-
Ένα μετρήσιμο μέγεθος από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα. Εύρος και ποιότητα λειτουργίας, απόκριση και στο πάτα και στο άσε, γραμμικότητα, θόρυβος κλπ είναι μεγέθη που κρίνουν έναν κινητήρα.
Επειδή λοιπόν ισχύς = ροπή χ ΣΑΛ, αυτό που βλέπω είναι ότι ο Honda έχει ίδια ισχύ με τον Renault παρότι έχει λιγότερη ροπή (η ροπή είναι συνήθως αποτέλεσμα πίεσης του συμπιεστή του τούρμπο). Άρα στροφάρει και δουλεύει καλύτερα ψηλότερα, που σημαίνει ότι έχει καλύτερο ζύγισμα και μικρότερη αδράνεια.
Σύμφωνα με τις δοκιμές είναι ο πιο 'βενζινάτος' ντίζελ και αυτό είναι το καλύτερο κομπλιμέντο για έναν πετρελαιοκινητήρα.
-
Η honda είναι πολύ μπροστά στην τεχνολογία και από την
Toyota αλλά έχει πολλά άλλα
που είναι στα μείονSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Στη βενζίνη καλή είναι η honda...στο diesel όμως δεν νομίζω να μπορεί να συναγωνιστεί τους γάλλους renault-psa...
-
'Νομίζω'... ωραία λέξη!
-
Για το cruise control στα 130 χλμ/ώρα και στις ανηφόρες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ούτε θα ξεμείνεις από ...μπαταρίες, ούτε υπάρχει ο φόβος πως δεν θα πιάσει τα 130.
Έχω το Prius II εδώ και 10 χρόνια και έχω φτάσει μέχρι τον Έβρο. Κανένα μα κανένα πρόβλημα.
Το ότι σε ανηφόρα για να κρατήσει τα 130 γίνεται πιο θορυβώδες και καίει περισσότερο, σαφώς. -
Προσοχη, ανακληση
http://www.drive.gr/news/agora/anaklisi-toyota-8
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Προσοχη, ανακλησηhttp://www.drive.gr/news/agora/anaklisi-toyota-8
Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.
Πού μπορώ να δω το μήνα κατασκευής του αυτοκινήτου μου; -
Ο χρήστης Dr_Michael έγραψε:
Προσοχη, ανακληση
http://www.drive.gr/news/agora/anaklisi-toyota-8
Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.
Πού μπορώ να δω το μήνα κατασκευής του αυτοκινήτου μου;Αριθμός σασί και ψάξε στο ιντερνέτ περιέχει τα πάντα
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
toyota,έχεις αρχίσει και μεταλλάσσεσαι στην ξεφτίλα της Ιαπωνίας.
1)δανείζεσαι κινητήρες diesel απο τους ανεκδιήγητους...τσιμπα τα προβλήματα για κατανάλωση λαδιού.2)ενώ έχεις χρήματα για research για diesel, η honda σε πατάειε τον japan diesel κινητήρα της καθώς και η subaru.
3)Πηγες τη γραμμή παραγωγής στους τουρκαλαδες...οι τύποι δε μπορούν,είναι μόνο για κεμπάπ.τσιμπα τωρα σοβαρή ανάκληση ασφαλείας απο τον τούρκο προμηθευτή.Από μένα Χ,ατο επόμενο φυσικά suzuki ή honda.
-
Ποιοι είναι οι ανεκδιήγητοι με το diesel ?
Γιατί να επενδύσει σε diesel ; για μαλακισμενες αγορές σαν τη δίκη μας ;
Για τους Τούρκους έχεις δίκιο αλλά μεγάλες ευθύνες και οι δικοί μας πολιτικοί -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
1)δανείζεσαι κινητήρες diesel απο τους ανεκδιήγητους...τσιμπα τα προβλήματα για κατανάλωση λαδιού.
.Ποιοί είναι οι ανεκδιήγητοι αν επιτρέπετε ? και ποιόν κινητήρα δανείστηκε ?
-
Προφανως αναφέρεται στο ότι η Toyota παίρνει diesel κινητήρες από την BMW.
To χειρότερο είναι οτι ειδικά ο διλιτρος N47 είναι ιδιαίτερα κακόφημος με το γνωστό πρόβλημα 'timing chain failure' λόγω ελατωματικής σχεδιάσης. Τι να το κάνεις οτι σου δίνει 8 χρόνια στο rav4 η toyota άμα τρέμει το φυλοκάρδι σου μήπως σου σκάσει και σε σένα το πρόβλημα. -
Για να είμαστε και αντικειμενικοί όμως
α) Ορθώς δεν επενδύει στους κινητήρες diesel η Toyota αφού ήταν κοινό μυστικό οτι μόνο στην θεωρία πιάναν τα όρια που βάζαν οι ίδιοι. Ορθώς επενδύει περισσότερο στα υβριδικά συστήμα.
