-
Το ψάχνω γενικά στο διαδίκτυο και σε ξένα fora αρκετά. Κυρίως πριν το πάρω αλλά και τώρα με τις τελευταίες εξελίξεις στην γκάμα... Στο ETIS (το δωρεάν) έχει μόνο πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες.
Εδώ υπάρχει μια μικρή παρουσίαση του Dragon
-
Το ψάχνω γενικά στο διαδίκτυο και σε ξένα fora αρκετά. Κυρίως πριν το πάρω αλλά και τώρα με τις τελευταίες εξελίξεις στην γκάμα... Στο ETIS (το δωρεάν) έχει μόνο πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες.
Εδώ υπάρχει μια μικρή παρουσίαση του Dragon
Ενταξει οτι θελω εσενα θα ρωταω. Την εκατσες
-
Ναι αλλα αλλες σωληνωσεις και τουρμπο στα 175 αν θυμαμαι σωστα.
Ναι ξερω ηταν κουτσικο, το αλλαξες;
Και μικρο και με κακη ροη. Οχι δεν το αλλαξα, μονο εξατμιση-καταλυτη εχω αλλαξει. Οι σωληνωσεις στα πιο πολλά σημεια ειναι ιδιες, λιγες διαφορες εχουν.Τα κουλερ και τα dp ολόιδια. Οι τουρμπινες ολες ειχαν διαφορες μεταξυ τους. Το 175αρι πιο μεγαλη και το 200αρι(μετα 208αρι) ακομα πιο μεγαλη
- μιλαμε για Peugeot για οσους δεν καταλαβαν. Tελος το off topic
-
-
Ρε Λαπ , παππους εισαι τελικα? Πολυ αμυδρά μου θυμιζει κατι . Διαφήμιση πρεπει να ηταν . Αλλά για να το θυμασαι εσυ, σε κοβω για θειο μου
-
Ετσι ετσι...στο τελος θα με φωναζεις θειο.....στο ελεγα εγω.....
Χαχαχα
-
Πολύ ψαγμένος ο dimitriscsd όντως dragon λέγεται ο κινητήρας και τέτοιες πληροφορίες βρίσκεις από το ford etis. Περιέργως στο ST τον αναφέρει ως 205 άλογα
-
Και στο βιντεο παραπανω λεει οτι βγαζει μεχρι 210 αλογα ...... Περιεργο...
-
Ανάλογα την υλοποίηση. Ο κινητήρας είναι ίδιος αλλά ένα κομμάτι ή μερικά περιφερειακά κάνουν την διαφορά.
Όσο για τα όρια του είναι κατά πολύ πάνω από 210 αφού οι tuners στο fiesta ST ειδικά έχουν δώσει αρκετά παραπάνω άλογα χωρίς αλλαγή περιφερειακών. Αν αλλάξεις και 1 2 πράγματα τα νούμερα είναι απλά εντυπωσιακά.
Είναι απίστευτη η εξέλιξη της τεχνολογίας. Ποιος θα περίμενε παλαιότερα ότι ένας τόσο μικρός κινητήρας και μάλιστα 3κυλινδρος θα είχε τέτοιες επιδόσεις! Τα ίδια ισχύουν και για τον καταπληκτικό 1000αρη.
-
Το πιο εντυπωσιακό για εμένα με τον συγκεκριμένο κινητήρα είναι κάτι που έμαθα πρόσφατα και εκ παραδρομής σε ένα άρθρο για την υλοποίηση του στο νέο Kuga (autoholix αν το λέω σωστά που αρθρογραφεί η πρώην οδηγός αγώνων). Άμεσος και έμμεσος ψεκασμός λέει για να ξεπεράσει το εγγενές πρόβλημα των κινητήρων αμέσου ψεκασμού με τις επικαθίσεις! Οκ και εγώ τον εκραζα τόσο καιρό. Τεσπά όσο ζούμε μαθαίνουμε. Δεν θα πήγαινα βέβαια ποτέ από επιλογή στον 1000αρι αλλά αυτό ισχύει για όλους τους κατασκευαστές.
