-
Αυτες τις μερες εμαθα πως κι ενα πασατ 5,5 μετρων μπορει να την παρεχει εξισου με αλλα... Αμα δε δοκιμασετε δε μπορειτε να διαφωνειτε....
Προφανώς και μπορεί. Και το C3 και όλα μπορουν να προσφέρουν οδηγική ευχαρίστηση. Αν έιναι ευχάριστο ενα αυτοκίνητο να το οδηγάς το προσφέρει. Για κάποιον ευχάριστο είναι ένα άνετο όχημα.
Το 'Fun to drive' απευθύνεται όμως συνήθως μόνο σε 'σπορ στριφτερα οχήματα' και αυτό ήταν η ένσταση μου ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όπου να ναι.
Είναι ξένος όρος δεν είναι ακριβής μετάφρασή του το 'οδηγική ευχαρίστηση'. Το ελληνικό λεξιλόγιο έχει πάρα πολλές λέξεις που μεταξύ τους έχουν διαφορές ακόμα και όταν περιγράφουν παρόμοια πράγματα.
-
Το Β ΜΑΧ είναι τουλάχιστον 95% ίδιο στην οδήγηση με το Fiesta. Εγώ δεν κατάλαβα διαφορά μεταξύ τους, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει, γι' αυτό έβαλα το 95%.
Όλα προσφέρουν ευχαρίστηση, αρκεί να τα φθάνεις στα όριά τους (και δικά σου). Αν στρίψεις σε μία στροφή με 100χλμ, στο C3 μπορεί να είσαι στο όριο και η αδρεναλίνη στα ύψη, με το Puma του Cirus στρίβεις και τσιγάρο ταυτόχρονα.. όλα σχετικά είναι..ας μην υποτιμούμε τίποτα θα έλεγα εγώ.
@Cirus, γι' αυτό το έβαλα 'fun to live with' νομίζω ταιριάζει γάντι στη νέα Citroen.
-
ε με πρόλαβε ο μάστορας
Dublin δεν θελω να σε στεναχωρήσω αλλά το Β ΜΑΧ δεν εχει την συμπεριφορά του Fiesta. Ουτε καν το PUMA δεν την έχει, πλησιάζει περισσότερο από το BMAX αλλά δεν την έχει. (ακόμα και το PUMA ST είναι λίγο χειρότερο σε όλα με το FIESTA ST αντιστοιχα)
FUN TO DRIVE είναι αυτό που έγραψε ο μαστορας ποιο πανω με καλυψε
-
Οκ επειδή ειπώθηκε αρκετές φορές για να μείνει ασχολίαστο και τα lexotanil είναι σε έλλειψη...
Το B max είναι κατα 95% fiesta σε οδική συμπεριφορά.. Σε σχέση με Puma κάπου στο 97%, με focus 91,5% και με mustang 80% ..
Ford 10% σε πωλήσεις σε σχέση με Πεζώ για να προλάβω τους συσχετισμούς...
Η 'οδηγική ευχαρίστηση' έχει πολλές πτυχές. Κάποιοι το συνδέουν αποκλειστικά με τις επιδόσεις σε στροφές και ευθεία.
Έχει να κάνει όμως με αισθήσεις και παιχνίδι. Για αυτό και θα εκτιμηθεί ο ήχος της εξάτμισης και του κινητήρα, το ακριβές πληροφοριακό τιμόνι με σωστό βάρος και αίσθηση, τα προοδευτικά δυνατά φρένα, το στιβαρό ρυθμίσιμο πλαίσιο, η ανάρτηση που δε θα σε κολλήσει στο τζάμι όταν στρίβεις στο όριο, το κάθισμα με την σοβαρή πλευρική στήριξη, το σασμάν με το ακριβές κούμπωμα, η θέση οδήγησης κλπ κλπ κλπ...
Είναι δηλαδή θέμα **πώς **το κάνει και όχι αν το κάνει... Επίσης ένα γρήγορο σπόρ αυτοκίνητο είναι πολύ πιο απαιτητικό και επικίνδυνο από ένα συμβατικό.. αμήν
ΥΓ Μεσσιέ criuser να περάσει παρακαλώ!!!
-
Σε απταιστα ελληνικα.
