-
Εντωμεταξύ κάπου είχα διαβάσει ότι όλες οι Α-klas που έρχονται Ελλάδα έχουν standard χαμηλωμένη ανάρτηση.
Τέλος πάντων προσωπικά θεωρώ πολύ ακριβά τα 42Κ για το συγκεκριμένο αμάξι,ειδικά με αυτόν τον κινητηρα.
Όσο σκεφτομαι οτι είχα πάρει 45Κ το Α5 ... -
Ο χρήστης Tniko έγραψε:
Αξιοσημείωτο ειναι οτι ο βενζινοκινητηρας με τα 163 αλογα (κι αυτος ρενω) εισπραττει αρκετα αρνητικα σχόλια (κυρίως για τον θορυβο) και γραφουν οτι ο diesel ειναι μεν μικρός με τα 116 αλογα αλλα πιο πολιτισμενος, αρα μια χαρα για καποιον που δεν θελει αγωνιστικες επιδοσεις αλλα ενδιαφερεται για οικονομια...Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Έκανα περίπου 1000χλμ με τον 1.3 DCT και είχα back to back και το diesel σε manual για άλλες 3 μέρες. Δεν υπάρχει καμία επαφή στην ποιότητα λειτουργίας των δύο μοτέρ, υπερ φυσικά της βενζίνης. Εκτός του ότι είναι απίστευτα οικονομικός, είναι και ιδιαίτερα εύστροφος και πολύ περιορισμένο lag.
Εντωμεταξύ κάπου είχα διαβάσει ότι όλες οι Α-klas που έρχονται Ελλάδα έχουν standard χαμηλωμένη ανάρτηση.
Ισχύει. Είναι απαράδεκτα χαμηλό το αμάξι μπροστά. Βρίσκεις στα πιο απίθανα μέρη.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τέλος πάντων προσωπικά θεωρώ πολύ ακριβά τα 42Κ για το συγκεκριμένο αμάξι,ειδικά με αυτόν τον κινητηρα.
Όσο σκεφτομαι οτι είχα πάρει 45Κ το Α5 ...Nαι αλλα τα ηλεκτρονικα, συστηματα αυτονομης οδηγησης κλπ και οι οθονες ειναι που πληρωνεις στο Α180. Το Α5 ειναι αρχαιο σε αυτον τον τομεα ασχετα αν σαν αυτοκινητο ειναι πολυ ποιο καλο. Το ιδιο ισχυει για σειρα 1, ειναι καλυτερη σαν αμαξι αλλα οι οθονες και το UI καθως και τα βοηθηματα οδηγησης ειναι μη ανταγωνιστικα πια.
-
Γενικά το αυτοκίνητο προσφέρει τόσα πολλά έξτρα (και κάποια που συνατάς σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας) που εάν είσαι σαν εμένα, άνετα το φτάνεις €50.000+ για την Α180 βενζίνης (χωρίς AMG πακέτα και θηριώδεις άχρηστες ζάντες)!
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
P.S Η εξτρα ενεργητικη αναρτηση που φερει ανεξαρτητους συνδεσμους πισω, και μπορει να μπει σε καθε εκδοση, εχει γυρω στα 1,300ευρω...Όντως. Η 'βλακεία' είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να προσθέσει την ανάρτηση των πολλαπλών με απλά αμορτισέρ, αναγκαστικά όποιος θέλει πολλαπλών πίσω πρέπει να πληρώσει την sport adaptive ανάρτηση.
Ναι, έρχεται στάνταρ με μια ανάρτηση που η ΜΒ ονομάζει: 'Χαμηλωμένη ανάρτηση άνεσης'. Πάντα με μπέρδευαν οι αναρτήσεις της ΜΒ. Τι σημαίνει 'χαμηλωμένη ανάρτηση' και ταυτόχρονα 'άνεσης'? Χρόνια ήξερα ότι οι χαμηλωμένες αναρτήσεις είναι πιο σπορ και συνήθως πιο σκληρές.
