-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Όντως είναι αλλά η ίδια η citroen του βάζει τρικλοποδιά μη παρέχοντας blind spot και led, που αποτρέπει κάποιους εν δυνάμει αγοραστές τουΣυμφωνώ 1000%...ειδικά για τα LED, είναι απαράδεκτο! Ελπίζω να τα τοποθετήσουν στο F/L.
-
Και ποιό μοντέλο έχει led σε αυτή την κατηγορία?
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Και ποιό μοντέλο έχει led σε αυτή την κατηγορία?Δεν συζητάμε για στάνταρ εξοπλισμό, αλλά διαθέσιμα ως έξτρα:
- Αρόνα
- Captur.
- Ecosport (Xenon όχι LED, αλλά έχει τουλάχιστον κάτι καλύτερο από αλογόνου).
- Βιτάρα
- 500Χ
- Renegade
- Τ-Roc
Δεν έχω ψάξει τα ΚΙΑ/Hyundai και ίσως να μου διαφέυγει και κάποιο ακόμα.
-
Εξέτασα πολύ σοβαρά (και τελικά απέρριψα) το C3 Aircross για πρώτο αυτοκίνητο της οικογένειας. Παρακάτω κάνω μια όσο μπορώ αντικειμενική κριτική. Αναφέρομαι στην έκδοση βενζίνης 110ΗΡ με χειροκίνητο κιβώτιο.
ΥΠΕΡ
-Το αυτοκίνητο είναι το καλύτερο στην κατηγορία σε χώρους (μέγεθος και ευελιξία διαμόρφωσης). Πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, συρόμενα πίσω καθίσματα, δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων αντικειμένων (αναδίπλωση κεντρικού τμήματος του πίσω καθίσματος και του καθίσματος του συνοδηγού).-Άριστος κινητήρας, πιστεύω πως τα 200 παραπάνω κυβικά, από τους χιλιάρηδες του ανταγωνισμού, κάνουν διαφορά στον τρόπο που βγάζει τη ροπή.
-Πολύ καλή θέση οδήγησης, ψηλή και με άριστη ορατότητα.
-Μεγάλες δυνατότητες διαμόρφωσης του εξοπλισμού σύμφωνα με τις ανάγκες σου και εξατομίκευσης σε επίπεδο χρωμάτων, διακόσμου κτλ. Οι πορτοκαλί λεπτομέρειες και τα πολλά διαφορετικά σαλόνια εξαιρετικά.-Καλός εξοπλισμός και τιμή, συμφέρον ως Value for Money.
-Το σύστημα grip control και τα λάστιχα μικτής χρήσης μπορούν να αποδειχτούν σημαντικό κριτήριο επιλογής, αν έχεις ανάλογες ανάγκες.
ΚΑΤΑ
-Οι επιδόσεις είναι μέτριες σε σχέση με τον ανταγωνισμό (προφανώς λόγω βάρους και κακής αναλογίας κιλών/ίππο).-Η εγγύηση των 5 ετών περιορίζεται στις 60.000 χλμ, όριο πολύ χαμηλό και (τουλάχιστον για εμένα) στα όρια της κοροϊδίας.
-Η λειτουργία του αυτόνομου φρεναρίσματος (ΑΕΒ) φαίνεται στο παρακατω τεστ προβληματική :
Youtube Video-Οι αποστάσεις ακινητοποίησης στο φρενάρισμα, με τα λάστιχα μικτής χρήσης του grip control, είναι ΠΟΛΥ κακές:
100=>0 (DRIVE) = 41,2 μ. Το δε 1.6 BlueHDi 100ΗP 43,9μ.(!)
120=>0 (4 Τροχοί) = 63,7 μ.
Με τα θερινά λάστιχα είναι ΟΚ:
120=>0 (4 Τροχοί) = 58,3 μ.Με ενόχλησαν κάποια στοιχεία στην εργονομία και στον εσωτερικό διάκοσμο, στα οποία δίνω μεγάλη σημασία:
-Η οθόνη αφής 7” είναι χαμηλά τοποθετημένη. Η έλλειψη φυσικών πλήκτρων και ο έλεγχος της οθόνης μόνο με τα πλήκτρα αφής με δυσκόλεψε εν κινήσει.-Ο χειρισμός του air condition / ηλεκτρονικού κλιματισμού αποκλειστικά μόνο μέσα από το μενού της οθόνης αφής είναι εργονομικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ (μεγάλο φάουλ).
