-
To 182 αυτόματο κατέβασε τιμή; Το βλέπω 25412 στον διαμορφωτή χωρίς χρώμα ενώ στο τιμοκατάλογο το βλεπω 26233 στην stline x.
Η active x είπαμε ότι πλέον δεν έχει πολλαπλούς σωστά;
-
Όχι το τσεκαρα σε άλλες διαμορφώσεις βγάζει την τιμή του τιμοκαταλόγου εκεί έχει διαφορά. Ο τιμοκατάλογος πότε δεν περιλαμβανει τις πρόσθετες χρεώσεις.
-
Η active x είπαμε ότι πλέον δεν έχει πολλαπλούς σωστά;
Εαν μιλάς για το 1.5 182αρι, τότε έχει πολλαπλούς. Για τα μικρότερα, δεν είμαι σίγουρος....μάλλον κανείς δεν είναι....αχαχα!!
-
Όχι για το 120 αυτόματο ντίζελ ρωτάω ακτιβ Χ το οποίο βέβαια βγαίνει 27100 δλδ +1500 ακριβότερο από το 182 αυτόματο stline x. Τελείως ολοπροσαλος ο τιμοκατάλογος...
-
Πολλαπλούς απ' όσο ξέρω μόνο η ST Line X (182) και όλα τα wagon ανεξάρτητα έκδοσης. Οπότε το active hatch έχει ημιάκαμπτο.
Επίσης η ST Line X (182) είναι η μόνη έκδοση που διατηρεί το Μ στο αυτόματο κιβώτιο και paddles στο τιμόνι. Όλα τα άλλα αυτόματα έχουν το L (κρατάνε μικρή ταχύτητα περισσότερο σε αυτή την επιλογή) και δεν έχουν paddles.
Εναλλακτικά σε όλες τις εκδόσεις με προεγκατάσταση κοτσαδόρου ή ολόκληρο κοτσαδόρο, παραμένει το Μ και τα paddles.
-
Αρχίζει να γίνεται vfm αυτή η έκδοση! Η stline είναι πιο χαμηλή ως προς την απόσταση από το έδαφος από το κανονικό;
-
Ναι είναι 1 εκατοστό χαμηλότερη από τα απλά (π.χ. Connected).
-
Γενικά το έχω ξαναπει , υπάρχουν λάθη στον διαμορφωτή. Να κοιτάτε τις τιμές καταλόγου καλύτερα (στις οποίες ούτε εκεί περιλαμβάνονται λοιπά έξοδα, μόνο το κόκκινο χρώμα που έρχεται δωρεάν).
-
To 182 αυτόματο κατέβασε τιμή; Το βλέπω 25412 στον διαμορφωτή χωρίς χρώμα ενώ στο τιμοκατάλογο το βλεπω 26233 στην stline x.
Στον διαμορφωτη πρεπει να επιλεξεις και τα Led, γιατι στην Eλλαδα αυτη η εκδοση ερχεται με Led, αν θυμαμαι σωστα. Ετσι βγαινει καπου κοντα στην τιμη καταλογου, αλλά οχι ακριβως ιδια και παλι
-
Στην τιμή καταλόγου δεν υπάρχουν τα full LED. Θα το καταλάβεις πχ στην τιμή του St-lineX 155 ps , που ενώ η τιμή πφ είναι 19119 με LED και χρώμα (magnetic) , η τιμή καταλόγου είναι 18.258.
Πράγματι πρέπει να προσθέσεις τα LED για να είσαι ΟΚ.
-
Ρε Τκιν 'πάνε πάρε' το Active X το αυτόματο το ντήζελ που λες σε βάγκον, ψάξε τις προσφορές και κάνε παζάρια όσο μπορείς, αυτό θα είναι σοβαρό upgrade απ' ότι οδηγείς τώρα και θα σε καλύψει σε όλα. Αφού ψάχνεσαι σε αυτά τα λεφτά και κάποτε κοιτούσες και 'μεταχειρισμένο' Peugeot σχεδόν στα ίδια χρήματα... Αλλιώς κάτσε μερικά χρόνια ακόμη με το ίδιο!
-
Σωστός αλλά αυτό που λες μαζί με το τεχνολογικό πακέτο που το θέλω οπωσδήποτε για να μου κάνει κλικ πάει στα 32000! Και επί παραγγελία οι πωλητές δεν κόβουν ούτε ευρώ! Κόβουν μόνο το τερο ποσό των 600 σε αυτά που έχουν εδώ ή έχουν παραγγείλει αυτοί ήδη.
