-
Ωχ θεε μου....
Lap-η πόσον χρονών είσαι; Μήπως να αρχίσεις να το σκέφτεσαι; Και μετά σε βλέπω για C5 Aircross.
Παιδιά έχω δει 2-3 αυτές τις μέρες, και εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου C suv.. μπορεί να είναι και ανωμαλία, αλλά μου φαίνεται σαν ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο.
-
Μ αρέσει και εμένα το c5... Δεν θα έχω όμως χώρο για παρκινγκ . Τι μήκος εχει;
-
Lap wrote:
Βαράν εδώ και μήνες τα καμπανάκια , τι καμπανάκια..... Ολάκερα καμπαναρια με αναλύσεις για το μέλλον κτλ, τα σημάδια πολλά γύρω μου αλλά φοράω γυαλλια ηλίου, δεν φαίνονται καλά.
Ήρθε η ώρα Lap... 'Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον'.
-
Μπήκανε σε διαδικασία να κάνουν facelift, που θεωρητικά βελτιώνεται σε σύγκριση με το προηγούμενο.
Δεν μπορούσαν να βάλουν κανονικές θήκες στη κεντρική κονσόλα; Πόσο κάνουν ποια δύο πλαστικά με περισσότερο βάθος; Εντάξει εγώ έβαζα στην πάνω θήκη ένα στυλό, έτσι για να λέω ότι κάτι χωράει εκεί.
Με περισσότερο βάθος θα μπορούσε να μπει εκεί το κινητό και να είναι ποιο βολικό. Χαμηλά στην κονσόλα πρέπει να σκύψει ο οδηγός για να το πιάσει.
-
C3 aircross - 2008 - captur.... Γαλλική σχολή και λαλακιες... Ρε βάλτε 2 ποτηροθήκες ρεεεεεε
-
Πάντως οφείλουμε να τονίσουμε ότι έβγαλαν το χειρόφρενο 'πατάτα' και έβαλαν ένα ποιο vintage χειρόφρενο. Ίσως στο επόμενο να έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο...
Τα καθίσματα μου θυμίζουν κάτι παχιές πολυθρόνες που έχω δει στο χώρο αναμονής κάποιων ιδιωτικών ιατρείων. Κάθεσαι και δεν θέλεις να σηκωθείς.
-
Γατακια
Honda jazz
-
C3 aircross - 2008 - captur.... Γαλλική σχολή και λαλακιες... Ρε βάλτε 2 ποτηροθήκες ρεεεεεε
Το 2008 έχει 2 ποτηροθηκες στην μεσαία κονσόλα, το C3 τις προσέθεσε στο facelift αφού έβγαλε το άχρηστο χειρόφρενο αεροπορικού τύπου που έπιανε τσάμπα όλο το χώρο ενδιάμεσα.
Επίσης το 2008 έχει 2 πολύ βαθιά ντουλαπάκια μπροστά, το ένα κλείνει, και όταν ανοίγει χωράει 2 κινητά σε θέση που το βλέπεις κιόλας (μπορείς να το βάλεις και όρθιο αν θες).
Το C3 Aircross δυστυχώς δεν εκμεταλλεύεται κανένα χώρο μπροστά, λάθος για Citroen που έχει πολυμορφική χροιά γενικότερα.
Επίσης τώρα που ερχόμασταν παραλία στη θήκη της πόρτας έβαλα 3 μπουκαλάκια νερό και 2 χυμούς για τα παιδιά. Επίσης έχει και πολύ χώρο κάτω από τον τεμπέλη (έχουμε μόνιμα ένα πάκο μάσκες και ένα μεγάλο κουτί μωρό μαντηλα, και ένα μικρό με αντισηπτικά).
Από όλα όσα Β είχα δει το 2008 είχε τις περισσότερες θήκες και χώρους για μικροαντικείμενα.
