-
Αυτοματο με τα 130 ατια εχει παραγγελθει μεσω leasing απο τελη Απριλιου και ακομα δεν εχει ερθει
Εαν έχω καταλάβει σωστά, από Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμο, οπότε λογικό να μην έχει έρθει ακόμα.
-
Σωστά από Σεπτέμβριο αρχίζει η παραγωγή του 130 αυτόματου .
Επειδή μίλαγα με εξειδικευμένο Σιτροέν , μάλλον για το ρομποτικό θα μιλάει .
Αλλά όχι ότι δεν παθαίνουν βλάβες .
Και το Γκράντ και το Μερκ μου έβγαλαν βλάβη στο αυτόματο στα 2 χρόνια και 35000 χλμ . Το κόστος πάνω από 2000 στο καθένα . Ευτυχώς που ήταν λήζινγκ και πλήρωνε άλλος .
Τα Γκράντ επειδή μετά το πήρε φίλος , είχε πάλι την ίδια εμπειρία στον 6 χρόνο της ζωής του με κιβώτιο .
-
Κανονικά, και εφόσον γίνεται σωστή συντήρηση και χρήση, τα αυτόματα δεν βγάζουν βλάβες. Εκτός εαν πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα ή για εγγενές πρόβλημα του κιβωτίου.
Στου πατέρα μου το κιβώτιο μετά από 250.000χλμ, δεν έχει κάνει κίχ...σε αντίθεση με τον κινητήρα που έχει θέματα με πολλαπλασιαστές, μπέκ και σύστημα ψύξης (κλασσική BMW).
-
Ακυρο,βλακειες ελεγα,με 110 αλογα ειναι οχι 130.
-
Τόσο έχει πάντως αναμονή, 3-4 μήνες. Άρα από Απρίλιο πάς Αύγουστο, εαν βάλεις και το Leasing την μέση, λογική καθυστέρηση μου ακούγεται.
-
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη. Αν τα αυτόματα είχαν ίδια ή έστω λίγο ακριβότερη τιμή, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα αγόραζε χειροκίνητο. Η ξεκούραστη οδήγηση, η ευκολία σε ανηφορο-κατηφόρες, κλπ είναι ασύγκριτα! Εγώ πολύ το ήθελα, αλλά ήταν στο χαλαρό 2500 πάνω (που όπως και να το κάνουμε κάπου αλλού θα σου χρειαστούν σε bmw).
Αλλά όταν άκουσα και ενός να του σπάει χωρίς λόγο (το 8άρι της bmw) και να του ζητούν το μισό κόστος του αυτοκινήτου για αντικατάσταση, κάτι μου ήρθε...
-
Αλλά όταν άκουσα και ενός να του σπάει χωρίς λόγο (το 8άρι της bmw) και να του ζητούν το μισό κόστος του αυτοκινήτου για αντικατάσταση, κάτι μου ήρθε...
Χωρίς λόγο δεν σπάει. Σπάει ή από κακή χρήση / συντήρηση ή από κατασκευαστικό λάθος (αστοχία υλικού). Στην 2η περίπτωση είναι ατυχία εαν είναι εκτός εγγύησης και υπάρχουν λύσεις είτε πίεσης στην BMW Hellas είτε επισκευή εκτός BMW με ανταλλακτικά της ZF.
Όντως τώρα το κόστος αντικατάστσης είναι απαγορευτικό.
-
xenos wrote:
Χωρίς λόγο δεν σπάει. Σπάει ή από κακή χρήση / συντήρηση ή από κατασκευαστικό λάθος (αστοχία υλικού). Στην 2η περίπτωση είναι ατυχία εαν είναι εκτός εγγύησης και υπάρχουν λύσεις είτε πίεσης στην BMW Hellas είτε επισκευή εκτός BMW με ανταλλακτικά της ZF.
Μια χαρά σπάνε!!! Ρώτα και τους ταξιτζήδες και τότες θα καταλάβεις γιατί πολύ από αυτούς προτιμάνε χειροκίνητο και ας είναι 12 ώρες πίσω από το τιμόνι...