Δηλαδή η ΜΒ έφτιαξε μια πιο άνετη ανάρτηση από την κανονική και την έκανε και πιο χαμηλή ή εννοεί ότι η χαμηλωμένη ανάρτηση που προσφέρει είναι εστιασμένη στην άνεση? Και γιατί είναι στάνταρ στην Ελλάδα με τόσες λακκούβες? -
Εν τω μεταξυ η ελληνικη αντιπρισωπεια παει και βαζει χαμηλομενη αναρτηση σε ενα μικρομεσαιο και σε μια χωρα υποδειγμα ασφαλτου
Αυτη δεν ανεβαζει την τιμη με το καλημερα στερωντας τον αγοραστη καποιο αλλο εξτρα;
-
Η στάνταρ ανάρτηση είναι αυτή. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή σε συμβατική. Ή βάζεις αυτή ή μετά βάζεις τη ρυθμιζόμενη που είναι προαιρετική. Άστοχο μάρκετινγκ πρέπει να είναι η ονομασία 'χαμηλωμένη ανάρτηση άνεσης'. Το θέμα είναι ότι το αμάξι μπροστά είναι αχρείαστα χαμηλό.
-
Οντως και εγω οταν την ειδα στατικα, σκαλωσα με το ποσο χαμηλη μουρη εχει.
Παντως φαινεται πολυ εντυπωσιακη απο μπροστα, αυτο της το πιστωνω.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Έχω τον ημιάκαμπτο, οι πολλαπλοι θα ήταν επιπλέον (ή στανταρ στην Α250).
Καταρχας καλοταξιδο, να το χαρεις! Ειναι μεν μεγαλο το αντιτιμο, προκειται αυτη την στιγμη ομως για το καλυτερο μικρομεσαιο στην premium κατηγορια, τουλαχιστον μεχρι να βγουν τα επομενα Α3, 1-series...
Aλλου ομως ειναι το ζητουμενο και εξηγουμαι:
Ειναι δυνατον, να αναλυεις τοσο πολυ τους λογους επιλογης του αυτοκινητου, φτανωντας τις 42κ ευρω, αφηνοντας το με ημιακαμπτο?
Ηδη με τα στανταρ μπαλονε ελαστικα και 16αρηδες τροχους, σε ημιακαμπτο, το αυτοκινητο ειναι απο μετριο σε αισθηση κατα το στριψιμο, εως απαραδεκτο, με κοπανηματα και μικρομετακινησεις του πισω μερους σε κακοτεχνιες...
Οποτε το να μιλας με θετικα λογια για 'ανεση' στην συγκεκριμενη εξοπλιστικη εκδοση, (οπου αν δεν κανω λαθος η progressive που ανεφερες οτι εχεις, φοραει 17αρες...) ειναι το λιγοτερο...ανεκδοτο.
Καθοτι αλλο πραγμα και δικαιωμα του καθενα, να επιλεγει οτι θελει και οπως το θελει, αλλο ομως να προσπαθει με τα λεγομενα του να 'επιβαλλει' μια γενικευμενη εντυπωση, η οποια σε τελικη αναλυση δεν ισχυει.
Προφανως για εσενα, ειτε μια ανεξαρτητη αναρτηση εχει λιγοτερη σημασια απο πχ εξτρα μεγαλυτερες οθονες, στην διαμορφωση, ειτε δεν γνωριζεις/δεν αντιλαμβανεσαι ποια ειναι η διαφορα.
Σε καθε περιπτωση, δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχει διαφορα, ή οτι ειναι ανευ σημασιας. Υπαρχει και ειναι σημαντικη, μαλιστα ΠΟΛΥ σημαντικη -για να μην πω και αυτονοητη- για τετοιου επιπεδου φιλοσοφιας και κοστους αυτοκινητου.
Και ναι, την εχω οδηγησει, οπως και τα υπολοιπα ανταγωνιστικα στην κατηγορια. Και φυσικα ο βενζινοκινητηρας ειναι πιο πολιτισμενος σε λειτουργια, απο τον αρκετα ικανο μεν diesel 116ps, αλλα και πιο ισχυρος σε μεγαλυτερο ευρος στροφων.
P.S Η εξτρα ενεργητικη αναρτηση που φερει ανεξαρτητους συνδεσμους πισω, και μπορει να μπει σε καθε εκδοση, εχει γυρω στα 1,300ευρω...
