-
Αλήθεια, για Air Condition vs Climate Control τι έχετε να πείτε;
Να σας πω και με το Climate στο Corolla
- το βάζω στην αρχή 22 αλλά είναι ζεστό
- το κατεβάζω 18 ή 20 για να βγάλει πιο κρύο
- γίνεται πάγος και το ανεβάζω ξανά 23
- Ποτέ δεν χρησιμοποιώ το Auto γιατί βγάζει αέρα με FULL δύναμη
Δηλαδή μου φαίνεται στην πράξη ότι πιο άχρηστο το Climate, συνέχεια αλλάζω τις ρυθμίσεις του!
Αναπολώ τα παλιά αυτοκίνητα που εγώ όριζα με μια κίνηση το κρύο και τη ζέστη απλά και γρήγορα!
Σκέφτομαι σωστά ή λάθος;
Αξίζει να δώσω 1,500 ευρώ παραπάνω για να πάω απο Business σε ST-Line επειδή, εκτός των άλλων, έχει Climate Control;
Η διαφορά είναι ότι το clima δουλεύει ώστε να φτάσει και μετά να συντηρήσει μια θερμοκρασία (αυτή που του έχει τεθεί) στον χώρο. Επίσης στο focus ο κλιματισμός είναι διζωνικός όποτε (θεωρητικά βέβαια) μπορεί να διαχωρίσει τις ροές του αέρα με τους αεραγωγούς. Το παλιό αμάξι μου που ήταν ένα Polo είχε απλό air condition και το focus τώρα έχει το clima. Έχει μια διαφορά αλλά δεν είναι και η ημέρα με την νύχτα αυτό είναι σίγουρο. Και το απλό aircondition την κάνει την δουλειά του. Αλλά ένα σημείο που ίσως θα έπρεπε να προσέξεις είναι ότι το clima είναι κάτι που θα χτυπήσει θετικά όταν αργότερα πουλήσεις το αμάξι γιατί θεωρείται standard εξοπλισμός σε πολλά αυτοκίνητα πλέον.
-
Τι παίζει ρε παιδιά με το χωρο αποσκευών? 345 λίτρα αλλά τετραγωνισμένος. Με γυναίκα και ένα παιδί που έχει μεγαλώσει πλέον θα χωράει τίποτα ή.... ?
Εγώ είμαι κολλημένος με τους χώρους αποσκευών, αλλά νομίζω με 1 παιδί είσαι οκ, στο πίσω κάθισμα και λίγο στη μέση χωράνε εκατοντάδες λίτρα. Μια χαρά θα είσαι.
Τώρα αν θες πολλά έξτρα, και λίγο μεγαλύτερο να είναι το πορτ μπαγκάζ πάλι δεν θα σε κάλυπτε, για 1-2 φορές το χρόνο βάλε και μία μπαγκαζιέρα, δεν είναι ντροπή! από το να κουβαλάς χωρίς λόγο ένα πολύ μεγαλύτερο 360 μέρες το χρόνο, και να χρειαστείς μπαγκαζιέρα για 5, νομίζω δεν αξίζει.
Αν δεν σου αρέσει να φορτώνεις στην καμπίνα μετά πας τελείως σε άλλη κατηγορία, και άλλα αυτοκίνητα, και τρέχα γύρευε!
Το Focus δεν είναι τυχαία το στάνταρ στην κατηγορία του, θα το ευχαριστηθείς.
-
Τι παίζει ρε παιδιά με το χωρο αποσκευών? 345 λίτρα αλλά τετραγωνισμένος. Με γυναίκα και ένα παιδί που έχει μεγαλώσει πλέον θα χωράει τίποτα ή.... ?
Πληροφοριακά, ο χώρος του hatch είναι 375 λίτρα και όχι 345.
https://www.automobiledimension.com/model/ford/focus
Αν βάλεις το ηχοσύστημα Β&O μειώνεται λόγω ενισχυτή και woofer.
