-
Aπό βίντεο και φώτο,εμένα προσωπικά,μου δείχνει ωραίο το Focus!
Ο.κ., δεν έχει κάποια ιδίαιτερη σχεδίαση,όπως ίσως τα προηγ. μοντέλα,αλλά είναι αρκετά αρμονική και σπορτίφ,ιδίως στο ST-line.
Το εσωτερικό του είναι απλό και μινιμαλιστικό,αλλά μάλλον θέλουν να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή (όπως έχει κάνει και η ΒΜW).Δεν σε εντυπωσιάζει,είναι όμως αρκετά λειτουργικό και ξεκούραστο στο μάτι.
Και πιστεύω και πως στην οδήγησή του,δε θα απογοητεύει.
Τα υπόλοιπα και πιο λεπτομερώς,από κοντά. -
Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, μια λεπτομέρεια που προσωπικά θεωρώ ότι χαλάει την αρμονία του οχήματος, τόσο στο καινούριο Fiesta όσο και στο Focus νομίζω ότι ο θόλος του πίσω τροχού είναι πιο χαμηλός από τον μπροστινό, κάνοντας συνεχώς το όχημα να φαίνεται σαν να έχει 'καθίσει'. Να μου πεις, σε κάποιους μπορεί να αρέσει αυτό το οπτικό τρυκ, εγώ πάντως το βρίσκω μάλλον αρνητικό....
-
Συμφωνώ κ εγώ αλλά περιμένω να το δω live.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Με σταναχωρει καπως το γεγονος πως στο εσωτερικο δεν εχει τα γκατζετακια που θα εχουν οι αντιπαλοι του σε 6-9 μηνες απο σημερα.Το επομενο γκολφ του 2019 λεγεται πως θα εχει ταμπλο παρομοιο με του νεου τουαρεγκ, και οι δηλωσεις της φαου βε προς τα εκει πανε. Πληρως ηλεκτρονικο με τεραστιες οθονες και νεας γενιας ναβι με νεα γραφικα και συστηματα ασφαλειας, καμερες τρισδιαστατες κτλ.
Δηλαδη σαν εικονα εσωτερικου μπορει σημερα να 'ναι ο.κ αλλα σε ενα ετος, θα δειχνει καπως προγενεστερο.
Συμφωνώ σε αυτά που λες. Εγώ θα έλεγα ότι το εσωτερικό του, χωρίς καν δυνατότητα ψηφιακού πίνακα και με κεντρική οθόνη 8' max, είναι ήδη ένα με δύο χρόνια πίσω. Ο χώρος αποσκευών πάλι με 388 λίτρα; Το 2019 με νέο Golf και Leon με όλα τα τεχνολογικά μαραφέτια και 400 λίτρα πορτμπαγκάζ θα φαίνεται όχι ένα η δύο χρόνια αλλά μια γενιά πίσω. Παρόλα αυτά εμένα μου αρέσει και περιμένω να μάθω τιμές για το βενζινοκίνητο 1.5 ST-Line γιατί είναι υποψήφιο για αγορά...
-
Να γιατί το γκολφ θα είναι το καλύτερο. Γιατί είναι παντού από καλό έως άριστο
-
Α,ρε Νίκο καψουρη, ούτε το όνομα δεν αλλάζεις σε nikos tig.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Α,ρε Νίκο καψουρη, ούτε το όνομα δεν αλλάζεις σε nikos tig.Καλημέρα αγορινα
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Να γιατί το γκολφ θα είναι το καλύτερο. Γιατί είναι παντού από καλό έως άριστοΕιδικά σε αξιοπιστία και κόστος συντήρησης....
Χρυσή μετριότητα το Golf, ένα αυτοκίνητο της σειράς είναι αρκετά μέτριο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ειδικά σε αξιοπιστία και κόστος συντήρησης....
