτόματο στο χέρι γιατί αν σου κάτσει η στραβή δεν νομίζω να ρεφάρεις την διαφορά στην κατανάλωση.
-
Φανη επειδη ζουμε στην Ελλαδα μιλησα για την Ελλαδα σε αυτα που εισαγει η ford hellas απο τη στιγμη που αγοραζουμε απο αυτην εκτος απο τα μοντελα που εχουν ακομα στοκ. Απο εκει και πέρα δεν ξερω για το απλο ecooboost με το υβριδικο στα 125 στη πολη μπορεις ανετα να δεις 6-7λτ/100 αναλογα με την κινηση που θα βρεις.
Το δικο μου το απλό 125 το έχω 1.5 χρόνο με περίπου 12-13 χιλιάδες χλμ και είμαι στα 6.4 κατανάλωση κυρίως πόλη με πολύ Αττική οδό με κίνηση και 2 ταξίδια Σύβοτα.
-
Εντάξει παιδιά όχι και τόσο καταστροφολογια γύρω από τα dsg αν χάλαγαν με τον Ρυθμό που τα περιγράφουμε σε αυτό το φόρουμ δεν θα κυκλοφορούσαν τόσα εκεί έξω...είπαμε ότι δεν είναι σαν του μετατροπέα ροπής αλλά όπως τα θάβουμε εδώ θα έλεγε κανείς ότι το ένα στα δύο τα παίρνουν στο χέρι μετά την λήξη της εγγύησης....
-
Εντάξει παιδιά όχι και τόσο καταστροφολογια γύρω από τα dsg αν χάλαγαν με τον Ρυθμό που τα περιγράφουμε σε αυτό το φόρουμ δεν θα κυκλοφορούσαν τόσα εκεί έξω...είπαμε ότι δεν είναι σαν του μετατροπέα ροπής αλλά όπως τα θάβουμε εδώ θα έλεγε κανείς ότι το ένα στα δύο τα παίρνουν στο χέρι μετά την λήξη της εγγύησης....
Ψηλε συμφωνώ ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν θα είναι τόσο μαύρα ειδικά από την στιγμή που δέησε το Ράιχ και το έκανε υγρού τύπου. Όπως προείπα επίσης βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε κατάσταση 'θαμπωματος' γιατί κακά τα ψέματα τα δείχνει τα λεφτά του το Golf από κοντά. Πεσμου ειλικρινά τώρα. Έχεις τα λεφτά να το πάρεις όπως το θες (η δική μου διαμόρφωση στα Golf/Focus βγαίνει λίγο κάτω από 28κ για αμφότερα). Το λέει η καρδιά σου να το πάρεις με 2 έτη εγγύησης; Να παζαρεύεις το αυτονόητο με τον τραπεζίτη/πωλητή VW για να σου δώσει δώρο επέκταση εγγύησης μέχρι τα 4ετη τα οποία στο τέλος δεν θα πάρεις και θα σου δώσει κινέζικα πατάκια μοκέτα, ούτε καν all-weather και aftersales συναγερμό της πλάκας μην πω τίποτα χειρότερο; Και δεν θα πας να πάρεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο μόνο και μόνο για το 'γ@μώτο'; Θα έδινες τα λεφτά σου σε αυτούς που έχουν χίλιες απάτες και τόση αφαίμαξη με την γενική αναξιοπιστία τους όλα αυτά τα χρόνια; Κάπου εκεί το δελεαστικό έτσι και αλλιώς πακέτο του Focus έρχεται και γίνεται Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Όχι;...
-
Sabas_Thess
Κρατιέμαι γιατί είμαι στο στρώσιμο και ανεβαζω σταδιακα τις μεγιστες στροφες οταν ξεπερασω τα 3500 χμ και αλλαξω τα λαδακια του θα το ανοιξω κανονικα. Απλως επειδη προερχομαι απο ενα αυτοκινητο το οποιο ειχε χαμηλου προφιλ λαστιχα 195/50/16 (βλακεια μου τελικα που δεν πηγα κατευθειαν στο st-line αλλα ηθελα περισσοτερη ανεση) μηπως οταν ερχοτανε ο καιρος για αλλαγη ελαστικων πηγαινα στην διασταση του ST-line 215/50/17 με αλλαγη ζαντων βεβαια.Οταν ερθει εκεινος ο χρονος θα τα ξαναπουμε για αυτο το θεμα στο forum που τα αμαξακια μας θα εχουν πιασει την 4ετια-5ετια.