-
Τώρα πείτε με άσχετο/κακόγουστο ότι θέλετε, αλλά μια bmw 1 πισωκίνητη diesel 1.6 που είχα νοικιάσει για ταξίδι δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε. Ο κινητήρας τραχύς, οι εκκινήσεις εκνευριστικές (αφού σιχτίριζα σε κάθε εκκίνηση το s&s) και στον δρόμο δεν μπορώ να πω ότι απόλαυσα υποδειγματική και ευχάριστη οδηγική συμπεριφορά. Απλά ήταν ένα στιβαρό αμάξι.
Το aircross δεν το έχω οδηγήσει μόνο το c3 σκέτο, fun to drive και ευχάριστο, σαν παιχνίδι.
To 116d με τον 1.6 κινητηρα εχει τον προηγουμενο 1.6 ντηζελ της...Πεζω! Το οποιο εχω μπει συνοδηγος και ουτε τραχυ ειναι ουτε τιποτα το ασχημο. Τωρα για οδικη συμπεριφορα ο καθενας γραφει οτι καταλαβαινει αλλα η οδικη του συμπεριφορα ειναι πολυ καλη αφου εχει και 50-50 κατανομη βαρους. Το πισωκινητο οδηγιεται διαφορετικα απο το μπροστοκινητο πολυ κοσμος το αγνοει αυτο.
-
Το έχετε οδηγήσει το όχημα;
Η εμπάθεια ορισμένων εδώ μέσα έχει χτυπήσει κόκκινο, ούτε το ψωμί να τους έτρωγα..
Το αυτοκίνητο είναι ένα Fiesta λίγο τετραγωνισμένο πίσω. Κυριολεκτικά όμως..
-
Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ σειράς 1 και C3 Aircross. Πρακτικά, τα δυνατά σημεία του καθενός είναι τελείως διαφορετικά από του άλλου. Από εκεί και πέρα όμως, ο άσος είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, εθελοτυφλεί...
Ειναι τελειως διαφορετικα αυτοκινητα, το μονο αυτοκινητο που εχει η BMW που να ειναι κοντα σε φιλοσοφια με το C3 Aircross ειναι το Μini Countryman.
Καποιος που κοιταει προς αγορα το 116δ και το C3 Aircross μαλλον τα εχει μπερδεψει λιγο τα πραγματα.
-
Η εμπάθεια ορισμένων εδώ μέσα έχει χτυπήσει κόκκινο, ούτε το ψωμί να τους έτρωγα..
Καλά, περί εμπάθειας και το ποιός αγχώνεται για το ψωμάκι του το έχουμε εμπεδώσει καιρό πχιά εδώ μέσα ..
Από αυτά που γράφεις σου υπόσχομαι πως ότι και να οδηγήσεις το ίδιο θα σου φανεί.....
off topic off συνέχισε μόνος σου αν θέλεις
-
Dublin wrote:
Καλά, περί εμπάθειας και το ποιός αγχώνεται για το ψωμάκι του το έχουμε εμπεδώσει καιρό πχιά εδώ μέσα ..
Από αυτά που γράφεις σου υπόσχομαι πως ότι και να οδηγήσεις το ίδιο θα σου φανεί.....
off topic off συνέχισε μόνος σου αν θέλεις
Είναι ξεκάθαρο ότι έχω άποψη μεταξύ 3 αυτοκινήτων που οδηγώ το ένα μετά το άλλο, ακόμη και την ίδια μέρα μερικές φορές. Αν είναι δυνατόν να μην είχα άποψη για αυτό. Και σε ενοχλεί αυτό;! Σε ενόχλησε ότι το B max είναι 95% Fiesta; Ενώ έχει ίδια πλατφόρμα, ίδιους κινητήρες, ίδια κιβώτια, ΟΛΟΙΔΙΟ εσωτερικό! Δώσε μου το vin σου να λέω, 'μόνο αυτό είναι αυτοκίνητο, με αυτό το VIN', να τελειώνουμε.
Δεν καταλαβαίνω το κόλλημά σου μαζί μου, ούτε κάν ποτέ ξεκίνησε, ενώ συνήθως συμφωνούσαμε σε απόψεις.
