-
Στο δικό μου πάντως έκδοση ST Line, έβαλα έξτρα υποβραχιώνιο πίσω μαζί με το πακέτο των διαιρούμενων καθισμάτων νομίζω. Marketing Family Pack #1 λέγεται το έξτρα.
Για τους κινητήρες πραγματικά είναι τραγικό αυτό που γίνεται Ελλάδα... Όντως αλλού πωλείτε κανονικά ο 1.5 σε όλα τα αμαξώματα...
-
Εαν θέλεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (και δεν εισάγεται Ελλάδα γιατί η Ford κάνει εμπορικέςκουταμάρες) μπορείς να το αγοράσεις καινούργιο (ή ελαφρώς μεταχειρισμένο) από μια Ευρωπαϊκή χώρα όπου πωλείται κανονικά και να το φέρεις Ελλάδα.
-
Έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε την διάθεση, αλλά ούτε τον χρόνο για να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο.
-
Έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε την διάθεση, αλλά ούτε τον χρόνο για να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο.
Προφανώς! Αλλά:
- Δεν είναι και καμία δύσκολη διαδικασία, είτε την κάνεις μόνος σου είτε την αναλάβει έμπορος.
- Το κάνεις μόνο εφόσον θέλεις οπωσδήποτε αυτοκίνητο που για κάποιον ανεξήγητο λόγο η εδώ εισαγωγική δεν το φέρνει Ελλάδα και είναι ένα αυτοκίνητο που θες να κρατήσεις χρόνια, άρα ένας παραπάνω λόγος να το πάρεις ακριβώς όπως θές.
-
Ορίστε και το πρώτο map για το 1.5Τ, με 210-220 άλογα και 30 κιλά ροπής!
http://www.pumaspeed.co.uk/product-Stage-1R-MAXD-OUT-Flash-Tuning-Box---Focus-15T_18594.jsp&pic=1
Όχι ότι με ενδιαφέρει άμεσα αλλά μ' αρέσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις και αργότερα ίσως μου μπουν ιδέες
-
Μιας και σ αρέσει να παρακολουθείς τις εξελίξεις
-
καλησπερα και καλο μηνα στην παρεα! θα ηθελα να ρωτησω,εχω διαβασει αρθρα για το focus 1.0 125st line καθως και για το μικρο της ford to fiesta 1.0 125st line! εχω διαπιστωσει οτι στο fiesta λενε αυξημενη καταναλωση σε σχεση με τον ανταγωνισμο ενω στο focus το αντιθετο,για χαμηλες καταναλωσεις! πως γινεται κατι τετοιο μιας και φορανε τον ιδιο κινητηρα με τα ιδια χαρακτηριστικα! κανονικα το αντιθετο δεν θα επρπε να συμβαινει λογω μεγεθους και βαρους? ευχαριστω
-
Παρόμοιες καταναλώσεις έχουν με το Φιέστα να έχει λίγο χαμηλότερη. Αμφότερα έχουν λίγο υψηλότερη σε σχέση με τον 1.000αρι του VAG, o ο οποίος όμως είναι 115 άλογα και εμφανώς πιο αδύνατος και με μικρότερο εύρως λειτουργίας (ο 1.000αρης Ecoboost είναι απίστευτο μοτέρ).
-
Αμφότερα έχουν λίγο υψηλότερη σε σχέση με τον 1.000αρι του VAG, o ο οποίος όμως είναι 115 άλογα και εμφανώς πιο αδύνατος και με μικρότερο εύρως λειτουργίας (ο 1.000αρης Ecoboost είναι απίστευτο μοτέρ).
Ναι, αλλά ο TSI βγάζει περισσότερη ροπή(200nm), ενώ ο ecoboost περιμένει το overboost για να τα φτάσει κι αυτό για λίγο και σε μικρές σχέσεις, όπως ξέρεις καλύτερα.
-
Ναι, αλλά ο TSI βγάζει περισσότερη ροπή(200nm), ενώ ο ecoboost περιμένει το overboost για να τα φτάσει κι αυτό για λίγο και σε μικρές σχέσεις, όπως ξέρεις καλύτερα.
Τεχνικά έτσι είναι. Αλλά στην πράξη (τουλάχιστον σε όσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει) ο 125αρης Ecoboost είναι πιο ψυχωμένος από τον 115αρη TSi και τραβάει καλύτερα.