-
[quote=
Μια χαρά σπάνε!!! Ρώτα και τους ταξιτζήδες και τότες θα καταλάβεις γιατί πολύ από αυτούς προτιμάνε χειροκίνητο και ας είναι 12 ώρες πίσω από το τιμόνι...[/quote]
Καλά αυτή την ανωμαλία να είσαι ταξιτζής και να έχεις χειροκίνητο ποτέ δε τη κατάλαβα.. Και το επιχείρημα ότι σπάνε δε νομίζω ότι αρκει
-
[quote=
Μια χαρά σπάνε!!! Ρώτα και τους ταξιτζήδες και τότες θα καταλάβεις γιατί πολύ από αυτούς προτιμάνε χειροκίνητο και ας είναι 12 ώρες πίσω από το τιμόνι...
Καλά αυτή την ανωμαλία να είσαι ταξιτζής και να έχεις χειροκίνητο ποτέ δε τη κατάλαβα.. Και το επιχείρημα ότι σπάνε δε νομίζω ότι αρκει
Και όμως, αυτός είναι ο κύριος λόγος. Πολλοί είχαν αυτόματα (κυρίως 406, όπου η Peugeot τους έδινε ανταλλαγή σε καλή τιμή με χειροκίνητο 407 επειδή είχαν απηυδήσει) και το γύρισαν σε χειροκίνητα.
-
Εγώ πάντως που έχω το 8 άρι αυτόματο της peugeot περνάω καλύτερα ακόμα και σε στριφτερά κομμάτια, γιατί οδηγώ πιο ξεκούραστα και πιο γρήγορα.
Στο Πήλιο το λάτρεψα. Ανεβοκατέβαζε πιο γρήγορα απ΄ ότι με το χέρι. Κρατούσε τις σωστές ροπές.
Δεν χρειαζόταν να βγάλω χέρια από τιμόνι πιο πριν, πάνω στην στροφή ή αμέσως μετά.
Και στην κατάβαση κρατούσε στροφές για φρενάρισμα.
Ειδικά αν το έβαζα στο sport mode κρατούσε καλύτερα στροφές για φρενάρισμα αντί να ανεβάσει ταχύτητα.
-
- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις βλακεία.
Μικρός είχα σπάσει χειροκίνητο από γρήγορη αλλαγή ταχύτητας. Δίσκο - πλατό.
-
Στους ταξιτζήδες σπάνε γιατί:
- ΔΕΝ τα συντηρούν (για οικονομία)
- ΔΕΝ ξέρουν να οδηγούν (νομίζουν ότι ξέρουν), πόσο μάλλον αυτόματο με τις όποιες ιδιαιτερότητές τους.
- Μιλάς κυρίως για Peugeot & VAG. Τα πρώτα γνωστά προβληματικά (ΟΛΑ τα αυτόματα των Γάλλων μέχρι και αρχές 2000 είχαν διάρκεια ζωής 80-100.000χλμ κατά 95%) και τα δεύτερα επίσης με γνωστά προβλήματα, ειδικά σε κίνηση εντός πόλης. Ρώτα π.χ. ταξιτζή με ΜΒ που κάνουν 500.000χλμ με το αυτόματο για πλάκα, χωρίς να κάνει κιχ.
Φυσικά κατά καιρούς έχουν βγεί προβληματικά αυτόματα (π.χ. το 5αρι της ZF που φόραγαν μεταξύ άλλων και οι 6κυλινδρες BMW e36 & e39), αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Κατά 95%, εφόσον είναι ZF ή Aisin (εκτός του CVT των Μίνι) δεν έχουν πρόβλημα.
-
Την αστοχία εκτός εγγύησης ποια η πιθανότητα να την αποδεχτούν;
Ανέτρεξα στο συγκεκριμένο φόρουμ/τόπικ και διαβάζω ότι δεν κάλυψαν τίποτα. Κόστος: ~8.200€.
-
REALZEUS wrote:
Στους ταξιτζήδες σπάνε γιατί:
- ΔΕΝ τα συντηρούν (για οικονομία)
- ΔΕΝ ξέρουν να οδηγούν (νομίζουν ότι ξέρουν), πόσο μάλλον αυτόματο με τις όποιες ιδιαιτερότητές τους.
- Μιλάς κυρίως για Peugeot & VAG. Τα πρώτα γνωστά προβληματικά (ΟΛΑ τα αυτόματα των Γάλλων μέχρι και αρχές 2000 είχαν διάρκεια ζωής 80-100.000χλμ κατά 95%) και τα δεύτερα επίσης με γνωστά προβλήματα, ειδικά σε κίνηση εντός πόλης. Ρώτα π.χ. ταξιτζή με ΜΒ που κάνουν 500.000χλμ με το αυτόματο για πλάκα, χωρίς να κάνει κιχ.