Το βαγκον είπαμε τουλάχιστον έχουν τους πολλαπλούς. Το αυτόματο εδώ έχει αυτακια και Μ ή μόνο L?
Μιλάμε σπαζοκεφαλιες η Φορντ! Το μόνο δεδομένο είναι ότι από τιμοκατάλογο σε τιμοκατάλογο αυξάνουν αργα αλλά σταθερά τις τιμές προσαφαιροντας μαεστρικά εξοπλισμό ώστε να ανεβάζουν κέρδος!
Όποιος το κάνει είναι μεγάλος μάστορας.
Εδώ και 1-1 1/2 χρόνο κανείς δεν θυμάται πως ήταν το φοκους , ανεβάζουν ύπουλα τις τιμές και μόλις πεις ρε παιδιά γιατί σου πετούν την μπανανοφλουδα ναι αλλά προστεθηκε αυτό (πχ φωτα λεντ) αλλά ποτέ δεν λένε τι αφαιρέθηκε , αυτό θα το μάθεις μετά από επίμονες ερωτήσεις και αφού λάβεις πρώτα αντικρουόμενες απαντήσεις.
Και δυστυχώς τσιμπά και πολύς κόσμος και τους υποστηρίζει ,ότι τάχα προσθέτουν έξοπλισμο για να δικαιολογήσουν τις αυξήσεις αλλά το τι βγάζουν μένει στα ψιλά γράμματα.
-
Εγώ καταφέρομαι εναντίον της πολιτικής της Φορντ, είναι πολύ σωστά όσα καταλογίζεις και προσωπικά ...άλλαξα μάρκα, ενώ αρχικά το αμάξι που σου προτείνω είχα στο νου. Όμως πιστεύω πως με όσα έχω δει στις συζητήσεις, αυτό μάλλον θα σε καλύψει απόλυτα και έβλεπα πως είναι μέσα στα λεφτά που διατίθεσαι να δώσεις. Αν όμως θες και όλα τα εξτρά, αλλάζει το πράγμα. Αλλά αν ας πούμε είχες πάρει το Peugeot που κοιτούσες, θα είχε όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια; Ή το civic ;
Αν είχα το αυτοκίνητό σου δεν θα έψαχνα να το αλλάξω, στο είπα, τουλάχιστον για μια 'γενιά' ακόμη, μέχρι να είναι όλα αυτά τα εξτρά στάνταρ εξοπλισμός και να προσφέρεται το κάτι παραπάνω από πλευράς τεχνολογίας.
-
Ε και εγω καπως ετσι θα καταληξω στο τελος...εχω 1 1/2 χρονο που γλυκοκοιταζω αμαξια αλλα ο εξοπλισμος που θελω για να γύρει την πλαστιγγα να αφησω το scross ειναι πολύς και για την ώρα χρυσοπληρωνεται.
Γιατι οδηγικα ελαχιστα ηταν τα αμαξια που μου εκαναν κλικ σε σχεση με οτι εχω. Και αυτα που μου εκαναν κλικ είναι και αυτα αδεια απο εξοπλισμό!
Το να παω πχ στον psa 1.5 130 ειναι οπισθοδρόμηση από αποψη επιδόσεων ( και μεταξύ μας όλα τα 1.5-1.6 ντιζελ που κυκλοφορουν ακομα και στα 136 αλογα ειναι πιο αργα απο αυτό που έχω και καινε και περισσότερο!)
Ναι οι 1.5 tsi/1.5 ecoboost και ο 1.4 140 της 118 είναι γρηγορότεροι απο το δικό μου αλλα η bmw εχει πολλες ελλειψεις εξοπλιστικα και όλα υστερουν σε χώρους και καινε πολυ περισσότερο από το δικο μου.
Οποτε παιζω αμυνα περιμένοντας μπας και η υποχρεωτικη ενσωματωση των συστηματων ασφαλείας μαζέψει λιγο τις τιμες και δεν χρεώνουν χιλιαρικα για 2 καμερες και το λογισμικο.
-
...
Μιλάμε σπαζοκεφαλιες η Φορντ! Το μόνο δεδομένο είναι ότι από τιμοκατάλογο σε τιμοκατάλογο αυξάνουν αργα αλλά σταθερά τις τιμές προσαφαιροντας μαεστρικά εξοπλισμό ώστε να ανεβάζουν κέρδος!
Όποιος το κάνει είναι μεγάλος μάστορας.