-
Δυστυχώς δεν ισχύει αυτό που λες
Άκου να δεις επειδή έχω ρωτήσει:
-
Με ρεζέρβα έχει όγκο 345. Έτσι έρχεται στην Ελλάδα
-
Με σετ επιδιόρθωσης λάστιχου έχει όγκο 375. τα 30 λίτρα παραπάνω είναι απλά ο όγκος της κουφάλας της ρεζέρβας!
-
Αν βάλεις το ηχοσύστημα Β&Ο γίνεται 275 ή 285 δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο γιατί αποκτά πρόσθετο πάτο
PersianBoy wrote:
Πληροφοριακά, ο χώρος του hatch είναι 375 λίτρα και όχι 345.
https://www.automobiledimension.com/model/ford/focus
Αν βάλεις το ηχοσύστημα Β&O μειώνεται λόγω ενισχυτή και woofer.
-
-
Tkin73 wrote:
Tι σημαίνει ; Ότι άμα βάλεις την βαλίτσα την μεγάλη των 90 λττην παίρνει μόνο με ένα τρόπο κατά μήκος και μετά βάζεις μόνο σακίδια πλάτης μέσα δεξιά αριστερά και πάνω. Εννοείται για ταξίδι μερικών ημερών για 3 άτομα είναι μια χαρά για διακοπές με το αυτοκίνητο το καλοκαίρι είτε γεμίζεις το πίσω κάθισμα δίπλα από το παιδί είτε βάζεις μπαγκαζιερα και εν πολλοίς χάνεις το fun to drive που διαφημίζει το αμάξι.
Είναι το μοναδικό κουσουρι του αμαξιού (μαζι με την έλλειψη φινιριασματος στις επιφανειες του εσωτερικου) για κάποιους αδιάφορο για άλλους deal break. Η αλήθεια είναι ότι αν οδηγήσεις το αμάξι προσπάθεις μετά να πείσεις τον εαυτό σου για την επάρκεια του χώρου αποσκευών! Έχει να κάνει και από τι αμάξι προέρχεσαι αν έχεις 420-450 λτ το να πας στο φοκους είναι καπως. Αν βολευεσαι ως τώρα σε κάτω από 400 όλα καλά.
Μπορεί κανείς να επιλέξει το ford focus wagon σε αυτή την περίπτωση το οποίο βγαίνει και με τον 1.5 150hp.Εγώ για να είμαι ειλικρινής αυτο το αυτοκίνητο κοιτάζω στην έκδοση active μάλιστα. Δεν το έχω δει από κοντά ομως για να δω οπτικά αν μου αρέσει.Τώρα η Ford έβγαλε και άτοκο χρηματοδοτικό και φαίνεται δελεαστική πρόταση ισως μαζ΄ι με αυτόματο κυβώτιο.Ποία είναι ηγνώμη σας για αυτό το αυτοκίνητο,έχει κανείς οδηγήσει focus με αυτόματο ,γνωρίζυμε αν ειναι αξιόπιστο?Ευχαριστω.
Αυτό το αυτοκίνητο είχα κι εγώ σαν προτεραιότητα, όμως με διάφορα χουνέρια που μας κάνει η Ford τώρα τελευταία το είχα εγκαταλείψει απ'τις επιλογές μου... Σήμερα μπήκα ξανά στο διαμορφωτή, το Active Vagon ξεκινάει στο διαμορφωτή χωρίς κανένα εξτρά, ούτε μεταλικό χρώμα, από 25.250€ και καταλήγει η ίδια βασική έκδοση αυτόματο ντήζελ στα 28.000€.
Έτσι ξέρω κι εγώ να πουλάω άτοκα, φορτώνοντας τις τιμές με τέτοια καπέλα εξ' αρχής. Πόσο είχε πάρει ο Δημήτρης παραπάνω το δικό του πριν λίγους μήνες; Ότι δώρο κι αν κάνουν στην αντιπροσωπεία, με τα γραφειοκρατικά και κάποιο ελάχιστο εξτρά, πάλι ακριβό θα βγει και χωρίς βασικά πράγματα όπως τα LED.