@Lap, το C5 Aircross είναι 4.5μ, πολύ μεγάλο για τα δικά μας δεδομένα, αλλά έχει χορταστικό χώρο αποσκευών, πολύ μεγάλη και πρακτική μεσαία κονσόλα με διπλό άνοιγμα στον τεμπέλη (ίδιο με το 3008) και 3 ανεξάρτητα καθίσματα πίσω. Επίσης είναι αρκετά ψηλό και νιώθεις άρχοντας μέσα, αλλά μετά από πολύ σκέψη τελικά μείναμε σε B suv, πολύ περισσότερο βολικό για εκεί που κυκλοφορούμε/παρκάρουμε και για την καθημερινότητά μας.
Αν μας έπαιρνε θα πήγαινα για C5 Aircross, βέβαια θα ανεβαίναμε στα 30.000 στην έκδοση που θέλαμε, να τα λέμε και αυτά.
-
Είπαμε θήκες για καφέδες στα αμάξια δεν μας ενδιαφέρουν .
Εγώ έβγαλα και τις μικρές που είχε στην κονσόλα και βάζω εκεί τα κινητά .
Χέρια έχω μακριά έτσι και αλλιώς...
-
Παιδιά έχω δει 2-3 αυτές τις μέρες, και εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου C suv.. μπορεί να είναι και ανωμαλία, αλλά μου φαίνεται σαν ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο.
Ανωμαλία είναι μην έχεις αμφιβολίες..
Οκκ βγάζει κάτι οικογενειακό σα σουλούπι και ειδικά στο χώρο για τους πίσω επιβάτες που είναι για τρείς νάνους αρχοντικό ή παιδιά μικρά...
-
Έχω ένα sweet spot για τα Citroen, μπορεί να μην είμαι τελείως αντικειμενικός, πάντως 3 ανεξάρτητα και ανεξαρτήτως συρόμενα καθίσματα είναι καλή αρχή, όπως και τα 580 λίτρα αποσκευών.
-
Οι εσοχές που λέει ο Storm έβαζε στυλό, είναι ίσα ίσα για να κουμπώσει το Grip control η πάνω, και οι ενδείξεις του αυτόματου κιβωτίου η μικρότερη κάτω. Στο δικό μου δεν υπάρχουν αυτά τα κενά.
Προφανώς δεν ήθελαν να κατασκευαζουν δύο διαφορετικά κομμάτια ταμπλό, ή σκέφτηκαν πως θα κακοφαινόταν στους αγοραστές των ακριβών εκδόσεων να είναι πιο πρακτικο το φτωχότερο... Γαλλική λογική ή μάλλον πιο σωστά, Λογική Γαλλική...
Χωρίς την ασύρματη φόρτιση, έχει μπροστά απ τον λεβιέ τις αφαιρούμενες ποτηροθηκες το προ face-lift. Δύο ποτήρια καφέ χωράνε ίσα ίσα εκεί αλλά χωρίς πρόβλημα, όμως μπουκάλι μισολιτρο βρίσκει στο grip control.
Όμως και στις 4 πόρτες έχει θήκες για μπουκάλι που είναι άψογες, κι επιπλέον ειδικά οι μπροστινες πόρτες έχουν ξεχωριστό 'αχανή' χώρο αποθήκευσης σε σύγκριση με αλλά αυτοκίνητα. Το ίδιο αχανές και το ντουλαπάκι.
Οι αφαιρούμενες ποτηροθηκες, έχουν και μια εγκοπή. Εκεί χωράει να σταθεί όρθιο κινητό μέχρι 71-72mm πλάτος αν είναι 16:9 η οθόνη του, και πολύ κοντά στο μοναδικό USB, δηλαδή θα ήταν ταμάμ για το Android Auto... Αυτό δεν είναι τυχαίο, είχε σχεδιαστεί έτσι πιστεύω, αλλά εν τω μεταξύ ξαφνικά τα κινητά μάκρυναν δυσανάλογα οπότε τώρα για λίγα χιλιοστά μήκους δεν χωράει πλέον καινούριο κινητό, κι αχρηστεύτηκε αυτή η υποτίθεται έξυπνη εγκοπή (το galaxy S7 στη θήκη του, ταιριάζει άψογα. Το Note10 όχι) .ακόμη μια θήκη για κινητό όρθιο, υπήρχε ανάμεσα απ τα μπροστινά καθίσματα και μάλιστα με παροχή ρεύματος ακριβώς από κάτω. Φτανεται κι από τους μπροστά, κι από τους πίσω επιβάτες, πολύ χρήσιμη. Εκεί υπάρχει κι άλλη θήκη για καφέ, αλλά είναι ρηχή ξανά για να σταθεί μπουκάλι...