Ευχαριστώ για τις ευχές αλλά δεν καταλαβαίνω από πού συμπεραίνεις οτι θέλω να 'επιβάλλω' μία εντύπωση, μακριά από μένα κάτι τέτοιο. Εγώ 'αναφέρω' μία εντύπωση, τη δική μου. Ποτέ δεν είπα οτι ο ημιακαμπτος είναι το ίδιο με τους πολλαπλούς. Το αν όμως η διαφορά αυτή είναι σημαντική επέτρεψε μου να το αποφασίσω εγώ για μένα με τα δικά μου κριτήρια κι εσύ για σένα με τα δικά σου. Για μένα λοιπόν που κάνω 70 χλμ στην εθνική καθε μερα, η άνεση του ημιακαμπτου είναι μια χαρά αρκετή (σκέψου οτι οδηγούσα Juke πριν) και οι μεγάλες οθόνες είναι πιο σημαντικές. Προφανώς υπάρχει διαφορά και ακόμα καλύτερη είναι η αεροανάρτηση της C class αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Για τον κινητήρα να διορθώσω γιατί δεν το έγραψα σωστά. Ο diesel δεν ακούγεται λιγότερο από τον βενζίνης, απλά είναι πολιτισμένος για τα δεδομένα ενός diesel. Από την άλλη πλευρά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αναφέρουν οτι ο βενζινης με τα 163 PS κάνει αρκετή φασαρία μόλις ανεβάσεις στροφές και το άκουσα κι εγώ στο test drive. Και είναι απόλυτα λογικό αν σκεφτείς οτι βγάζει τα 163 άλογα από 1332 κυβικά...
Τέλος να δώσω κι ένα update (και πάλι δεν το λέω για να δικαιολογήσω τίποτα, αν θέλετε το πιστεύετε). Διαπιστώνω με χαρά οτι το 'κοπάνημα¨ έχει σχεδόν εκλείψει. Ένας γνωστός πωλητής αυτοκινήτων που είχε μπει στις πρώτες μέρες μαζί μου και το άκουσε μου είπε οτι μπορεί να οφείλεται στο οτι η ανάρτηση χρειάζεται κάποια χλμ για να ρυθμιστεί και μάλλον είχε δίκιο. -
Ο χρήστης Tniko έγραψε:
Για μένα λοιπόν που κάνω 70 χλμ στην εθνική καθε μερα, η άνεση του ημιακαμπτου είναι μια χαρά αρκετή (σκέψου οτι οδηγούσα Juke πριν) και οι μεγάλες οθόνες είναι πιο σημαντικές.Για τον κινητήρα να διορθώσω γιατί δεν το έγραψα σωστά. Ο diesel δεν ακούγεται λιγότερο από τον βενζίνης, απλά είναι πολιτισμένος για τα δεδομένα ενός diesel. Από την άλλη πλευρά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αναφέρουν οτι ο βενζινης με τα 163 PS κάνει αρκετή φασαρία μόλις ανεβάσεις στροφές και το άκουσα κι εγώ στο test drive. Και είναι απόλυτα λογικό αν σκεφτείς οτι βγάζει τα 163 άλογα από 1332 κυβικά...
Με όλο το σεβασμό αλλά αυτά που γράφεις είναι τουλάχιστον...ανακρίβειες. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ενδεχομένως να έχεις περιορισμένες παραστάσεις και τα μέτρα σύγκρισης να είναι τουλάχιστον χαμηλοτάβανα, βλ. Juke.
Κατά τα άλλα το bold δεν έχει καμία απολύτως βάση και λογική.
Overall αν εσύ είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου στους υπόλοιπους θα πρέπει να φτάνει και να περισσεύει αυτό.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αξιοσημείωτο ειναι οτι ο βενζινοκινητηρας με τα 163 αλογα (κι αυτος ρενω) εισπραττει αρκετα αρνητικα σχόλια (κυρίως για τον θορυβο) και γραφουν οτι ο diesel ειναι μεν μικρός με τα 116 αλογα αλλα πιο πολιτισμενος, αρα μια χαρα για καποιον που δεν θελει αγωνιστικες επιδοσεις αλλα ενδιαφερεται για οικονομια...
Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Έκανα περίπου 1000χλμ με τον 1.3 DCT και είχα back to back και το diesel σε manual για άλλες 3 μέρες. Δεν υπάρχει καμία επαφή στην ποιότητα λειτουργίας των δύο μοτέρ, υπερ φυσικά της βενζίνης. Εκτός του ότι είναι απίστευτα οικονομικός, είναι και ιδιαίτερα εύστροφος και πολύ περιορισμένο lag.
Ισχύει. Είναι απαράδεκτα χαμηλό το αμάξι μπροστά. Βρίσκεις στα πιο απίθανα μέρη.
Το diesel βγαίνει μόνο σε αυτόματο, πώς το οδήγησες σε manual???
-
Φυσικά και βγαίνει manual. Α180d με τα εντυπωσιακά 109hp!
Φτωχή έκδοση που απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς στόλους μιας και έχει ΛΤΠΦ κάτω από 20Κ.
-
Α160d πρεπει να ειναι αυτο.
-
Α160 λέει μόνο αδύναμο βενζίνης νομίζω.
A-Class Σειρά Κυβισμός Εκπομπές ρύπωv Τιμή προ Φόρων Τιμή Χρημ/ση* hp kW cc g/km €uro €uro
A 180 d¹ 176,012 109 80 1461 98 19,239 26,780 389
-
Φυσικά και βγαίνει manual. Α180d με τα εντυπωσιακά 109hp!Φτωχή έκδοση που απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς στόλους μιας και έχει ΛΤΠΦ κάτω από 20Κ.
Αυτό είναι το προηγούμενο μοντέλο ρε φίλε! Δεν υπάρχει πλέον και καμία σχέση με το καινούριο. Άλλο αυτοκίνητο μιλάμε...
-
Σόρρυ λάθος copy paste. Πάντα για W177 μιλάμε. Έκανα μλκ γιατί το diesel δεν το έβγαλα φώτο. Θα ρωτήσω πάντως και τον Account στη Merc Hellas μήπως και αυτή η έκδοση δεν είναι διαθέσιμη στη λιανική και είναι μόνο business.
-
Σόρρυ λάθος copy paste. Πάντα για W177 μιλάμε. Έκανα μλκ γιατί το diesel δεν το έβγαλα φώτο. Θα ρωτήσω πάντως και τον Account στη Merc Hellas μήπως και αυτή η έκδοση δεν είναι διαθέσιμη στη λιανική και είναι μόνο business.Δεν νομίζω. Ποιο το νόημα να έχουν κρατήσει το παλιό μοτέρ με 7 αλογα λιγότερα στο καινούριο W177? Μόνο για business και τις ελληνικές μλκιες με τις ΛΤΠΦ είναι απίθανο ολόκληρη Mercedes να εχει ξεχωριστή παραγωγή...
-
Μαλακίες λέω. Μίλησα με Merc για άσχετο θέμα και θυμόταν ο τύπος τι μου είχε φέρει. Εκείνες τις μέρες για κάνα δύο βδομάδες άλλαζα αμάξι κάθε μερα. Λοιπόν μετά την A200 DCT μου είχε φέρει Α180d DCT. Άρα σωστά θυμόμουν το diesel, λάθος το manual. Πρέπει να βγάζω φώτο και να κρατάω αρχείο γιατί περνάνε διάφορα από τα χέρια μου.
-
Ουτε οι 4 τροχοι τοσα αυτοκινητα τον μηνα. Μπραβο ρε συ
Εγω παλι ολο συγγενεις με φωναζουν να κουνησω τα χρεπια τους και να τα παω για κανα σερβις διοτι λογω ηλικιας δεν μπορουν. Ελα αφου σ αρεσουν τα αυτοκινητα, καταβαθος το θελεις. Αυτο ακουω παντα
-
Α δεν έχω πρόβλημα. Χωρίς να υποχρεούμαι, το χω κάνει μέρος της δουλειάς μου. Ένας εταιρικός στόλος 300 οχημάτων είναι μεγάλο δέλεαρ για οποιοδήποτε εισαγωγέα οπότε είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωροι όταν τους ζητάω 'δοκιμαστικά'.
-
Το πακετο amg έχει πολλαπλούς συνδέσμους (Και led φώτα, αυτόματο κλιματισμό κ.α.)
Mercedes A Class 2018