Το ψωμάκι μου το βγάζω στην ελεύθερη αγορά σε μια πολύ δύσκολη βιομηχανία μετά από πολύ προσπάθεια, πτυχία και άπειρες ώρες δουλειάς. Αν είσαι τόσο έξυπνος που να θεωρείς ότι παίρνω μεροκάματο από τον Συγγελίδη όπως βλακωδως έχει αναφερθεί, τότε δεν νομίζω ότι έχουμε να ξαναπούμε τίποτα. Απλά, ignore, dude.
-
Αγαπητέ ουδέν κόλλημα έχω μαζί σου, με αυτά που γράφεις όμως ενίοτε έχω.
Σε πάμπολα τοπικά λοιπόν μειώνεις έντεχνα άλλες μάρκες, προμοτάροντας Πεζώ/Στελλάντις όπως έκανες πρόσφατα στα του 208. Το πόσα αμάξια διαθέτεις δεν είναι επιχείρημα.. Και εγώ έχω ένα Σιτροέν κάκτο κάθε μέρα διαθέσιμο και είχα και πεζώ 106 και διάφορα psa έχουνε περάσει από τα χέρια μου κατά καιρούς και τα θεωρώ μια χαρά αυτοκίνητα.
Ένα αμάξι με κοινά μηχανικά μέρη λοιπόν δε σημαίνει ότι θα έχει τα ίδια οδηγικά χαρακτηριστικά σε σχέση με ένα άλλο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μίνι πολυμορφικά απέναντι σε small hatch. Simple as that..
Τυχαίνει να βρισκόμαστε σε **αυτοκινητιστικό ****forum **που είναι και ο κύριος λόγος που το παρακολουθώ. Σεβόμενος απόλυτα τους ανθρώπους πίσω από τα μηχανήματα, τους μηχανικούς με τα πολλά πτυχία, την εμπειρία το know how και πάνω από όλα την προσπάθεια τους να μας προσφέρουν **και **τετράτροχα που εστιάζουν στην οδηγική συμπεριφορά **οφείλω **με αυτά που γράφεις να τους υπερασπίζομαι.
Καλά περί ignore κάνω φιλότιμες προσπάθειες να το τηρώ αλλά και εσύ δε με βοηθάς..
-
Τόσο κρίσιμες στιγμές θεωρώ χαζομάρα να τσακωνόμαστε για τα ποσοστά Fiest-οτητας του B Max, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι καταπληκτικά πρακτικό. Καλό ΣΚ σε όλους και ελπίζω να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση εκεί έξω.
Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που υποφέρουν εκεί έξω που είναι το λιγότερο ηλίθιο να αναλωνόμαστε σε τέτοια ζητήματα, τουλάχιστο όχι αυτή τη στιγμή. Καλό ΣΚ και προσοχή σε όλους !
-
επιτελους συμφωνήσατε, αντε γιατι το είχατε παρακάνει και μου είστε συμπαθεις και οι 2 και δεν ήθελα να γράψω κάτι.
-
επιτελους συμφωνήσατε, αντε γιατι το είχατε παρακάνει και μου είστε συμπαθεις και οι 2 και δεν ήθελα να γράψω κάτι.
Τουλάχιστον να δίνουμε την πρέπουσα σημασία στα σημαντικά. Για τις λαμαρίνες θα τα βρούμε, ή και δεν θα τα βρούμε, σίγουρα πολύ λιγότερο σημαντικά από τις οικογένειες, τους συνανθρώπους μας, τις περιουσίες και το περιβάλλον μας.
Και εμένα ο μάστορας μου είναι πολύ συμπαθής και συνήθως είχαμε ταύτιση απόψεων (στα περισσότερα που γράφει, δεν σημαίνει ότι τα σχολίαζα όλα). Φυσικά δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, απλά να δίνουμε και λίγο χώρο στις διαφορετικές απόψεις, κριτήρια, ανάγκες, επιθυμίες.
-
Εγω δεν καταλαβα γιατι μαλωσατε.
Μιας και αναφερθηκε η Στελλαντις ο Ταβαρες κανει φοβερη δουλεια, και το Οπελ Κορσα παει πολυ καλα στις πωλησεις και δεν ειναι λιγο πραγμα να αναστησεις μια μαρκα που θα ειχε την τυχη της Σααμπ σε 2-3 χρονια.. δεν σημαινει οτι θα παρω αμαξι Στελλ αλλα το σωστο να λεγεται.