-Ο πίνακας οργάνων είναι ξεπερασμένος (μονόχρωμη οθόνη LCD με προβολή υποχρεωτικά του ταχύμετρου) και η καλή έγχρωμη οθόνη στον πίνακα δίνεται μόνο σε συνδυασμό με το Head Up Display. Με την απλή LCD οθόνη στον πίνακα οργάνων, οι προειδοποιήσεις (π.χ. η αρχική προειδοποίηση πριν το αυτόνομο φρενάρισμα) εμφανίζονται μόνο στην οθόνη αφής, κάτι που είναι ανεκδιήγητο (εγώ δεν την είδα και δεν είχε και ηχητικό σινιάλο). Δεν είμαι σίγουρος βέβαια αν αυτό ισχύει για όλα μηνύματα ή μόνο για αυτό που είδα στο τεστ ντράιβ.
-Υπάρχουν δύο απίστευτα ενοχλητικά κενά στην κεντρική κονσόλα (το ένα καλύπτεται, αν έχεις grip control). Και αναξιοποίητος χώρος και οπτικά χάλια. Θα μπορούσαν (=ΕΠΡΕΠΕ) εκεί να βάλουν χειριστήρια για τον κλιματισμό και οι διακόπτες του grip να πάνε δίπλα στον επιλογέα ταχυτήτων, όπως στα 3008 & 5008. Αλλά ακόμη και έτσι που είναι, δεν τα έκαναν καν λίγο βαθιά, να χρησιμεύουν έστω σαν θήκες.
ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ
-Γενικά στα συστήματα ασφάλειας, αν και είναι καλό, έχει κάποιες ελλείψεις. Π.χ. έχει lane departure warning αλλά χωρίς λειτουργία επαναφοράς και (κυρίως) δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά το blind spot detection, αν και το αυτοκίνητο το έχει σε άλλες αγορές.-Το 6άρι κιβώτιο ήταν ΟΚ, αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας. Το 5άρι στην ατμοσφαιρική έκδοση των 82ΗΡ είναι κακό σε αίσθηση και δεν μου άρεσε καθόλου.
- Γενικά η ποιότητα κύλισης και η οδική συμπεριφορά είναι αρκετά καλές για mini SUV, αλλά υποδεέστερες από τα hatchback της κατηγορίας C. Πάνω από τα 120 χλμ. ακούγεται αεροδυναμικός θόρυβος, νομίζω από τις μπάρες.
-Τα καθίσματα είναι μεν πολύ άνετα σε μικρές διαδρομές αλλά δεν μου φαίνονται πολύ ανατομικά: (α) δεν έχουν επαρκή πλευρική στήριξη στις στροφές και (β) ίσως σε μεγάλες διαδρομές η “πολυθρονίσια” θέση οδήγησης να μην είναι καλή για τη μέση.
-Το ταμπλό, με το βασικό σαλόνι, είναι σκούρο και με μέτρια πλαστικά. Αν βέβαια βάλεις έξτρα σαλόνι, είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα (ταμπλό, καθίσματα, πόρτες, υποβραχιόνιο).
-Το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης είναι υποκειμενικό. Προσωπικά δεν μου αρέσει η φάτσα του (τη βρίσκω άσχημη και “φλύαρη” σχεδιαστικά). Μου αρέσει όμως η πλάγια και –κυρίως– η πίσω όψη. Αναγνωρίζω όμως ότι έχει ένα ντιζάιν ιδιαίτερο, δυναμικό και μοντέρνο, γι αυτό και αρέσει στους νέους.
Αν και γενικά γαλλόφιλος και ικανοποιημένος από το group PSA (3 Πεζό στην οικογένεια), τελικά τα μειονεκτήματα με απέτρεψαν από την αγορά του αυτοκινήτου, παρά τη δελεαστική άτοκη τριετή χρηματοδότηση. Μπορώ να πω όμως ότι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ειδικά στους χώρους.