-
Καλησπέρα!! Επιτέλους μετά από 8 μήνες (κι όμως) παρέλαβα την κουρσαρα!! Εκπληκτικό αυτοκίνητο!! Πλέον είμαι σε σύγχυση για να μάθω οοοοολα αυτά τα συστήματα που έχει πάνω!! Πραγματικά είναι ωραία απασχόληση!! 1η απορία!! Κάθε φορά που ανοίγω πόρτες μέρα νύχτα ανάβουν τα πάντα όλα φώτα κλπ!! Μπορώ να το απενεργοποιω έστω τη μέρα; ή να μειώσω το χρόνο αναμονής μέχρι να σβήσουν!! Ευχαριστώ πολύ
-
Καλησπέρα!! Επιτέλους μετά από 8 μήνες (κι όμως) παρέλαβα την κουρσαρα!! Εκπληκτικό αυτοκίνητο!! Πλέον είμαι σε σύγχυση για να μάθω οοοοολα αυτά τα συστήματα που έχει πάνω!! Πραγματικά είναι ωραία απασχόληση!! 1η απορία!! Κάθε φορά που ανοίγω πόρτες μέρα νύχτα ανάβουν τα πάντα όλα φώτα κλπ!! Μπορώ να το απενεργοποιω έστω τη μέρα; ή να μειώσω το χρόνο αναμονής μέχρι να σβήσουν!! Ευχαριστώ πολύ
Καλησπέρα.
Καλοτάξιδο!
Δεν έχω βρει κάτι σχετικό, αλλά η συμπεριφορά αυτή, εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Αντίθετα, ειδικά για τα πίσω φώτα, το άναμμά τους κατά το κλείσιμο της πέμπτης πόρτας δείχνει ότι έκλεισε σωστά.
Τελικά το αυτοκίνητο έχει paddles;
Έχω οδηγήσει Ford Focus Business 150 Auto και το κιβώτιο μου φάνηκε φοβερό, απροβλημάτιστο. Οριακά καταλάβαινα ότι άλλαζε ταχύτητα.
-
Καλησπέρα!! Επιτέλους μετά από 8 μήνες (κι όμως) παρέλαβα την κουρσαρα!! Εκπληκτικό αυτοκίνητο!! Μπορώ να το απενεργοποιω έστω τη μέρα; ή να μειώσω το χρόνο αναμονής μέχρι να σβήσουν!!
Καταρχάς καλοτάξιδο και να το χαρείς με υγεία και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα. Πήρες ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, από τα καλύτερα της κατηγορίας. Είχα γράψει όταν το οδήγησα για ΣΚ ότι με άφησε άφωνο.
Όσο για τα φώτα, στο Kuga, εαν ο διακόπτης των φώτων δεν ήταν στο 'Auto' τότε δεν άναβαν τα εξωτερικά φώτα, δεν ξέρω εαν ισχύει κάτι τέτοιο και στο Focus. Αλλιώς δές το μενού, ίσως έχει κάποια ρύθμιση (διάβασε και το manual, λέει αρκετά). Επίσης εαν θυμάμαι σωστά, έχει ρύμιση για το 'welcome lights' από 20'' έως 90'.
-
panoscivil wrote:
Καλησπέρα.
Καλοτάξιδο!
Δεν έχω βρει κάτι σχετικό, αλλά η συμπεριφορά αυτή, εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Αντίθετα, ειδικά για τα πίσω φώτα, το άναμμά τους κατά το κλείσιμο της πέμπτης πόρτας δείχνει ότι έκλεισε σωστά.
Τελικά το αυτοκίνητο έχει paddles;
Έχω οδηγήσει Ford Focus Business 150 Auto και το κιβώτιο μου φάνηκε φοβερό, απροβλημάτιστο. Οριακά καταλάβαινα ότι άλλαζε ταχύτητα.
Ευχαριστώ πολύ!! Ναι έχει τα paddles κανονικά, το καταφέραμε!! Όντως το κιβώτιο και γενικότερα το αμάξι είναι αθορυβοοο!! Λες και οδηγώ υβριδικό είναι!! Έχω πάθει πλάκα!! Πότε γκαζώνεις ποτε φτάνει τα 70-80 χλμ δεν το καταλαβαίνεις!!
-
panoscivil wrote:
Καλησπέρα!! Επιτέλους μετά από 8 μήνες (κι όμως) παρέλαβα την κουρσαρα!! Εκπληκτικό αυτοκίνητο!! Μπορώ να το απενεργοποιω έστω τη μέρα; ή να μειώσω το χρόνο αναμονής μέχρι να σβήσουν!!
Καταρχάς καλοτάξιδο και να το χαρείς με υγεία και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα. Πήρες ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, από τα καλύτερα της κατηγορίας. Είχα γράψει όταν το οδήγησα για ΣΚ ότι με άφησε άφωνο.
