-
Οι παραδόσεις της ford τις περισσότερες φορές είναι πολύ λιγότερο από τους 5-6 μήνες που αναφέρεις. 3-4 θα έλεγα κατά μέσο όρο.
Σαφέστατα. Πολύ λιγότερο, συνήθως είναι 2-3 μήνες (εμένα 2 έκανε ειδική παραγγελία), εκτός απροόπτου. Τώρα που ρώτησα για Φιέστα ειδική παραγγελία (σε χρώμα και εξοπλισμό) μου είπαν παράδοση τέλος του έτους.
-
Φάνη μια και που τα ανέφερες, αν το αμάξι ερχόταν 10-15 Δεκέμβρη τι θα έκανες ??? Θα περίμενες για τον Γενάρη ??
Για παραλαβή εννοώ.
-
Φάνη μια και που τα ανέφερες, αν το αμάξι ερχόταν 10-15 Δεκέμβρη τι θα έκανες ??? Θα περίμενες για τον Γενάρη ??
Η αλήθεια είναι ότι μου συνέβη αυτό το 2011 όταν πήρα την 116i, την παρέλαβα 7 Δεκεμβρίου. Όμως, εκτός του ότι δεν κρατιόμουν, είχα μείνει και χωρίς αυτοκίνητο οπότε δεν με συνέφερε να μην το παραλάβω και να συνεχίσω να νοικιάζω, μου κόστιζε περισσότερο από τα (χαμηλά) τέλη κυκλοφορίας της 116.
Εαν δεν είχα ανάγκη από το αυτοκίνητο (π.χ. προγραμματισμένη εκδρομή, έλλειψη άλλου αυτοκινήτου κλπ.) θα περίμενα από το νέο έτος. Καθαρά πρακτικά όμως, δεν ασχολούμαι θεωρητικά ότι θα είναι 2020 αντί για 2021 και τέτοια, ούτε θα ήταν παράγοντας επιλογής τα τέλη κυκλοφορίας, εαν χρειαζόμουν το αυτοκίνητο. Στην παρούσα φάση που δεν θα πάω πουθενά τα Χριστούγεννα και δεν κυκλοφορώ και ιδιαίτερα, θα περίμενα, εκτός εαν (για να πιάσει στόχους) η αντιπροσωπεία μου έκανε δώρο τα τέλη.
-
Εγώ που παρέλαβα τέλη Νοεμβρίου σιγά μη το άφηνα αντιπροσωπεία.. Πλήρωσα τα τέλη και το έφερα στο σπίτι του
Επίσης τα έξτρα έχουν και διαφορετική βαρύτητα ανάλογα τις συνθήκες. Πχ τα θερμαινόμενα είναι ταμάμ για μια ευαίσθητη μέση, μια περίοχη με ψυχρό κλίμα η ενα roadster.
Η το acc σε ένα αυτόματο αμάξι που ταξιδεύει αρκετά έχει μεγαλύτερο value...
-
Για παραλαβή εννοώ.
Έχω κάνει και εγώ σενάρια στο μυαλό μου και το είχα συζητήσει με τον πωλητή ότι αν θα έφτανε το αμάξι τον Δεκέμβρη θα το άφηνα εκεί! Αλλά τώρα δεν με νοιάζει έχω βολευτεί με ένα δανεικό - δεν έχω να πάω κάπου στις γιορτές οπότε έχω αυτή την πολυτέλεια! Αντίστοιχα το φοκους που είχα ήταν 12/2003 το βιαζόμουν τότε και το πήρα 15/12 (ήμουν και πιτσιρίκος τότε με το.... στο χέρι σιγά μην άφηνα το αμάξι μέσα)! Βέβαια μου καθόταν άσχημα που για 15 μέρες φορτώθηκε 1 χρόνο το αμάξι! Αν μπορείς να το πάρεις Γενάρη άστο για τότε. Υπάρχει πιθανότητα να πληρώνεις ποιο ακριβά τέλη κυκλοφορίας (για πάντα) να πληρώσεις και ποιο πολλά στο Τέλος Ταξινόμησης?
-
Ε δε φορτώνεται 1 χρόνο , 15 μέρες φορτώνεται.. αν λές για όταν το πουλήσεις τι θα γράφεις βάλε 1ος του τάδε έτους και εξήγησε στους ενδιαφερόμενους..
-
Ε δε φορτώνεται 1 χρόνο , 15 μέρες φορτώνεται.. αν λές για όταν το πουλήσεις τι θα γράφεις βάλε 1ος του τάδε έτους και εξήγησε στους ενδιαφερόμενους..
Στην ουσία δεν φορτώνετε τπτ αφού το χαίρεσαι και το χρησιμοποιείς, ψυχολογικό είναι ποιο πολύ! Στο φοκους είχα γράψει 12/2003 και όλοι μου το κοπαναγαν στη αγγελία (όπου μπορεί ο καθένας να πιαστεί για να ρίξει τιμή)...