Μετά μπήκα στο mobile και βρίσκω αυτοκίνητα μηνών με 10χιλ. χλμ. να πωλούνται 18 χιλιάδες ευρώ... Μου φαίνεται όταν ΘΑ έρθει η ώρα και υπάρχει η δυνατότητα, είμαστε για ταξιδάκι... (εκτός αν με προλάβει ο Δημήτρης που μου τό'χει κρατημένο! )
-
Νομίζω το οτι φτάνει τα 28000 φταίει το ότι αλλάζει φορολογική κλίμακα και αυξάνεται το τέλος ταξινόμησης. Για το αυτόματο κιβώτιο μπορεί να μας πει κάποιος την γνώμη του και αν βγάζει προβλήματα?
-
Το αυτόματο που οδήγησαν στο 1.5 ντίζελ ήταν απόλαυση. Τράβηγμα από πολύ χαμηλά κανένα κομπιασμα πολύ ομαλή λειτουργία και όταν το έβαζες στο χειροκίνητο ήταν τόσο απόλαυση λες και έπαιζες με τιμονιέρα στο playstation.
-
Μια χαρά ισχύει αυτό που λέω. Σε όλες (με 1 2 εξαιρέσεις) τις εταιρείες η μέτρηση γίνεται μαζί με τον χώρο της ρεζερβας.
Δηλαδή και τα άλλα νούμερα που παραθέτεις από τις άλλες εταιρείες είναι ο συνολικός χώρος πίσω μαζί με την ρεζέρβα. Αν κόψεις τον χώρο αυτό στο focus πρέπει να τον κόψεις και από τα άλλα για να κάνεις σύγκριση
-
piliouriti δυστυχώς και απ' έξω να το φέρεις, θα φάς γερό καπέλο στο τελωνείο, ακόμα και μεταχειρισμένο.
Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα του ηλίθιου φορολογικού μας συστήματος. Μακάρι σύντομα να αλλάξουν τα πράγματα ώς προς το τέλος ταξινόμησης και γιατί όχι και το ΦΠΑ...
Εννοείται πως στην υπόλοιπη Ευρώπη κυκλοφορεί πολύ περισσότερο το μοντέλο, χωρίς ανόητους περιορισμούς σε κινητήρες και εκδόσεις και όπως είναι φυσικό, μεταχειρισμένα (ειδικά με τον βασικό εξοπλισμό) αποτελούν τρελό VFM.
Τέλος, στα καινούρια Focus, τα LED υπάρχουν στην μεσαία σκάλα. Μόνο στα μεγάλα έχει αλογόνου, πράγμα το οποίο δεν είναι και τόσο τραγικό.
-
Γνωρίζουμε αν στο νέο αυτόματο κιβώτιο έχουν λυθεί προβλήματα αξιοπιστίας μιας και στο παλαιότερο powershift είχα διαβάσει πολλά προβλήματα και ανακλήσεις..
-
Είναι εντελώς διαφορετικά κιβώτια. Το Powershift ήταν διπλού συμπλέκτη. το καινούριο είναι πλανητικό με μετατροπέα ροπής και συμπλέκτη.
-
PersianBoy wrote:
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
- Το πιο χαμηλό ST-LINE με τις πλαϊνές ποδιές θα βρίσκει πιο εύκολα από κάτω;
- H SPORT ανάρτηση της ST-LINE σε συνδυασμό με μεγαλύτερες ζάντες (16 -> 17) και χαμηλότερου προφίλ λάστιχα (205 -> 215) έχει μεγάλο (αρνητικό) αντίκτυπο στην προσφερόμενη άνεση και θόρυβο? Ρωτάω κυρίως για να καταλάβω αν σε κάποιο μεγάλο ταξίδι θα ταλαιπωρεί γυναίκα και παιδί
- Πόσο καλύτερη είναι η οδική συμπεριφορά και το στήσιμο του ST-LINE σε σχέση με το Business?
Μήπως, επειδή τελικά η ουσία είναι η ίδια, να προτιμήσω το BUSINESS και μου μένουν και 1.5 χιλιάρικο για σουβλάκια;
Το ST Line το είχα για ένα ΣΚ, οπότε το οδήγησα αρεκτά. Το Βusiness το έχω οδηγήσει για 30' περίπου.
