-
Προσωπικά, αν και το έχω κράξει για κάποια θέματα δικαίως κατ'εμέ, σχεδιαστικά μου αρέσει μην σου πω περισσότερο από το 308 που πήρα στην γυναίκα! Ειδικά το sw είναι το ομορφότερο station μετά το Mégane. Τεσπά, θα της δώσω εναλλακτικές της κοπέλας αλλά εφόσον θέλει Focus εκεί θα εστιάσουμε. Δεν είπε ότι ερωτεύτηκε Fiat Multipla ή Yaris Verso να την πάω για ακούσιο εγκλεισμό...
-
Καλησπέρα.
Σύμφωνα με τον τελευταίο τιμοκατάλογο Νοεμβρίου 2019, ο Ecoblue 1.5 (120PS) διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις.
-
Ευχαριστώ πολύ!
-
Μια χαρα ειναι το multipla... ωραια και πρωτοτυπη ιδεα με εναν αερα διαφορετικοτητας.
Θυμαμαι παιδακι διαβαζα τους 4τροχους που το ειχαν ως πρωτοτυπο (πρασινο με πισω φαναρια στο σχημα μιας πλαγιας καρδιας!!!!) σε μια εκθεση και εγραφαν πως σε ολους αρεσε και τι ωραιο, και τι ωραια ιδεα κτλ. Μετα βγηκε παραγωγη και σχεδο κανεις δε το πειρε
-
Μια χαρα ειναι το multipla... ωραια και πρωτοτυπη ιδεα με εναν αερα διαφορετικοτητας.
Θυμαμαι παιδακι διαβαζα τους 4τροχους που το ειχαν ως πρωτοτυπο (πρασινο με πισω φαναρια στο σχημα μιας πλαγιας καρδιας!!!!) σε μια εκθεση και εγραφαν πως σε ολους αρεσε και τι ωραιο, και τι ωραια ιδεα κτλ. Μετα βγηκε παραγωγη και σχεδο κανεις δε το πειρε
Μα πως να το αγοράσει κάποιος, από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 30 χρόνια. Σίγουρα ιδιαίτερο και πρακτικό, αλλά κακάσχημο!
-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα την αποψή σας για το focus active wagon 1.5 150ps
Έχω ένα παιδάκι 2 μηνών και ένα σκυλάκι 40kg!!! Οπότε το wagon νομίζω θα με καλύψει!
Είμαι πολύ κοντά στο να το παραγγείλω ( σχεδόν το έχω παραγγείλει μόνο προκαταβολή δεν έχω δώσει ακόμα ) .
Το έκανα testdrive και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο.
Ωραίος κινητήρας που αρπάζει από χαμηλά και πολύ ωραία αίσθηση στο δρόμο.
Επίσης οι χώροι του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί, μεγάλο και τετραγωνισμένο πορτμπαγκαζ, με κρυφό πάτωμα από κάτω και ρεζέρβα ανάγκης.
Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο? -
@Spiret εξαιρετικά χρηστικό, ίσως το καλύτερο Sw της κατηγορίας. Μόνο μια νύξη. Αν κάνεις χιλιόμετρα και αποστάσεις καλύτερα diesel ecoblue...
-
Θέλει ένας άνθρωπος να πάρει σωστό, σβέλτο, βενζινοκίνητο κι αμέσως να του πούμε για λαδιέρες...
-
Επειδή έχω diesel το εταιρικό αυτοκίνητο και ο πατέρας μου έχει το s-cross 1.6 diesel ξέρω ότι θα μου κακο-φανεί η διαφορά στην κατανάλωση και στο κόστος γεμίσματος αλλά το ίδιο αυτοκίνητο diesel κοστίζει 3,000 ευρώ περισσότερο.
Με αυτό το αυτοκίνητο δεν θα κάνω πάνω από 12-15.000 χλμ / έτος, με αποτέλεσμα τα 3.000 ευρώ να αρχίζω να τα αποσβένω μετά τα 6.5 χρόνια γι αυτό κατέληξα στον 1,5lt 150ps. -
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα την αποψή σας για το focus active wagon 1.5 150ps
Έχω ένα παιδάκι 2 μηνών και ένα σκυλάκι 40kg!!! Οπότε το wagon νομίζω θα με καλύψει!
Είμαι πολύ κοντά στο να το παραγγείλω ( σχεδόν το έχω παραγγείλει μόνο προκαταβολή δεν έχω δώσει ακόμα ) .
Επίσης οι χώροι του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί, μεγάλο και τετραγωνισμένο πορτμπαγκαζ, με κρυφό πάτωμα από κάτω και ρεζέρβα ανάγκης.
Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο?Το αμάξι είναι φοβερό και από θέμα χώρων (επιβάτες και αποσκευές) όσο και από απόλαυση οδήγησης! Επίσης όλα τα wagon έχουν πολλαπλούς πίσω. Για μένα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στην κατηγορία του αυτή τη στιγμή.
Αφού θέλεις εναλλακτικές όμως, ίσως αξίζει να περιμένεις να έρθει το καινούριο Octavia Wagon το οποίο φαίνεται κατα πολύ καλύτερο του προκατόχου του.
Όσον αφορά το σκυλάκι, έχεις δει το κλουβί που μπαίνει στο Focus Wagon? Αρκετά χρήματα σίγουρα, είναι όμως ψαρωτικό!
-
Spiret wrote:
Το έχω δει το κλουβί είναι πολύ καλό.
Αλλά δεν την βάζω ποτέ σε κλουβί!!! για αυτό θέλω μεγάλο πορτ παγκαζ. μισό με αποσκευές και το άλλο μισό ο σκύλος!!!
Όσον αφορά την Skoda δεν έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους κινητήρες του VWgroup και γενικότερα είναι πλέον ακριβή για αυτά που προσφέρει!Καλησπέρα σε όλους.
Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο?Το αμάξι είναι φοβερό και από θέμα χώρων (επιβάτες και αποσκευές) όσο και από απόλαυση οδήγησης! Επίσης όλα τα wagon έχουν πολλαπλούς πίσω. Για μένα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στην κατηγορία του αυτή τη στιγμή.
Αφού θέλεις εναλλακτικές όμως, ίσως αξίζει να περιμένεις να έρθει το καινούριο Octavia Wagon το οποίο φαίνεται κατα πολύ καλύτερο του προκατόχου του.
Όσον αφορά το σκυλάκι, έχεις δει το κλουβί που μπαίνει στο Focus Wagon? Αρκετά χρήματα σίγουρα, είναι όμως ψαρωτικό!
-
Επειδή έχω diesel το εταιρικό αυτοκίνητο και ο πατέρας μου έχει το s-cross 1.6 diesel ξέρω ότι θα μου κακο-φανεί η διαφορά στην κατανάλωση και στο κόστος γεμίσματος αλλά το ίδιο αυτοκίνητο diesel κοστίζει 3,000 ευρώ περισσότερο.
Με αυτό το αυτοκίνητο δεν θα κάνω πάνω από 12-15.000 χλμ / έτος, με αποτέλεσμα τα 3.000 ευρώ να αρχίζω να τα αποσβένω μετά τα 6.5 χρόνια γι αυτό κατέληξα στον 1,5lt 150ps.Παραγγελία εχθές! Πρόσφατα έψαξα όλα τα μικρομεσαία Sw. Μακράν κορυφαίο το Focus, προχωρά άφοβα. Πολλαπλούς πίσω, φοβερή γεωμετρία ανάρτησης και τιμόνι που αντίστοιχο δεν υπάρχει. Χάνει μόνο σε θέμα εξωτερικής εμφάνισης από το Mégane sw το οποίο γέρασε, ξεπεράστηκε και έχει αρκετά μικρότερους χώρους. Καλορίζικο καλοταξιδο, σίγουρα θα το καταευχαριστηθεις μην αμφιβάλεις στιγμή
Το νέο Octavia sw που προτείνει ο φίλος είναι μεγέθους άλλης κατηγορίας σε εξωτερικές διαστάσεις. Αν μένεις σε αστικό κέντρο θα σε δυσκολέψει. Και δεν έχεις λόγο να μπλέξεις με τα 'αν' του VAG...(μιλάω ως κάτοχος Octavia5)
-
Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο?
Όχι, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην κατηγορία, ειδικά με αυτό τον κινητήρα και κιβώτιο! Εαν είσαι ΟΚ με το μήκος του, προχώρα άφοβα, είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο.
