-
Λοιπόν, φυσικά δεν θα πω για τους εκτοξευτήρες νερού στο παρμπρίζ. Αλλά έτσι όπως πάει το θέμα, σε λίγο θα βγάλω μπουκαλάκι με νερό, θα απλώνω χέρι από το παράθυρο και θα ρίχνω νερό στο παρμπρίζ.
Σήμερα λοιπόν, με αναστάτωσε και άλλη μία ηλεκτρονική μπούρδα και με τρόμαξε.
Περίμενα να κόψει η κίνηση για να βγω από στενό σε λεωφόρο. Και όπως κοίταζα αριστερά, πήγα να κάνω λίγο μπροστά για να έχω καλύτερη ορατότητα.
Και με το που αρχίζει το αυτοκίνητο να τσουλάει μπροστά, αρχίζει και βαράει ήχος αλάρμ. Πανικοβλήθηκα, νόμιζα ότι κάτι έγινε στο αυτοκίνητο και αμέσως πάτησα φρένο για να δω τι τρέχει. Δεν κατάλαβα τίποτα.
Που να μου κόψει ότι οι πίσω αισθητήρες στάθμευσης μουρλάθηκαν;;;;;;;;
Είχε έρθει ένας καραγκιόζης από πίσω και είχε κολλήσει στον προφυλακτήρα μου.
Που να ξέρω ο έρμος ότι οι πίσω αισθητήρες είναι ενεργοποιημένοι διαρκώς;;;;;
Και επίσης, άντε και άρχισαν να βαράνε οι αισθητήρες, εγώ τι θα έπρεπε να κάνω;
Να σταματήσω, να κατέβω και να αρχίσω στα χαστούκια τον καραγκιόζη που κόλλησε από πίσω;;
Να βγω σφαίρα στην λεωφόρο και όποιον πάρει ο χάρος;;
Εντάξει. Θα είμαι ειλικρινής. Αυτή η κατάσταση με τις ηλεκτρονικές αηδίες με έχει χαλάσει. Ούτε οδήγηση μπορώ να ευχαριστηθώ, ούτε μουσική, ούτε τίποτα. Συνεχώς κάτι βαράει, κάτι ενεργοποιείται, κάτι ανάβει, κάτι κλείνει, κάτι λέει.
Σόρυ αλλά περιμένει η Citroen να κάθομαι όλη την ώρα και να κοιτώ οθόνες, καντράν, κουμπάκια και να ξέρω ήχους και αλάρμ;; Τι είμαι ο Ρόμποκοπ;;;;;;
Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε ταξίδι υπό αυτές τις συνθήκες με αυτό το αυτοκίνητο. Αυτό θα είναι βασανιστήριο εντελώς. Εμένα μου αρέσει να οδηγώ και να ακούω μουσικούλα.
-
Στα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα υπάρχει εμφανές κουμπί κάπου που απενεργοποιεί τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Λογικά θα έχει κι αυτό
-
Στα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα υπάρχει εμφανές κουμπί κάπου που απενεργοποιεί τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Λογικά θα έχει κι αυτό
+1
Kι εκτός αυτού,στα περισσότερα αμάξια ενεργοποιούνται μόνο όταν βάλεις όπισθεν. Storm, για ξαναρίξε μια ματιά στο manual μήπως αναφέρει κάτι.
-
Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός, καλό είναι να είναι ενεργοποιημένοι μόνιμα, έχει τύχει να παίρναει πεζός πίσω που δεν τον είχα δει. Όσο για τα ταξίδια αφού δεν κάνεις ποτέ από αυτά χαχα!! Που να σημαναν και καμπανες πολεμου, για ανακοπη καρδιας σε βλεπω αν κανεις ετσι για αισθητηρες παρκαρισματος. Επισης πηγαινε επιτελους στην citroen να σου φτιαξουν τους υαλοκαθαριστήρες μονοι τους δεν θα φτιαχτουν, να κανεις και κανα χιλιομετρο.....χαχα
-
Στα αυτοκίνητα που έχουν περιμετρικά αισθητήρες, ενεργοποιούνται όταν είσαι σταματημένος ή κινείσαι με πολύ μικρή ταχύτητα (σαν να παρκάρεις). Στο Focus σου δείχνει και στην οθόνη ένα διάγραμμα του αυτοκινήτου για να ξέρεις ποιος βαράει.