Σαφώς και το ST Line είναι προτιμότερο, για πολλούς λόγους: πολύ πιο όμοροφο, καλύτερος εξοπλισμό, ευκολότερη μεταπώληση, καλύτερη οδική συμπεριφορά. Η διαφορά τιμή πιστεύω είναι μικρή για όλα τα επιπλέον που προσφέρει.
- Ναι θα βρίσκει πιο εύκολα, αλλά δεν είναι και 'σαύρα'. Εγώ δεν βρήκα πουθενά και κινήθηκα αρκετά μέσα στην πόλη, ράμπες πάρκινγκ κλπ.
- ΚΑΘΟΛΟΥ! Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από το πόσο άνετο ήταν το αυτοκίνητο. Το περίμενα αρκετά σκληρό και δεν το πίστευα όταν το οδήγησα. Ήταν πιο άνετο από την 116 (f20) που είχα με απλές αναρτήσεις και 16' ζάντες. Συνδυάζει ιδανικά άνεση με οδική συμπεριφορά, η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία για την κατηγορία (σημ: οδήγησα αυτό με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, δεν έχω άποψη για τον ημιάκαμπτο). Ο γιος μου και η γυναίκα σε διαδρομή 1.5 ώρα δεν παραπονέθηκαν καθόλου για την άνεση, το αντίθετο. Αρχικά ήμουν πολύ επιφυλακτικός για το συνδυασμό σπορ ανάρητηση και 17' ζάντες στους Ελληνικούς δρόμους, αλλά διαψεύστηκα.
- Αρκετά καλύτερη, τόσο λόγω ανάρτηση όσο και ελαστικών (είναι λίγο μπαλόνια στο business).
Όσοι είναι κάτοχοι, σίγουρα έχουν να πούν περισσότερα. Νομίζω έχουμε και κάτοχο που φοράει 18' ζάντες.
Φάνη, εσύ που έχεις οδηγήσει και τα δύο, ποιο είναι καλύτερο στον τομέα της ηχομόνωσης και της ποιότητας κύλισης; Το νέο Focus ή η BMW σειρά 1 που είχες;
-
Φάνη, εσύ που έχεις οδηγήσει και τα δύο, ποιο είναι καλύτερο στον τομέα της ηχομόνωσης και της ποιότητας κύλισης; Το νέο Focus ή η BMW σειρά 1 που είχες;
Σε ηχομόνωση θα έλεγα ότι είναι εφάμιλλα, απλά το Focus (τουλάχιστον το 1.5) είχε πιο ωραίο ήχο στις υψηλές σ.α.λ.
Σε ποιότητα κύλισης, ελάχιστα καλύτερα το Focus, αλλά συγκρίνω το Focus ST Line με την 116 (F20) που είχα με νορμάλ ανάρτηση και 16αρες ζάντες (αλλά με RFT ελαστικά). Εαν συγκρίνω Μ-Pack F20 με το ST Line, τότε το Focus είχε σαφώς καλύτερη ποιότητα κύλισης.
Πάντως συνολικά το Focus μου άρεσε αρκετά περισσότερο σαν αυτοκίνητο, ειδικά εαν συγκρίνω χειροκίνητες εκδόσεις (ό,τι καλύτερο σε χειροκίνητο έχω οδηγήσει του Focus, επιεικώς μέτριο της BMW). -
Αλήθεια, για Air Condition vs Climate Control τι έχετε να πείτε;
Να σας πω και με το Climate στο Corolla
- το βάζω στην αρχή 22 αλλά είναι ζεστό
- το κατεβάζω 18 ή 20 για να βγάλει πιο κρύο
- γίνεται πάγος και το ανεβάζω ξανά 23
- Ποτέ δεν χρησιμοποιώ το Auto γιατί βγάζει αέρα με FULL δύναμη
Δηλαδή μου φαίνεται στην πράξη ότι πιο άχρηστο το Climate, συνέχεια αλλάζω τις ρυθμίσεις του!