Δηλαδή το σκέφτηκαν και προσπάθησαν να έχουν κάποιες ευκολίες, που ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ή που τις ξεπέρασαν οι εξελίξεις. Μέχρι 3 καφέδες στέκονται μια χαρά στις ποτηροθηκες, και τα μπουκάλια στις πόρτες. Και θεωρητικά, μέχρι δύο κινητά θα μπορούσαν να φορτίζουν και να δίνει κι Android Auto το ένα...
Στο face-lift μετέφεραν αυτούσια την μεσαία κονσόλα απ το Crossland, φοβάμαι πως κι αυτές οι ποτηροθηκες είναι βαθιές αλλά στενές αυτή τη φορά. Όποιος το πάρει, ας μας πει.
-
Yem wrote:
Το 2008 έχει 2 ποτηροθηκες στην μεσαία κονσόλα, το C3 τις προσέθεσε στο facelift αφού έβγαλε το άχρηστο χειρόφρενο αεροπορικού τύπου που έπιανε τσάμπα όλο το χώρο ενδιάμεσα.
Οι ποτηροθήκες του 2008 είναι σε χειρότερη μοίρα απο αυτές του Captur, για να αλλάξεις ταχύτητα φαπάρεις και το καλαμάκι του καφέ ειδικά δε σε έκδοση με μηχανικό χειρόφρενο άστα. Στο Captur από την άλλη με τον υπερυψωμένο λεβιέ δεν σε ενοχλούν οι καφέδες ούτε τα καλαμάκια αλλά είναι λίγο πιο πίσω από ότι θα έπρεπε και σε συνδυασμό με τον τεμπέλη σου φαίνεται περίεργο.
Επίσης το 2008 έχει 2 πολύ βαθιά ντουλαπάκια μπροστά, το ένα κλείνει, και όταν ανοίγει χωράει 2 κινητά σε θέση που το βλέπεις κιόλας (μπορείς να το βάλεις και όρθιο αν θες).
Από ποια έκδοση και πάνω έχει το ένα πορτάκι μπροστά? Το βρίσκεις και σαν extra? Εμένα το κινητό με την θήκη του χωράει ίσα ίσα και αν βάλω και το usb πρέπει να το βάλω στραβά.
.....
Επίσης τώρα που ερχόμασταν παραλία στη θήκη της πόρτας έβαλα 3 μπουκαλάκια νερό και 2 χυμούς για τα παιδιά.
Καφεδούμπα θέλουμε να πιούμε όχι Φραουμίτα !
[/quote]
-
Καλή η γιου ες μπι κοντά κοντά στη θέση για το κουνητο. Στο Fiesta έτσι είναι. Το πρόβλημα πάντα είναι το καλώδιο που σπάει νεύρα μιας και χωνεται στον λεβιέ ταχυτήτων.. Όλοι οι κατασκευαστές νομίζω έχουν περιθώρια για καλύτερη μελέτη εργονομικά..
-
Dublin wrote:
Yem wrote
C3 aircross - 2008 - captur.... Γαλλική σχολή και λαλακιες... Ρε βάλτε 2 ποτηροθήκες ρεεεεε
Οι ποτηροθήκες του 2008 είναι σε χειρότερη μοίρα απο αυτές του Captur, για να αλλάξεις ταχύτητα φαπάρεις και το καλαμάκι του καφέ ειδικά δε σε έκδοση με μηχανικό χειρόφρενο άστα. Στο Captur από την άλλη με τον υπερυψωμένο λεβιέ δεν σε ενοχλούν οι καφέδες ούτε τα καλαμάκια αλλά είναι λίγο πιο πίσω από ότι θα έπρεπε και σε συνδυασμό με τον τεμπέλη σου φαίνεται περίεργο.