Όσο για τα φώτα, στο Kuga, εαν ο διακόπτης των φώτων δεν ήταν στο 'Auto' τότε δεν άναβαν τα εξωτερικά φώτα, δεν ξέρω εαν ισχύει κάτι τέτοιο και στο Focus. Αλλιώς δές το μενού, ίσως έχει κάποια ρύθμιση (διάβασε και το manual, λέει αρκετά). Επίσης εαν θυμάμαι σωστά, έχει ρύμιση για το 'welcome lights' από 20'' έως 90'.
Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Όντως έχω μείνει άφωνος!! Το αμάξι είναι φοβερό!! Είναι τόσο αθόρυβο, λες και είναι υβριδικό!! Από στρώσιμο τι προτείνετε; πόσα χλμ; ταξιδευω άνετα φυσικά;
Όσον αφορά τα φώτα, όταν το βάζεις μπρος ο διακόπτης φώτων είναι στάνταρ στο auto, μου είπε και ο αντιπρόσωπος!! Το βιβλίο δεν το έχω ακουμπήσει ακόμα, το έχω σε καραντίνα!!
Τουλάχιστον να μειώσω την αναμονή των φώτων Γτ λαμποκοπαει όλο το αυτοκίνητο για κάνα 30''... Δεν τρώει τη μπαταρία γρήγορα;
-
Στρώσιμο τίποτα το ιδιαίτερο, απλά για τα πρώτα 1.-1.500 χλμ μην το πηγαίνει κόφτες και γενικά λίγο στρωτή οδήγηση. Ταξιδεύεις άνετα με 150-16- χ.α.ω στο στρώσιμο.
Ο διακόπτης είναι στο Auto αλλά έχει επιλογή και off και χειροκίνητο άνοιγμα. Μπαταρία δεν τρώει μην φοβάσαι, είναι ελάχιστα τα 30' για να κάνουν κάτι στην μπαταρία. Εμένα στο Κούγκα 3 χρόνια, δεν είχε πάθει τίποτα η μπαταρία, ούτε στην bmw 5 χρόνια.
-
Στρώσιμο τίποτα το ιδιαίτερο, απλά για τα πρώτα 1.-1.500 χλμ μην το πηγαίνει κόφτες και γενικά λίγο στρωτή οδήγηση. Ταξιδεύεις άνετα με 150-16- χ.α.ω στο στρώσιμο.
Ο διακόπτης είναι στο Auto αλλά έχει επιλογή και off και χειροκίνητο άνοιγμα. Μπαταρία δεν τρώει μην φοβάσαι, είναι ελάχιστα τα 30' για να κάνουν κάτι στην μπαταρία. Εμένα στο Κούγκα 3 χρόνια, δεν είχε πάθει τίποτα η μπαταρία, ούτε στην bmw 5 χρόνια.
Ωραίο!! Με καθυσηχασες η αλήθεια είναι!! Θα διαβάσω και το βιβλίο μέχρι το σκ να το μάθω!! Ευχαριστώ για την βοήθεια όλους και είστε ένας από τους λόγους που παρέλαβα το αυτοκίνητο!! Σύντομα φωτογραφίες!!
-
Εγώ πάντως μέχρι τα 5000 χμ δε το έσκιζα και δε πήγαινα πάνω από 3.5 με 4 χιλιάδες στροφές. Προσπαθούσα βέβαια να χρησιμοποιώ όλο το εύρος μέχρι 4000 στροφές και όχι μόνο συγκεκριμένη τιμή.
Τσέκαρε τον αέρα στα λάστιχα γιατί εμένα τα είχαν υπερβολικά φουσκωμένα και ας είχε περάσει PDI
-
Εγώ πάντως μέχρι τα 5000 χμ δε το έσκιζα και δε πήγαινα πάνω από 3.5 με 4 χιλιάδες στροφές. Προσπαθούσα βέβαια να χρησιμοποιώ όλο το εύρος μέχρι 4000 στροφές και όχι μόνο συγκεκριμένη τιμή.
Τσέκαρε τον αέρα στα λάστιχα γιατί εμένα τα είχαν υπερβολικά φουσκωμένα και ας είχε περάσει PDI
Υπερβολή, και εγώ προτείνω ότι και ο Φάνης.
Μάλιστα θέλει και λίγο άνοιγμα, ακόμη και στο στρώσιμο (ΟΧΙ κόφτες) αλλιώς κινδυνεύεις να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Επίσημα οι εταιρίες δεν προτείνουν καν 'στρώσιμο' πλέον.
Μέχρι τα 5000 χλμ θα το έχεις μπουκώσει το αυτοκίνητο! Μετά τα 1500-2000 να πιάσει και λίγο κόφτες, να δουλέψει και λίγο στα όρια, μοτέρ είναι!
Με υγεία ο φίλος να το χαρεί, και καλοτάξιδο!
-
Ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό και σε μένα στο megane τα είχαν 2,8 εμπρος-πίσω!!
Ford Focus MK4