-
@fragsp ούτε ζαντολάστιχα να αλλάξεις (κατάλοιπα των 90's από 'μαστόρια') ούτε να κρατιέσαι με το γκάζι στο αμάξι σου. Αφού το τραβάει η ψυχή γιατί δεν το ευχαριστιέσαι στον μέγιστο βαθμό τώρα που το πλήρωσες με τα ωραία λεφτά σου και το έχεις καινούργιο; Για να γεμίσεις 2€ λιγότερο; Ήμαρτον θεέ μου. Εγώ ακόμα και το αμάξι 15ετιας που έχω όποτε μπορώ του δίνω στα αυτιά σαν τις πρώτες μέρες που το αγόρασα. Της γυναίκας δε που είναι καινούργιο, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο (ένα απλό 308 1,2Τ), το ζω δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο! Δεν σώζεται κάνεις με 50-60€ τον χρόνο, ζήστε τα. Υπάρχουν για να μας εξυπηρετούν αλλά και για να μας ικανοποιούν, δεν τα υπηρετούμε εμείς...
-
Χρήστο πολύ δύσκολα θα πήγαινα σε vag γιατί μου την σπάνε τα ψιλά γράμματα στα χρηματοδοτικά τους η εγγύηση που είπες και εσύ και φυσικά πρέπει να πάει 30000 για να είναι όπως το θέλω και τοτε θα νιώθω ότι πήρα πολύ λίγο αμάξι για τα λεφτά που θα δώσω.
Αλλά....ούτε τα Φορντ είναι τα τέρατα αξιοπιστίας. Αν δεις στα γκρουπ τους στο fb διαρκώς για προβλήματα μιλανε. Και το θέμα των πολλών ετών εγγύησης από μόνο του δεν λέει για εμένα τα πάντα.
Εννοείται και σε γκολφ φόρουμ που μπαίνω διαρκώς μιλάνε και ρωτάνε τι λαμπάκι είναι αυτό που μου αναψε!
Α ρε Σουζούκι 6.5 χρόνια και μια φορά μου άναψε ένα λαμπάκι για προθέρμανση , μου κόστισε 35 ευρώ και τέρμα....
Μια κακη αντιπροσωπεία με μεγάλες χρεώσεις με πρόωρες αλλαγές αναλωσιμων μπορεί να γίνει μπελάς και να σου κοστίζει κατοσταρικά παραπάνω κάθε χρόνο για να παραμένεις εντός της.
Το φοκους κακά τα ψέματα είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο και ώριμο αμάξι που το μόνο που έχεις να του προσαψεις είναι ότι δεν ξεχωρίζει στον χώρο αποσκευών.
Τα υπόλοιπα που γκρινιάζω είναι η πολιτική της εταιρείας που εδώ και ένα χρόνο διαρκώς τσιμπά την τιμή ενώ το ισοζύγιο βαλε-βγαλε εξοπλισμού είναι αρνητικό για τον υποψήφιο κάτοχο.
-
Το ερώτημα στα DSG δεν είναι το εαν θα χαλάσουν, αλλά το πότε. Τόσο απλά....στο χέρι θα το πάρεις κάποια στιγμή στα σίγουρα. Απλά με σωστή (= ακριβή) συντήρηση μπορεί αυτό να έρθει σε 200-300Κ χλμ. Με ελλιπή συντήρηση (όπως πολλά DSG λόγω κόστους) έχουν θέμα και πριν τις 100Κ χλμ. Διότι όταν στα 5 χρόνια π.χ. σου ζητήσουν €1.000 για σέρβις dsg πάει και η όποια οικονομία και όλα.
-
Το φοκους κακά τα ψέματα είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο και ώριμο αμάξι που το μόνο που έχεις να του προσαψεις είναι ότι δεν ξεχωρίζει στον χώρο αποσκευών.
Πιθανότατα αυτός θα είναι ένας καθοριστικός λόγος για τον οποίο δεν θα πάρω γενικότερα hatchback και ειδικότερα Focus. Η ατμόσφαιρα μυρίζει επικίνδυνα SUV...