Φυσικά κατά καιρούς έχουν βγεί προβληματικά αυτόματα (π.χ. το 5αρι της ZF που φόραγαν μεταξύ άλλων και οι 6κυλινδρες BMW e36 & e39), αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Κατά 95%, εφόσον είναι ZF ή Aisin (εκτός του CVT των Μίνι) δεν έχουν πρόβλημα.
Τι συντήρηση να κάνουν; Ένα λάδι θέλουν μόνο.
Έχω φίλους ταξιτζήδες και τα ξέρω, και ναι, σπάνε και σε μεγάλες Mercedes. Εννοείται όχι στα 100.000 χλμ, αλλά στα 300.000 δεν είναι ανήκουστο... -
Την αστοχία εκτός εγγύησης ποια η πιθανότητα να την αποδεχτούν;
Ανέτρεξα στο συγκεκριμένο φόρουμ/τόπικ και διαβάζω ότι δεν κάλυψαν τίποτα. Κόστος: ~8.200€.
€8.200!?!?! Υπερβολικά πολλά.....μάλλον τον έπιασαν κότσο λίγο. Μπορούσε με πολύ λιγότερα από τα μισά να κάνει την επισκευή. Πλήρωσε ολοκαίνουργιο κιβώτιο και μάλιστα χωρίς καμία έκπτωση!
Αστοχία εκτός εγγύησης δύσκολο να την αποδεχτούν (εκτός και εαν κινηθεί νομικά ο κάτοχος και μπορέσει να το αποδείξει...γίνεται αλλά θέλει χρόνο, χρήμα και κόπο).
Εξαρτάται από την σχέση του πελάτη με το συνεργείο, εαν όλη η συντήρηση έχει γίνει από εξουσιοδοτημένο (ειδικά εαν είναι το ίδιο) κλπ. Σε εμάς έχουν αποδεχθεί αρκετά στο πλαίσιο του goodwill (π.χ. 50% έκπτωση στο ανταλλακτικό και δωρεάν εργασία), αλλά 15 χρόνια πηγαίναμε 4 αυτοκίνητα στο ίδιο εξουσιοδοτημένο για τα πάντα. Οπότε μπορούμε και εμείς να πιέσουμε και το συνεργείο με την σειρά του την BMW Hellas. -
Fanis75 wrote:
xenos wrote:
φυσικα και χαλάνε και είναι πανάκριβα.
-
Αντε επιτελους...
Ασχετο πως ξερεις οτι δεν θελει στρωσιμο ο κινητηρας;;;
Τι κινητηρα εχει;;;
-
Για το στρώσιμο ρώτησα στην παραλαβή, γιατί δεν έχει καμιά αναφορά στο εγχειρίδιο χρήσης. Και επιβεβαίωσαν ότι δεν θέλει στρώσιμο. Φυσικά στο προφορικό μου είπαν για τα πρώτα 500 χιλιόμετρα να μην σκίσω τα λάστιχα και τα φρένα.
Κινητήρας 1.2/110βενζίνη. Αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο. Κανένας κινητήρας του Aircross δεν θέλει στρώσιμο.
Το Fabia ήθελε κανονικό στρώσιμο για τα πρώτα 1000χιλιόμετρα. Το Fabia ήταν φανερό ότι είχε αδούλευτο κινητήρα. Το Aircross φαίνεται ότι είναι δουλεμένος αφού φεύγει αέρα το αυτοκίνητο.
-
Καν'το στρωσιμο καραιγιδα....ολα τα μοτερ εχουν μηχανικες φθορες και μαλιστα τα νεα μεταλα, τσιμουχες κτλ πρωτη φορα λειτουργουν και θελουν χρονο για την λείανση τους . Δεν νομιζω να διαφερει σε κατι ο κινητηρας της psa... αυτοι στα λενε ετσι διοτι πελατης τους θα εισαι αν χαλασει κατι....ακομα και στην εγγυηση, θα παρουν πισω εργατοωρες απο τη μαμα εταιρια.
Citroen C3 Aircross 2018