-
Spiret wrote:
Με αυτό το αυτοκίνητο δεν θα κάνω πάνω από 12-15.000 χλμ / έτος, με αποτέλεσμα τα 3.000 ευρώ να αρχίζω να τα αποσβένω μετά τα 6.5 χρόνια γι αυτό κατέληξα στον 1,5lt 150ps.Παραγγελία εχθές! Πρόσφατα έψαξα όλα τα μικρομεσαία Sw. Μακράν κορυφαίο το Focus, προχωρά άφοβα. Πολλαπλούς πίσω, φοβερή γεωμετρία ανάρτησης και τιμόνι που αντίστοιχο δεν υπάρχει. Χάνει μόνο σε θέμα εξωτερικής εμφάνισης από το Mégane sw το οποίο γέρασε, ξεπεράστηκε και έχει αρκετά μικρότερους χώρους. Καλορίζικο καλοταξιδο, σίγουρα θα το καταευχαριστηθεις μην αμφιβάλεις στιγμή
Το νέο Octavia sw που προτείνει ο φίλος είναι μεγέθους άλλης κατηγορίας σε εξωτερικές διαστάσεις. Αν μένεις σε αστικό κέντρο θα σε δυσκολέψει. Και δεν έχεις λόγο να μπλέξεις με τα 'αν' του VAG...(μιλάω ως κάτοχος Octavia5)
Τα μήκη είναι παρόμοια.
4668mm Focus
4689mm Octavia
Τα περί VAG είναι όντως κάτι που πρέπει να σκεφτεί κάποιος... Από την άλλη αν έπρεπε οπωσδήποτε να πάρω άλλο πέραν του Focus σήμερα, το Octavia θα κοιτούσα πρώτο. Τα υπόλοιπα σε παρόμοια χρήματα δε μου αρέσουν καθόλου. Όσο για το Megane, το θεωρώ αρκετά πιο άσχημο και από τα 2 παραπάνω. Αλλα ΟΚ η εμφάνιση είναι υποκειμενικός παράγων.
(Μου αρέσει και το Levorg αλλά δε ξέρω καν αν υπάρχει στην Ελλάδα και τι καπέλο του βάζουν...)
Υπάρχει και το Proceed αν σε ενδιαφέρει... Τι συζητάμε όμως... Focus Active ftw
-
Το levorg πληρώνει μόνο 410€ τέλη κυκλοφορίας λόγο 2λιτρης γιαπωνεζιλας...
Τεσπα τι συζητάμε το Focus sw απλά δεν έχει αντίπαλο και το λέω εγώ ως δηλωμένος 'hater'. Ας πρόσεχαν οι υπόλοιποι κατασκευαστές.
-
Lap wrote:
Μα πως να το αγοράσει κάποιος, από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 30 χρόνια. Σίγουρα ιδιαίτερο και πρακτικό, αλλά κακάσχημο!
Σύμφωνα με τον Παρασκευα όμως το Νο1 αυτοκίνητο για να 'φορτώσεις' γκομενακια.
https://m.youtube.com/watch?v=zuUHPDfI8zs&t=165s
Έχει και κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις για αυτόματα κιβώτια και συστήματα αυτόνομης οδήγησης.
-
Πήρα τηλέφωνο σήμερα στην μεγαλύτερη αντιπροσωπεία Ford Θεσσαλονίκης να κλείσω td το Focus για την φίλη. Μετά τους κινητήρες και την έκδοση Titanium (επιβεβαιώθηκε) κόψανε και τα td; 'Μάλλον μετά τις 25 του μήνα θα έχουμε td' ήταν η απάντηση και μάλιστα χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει πιο μοτέρ θα είναι διαθέσιμο!
Αρχές Δεκεμβρίου υπήρχε κανονικά 1000αρι ecoboost st-line 5θ για td. Εφόσον ο συγκεκριμένος κινητήρας παραμένει και δεν κόπηκε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκοψαν το td. Κρίμα για τους υποψηφίους αγοραστές της Ford ειλικρινά. Φυσικά ο configurator συνεχίζει ναναι 'αλλά τα άλλα της μαϊμούς το γάλα'...
-
εννοείται πρέπει να δει και το ΚΙΑ. μόνο και μόνο από ομορφιά παίζει να αλλάξει άποψη.
-
...Μετά τους κινητήρες και την έκδοση Titanium (επιβεβαιώθηκε) κόψανε και τα td; 'Μάλλον μετά τις 25 του μήνα θα έχουμε td' ήταν η απάντηση και μάλιστα χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει πιο μοτέρ θα είναι διαθέσιμο!
Αρχές Δεκεμβρίου υπήρχε κανονικά 1000αρι ecoboost st-line 5θ για td. Εφόσον ο συγκεκριμένος κινητήρας παραμένει και δεν κόπηκε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκοψαν το td. ...
Λογικα το πουλησαν για να μην τους μεινει και τωρα φανταζομαι περιμενουν νεο οχημα για test drive.. το εχω ξανακουσει.. λιγακι τραγικο...
-
Συνέχεια συμβαίνει αυτό, πουλάνε τα αυτοκίνητα TD και πολλές φορές δεν έχει προλάβει να έρθει το νέο.
Ford Focus MK4