Στα θέματα αξιοπιστίας η ψαλίδα μεταξύ όλων έχει κλείσει όσο ποτέ άλλοτε. Έτσι ξεχωρίζει αυτός με την μεγαλύτερη εγγύηση με κοινή λογική. Εδώ βγάζουν θέματα και φουλ ανακλήσεις τα Toyota και τα Honda, η Ford θα γλίτωνε;
Πάντως το επιχείρημα (από τα πιο ηλίθια επιχειρήματα που έχω ακούσει γενικά στη ζωή μου) της VW 'δίνει μόνο 2 χρόνια εγγύηση γιατί το αμάξι ότι βγάλει είναι την πρώτη διετία' Τούρκο με κάνει. Είναι τουλάχιστον ανήθικο να δίνεις εν έτη 2020 2ετη. Ειδικά αυτός ο όμιλος που είναι σαν να σου λέει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο προϊόν του. Πλην όμως το cost cutting πάει καλά και δεν παίρνεις ούτε κρεμαστό αρωματικό δενδράκι. Όχι λοιπόν. Όσο και upper class αίσθηση να έχει το Golf, ειδικά σε αντίθεση το Focus, δεν πας εκεί.
Και κάτι τελευταίο. Εφόσον συνειδητοποιείς ότι θα πρέπει να φλερτάρεις με τα 30κ για να πάρεις αμαξι (ομοιοπαθης) όπως το θές ενώ όπως και εγώ θες αν δώσεις τόσα λεφτά 'να τα νιώθεις' δεν αφήνεις κατά μέρος τα Focus και τα VAG Hatchback (mh και μη) και να αρχίσεις να κοιτάς ρεαλιστικά Kuga Titanium 1,5T βενζινούλα;; Η διαμόρφωση μου αγγίζει τα 29κ, κάτω απ' το 'ψυχολογικό όριο'. Αν θυμάμαι καλά Θεσσαλονίκη μένεις και εσύ. Αν έχεις δικό σου πάρκιν έλυσες τα μισό σου πρόβλημα. Για ρίξε ένα βλέφαρο και σταματά να χαραμίζεις τον χρόνο σου σε αμάξια που αν παρκάρουμε δίπλα σε πεζοδρόμιο πρέπει να σπάσουμε τα γόνατα μας για να μπούμε και να βγούμε. Λέω εγώ τώρα...
ΥΓ: Να βγουν και μια τα νέα Kadjar/QQ να δούμε τι ψάρια θα πιάνουν αν και την οδηγική συμπεριφορά του Kuga από και κλείεται να την έχουν. Απλά να λέμε ότι έχουμε επιλογές με νορμάλ μήκος περί τα 4,45m όπως ακούγεται αντί των 4,6κάτι m του Kuga.
-
Οι ανακλήσεις δεν είναι αρνητικό για κάποια εταιρία. Καλό είναι να γίνονται και οι σωστές εταιρίες τις κάνουν εγκαίρως. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα γίνονται ανακλήσεις και ως υπερβολικό μέτρο για να είναι σίγουροι. Εγώ εταιρίες που βλέπω ότι κάνουν ανακλήσεις τις εκτιμώ.
-
Όσο για το 30Κ για το 'όπως το θες' δυστυχώς όλα τα c crossover SUV hatch wagon ακόμα και τα μη πριμιουμ έτσι είναι δεν είναι μόνο η Γκόλφω. Όλα για βάλεις λεντ και τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας πάνε από 27 ως 30. Εντάξει υπάρχει και το νταστερ και τα σουζουκια αλλά μέχρι εκεί...
-
Όσο για το 30Κ για το 'όπως το θες' δυστυχώς όλα τα c crossover SUV hatch wagon ακόμα και τα μη πριμιουμ έτσι είναι δεν είναι μόνο η Γκόλφω. Όλα για βάλεις λεντ και τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας πάνε από 27 ως 30. Εντάξει υπάρχει και το νταστερ και τα σουζουκια αλλά μέχρι εκεί...
Εεε λογικό είναι. Όταν έναν supermini εχει €20Κ, πόσο να έχει το C SUV. Και πάλι καλά να λέμε...αχαχα!
-
Ναι πρέπει να κάτσει λίγο η σκόνη από τα συστήματα ασφαλείας και την συνδεσιμοτητα που έγιναν must have τα τελευταία χρόνια να γίνουν υποχρεωτικά τα περισσότερα παντού ώστε να ενσωματωθεί το μεγαλύτερο μέρος του κόστους. Όσο είναι έξτρα πακέτα θα πέφτει τσεκουρι. Φυσικά τότε θα βρουν αλλα τυρακια να μας κουνάνε έτσι είναι η τεχνολογία ...αλλά κακά τα ψέματα οποίος δεν αλλάζει αμάξι κάθε 2-3 χρόνια πρέπει να τα βάλει στο επόμενο αμάξι όσα περισσότερα συστήματα μπορεί γιατί το 2025 όσα αμάξια δεν θα τα έχουν θα είναι τελείως ξεπερασμένα.