β)Η honda λόγω μεγέθους έχει επενδύσει μόνο σε ένα κινητήρα diesel 1.6 (έχει δυο παραλλαγές 120 & 160 άλογα) και αυτό επειδή δεν άντεχε να μην έχει καλές πωλήσεις στο civic & CRV τα οποια είχαν την παραγωγή στην Μεγαλή Βρετανία και θα ήταν μη βιώσιμο το εργοστάσιο εαν δεν πουλάγανε τα δυο μοντέλα στην ΕΕ. Για το CRV θα αλλάξει αυτό και η παραγωγή θα πάει στην Ιαπωνία .Και τον έχει υλοποιήσει Γιαπώνεζικα , τα θεωρητικά με τα πραγματικά αποτελεσματα ειναι πολύ κοντα.
http://www.carbuyer.co.uk/news/159976/n ... onda-civic
γ) Το θέμα των ανακλήσεων δείχνει σοβαρή εταιρία με εσωτερικό έλεγχο. Είναι προτιμότερο να διορθωθεί πρόβλημα από ανάκληση παρά να κάνει τον Γερμανό σε κάθε πρόβλημα.
-
στη toyota παντως σε οποιο σασι μπαινουν οι ατμοσφαιρικοι 1.0 κ 1.3 θα τους επιλεξω με κλειστα ματια, σε μεγαλυτερο σασι οπως corolla k avensis θα προτιμησω πετρελαιο, δεν μπορω να εξηγησω το γιατι η αν ειναι σωστη επιλογη, αλλα θα ακολουθησω το ενστικτο μου
στο πετρελαιο πολλοι κατασκευαστες εχουν ακολουθησει τη λογικη αυτη επειδη δεν θελουν να επενδυσουν σε δικους τους, δεν ειναι κακο αυτο το να παρεις εναν επιτυχημενο κινητηρα της χ εταιρειας κ να το βαλεις στο δικο της σασι, μαλιστα βγαινοντας στην αγορα σε μια ακρως ανταγωνιστικη τιμη! -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
1)δανείζεσαι κινητήρες diesel απο τους ανεκδιήγητους...τσιμπα τα προβλήματα για κατανάλωση λαδιού.2)ενώ έχεις χρήματα για research για diesel, η honda σε πατάειε τον japan diesel κινητήρα της καθώς και η subaru.
3)Πηγες τη γραμμή παραγωγής στους τουρκαλαδες...οι τύποι δε μπορούν,είναι μόνο για κεμπάπ.τσιμπα τωρα σοβαρή ανάκληση ασφαλείας απο τον τούρκο προμηθευτή.Από μένα Χ,ατο επόμενο φυσικά suzuki ή honda.
Ο προμηθευτής των ρεζερβουάρ σίγουρα είναι Τούρκος;
Πάντως οι Τούρκοι είναι πιο 'κύριοι' και υπάκουοι ως εργάτες από κάτι Ευρωπαίους που το έριχναν στα ναρκωτικά στη γραμμή παραγωγής:
http://www.thedrive.com/news/8449/stone ... ort-claims -
Ο τούρκος ίσως είναι λίγο 'περιορισμένης ευθύνης' στο μυαλό αλλά υπάκουος είναι. Τι να πούμε και οσοι έχουμε καεί από Άγγλο εργάτη;
-
Ακούγεται ένας στροβιλισμος αέρα από την πλευρά του οδηγού μόνο ακόμα και με μεσαίες ταχύτητες. Το έχει παρατηρήσει κανείς;
-
Ο χρήστης Dr_Michael έγραψε:
Ακούγεται ένας στροβιλισμος αέρα από την πλευρά του οδηγού μόνο ακόμα και με μεσαίες ταχύτητες. Το έχει παρατηρήσει κανείς;Άρχισαν τα όργανα και σε αυτό....
Από μία επίσκεψη στην αντιπροσωπεία
που έκανε δεν που γέμισε το μάτι , πολύ στενάχωρο και ψεύτικο μου φάνηκε και
με 1.8 ευρώ η βενζίνη θέλει πολύ σκέψη.Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Ο χρήστης christosd έγραψε:
Άρχισαν τα όργανα και σε αυτό....
Από μία επίσκεψη στην αντιπροσωπεία
που έκανε δεν που γέμισε το μάτι , πολύ στενάχωρο και ψεύτικο μου φάνηκε και
με 1.8 ευρώ η βενζίνη θέλει πολύ σκέψη.Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι γράφεις, να σημειώσω:
- Στενάχωρό να είναι
- Για το ψεύτικο το έγραψα και εγώ...σε κάποια σημεία όντως δεν φαίνεται καλοφτιαγμένο.
- €1.8 η βενζίνη τι εννοείς? €1.4/λίτρο έχει αυτή τη στιγμή....εννοείς ότι κάποια στιγμή θα φτάσει το €1.8?
-
Καθοδόν για αντιπροσωπεία είδα σε ένα βενζινάδικο την σούπερ 1.8 πριν από ένα μήνα
ΧαλκίδαSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Toyota C-HR 2016