Γελαει η πλαση με τη 'χρυση μετριοτητα' και το 'της σειρας'
Αλλα οκ κι αλλοι πιστευουν οτι η γη ειναι επιπεδη
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Γελαει η πλαση με τη 'χρυση μετριοτητα' και το 'της σειρας'Αλλα οκ κι αλλοι πιστευουν οτι η γη ειναι επιπεδη
Γιατί ? Αυτό ακριβώς είναι το Golf, ένα αυτοκίνητο 'της σειράς', όπως και όλα τα υπόλοιπα 'κοινά' αυτοκίνητα για εμάς τους 'θνητούς', και μια 'χρυσή μετριότητα', καθότι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ήθελε να πετύχει η VW εξ'αρχής. Ένα αυτοκίνητο που δεν είναι πουθενά άριστο, πουθενά κακό, αλλά παντού είναι μετριόκαλο, εξ'ου και ο όρος 'χρυσή μετριότητα'.
Ή μάλλον όχι εξαρχής, γιατί στην αρχή η VW και τα αυτοκίνητά της ήταν τα αυτοκίνητα για το λαό, φθηνές και λειτουργικές λύσεις για την καθημερινότητά τους.
Όπως έχω ξαναπεί σε αρκετούς εδώ μέσα, μην περιφέρετε και μην επιδεικνύετε τα κολλήματά σας, γιατί το μοναδικό που καταφέρνετε στο τέλος είναι να σας κοροϊδεύουν και να γελάνε οι άλλοι εις βάρος σας.
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Γιατί ? Αυτό ακριβώς είναι το Golf, ένα αυτοκίνητο 'της σειράς', όπως και όλα τα υπόλοιπα 'κοινά' αυτοκίνητα για εμάς τους 'θνητούς', και μια 'χρυσή μετριότητα', καθότι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ήθελε να πετύχει η VW εξαρχής. Ένα αυτοκίνητο που δεν είναι πουθενά άριστο, πουθενά κακό, αλλά παντού είναι μετριόκαλο, εξ'ου και ο όρος 'χρυσή μετριότητα'.
Όπως έχω ξαναπεί σε αρκετούς εδώ μέσα, μην περιφέρετε και μην επιδεικνύετε τα κολλήματά σας, γιατί το μοναδικό που καταφέρνετε στο τέλος είναι να σας κοροϊδεύουν και να γελάνε οι άλλοι εις βάρος σας.
Σιγουρα.
-
Το μονο σημειο που το γκολφ ξεφευγει καπως απο το μετριο ειναι το σασι- πλαισιο του.
Δηλαδη σε καθε γενια τα τελευταια δεκα ετη προσφερει δομικα στοιχεια στο πλαισιο του και μεθοδολογιες συγκολησης κτλ που ανηκουν σε ακριβοτερα αυτοκινητα. Π.χ ενα γκολφ σημερα εχει πολλες ομοιοτητες στα υλικα και στην συνδεσμολογια με μια 5αρα μπεμπα πενταετιας-εφταετιας.
Οι δεικτες κραδασμων, ιδιοσυχνοτητες αμαξωματος κτλ ειναι πολυ κοντα με ακριβοτερα αυτοκινητα.Ετσι, το θετικο του πραγματος για μενα ειναι η δυνατοτητα να παιξει ο ιδιοκτητης του με αφτερμαρκετ λυσεις καθως το πλαισιο τα σηκωνει
Και το φοκους δεν παει πισω στον ιδιο τομεα, εχει πολυ καλο πλαισιο για την κατηγορια
Σε ολα τα αλλα ενα απλο μετριο καθημερινο αυτοκινητο ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, το φοκους σε οδηγηκο επιπεδο ειναι καλυτερο εδω και πανω απο μια δεκαετια
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Γελαει η πλαση με τη 'χρυση μετριοτητα' και το 'της σειρας'Αλλα οκ κι αλλοι πιστευουν οτι η γη ειναι επιπεδη
Όταν μάθεις από αυτοκίνητα έλα να το ξανασυζητήσουμε...