-
To active που έχει φάρδος 184.4 εκ σε σχέση με τα 182.5 του κανονικού έχει να κάνει με τα πιο φαρδιά πλαστικά προστατευτικά πλαϊνά του πρώτου σωστά; Δεν υπάρχει κάποια εσωτερικη διαφοροποίηση να υποθέσω. σωστά;
-
Λογικα ναι, δεν νομιζω να αλλαξαν πλαισιο για μια εκδοση.
Πας για focus; ...αμαξαρα το focus...λιγο βαρετο σχεδιαστικα.....αλλα αμαξαρα.
Παιζει, το τελευταιο χρονικο διαστημα, να εχεις οδηγησει πιο πολλα και απο τον Φανη.....
Tkin73...μολυνεις το περιβαλλον με τα τοσα test drive που κανεις....προσεχε καλα, θα σε καταγγείλω.
Υ,γ Αν δεν παρεις focus, σου εδω ιδεα. Παρε νεο κινητηρα diesel απο το εμποριο, βαλτον πανω στο s cross και τελειωσες.
-
Δεν ξέρω αρχίζω να επεξεργάζομαι μέσα μου το ακτιβ βαγκον. Εννοείται αν ήταν 10 εκ κοντύτερο θα ήταν πιο εύπεπτο και ας χανοντουσαν κάποια λίτρα πίσω. Είναι το μόνο Φορντ που δίνει ντίζελ αυτόματο κάτω από 30. Και όπως έγραψε κάποιος φίλος πιο πάνω είναι το μόνο που δίνει έντονο αέρα ανανέωσης! Είναι αυτόματο , πιο σύγχρονο, πιο πολλές αποσκευές για όταν χρειάζεται θα καίει λίγο περισσότερο αλλά θα είναι φαν του ντραιβ , πιο αργό βέβαια από το Σουζούκι...
-
Ε όχι και βαρετό σχεδιαστικά το Focus...! Άντε για μέσα να το δεχτώ. Πείτε το βαρετό. Εξωτερικά είναι κουκλί.
-
Εχει και κλασικο αυτοματο, αξια το κλαδικο αυτοματο.
Εγω θα ελεγα σκετο το active ...και αν ποτε τιγκαρεις το πορτπαγκας ενα thule απο πανω....αλλα εσυ ξερεις καλυτερα τις αναγκες σου.
Το focus ειναι 'βαρβατο' αυτοκινητο αλλα πραγματικα το εχουν πολυ παρατημένο απο την εισαγωγικη. Ουτε διαφημιση ουτε τιποτα. Πλατφορμα που σχεδιαστηκε για να δεχτει το focus st ειναι μια πλατφορμα που εχει πολλες κρυφες χαρες οι οποιες δεν φαινονται στον υποψήφιο αγοραστη. Δεν ειναι μονο ο εξοπλισμος αλλα και ολα αυτα τα κρυφα της πλατφορμας.
Αντιστοιχα και το cvic με το type r.... champions leage κατηγοριες πλατφορμας.
Υ,γ DimitriΟκ εχεις δικιο..... οχι βαρετο το st line και ανω....τα αλλα πιο βασικη εκδοση σε λευκό πολυ μετρια ρε συ. Εσενα εχει τελειως αλλη μουρη
-
Δεν είναι λογικό αυτό; Ποιο άλλο της κατηγορίας του είναι καταπληκτικό εμφανισιακά στις βασικές εκδόσεις του; Εννοείται πως όσο ανεβαίνεις ομορφαίνει. Εδώ μέχρι και η Octavia η παλιά σε rs όμορφη ήταν!
-
Παντως η διχρωμια του αλλαζει υο εσωτερικο.
Κριμα που δεν ερχεται ετσι εδω
-
Πω πω μου βγάζει τρομερή παππουδιλα αυτη η απόχρωση...
Ακόμα και στο απλό με τα ένθετα στα γόνατα και τις κόκκινες ή μπλε ραφές του active είναι πάρα πολύ όμορφο για μενα. Καλά για το vignale δε το συζητάω απογειώνεται...
Πάντως αργότερα αν τύχη να μένω πιο κοντά στην Θεσσαλονίκη έχω σκεφτεί να το πάω από τον gregory να κάνει κανένα θαύμα με τα καθίσματα και θα είναι η απόλυτη τελειότητα!
-
-Ετσι με τη μασελιτσα...κρατσα κρουτσα...εγω θελω st με παππουδιλα μεσα, και καρο κουβερτιτσα στα ποδια.
-Τι κανει αυτος; δερματα;
-tkin73....οντως τεραστια διαφορα το hatch με το s cross
Y.γ
παππουδιλλλλα
-
Δεν ξέρω αρχίζω να επεξεργάζομαι μέσα μου το ακτιβ βαγκον. Εννοείται αν ήταν 10 εκ κοντύτερο θα ήταν πιο εύπεπτο και ας χανοντουσαν κάποια λίτρα πίσω. Είναι το μόνο Φορντ που δίνει ντίζελ αυτόματο κάτω από 30. Και όπως έγραψε κάποιος φίλος πιο πάνω είναι το μόνο που δίνει έντονο αέρα ανανέωσης! Είναι αυτόματο , πιο σύγχρονο, πιο πολλές αποσκευές για όταν χρειάζεται θα καίει λίγο περισσότερο αλλά θα είναι φαν του ντραιβ , πιο αργό βέβαια από το Σουζούκι...