Εδώ και 1-1 1/2 χρόνο κανείς δεν θυμάται πως ήταν το φοκους , ανεβάζουν ύπουλα τις τιμές και μόλις πεις ρε παιδιά γιατί σου πετούν την μπανανοφλουδα ναι αλλά προστεθηκε αυτό (πχ φωτα λεντ) αλλά ποτέ δεν λένε τι αφαιρέθηκε , αυτό θα το μάθεις μετά από επίμονες ερωτήσεις και αφού λάβεις πρώτα αντικρουόμενες απαντήσεις.
Και δυστυχώς τσιμπά και πολύς κόσμος και τους υποστηρίζει ,ότι τάχα προσθέτουν έξοπλισμο για να δικαιολογήσουν τις αυξήσεις αλλά το τι βγάζουν μένει στα ψιλά γράμματα.
Και εγώ νόμιζα ότι μόνο εγώ έχω τέτοια άποψη για την FORD.
Ακριβώς τα ίδια δύο φορές (2017 και 2019) που κοίταζα το Ecosport.
Τελικά έβγαλα το συμπέρασμα ότι όσον αφορά τον εξοπλισμό, την τιμή και την έκδοση ισχύει μόνο ότι γράφει η προσφορά η οποία φυσικά αναφέρεται σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είναι άμεσα διαθέσιμο.
Αν και στην προσφορά θέλει προσοχή γιατί και σε αυτή πέτυχα λαθάκια ή μάλλον ανακατωσούρα στις περιγραφές του εξοπλισμού.
-
Ε και εγω καπως ετσι θα καταληξω στο τελος...εχω 1 1/2 χρονο που γλυκοκοιταζω αμαξια αλλα ο εξοπλισμος που θελω για να γύρει την πλαστιγγα να αφησω το scross ειναι πολύς και για την ώρα χρυσοπληρωνεται.
Γιατι οδηγικα ελαχιστα ηταν τα αμαξια που μου εκαναν κλικ σε σχεση με οτι εχω. Και αυτα που μου εκαναν κλικ είναι και αυτα αδεια απο εξοπλισμό!
Το να παω πχ στον psa 1.5 130 ειναι οπισθοδρόμηση από αποψη επιδόσεων ( και μεταξύ μας όλα τα 1.5-1.6 ντιζελ που κυκλοφορουν ακομα και στα 136 αλογα ειναι πιο αργα απο αυτό που έχω και καινε και περισσότερο!)
Ναι οι 1.5 tsi/1.5 ecoboost και ο 1.4 140 της 118 είναι γρηγορότεροι απο το δικό μου αλλα η bmw εχει πολλες ελλειψεις εξοπλιστικα και όλα υστερουν σε χώρους και καινε πολυ περισσότερο από το δικο μου.
Οποτε παιζω αμυνα περιμένοντας μπας και η υποχρεωτικη ενσωματωση των συστηματων ασφαλείας μαζέψει λιγο τις τιμες και δεν χρεώνουν χιλιαρικα για 2 καμερες και το λογισμικο.
Ποια θα ενσωματωθούν ως στάνταρ; Κ ποιος μας λέει ότι δεν θα ανέβει η εργοστασιακή τιμή;
Δυστυχώς τα τελευταία 2-3χρονια κ ειδικά φέτος έχουν αυξηθεί γενικότερα οι τιμές
-
κανενας δεν μας το λεει . Υποθέσεις κάνω. Τιποτα δεν ειναι τζαμπα αλλα οι τεχνολογιες ωριμαζουν λυνουν τα οποια θεματα , ενσωματόνται πιο ευκολα στις παραγωγες και πεφτει το κοστος ( βλεπε abs , esp )
και να το πουμε και πιο κυνικα οι κατασκευαστες κατα καιρους βρισκουν διαφορα γιαλυστερα ....κοσκινακια για να ανεβάζουν τις τιμες τωρα είναι το acc & το blind spot assist. Οταν γινουν σουπα και αυτα και υπάρχουν σε κάθε αμαξι θα τιμολογουνται 100 και οχι 1200 και θα βρουν το επόμενο βλεπε αυτονομη οδηγηση επιπεδου 3.
-
Οι λίστες εξοπλισμών είναι ατελείωτες πραγματικά. Το θέμα είναι τι χρειάζεται ο κάθε υποψήφιος αγοραστής. Πρέπει να βάλουμε λίγη παραπάνω λογική στις επιλογές μας.