-
Εγω δεν καταλαβα γιατι μαλωσατε.
Μιας και αναφερθηκε η Στελλαντις ο Ταβαρες κανει φοβερη δουλεια, και το Οπελ Κορσα παει πολυ καλα στις πωλησεις και δεν ειναι λιγο πραγμα να αναστησεις μια μαρκα που θα ειχε την τυχη της Σααμπ σε 2-3 χρονια.. δεν σημαινει οτι θα παρω αμαξι Στελλ αλλα το σωστο να λεγεται.
!!
-
Αγαπητέ ουδέν κόλλημα έχω μαζί σου, με αυτά που γράφεις όμως ενίοτε έχω.
Σε πάμπολα τοπικά λοιπόν μειώνεις έντεχνα άλλες μάρκες, προμοτάροντας Πεζώ/Στελλάντις όπως έκανες πρόσφατα στα του 208. Το πόσα αμάξια διαθέτεις δεν είναι επιχείρημα.. Και εγώ έχω ένα Σιτροέν κάκτο κάθε μέρα διαθέσιμο και είχα και πεζώ 106 και διάφορα psa έχουνε περάσει από τα χέρια μου κατά καιρούς και τα θεωρώ μια χαρά αυτοκίνητα.
Ένα αμάξι με κοινά μηχανικά μέρη λοιπόν δε σημαίνει ότι θα έχει τα ίδια οδηγικά χαρακτηριστικά σε σχέση με ένα άλλο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μίνι πολυμορφικά απέναντι σε small hatch. Simple as that..
Τυχαίνει να βρισκόμαστε σε **αυτοκινητιστικό ****forum **που είναι και ο κύριος λόγος που το παρακολουθώ. Σεβόμενος απόλυτα τους ανθρώπους πίσω από τα μηχανήματα, τους μηχανικούς με τα πολλά πτυχία, την εμπειρία το know how και πάνω από όλα την προσπάθεια τους να μας προσφέρουν **και **τετράτροχα που εστιάζουν στην οδηγική συμπεριφορά **οφείλω **με αυτά που γράφεις να τους υπερασπίζομαι.
Καλά περί ignore κάνω φιλότιμες προσπάθειες να το τηρώ αλλά και εσύ δε με βοηθάς..
Σεβαστό, μπορούμε να διαφωνούμε με πολιτισμένο τρόπο και να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη του άλλου. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο αρνητισμο στη ζωή μας, ειδικά με όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Για τις προσωπικές μου επιλογές τα έχω εξηγήσει πολλές φορές, Ford είναι η μάρκα με τα περισσότερα αυτοκίνητα που είχα ποτέ, ακολουθεί Citroen, και ΠΟΤΕ VW! Αν δεν συμπαθώ έναν όμιλο ξεκάθαρα είναι VAG, δεν το έχω κρύψει, όλοι οι άλλοι παίζουν για να τους προτιμήσω, Κορεάτες/Ιάπωνες/Ford είναι κορυφαίες επιλογές. (Σημείωση: πριν αγοράσω είδα Kamiq/Karoq και νοίκιασα μία εβδομάδα το Arona).
Τόσο κρίσιμες στιγμές θεωρώ χαζομάρα να τσακωνόμαστε για τα ποσοστά Fiest-οτητας του B Max, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι καταπληκτικά πρακτικό. Καλό ΣΚ σε όλους και ελπίζω να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση εκεί έξω.
-
19 σχόλια που ΔΕΝ αφορούν το ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ 3 Αιρκρός .
Φάαααανηηηηη την σκούπα...
-
Αυτές τις ημέρες ήρθα στο εξοχικό από Αγία Μαρίνα - Αλμυροπόταμο , μέσω Πεντέλης , χωρίς καθόλου Εθνική . Εχω κάνει 140 χλμ σε επαρχιακό και ανεβοκατέβασμα βουνών και μου δείχνει ακόμα 800 χλμ αυτονομία .
Δηλαδή σε επαρχιακό χωρίς μεγάλες υψομετρικές παίζει να έχω 1000 χλμ αυτονομία...
-
και όλα αυτά με 45-50ε καύσιμο? Εξαιρετικό μοτέρ
Citroen C3 Aircross 2018