Dublin wrote:
Από ποια έκδοση και πάνω έχει το ένα πορτάκι μπροστά? Το βρίσκεις και σαν extra? Εμένα το κινητό με την θήκη του χωράει ίσα ίσα και αν βάλω και το usb πρέπει να το βάλω στραβά..
Dublin wrote:
Επίσης τώρα που ερχόμασταν παραλία στη θήκη της πόρτας έβαλα 3 μπουκαλάκια νερό και 2 χυμούς για τα παιδιά.
Καφεδούμπα θέλουμε να πιούμε όχι Φραουμίτα !
Manual έχω και δεν με ενοχλεί το 'καλαμάκι', η μία θέση είναι χαμηλότερη άλλωστε και χώνεται το ποτήρι αρκετά. Ο λεβιές είναι από πάνω από το καλαμάκι, τουλάχιστον έτσι όπως οδηγώ. Τα καλαμάκι του freddo είναι σχετικά μικρά όπως ξέρουμε..Μόνο θέλει προσοχή όταν βάζω ένα μεγάλο ποτήρι ροφηματων των παιδιών με ένα τεράστιο καλαμάκι Bamboo, αυτό είναι όντως μέχρι τον λεβιέ, οπότε το βάζω στην πίσω θέση, που είναι ΚΑΙ πιο βαθιά, και πιο πίσω.
To πορτακι μπαίνει κ έξτρα, αλλά υπάρχει μετά την Active σαν στάνταρ. Η θέση υπάρχει ούτως ή άλλως και χωρίς το πορτακι, και χωράει κινητά/γυαλιά και διαφορά αλλά, απλά το πορτακι έχει τη προφανή χρησιμότητα.. ότι κλείνει! Και όταν ανοίγει, έχει τη θέση για κινητό (όρθιο ή ξαπλωτο). Επίσης υπάρχει ένα εξίσου βαθύ (περισσότερο εμβαδό για την ακρίβεια, επειδή φθάνει μέχρι τον επιλογέα ταχυτήτων) ακριβώς από κάτω.
Η κεντρική κονσόλα ανάμεσα στον οδηγό/συνοδηγό του 2008 με τον επιλογέα modes/το αυτόματο χειρόφρενο, τις 2 ποτηροθηκες και τον ρυθμιζόμενο σε μήκος τεμπέλη με αρκετά καλό χώρο από κάτω (σε άλλα αυτοκίνητα είχε ελάχιστο χώρο εκεί) θυμίζει μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο. Γενικά μαζεύονται πολλά μικρά στο 2008, που φωνάζουν για Allure..
-
Ναι όντως , πέρυσι η Allure που είχε και τον 3d πίνακα ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε σε κότσος και εξτρας.
-
Ναι όντως , πέρυσι η Allure που είχε και τον 3d πίνακα ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε σε κότσος και εξτρας.
Για μένα είναι ξεκάθαρο! Dynamic-Renault/Ford-Titanium/Citroen-Shine/Peugeot-Allure!
-
Renault, expression plus,
Ford, st line
Citroen, c series
Peugeot, active plus
-
Τι είναι αυτο το φραουμιτα;;;
'Κυρίαμητέρα;' στα χωριάτικα Γερμανικα;;;
Πάντως σούζα τα έχετε τα μικρά... Μωρέ μπράβο!
-
Σιτροέν shine & shine plus μόνο .
Για τα άλλα στα δικά τους θέματα .
Το προηγούμενο αιρκρος που δεν είχε το υποβραχιόνιο του οδηγού , είχα βάλει υποβραχιόνιο ντουλαπάκι με 180 ευρώ και είχα βολέψει πολλά πράγματα μέσα .
Για καφέδες τα έχουμε πει , δεν με ενδιαφέρει .
Για νερά έχει στις πόρτες και στο βαθύ ντουλαπάκι που στο παλιό ήταν ψυχώμενο από τον κλιματισμό .
Το 5 όπως και το 3008 έχουν τεράστιους χώρους στην κονσόλα , αλλά εμένα με ενοχλεί που πρέπει να οδηγείς με ψιλοενωμένα γόνατα.
Citroen C3 Aircross 2018