-
Καλα τα γραφεις, αλλα πιο ειναι το τελειο σε ολα;;;
Και ποιος αγοραζει χωρις υποχωρησεις;;;
Συν-πλην ειναι αυτα διαλεγεις με ποια μπορεις να ζησεις. Εμενα πχ μαρεσει στα κορεατικα που κατεβαινουν τα πισω παραθυρα τερμα και βγαζεις χερι χωρις να σου κοβεται, σε αλλον δεν τον νοιαζει καθολου να μενει λιγο ανοιχτο και στον τριτο παιρνει και cactus που ανοιγουν προς εξω!! Ειναι το που βαζει την κοκκινη γραμμη ο καθενας, καπου κερδιζεις καπου θα χασεις. -
@Δραστήριε, πολυ ωραία ανάλυση.
-
Αυτό το 5άρι κιβώτιο της PSA θέλω να δω για πόσα χρόνια ακόμη θα περιφέρει την μίζερη μετριότητα του...
-
Για να καταλαβεις, αυτό είναι βελτιωμένο. Πανε δες και σε peugeot 307.
Αλλάζεις απο 1ή σε 2αρα χωρίς σκάλωμα μόνο αν τραβηξεις το μοχλο προς τον οδηγο όταν είναι στην 1η σχεση για να κατεβει σε ευθεια προς την 2αρα.Απο δευτέρα σε τρίτη παντα γρατζουνάει, και η μονη καλη σχέση είναι η πέμπτη. Απο τεταρτη σε πεμπτη είναι πολυ καλυτερη η αλλαγη απ'όλες τις άλλες .
Το νέο είναι αρκετά καλύτερο και θυμίζει την αλλαγη απο τεταρτη σε πεμπτη, αλλα πάλι έχει θεματάκια.
-
Νομίζω ότι στις περισσότερες εκδόσεις έχει πλέον 6άρι.
-
Γεγονός είναι ότι πλέον το 5άρι έχει αρχίσει να αντικαθίσταται σε πολλά μοντέλα από το 6άρι.
Επίσης γεγονός είναι ότι όταν η αφετηρία είναι σκ@τά, η βελτίωση δεν μπορεί να είναι και πολύ μεγάλη.
Το 5αρι που είχε το 308 mk1 μου ήταν πάντως ίσως το χειρότερο κιβώτιο που έχω χρησιμοποιήσει την τελευταία δεκαετία. Αν στην εξίσωση βάζαμε δε και τον άθλιο συμπλέκτη με την ανύπαρκτη προοδευτικότητα, είχαμε ένα συνδυασμό που σκοτώνει!
-
Γιατι το πήρες;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Γιατι το πήρες;Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος...
-
Εγω έχω φετιχ. Ξανα και ξανα γαλλικά αγοράζω στο τέλος
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εγω έχω φετιχ. Ξανα και ξανα γαλλικά αγοράζω στο τέλοςΕγώ από την άλλη δεν έχω κανένα κόλλημα με μάρκες και εθνικότητες. Έχω αγοράσει ισπανικά, γαλλικά, ιαπωνικά, κορεάτικα, γερμανικά, τσέχικα αυτοκίνητα.
Ως εκ τούτου δεν έχω και κανένα θέμα να εκτιμώ τα καλά χαρακτηριστικά και να στηλιτεύω τα κακά οποιουδήποτε αυτοκινήτου. Επίσης δεν έχω ούτε τα κλασικά κολλήματα 'το δικό μου είναι καλύτερο' και 'όλοι οι άλλοι που δεν αγόρασαν το ίδιο με το δικό μου είναι μ@λ@κες'.
-
Τετραγωνη λογική ειπαμε. Σωστός.
Εγω πλέον μονο τα αρνητικά τους λεω και μ αρεσουν τα αμαξια των άλλων.
Οταν μου λενε ωραιο αμαξι εχεις λέω μονο τα προβληματα του και για να μη νιωθουν μειονεκτηκα αν εχουν μαπα τουτου απο ευγενεια, αλλα και για να διαλύσω τους μυθους πχ όταν βλέπεις μια bmw και την λειγουρευεσαι.
Το τι μπουρδες ακουω δεν λεγεται. Κατι γιαφιλος μου με bmw γλυστρησε με 180 και αν δεν ηταν bmw δεν θα εβγαινε καλα απο μεσα. Η κατι αλλο πως με προγραμμα κυνηγα πορσε κτλ.
Μπουρδαρες, τους προσγειωνω απιστευτα. Τους λεω εγω bmw δεν ξαναγοραζα, άλλο οντως θα αγοραζα.