Φυσικά με το κουμπί κλείνουν.
-
Και στο Aircross απενεργοποιούνται φυσικά.Από την οθόνη.
-
Σίγουρα για όσους έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια θεωρούν υπερβολικά όσα γράφω. Απλά εγώ δεν μπορώ να τα συνηθίσω με τίποτα. Εγώ είμαι της εποχής του 2000 και το έχω γράψει εκατοντάδες φορές εδώ μέσα. Για μένα μου αρκεί συγκεκριμένος εξοπλισμός σε ένα αυτοκίνητο.
Για παράδειγμα θα μου αρκούσε οι πίσω αισθητήρες να ήταν μόνο ηχητικοί και μόνο να ενεργοποιούνται όταν βάζω όπισθεν.
Δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα να βαράνε τα ηχητικά αλάρμ όταν κάποιος με αυτοκίνητο κολλάει από πίσω μου. Ο κατασκευαστής τι προτείνει σε έναν οδηγό να κάνει σε αυτή την περίπτωση την ώρα που οδηγά;;;;
Οι αισθητήρες απενεργοποιούνται μόνιμα από την οθόνη. Ok. Γνωστό. Και αυτό θεωρείται ότι είναι κάτι που διευκολύνει τον οδηγό;; Αφού κάποια στιγμή θα πάει να παρκάρει. Δεν ξέρω, αλλά όλα αυτά μου φαίνονται μπερδεμένες καταστάσεις.
Για μένα αυτοκίνητο αναφοράς ήταν το 207GT. Μου πρόσφερε ακριβώς αυτά που ήθελα σε όλα.
Άλλωστε εξαιτίας του Peugeot πήρα το Citroen. Πολλά στοιχεία παραμένουν ίδια, αλλά έχουν προσθέσει και όλες αυτές τις ηλεκτρονικές μπούρδες που δεν μπορώ να κατανοήσω την χρησιμότητά τους στην Ελλάδα.
-
Εκτος του οτι απο το μενου απενεργοποιειται ειναι και θεμα συνηθειας.
Εγω σε suzuki που βαραει συνεχως το συνηθησα και μαλιστα οδηγω πιο χαλαρα ξεροντας οτι αν πλησιασω πολυ ή δεν προσεξω με ενημερωνει το αυτοκινητο.
Π.χ σε καθε ποδηλατο στον δρομο μολις το διαβασει το ρανταρ μου κανει μπιπ μπιπ μπιπ και του λεω 'ναι σουτζουκακι μου το δα, ' χεχεχε....και τελειωνει η υποθεση.
Υπηρχε στιγμη που κοιταζα το κινητο και με ειδοποιησε και οντως δεν το ειχα προσεξει
-
Καλά το να μην έχει ένα κουμπί κανονικό σε εύκολο σημείο και να πρέπει να σκαλίζεις μενού και οθόνες είναι τραγικό εργονομικό λάθος... Όλα αυτά παίζουν ρόλο σε ένα αμάξι. Να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου εύκολα και γρήγορα...
Τώρα ρυθμίσεις κλιματισμού και άλλοι τέτοιο χρήσιμοι διακόπτες να καταργούνται είναι απλά λάθος...
-
Που να δεις να ξεκινάει ταξί ή φορτηγό μπροστά σου και να ντουμανιαζει ο τόπος, όσο ψάχνεις στο μενού την ανακύκλωση η μυρωδιά έχει προλάβει και έχει βρωμισει την καμπίνα...
Τραγικο.
-
Εκτος του οτι απο το μενου απενεργοποιειται ειναι και θεμα συνηθειας.
Εγω σε suzuki που βαραει συνεχως το συνηθησα και μαλιστα οδηγω πιο χαλαρα ξεροντας οτι αν πλησιασω πολυ ή δεν προσεξω με ενημερωνει το αυτοκινητο.
Π.χ σε καθε ποδηλατο στον δρομο μολις το διαβασει το ρανταρ μου κανει μπιπ μπιπ μπιπ και του λεω 'ναι σουτζουκακι μου το δα, ' χεχεχε....και τελειωνει η υποθεση.