Γενικά καλό είναι να έχουμε ανοιχτά τα μάτια γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα έρθει εις γνώση μας η καθοριστική πληροφορία. Τόσα άρθρα, τόσα YouTube reviews και συγκριτικά μόνο ένα είχε αναφορά στο συγκεκριμένο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. 10 άλογα πάνω 10 κάτω ή 0,5 nm ροπής πάνω κάτω δεν κάνουν τόση διαφορά. Αυτό μάλιστα...
-
Ειναι αρκετα θετικο οτι εχει 2 μπεκ σε καθε κυλινδρο , αλλά το εχουν κανει κι αλλοι κατασκευαστες στο παρελθον, δεν ειναι τιποτα φοβερο....Και σε αρκετα αρθρα το ειχα διαβασει, μου κανει εντυπωση που δεν το ειχες ακουσει πιο πριν (για τον Dragon)
-
Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Σημασία έχει ότι εν τέλη το διάβασα
-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι μπαίνω στο Site της ford και μου βγάζει το Focus μόνο hybrid.Δεν υπάρχει επιλογή για 1.000αρη eco-boost χωρίς να είναι hybrid??Το fiesta μου το βγάζει κανονικά και χωρίς Hybrid.
-
Απ οτι βλεπω στον τιμοκαταλογο , 1000αρι Focus μονο υβριδικο εχουν. Και καποια στοκ μη υβριδικα, που τους εχουν μεινει
https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/pricelists/PL-Cars.pdf
*Το mHEV που γραφει σημαινει υβριδικο (Mild Hybrid)
-
Θα ρωτήσω αν έχουν κάποιο στοκ αλλιώς θα πάω σε Fiesta.Το θεωρω άδικο που σταματούν τα μη υδριβικα καθώς δεν θελουμε όλοι Hybrid.
-
Ενταξει,σιγα το υβριδικο. Δεν εχει σχεση με toyota prius και λοιπα υβριδικα. Ψευτουβριδικο θα το ελεγα. Γι αυτο και τα λενε **Mild **Hybrid. Κυριως για να πεσουν οι ρυποι το κανουν . Διαβασε σε καποιο αρθρο . Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις πολλά στο πως δουλευει και τι κανει ακριβως
8 χρονια εγγυηση εχει εξαλλου, δεν ειναι να το φοβασαι
-
Θα κάνω μια επίσκεψη στην Ford αύριο.
-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι μπαίνω στο Site της ford και μου βγάζει το Focus μόνο hybrid.Δεν υπάρχει επιλογή για 1.000αρη eco-boost χωρίς να είναι hybrid??Το fiesta μου το βγάζει κανονικά και χωρίς Hybrid.
Για ποιό λόγο να υπάρχει? Είναι 'χειρότερο' μοτέρ (πιο αργό, καίει πιο πολύ, έχει μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας) και θα έβγαινε πιο ακριβό αφού τα ΤΤ για το mHEV είναι 50%. Στο Φιέστα έχουν κάνει μπούρδα από την εισαγωγική, τελείως αψυχολόγητο.
-
Θα ρωτήσω αν έχουν κάποιο στοκ αλλιώς θα πάω σε Fiesta.Το θεωρω άδικο που σταματούν τα μη υδριβικα καθώς δεν θελουμε όλοι Hybrid.
Αν δεν αλλάζει σημαντικά η τιμή, καλύτερο θα είναι το mild hybrid, διάβασε όσα έγραψαν πριν τα παιδιά...
-
fotisapple wrote:
Αν δεν αλλάζει σημαντικά η τιμή, καλύτερο θα είναι το mild hybrid, διάβασε όσα έγραψαν πριν τα παιδιά...
Άρα θεωρείς ότι δεν αξίζει να κοιτάξω το Fiesta??Φοβαμαι μήπως η αίσθηση είναι σαν το Corolla Hybrid η οποια δεν μου άρεσε.
Ford Focus MK4