Υπαρχει πολυ βλακεια γυρω απο το χωρο του αυτοκινητου. -
Α κι εμένα μου αρέσουν πάρα πολλά αυτοκίνητα. Τρελαίνομαι επίσης να οδηγάω αυτοκίνητα που δεν έχω ξαναοδηγήσει, από τα πιο ασήμαντα ή ταλαιπωρημένα ως και τα πλέον τούμπανα.
Το περίεργο (γιατί γενικά έχω κριτική ματιά) είναι ότι σε κάθε καινούριο (για μένα) αυτοκίνητο που οδηγάω, εστιάζω στα θετικά του. Σε όλα βρίσκω αρκετά πράγματα που μου αρέσουν!
-
Προσαρμοστικός, δεν θα διστυχισεις ποτέ.
Εγω σιχαιμομαι τα παλια αυτοκινητα, ιδιαιτερα τα λερωμενα καθισματα κτλ.
Μικρός εκανα το κολπο οποτε βγαιναμε δεν επινα ποτε, με κοκα κολα ημουν, και ετσι οδηγουσα τα αυτοκινητα των άλλων. Πονηρός ο λαπ
Κατι rx8, κάτι fiat turbata με και εγω δεν ξερω πόσα άλογα, κατι ραλλακια τετραπεταλουδα, κατι 63 amg μερσεντες και όπως ηταν νυχτα και ερημια τα δοκιμαζα
-
Είσαι μια μουσίτσα εσύ...
-
Η πιο πάνω κριτική σε γενικές γραμμές είναι σωστή . Απλά για κάποιους τα μειονεκτήματα κρίνονται διαφορετικά .
Για παράδειγμα συμφωνώ ότι η πρόσοψη είναι πολύ παιχνιδιάρα , αλλά οι άλλες όψεις είναι οι καλύτερες της αγοράς .
Συμφωνώ για τα σκληρά πλαστικά . Και εμένα με ενοχλούν , αλλά το έχουν και οι άλλοι . Όχι όλοι όμως , οπότε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα . Όπως και τα πλαστικά στην κονσόλα και όσα αναφέρεις εκεί . Βέβαια με το ημιδερμάτινο που δεν είναι ακριβό , όλα γίνονται καλύτερα , αλλά θεωρώ ότι οι επιλογές πλέον του ομίλου για την σιτροέν έχει κάποια σημεία που θα πρέπει το αμάξι να είναι με κάποια κουσούρια για να αφήνει χώρο για τα αδέλφια του .
Το θέμα της λωρίδας για μένα είναι πιο σωστό έτσι . Γιατί έχουμε λακκούβες στον δρόμο και τα σλάλομ τα κάνουμε συχνά . Η επαναφορά θα μου δημιουργούσε πρόβλημα . Οσο για τα υπόλοιπα , όσα περισσότερα έχουμε τόσο καλύτερα .Αλλά το πρόβλημα για μένα με τα Β-σουβ είναι ότι για να τα πάρεις με καλό εξοπλισμό πλησιάζεις την επόμενη κατηγορία .
Για παράδειγμα κάντε μία σύγκριση του 3 αιρκρός στην σάιν με τον 110 , με το 5 αιρκρός στην χαμηλότερη με τον 130 βενζίνης . 2 χιλιαρικάκια και ο εξοπλισμός πολύ κοντά .
Από την άλλη με όλα αυτά τα μειονεκτήματα που έχει το αιρκρός , για μένα παραμένει σε συνδυασμό με τιμές και εξοπλισμό η καλύτερη λύση στην κατηγορία . Γιατί ο ανταγωνισμός έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα .
Τέλος για το 5άρι , έχοντας το στο C4 I , αλλά και σε άλλα αμάξια , να πω ότι μπορεί να είναι παλιό αλλά είναι αξιόπιστο και εγώ δεν έχω χάσει ποτέ αλλαγή , ούτε με έχει δυσκολέψει . Δεν ξέρω στα πεζό αν ήταν διαφορετικό .
-
Εχει σημασια το μεγεθος ομως
Πολλοι θελουν ενα αυτοκινητο μικρο,ναι ισως ειναι πιο value for money το 5 αντι του 3 αλλα δεν ειναι πρακτικο για ολους
Citroen C3 Aircross 2018