Αφορμής δοθείσης πχ μιας που αναφέρθηκαν. Το blind spot στο Focus τι να το κάνεις; Έχεις καθαρό οπτικό πεδίο προς κάθε κατεύθυνση. Κανένα μαξιλάρι δεν σε 'κόβει'. Ακόμα και στο sw με τους βομβητες παρκαρίσματος εμπρος/πίσω δεν χρειάζεται καν η κάμερα οπισθοπορείας. Να βάλω blind spot στο Focus και αν χρειαστώ καθρέπτη να κοστίζει 150%;
Το acc αν δεν ταξιδεύεις συχνά ενώ παράλληλα έχεις αυτόματο κιβώτιο πόσο απαραίτητο είναι; Καθόλου μήπως;
Βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Διαμορφώνω το αμάξι όπως το θέλω καν προσθέτω πχ το techpack από το οποίο πραγματικά με ενδιαφέρει μόνο το AHB. Παράλληλα δεν έβαζα στις διαμορφώσεις το winter pack το οποίο πραγματικά χρειάζομαι γιατί ήδη από Οκτώβριο μήνα όταν σχολαω από βραδινό τρώω τόσο κρύο από τα καθίσματα που μου χαλάει την χαλαρότητα και την διάθεση για ύπνο. Αργεί να ζεσταθεί η πλάτη μου όταν ξαπλώνω, νευριάζω βγάζω υπερένταση και αργώ να κοιμηθώ. Και όμως μέχρι πρόσφατα προτιμούσα να βάλω techpack αντι winter pack. Το οποίο λογικά έχει ένα σετ αισθητήρες/κάμερα στον προφυλακτήρα όπου αν χρειαστείς προφυλακτήρα θα βγει και εδώ στο 150% της τιμής.
Προσωπικά ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Kuga όπου το αμάξι από Titanium σε St-line είναι η μέρα με την νύχτα εμφανισιακά λόγω bodykit και 18' τροχών. Λες και εσύ που το αγοράζεις το βλέπεις απέξω και σε νοιάζει τόσο. Πας παίρνεις St-line, αντι να πάρεις Titanium και να δώσεις τα έξτρα χρήματα για χρήσιμο εξοπλισμό αλλά όταν έρθει η ώρα για λάστιχα και σου πει 800€ για το Primacy 4 αυτομουτζώνεσαι. Άσε που με τις 17' οι περισσότεροι συμφωνούν, μεταξύ των και εγώ, ότι έχεις περισσότερο λάστιχο αλλά καλύτερη άνεση. Τόσο απλά.
Φταίμε εμείς που τσιμπάμε. Τα καλύτερα οχήματα έχουν συνήθως μέχρι 73% στο EuroNCAP στην λειτουργικότητα των βοηθημάτων και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε παραγγελίες με όσους περισσότερους πιθανώς ανασταλτικούς παράγοντες σωστής οδήγησης (πχ ένα παρεμβατικό LDW που πιθανότατα περισσότερο θα 'τρομάξει' παρά θα βοηθήσει έναν μέσο οδηγό ή την σύζυγό μας) σηκώνει η τσέπη μας...
-
Σχετικά με τα θερμαινόμενα καθίσματα στο Focus, όταν έκανα την παραγγελία τα έβαλα σκέτα, χωρίς το Winter Pack. Δεν ήθελα να έχω το θερμαινόμενο παρπρίζ γιατί με εκνευρίζουν λίγο τα συρματάκια μέσα και επίσης σκέφτηκα πως αν ποτέ χρειαστεί αντικατάσταση θα είναι μεγαλύτερη μανούρα... Το κόστος των καθισμάτων μόνων τους φυσικά ήταν αρκετά μικρότερο.
Όσο για τα traffic sign recognition και auto high beam, αν το αμάξι έχει την σωστή κάμερα, ενεργοποιούνται και με forscan εκ των υστέρων (όχι επίσημα)! Υπάρχουν οδηγίες στο ίντερνετ.
-
Οι παραδόσεις της ford τις περισσότερες φορές είναι πολύ λιγότερο από τους 5-6 μήνες που αναφέρεις. 3-4 θα έλεγα κατά μέσο όρο.
Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και ατυχίες βέβαια (όπως έτυχε σε εμένα) αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Το εργοστάσιο άλλωστε είναι στην Ευρώπη για τα περισσότερα μοντέλα και αυτό κάνει την μεταφορά πολύ πιο εύκολη.
Ford Focus MK4