Υπηρχε στιγμη που κοιταζα το κινητο και με ειδοποιησε και οντως δεν το ειχα προσεξει
Θέμα συνήθειας τι είναι;
Έχεις συνηθίσει να βαράνε οι πίσω αισθητήρες όταν σε πλησιάζουν άλλοι; Δηλαδή κολλάει από πίσω σου κάγκουρας-γύφτος και αρχίζει και βαράει ο δικός σου αισθητήρας τι θα κάνεις; Θα του κάνεις χώρο να περάσει; Θα πατήσεις γκάζι για να φύγεις; Θα ζητήσεις συγνώμη που βρέθηκες μπροστά του;
Παλιότερα είχαμε μόνο τα φώτα τους και τις κόρνες τους, τώρα θα έχουμε και το δικό μας αυτοκίνητο να μας λέει ότι 'ενοχλούμε' τους από πίσω;
-
Οχι, απλα θεμα συνηθειας οτι σε ειδοποιει το αυτοκινητο. Τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο.
Στην αρχη λες τι γινεται, αλλα με τον καιρο προσαρμοζεσαι οτι το αυτοκινητο απλα σε ειδοποιει οταν εισαι πολυ κοντα με ενα αντικειμενο.
Το ιδιο και στο συστημα ειδοποιησης πεζων, μηχανων, ποδηλατων κτλ.
-
Κατά τα άλλα οδηγική ευχαρίστηση... και μπαρμπούτσαλα...
-
Καλα στην πολη βρε συ τι ευχαριστηση να εχεις... σταματα ξεκινα εισαι.
Εκει ευχαριστηση ειναι το αυτοματο κιβωτιο
Σε στροφιλικια και καταβασεις ,αν δεν εχεις δυνατο μοτερ, βρισκεις οδηγικη ευχαριστηση.
-
Η ύπαρξη ηλεκτρονικών βοηθημάτων ως επί το πλείστον δεν εμποδίζει την οδηγική ευχαρίστηση. Ειδικά αν μιλάμε για αισθητήρες παρκαρίσματος!
-
Και η πλάκα είναι ότι είναι άνθρωπος της πληροφορικής ο ενοχλούμενος...
Από την άλλη εμένα μου αρέσει κάθε είδους πληροφορία και αυτοματισμός .
-
Ήθελα να σας είχα χθες μέσα στο αυτοκίνητο να δω τι θα κάνατε, την ώρα που θα προσπαθούσατε να βγείτε σε λεωφόρο από στενάκι και ξαφνικά να ακούτε μέσα στο αυτοκίνητο το ουρλιαχτό των αισθητήρων παρκαρίσματος.
@LAP οδηγική ευχαρίστηση για μένα είναι η χαλαρή οδήγηση και να ακούω μουσική. Θέλω να ακούω μουσική και όχι ηχητικά αλάρμ! Γίνεται αυτό κατανοητό ή όχι;;;;; Αυτό που περιγράφεις για στροφιλίκια είναι ταρζανιές και καγκουριλίκια.
-
-
Τελικά παραλάβατε το Aircross;;
Προχθές με πήρε ο Χρήστος τηλέφωνο, ήρθε το κάλυμμα και πάω για τον έλεγχο του 6μηνου. Ελπίζω να φτιάξουν και τους εκτοξευτήρες νερού γιατί τους θεωρώ άκρους απαραίτητους επειδή δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα.
Το δικό σας έχει αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω;
*Το σχόλιο της ημέρας: Έχουν τόση δουλειά στο συνεργείο που σε βάζουν σε ραντεβού μετά από 7 εργάσιμες μέρες. *
-
Παρέλαβα την Τρίτη.Το κάλλυμα του καπώ είναι θερμο ή ηχομονωτικό;Μια από τις πρώτες ενέργειες που σκοπεύω να κάνω είναι η τοποθέτηση μεμβράνων στα τζάμια,είδα στο άλλο φόρουμ από άλλον συμφορουμίστα ένα λίνκ,ενδιαφέρων φαίνεται.
Από βδομάδα πάω για τεμπέλη.Ο Χρήστος μάλλον σε έχει σε εκτίμηση...Αισθητήρες πίσω έχει,κοιτάω τι μπορεί να γίνει με κάμερα οπισθοπορείας.
Τι θάλεγες να χρησιμοποιούμε τον ενικό;
Citroen C3 Aircross 2018