Εγώ στο έγραψα, αλλά επίσης σου είχα γράψει πως έχεις καλό αυτοκίνητο εφάμιλλο των σημερινών και δεν έχει πολλά χιλιόμετρα. Με 500 ευρώ του βάζεις σούπερ-ντούπερ σύστημα πολυμέσων με κάμερες και όλα τα κομφόρια, άντε και άλλα τόσα για ένα πλήρες σέρβις και λάστιχα καινούρια, ακόμη κι αισθητικές βελτιώσεις π.χ. ένα βιολογικό φρεσκάρισμα το σαλόνι ή αν θέλει καμιά γρατσουνιά ή γυάλισμα κάπου. Και έχεις όχημα που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καινούριο για ακόμη μια 5ετία α-ν-ε-τ-α...
Αν το βαλες όμως αμέτι μωχαμέτι να ξοδέψεις κανα 15-20χιλιαρο επιπλέον της τιμής του Σουζούκι, μη κοιτάς χειροκίνητα, σοβαρή αναβάθμιση θα είναι κάποιο αυτόματο κατά προτίμιση ντίζελ με πρώτο στη λίστα το Focus Active wagon (θα έλεγα και Puma αν δεν χρειάζεσαι τους χώρους αλλά είναι πολύ ακριβό και θα σου κακοφανεί το μέγεθος) και έπειτα ή τα Peugeot που κοιτούσες αν σου κάνουν ή κάτι σαν το Tucson που έρχεται όπου ίσως μπορείς να έχεις και 4κίνηση έτσι σαν αξεσουάρ, αλλά είναι διπλοσύμπλεχτο... Αν βλέπεις πως δεν πατάς χώμα καθόλου, σκέψου και το Χόντα που σου άρεσε...
-
Εχει και κλασικο αυτοματο, αξια το κλαδικο αυτοματο.
Πώς φαίνεται ο άνθρωπος που έχει ρίξει τουλάχιστον 7 φορές δαγκωτό στον πράσινο τον ήλιο όμως....
ΥΓ: Οποίος μπορεί να πάρει Focus ActiveX SW diesel 8AT δεν ασχολείται με άλλο αυτοκίνητο. Ίσως μόνο με diesel Kuga. Το μόνο μείον του είναι ότι μπαίνεις διαμορφωτή με αρχική τιμή που ξεκινάει από '3'. Κατά τα άλλα είναι ΤΟ όχημα...
-
-Ετσι με τη μασελιτσα...κρατσα κρουτσα...εγω θελω st με παππουδιλα μεσα, και καρο κουβερτιτσα στα ποδια.
-Τι κανει αυτος; δερματα;
-tkin73....οντως τεραστια διαφορα το hatch με το s cross
Y.γ
παππουδιλλλλα
Αυτό το συγκριτικό στο km77 με τις βαλίτσες πως το κάνεις;πολύ ωραίο είναι!
-
Tkin73 wrote:
Εγώ στο έγραψα, αλλά επίσης σου είχα γράψει πως έχεις καλό αυτοκίνητο εφάμιλλο των σημερινών και δεν έχει πολλά χιλιόμετρα. Με 500 ευρώ του βάζεις σούπερ-ντούπερ σύστημα πολυμέσων με κάμερες και όλα τα κομφόρια, άντε και άλλα τόσα για ένα πλήρες σέρβις και λάστιχα καινούρια, ακόμη κι αισθητικές βελτιώσεις π.χ. ένα βιολογικό φρεσκάρισμα το σαλόνι ή αν θέλει καμιά γρατσουνιά ή γυάλισμα κάπου. Και έχεις όχημα που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καινούριο για ακόμη μια 5ετία α-ν-ε-τ-α...
Αν το βαλες όμως αμέτι μωχαμέτι να ξοδέψεις κανα 15-20χιλιαρο επιπλέον της τιμής του Σουζούκι, μη κοιτάς χειροκίνητα, σοβαρή αναβάθμιση θα είναι κάποιο αυτόματο κατά προτίμιση ντίζελ με πρώτο στη λίστα το Focus Active wagon (θα έλεγα και Puma αν δεν χρειάζεσαι τους χώρους αλλά είναι πολύ ακριβό και θα σου κακοφανεί το μέγεθος) και έπειτα ή τα Peugeot που κοιτούσες αν σου κάνουν ή κάτι σαν το Tucson που έρχεται όπου ίσως μπορείς να έχεις και 4κίνηση έτσι σαν αξεσουάρ, αλλά είναι διπλοσύμπλεχτο... Αν βλέπεις πως δεν πατάς χώμα καθόλου, σκέψου και το Χόντα που σου άρεσε...
Αυτά σκέφτομαι και εγώ και στο τέλος μένω στα αυγά μου....είναι και η εποχή τριγύρω όλο απαγορεύσεις και μη δεν υπάρχει ψυχολογία....
Ford Focus MK4