Αναπολώ τα παλιά αυτοκίνητα που εγώ όριζα με μια κίνηση το κρύο και τη ζέστη απλά και γρήγορα!
Σκέφτομαι σωστά ή λάθος;
Αξίζει να δώσω 1,500 ευρώ παραπάνω για να πάω απο Business σε ST-Line επειδή, εκτός των άλλων, έχει Climate Control;
Eιναι θεμα του καθε συστηματος. σε χειροκινητο a/c που ειχα σε παλαιοτερο αμαξι επρεπε να ανοιγοκλεινω με το χερι τον ανεμιστηρα γιατι ειτε θα ηταν πολυ κρυο ειτε ζεστο το αμαξι. Σε μονοζωνικο κλιμα που εχω τωρα δουλευει μια χαρα γιατι εχει ενα αισθητηρα θερμοκρασιας, οποτε κραταει την θερμοκρασια που του βαζεις με ελαχιστη χρηση ανεμιστηρα περα απο το αρχικο σταδιο. Βεβαια το μειον ειναι οτι αν κατσεις πισω θα εχει διαφορα απο εμπρος αλλα γιαυτο πληρωνεις το πολυζωνικο κλιμα.
-
Στο focus θα λατρέψεις το Auto γιατί έχει 3 σκάλες δύναμης αυτόματες! Διαλέγεις δηλαδή αυτόματο μεν, με όση δύναμη θέλεις δε!
9/10 περιπτώσεις το έχω στο αυτόματο χειμώνα καλοκαίρι! 20 με 23 είμαι συνήθως
-
Γενικά το αυτόματο του Focus τι διαφορά έχει με το dsg της VW για όσους έχουν οδηγήσει αυτοκίνητα και με τα 2..
-
Γενικά το αυτόματο του Focus τι διαφορά έχει με το dsg της VW για όσους έχουν οδηγήσει αυτοκίνητα και με τα 2..
Το αυτόματο κιβώτιο στο Focus είναι με μετατροπέα ροπής με 8 σχέσεις και όχι διπλού συμπλέκτη. Δεν αλλάζει όσο γρήγορα αλλάζει ένα DSG αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι μάλλον πιο αξιόπιστο. Επίσης τα DSG σε αργές ταχύτητες και ξεκινήματα είναι λίγο απότομα.
-
Εμένα μεταξύ φοκους αυτόματου και σκάλα dsg που οδηγησα είμαι αρκετά υπέρ του Φορντ . Δεν διαπίστωσα να αλλάζουν πιο γρήγορα οι ταχύτητες στο dsg σίγουρα το φοκους άρπαζε πιο εύκολα στο ξεκίνημα και οι χειροκίνητες αλλαγές στο φοκους ήταν απολαυστικές με άμεση απόκριση στις στροφές ενώ στο scala ήταν λίγο πιο αναίσθητο. Επίσης τα modes σπορ Έκο νορμάλ επίσης καταλαβαίνεις την διαφορετική χαρτογράφηση σε σχέση με το Σκόντα αλλά αυτό δεν γνωρίζω αν εμπλέκονται άμεσα τα κιβώτια.
-
Απλά είναι καλύτερο κιβώτιο της Ford.
-
Μόλις γύρισα από Test-Drive σε Focus και μαντέψτε, ήταν αυτόματο!
Καλά έπαθα πλάκα, με βλέπω να δίνω άλλα 3 χιλιάρικα επιπλέον για να πάρω το αυτόματο...
Διαπίστωσα πάντως ότι στο πολύ γκάζι είχε μια μικρή διστακτικότητα. Πχ ήμουν με 30Km/h και πάτησα γκάζι να περάσω σε ένα δρόμο απέναντι. Ένιωσα για 1 sec ότι σαν να σκεφτόταν τι να κάνει, μέτα βέβαια μπήκε η ταχύτητα και όλα ΟΚ
Είναι χαρακτηριστικό όλων των αυτόματων αυτό. Να σας πω την αλήθεια δεν έχω εμπειρία για να κρίνω
Ford Focus MK4