-
Sabas, ή κάποιος άλλος:
έχετε οδηγήσει το Kuga; Πως είναι; Γιατί το περιεργάστηκα στην έκθεση και μου άρεσε πάρα πολύ!
-
Δυστυχώς και εγώ μόνο μέχρι να το περιεργαστώ έχω φτάσει προς το παρόν.
-
Tkin73 wrote:
Το ερώτημα στα DSG δεν είναι το εαν θα χαλάσουν, αλλά το πότε. Τόσο απλά....στο χέρι θα το πάρεις κάποια στιγμή στα σίγουρα. Απλά με σωστή (= ακριβή) συντήρηση μπορεί αυτό να έρθει σε 200-300Κ χλμ. Με ελλιπή συντήρηση (όπως πολλά DSG λόγω κόστους) έχουν θέμα και πριν τις 100Κ χλμ. Διότι όταν στα 5 χρόνια π.χ. σου ζητήσουν €1.000 για σέρβις dsg πάει και η όποια οικονομία και όλα.
Δλδ ρε Φάνη ένα σύγχρονο dsg θέλει 200 το χρόνο μόνο του χώρια από το σέρβις για συντήρηση; Είναι τσεκαρισμενο αυτό; Τραγικό μου ακούγεται. Ποια είναι αυτή η συντήρηση που κοστίζει 1000 ευρώ; Το επιβεβαιώνουν άραγε αυτό κάτοχοι;
-
Μάλλον δεν εννοεί κάποια τακτική συντήρηση αλλά το κόστος των ενδεχομένως συχνότερων βλαβών. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συντήρηση για το κιβώτιο πέρα από την αλλαγή του λιπαντικού την οποία μάλιστα η VW δεν προτείνει καν. Η αλλαγή του πολύδισκου παίζει στα 1000-1200 ενώ ένα mechatronic φτάνει χαλαρά στα 1500. Η αλήθεια είναι ότι τα έχουν βελτιώσει αρκετά ,ευτυχώς γιατί πολλοί έκλαψαν....
-
Τέλος πάντων καλό είναι να συνεχίσει η κουβέντα στο νήμα της vw έχει πολύ ζουμί.
Είναι γεγονός πάντως από αυτά που διαβάζουμε και από την εμπειρία των χρηστών ότι αν ένα dsg θα το κρατήσεις πάνω από 5 χρόνια ή φτάσεις τα 150000 χλμ λόγω του τρόπου λειτουργίας του και της παρουσίας του συμπλέκτη είναι ζορικα τα πράγματα θα χρειαστεί επισκευη με κόστος πάνω από χιλιάρικο.
Αλλά προφανώς το υψηλό κόστος της ανάπτυξης του δεν έχει ακόμα αποσβεστει ώστε οι Γερμανοί να το πάμε παρακάτω.
Φυσικά για να μην το αδικούμε έχει αυτή την ακαταμάχητη γρηγορη αλλαγή που γοητεύει κάθε νέο κάτοχο ( τυχόν δεύτερος κάτοχος όμως βλέπει το dsg όπως ο διάβολος το λιβάνι!).
-
Αλλά προφανώς το υψηλό κόστος της ανάπτυξης του δεν έχει ακόμα αποσβεστει ώστε οι Γερμανοί να το πάμε παρακάτω.
Φυσικά για να μην το αδικούμε έχει αυτή την ακαταμάχητη γρηγορη αλλαγή που γοητεύει κάθε νέο κάτοχο ( τυχόν δεύτερος κάτοχος όμως βλέπει το dsg όπως ο διάβολος το λιβάνι!).
Σιγά το κόστος ανάπτυξης....έχει αποσβεστεί προ πολλού.
Εγώ είμαι ειδική περίπτωση, αλλά δεν μου λέει κάτι η αίσθηση αλλαγών στο DSG, περισσότερο με ενοχλεί το απότομο ξεκίνημα και προτιμώ σαφώς την ομαλότητα του μετατροπέα αλλά και την αίσθηση στην εκκίνηση που πολλαπλασιάζει την ροπή και νοιώθεις την επιτάχυνση.
Ford Focus MK4