-
Όταν μάθεις από αυτοκίνητα έλα να το ξανασυζητήσουμε...
Οκ!!!!
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Το μονο σημειο που το γκολφ ξεφευγει καπως απο το μετριο ειναι το σασι- πλαισιο του.Επίσης (αν και μάλλον είμαι αντι-VW) νομίζω ότι ο 1000άρης κινητήρας του ομίλου είναι εξαιρετικός!! Φοβερό φάσμα λειτουργίας και πολύ οικονομικός. Δεν έχω εικόνα από τον εκομπουστ αλλά από τον 1.2 της PSA είναι πάρα πολύ καλύτερος! Φοβερός κινητήρας.
-
Ειδικά σε αξιοπιστία και κόστος συντήρησης....
Από σένα Φανη περίμενα κάτι καλύτερο γιατί δε σε έχω κόψει για μ@λ...α.
Αυτοκίνητο του λαού μπορεί να ήταν τη δεκαετία του 30 η του 40. Πλέον δεν είναι αν και επειδή το αγοράζει ο κόσμος και ας είναι ακριβό σε σχέση με τους ανταγωνιστές του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί του λαού.
Όσο και αν δε θέλουν να το παραδεχτούν (μερικοί fanboys που ότι αγοράζουν είναι το καλύτερο) το γκολφ πετυχαίνει σε όλους τους τομείς από πολύ καλά έως άριστα αποτελέσματα είτε αυτό λέγεται ποιότητα κατασκευής, ασφάλεια, χώρους, εξοπλισμό, μεταπώληση, πολυτέλεια, αναγνωρισημοτητα.
Εκεί είναι η επιτυχία του όπου αλλά αυτοκίνητα αλλού είναι καλά αλλού μέτρια. Δειτε π.χ ένα φοκους που πρέπει να φτάσει τώρα για να αλλάξει ένα πάτωμα και όπως είπε κάποιος πάντα θα κάνει μισές δουλειες η ένα άστρα που με το που βγαίνει αρχίζει προσφορές μείον 2-3000 ευρω -
Με αφορμή αυτό που λέει ο Nikos Golf, είμαστε σίγουροι ότι το focus πατάει σε καινούργια πλατφόρμα;
-
Νίκο, όταν διαβάζω δογματικές και αφοριστικές απόψεις που στερούνται λογικής και βασίζονται στον οπαδισμό, απαντάω ανάλογα.
ΥΓ: Να υπενθυμίσω ότι είχα Golf, αν και παλαιών γενεών (ΜκΙΙ & ΜκΙΙΙ), οπότε δεν έχω θέμα αντί-VW.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Με αφορμή αυτό που λέει ο Nikos Golf, είμαστε σίγουροι ότι το focus πατάει σε καινούργια πλατφόρμα;Ναι,είναι η C2.
https://www.autocar.co.uk/car-news/new- ... ford-focus
'The latest Focus is built on a highly adaptable new Ford platform, called C2, which will underpin dozens of medium-sized forthcoming models, including the next-generation Kuga SUV.'
'The Focus and its C2 platform have largely been developed in Europe.'
'The Focus’s new platform is said to liberate interior room in a package little bigger than today’s model. The wheelbase is 53mm longer, at 2701mm, while the overall length is only 18mm longer (now 4378mm, pretty normal for the class). The width is about the same, at 1820mm, and the new car is 15mm lower than before.' -
Εχει πολυ ωραια συστηματα ασφαλειας και η πλατφορμα του ειναι παγκοσμια για αυτο και η ζωνες προστρασιας για το σμολ οβερλαπ.
Παντως ειναι το πρωτο αμαξι στην κατηγορια με σμολλ οβερλαπ προστασια στην ευρωπη.
Δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι και οι αλλοι θα ακολουθησουν αν δεν βγει σχετικη νορμα.
Ford Focus MK4