-
criuser wrote:
Διάβασε το γαλλικό φόρουμ . Εχουν ολόκληρο θέμα για τις αλυσσίδες που δεν μπαίνουν στις 17άρες ζάντες .
για τις αλυσίδες των 7mm αναφέρουν ότι μπαίνουν κανονικά!
Επίσης αναφέρουν και το διχτάκι της michelin ότι μπαινει κανονικά, όπως αυτό
https://www.shopen.gr/index.php/gr/xionoalysides-extreme-grip-evo-7-michelin-008307.html
Ευχαριστώ. Νομίζω πως αυτές με ενδιαφέρουν πιο πολύ, οι EVO 7 που είναι στη διάσταση του Aircross κι έχουν 9 χιλιοστά πάχος, εφόσον δεν μπαίνουν κανονικές αλυσίδες. Φαίνονται σχετικά καλή λύση από ποιότητα και τιμή.
-
Εχει θερινά λάστιχα ο Πήλιου , εγώ έχω Μ+Σ ...
-
Στι ιταλικό φόρουμ προτείνουν αυτές
Maggi TRAK Auto 212 | Sneeuwkettingenstore.com
αυτές
Amazon.fr : KÖNIG K-Slim 095 - Chaînes à Neige, Set de 2
και αυτό
https://www.shopen.gr/index.php/gr/xionoalysides-extreme-grip-evo-7-michelin-008307.html
-
Αυτές οι Michelin έχουν ενδιαφέρον.
Τις έχει κανείς να μας πει;
Τι λέτε;
-
Αυτές οι Michelin έχουν ενδιαφέρον.
Τις έχει κανείς να μας πει;
Τι λέτε;
Εγώ πάντως μάλλον θα τις προτιμήσω όταν έρθει η ώρα... εκτός κι αν υπάρξει καλύτερη vfm πρόταση.
Δες λίγο τα βιντεάκια που δείχνουν σχετικά:
Michelin EASY GRIP EVOLUTION composite snow chain demonstration (2016) - YouTube
Michelin EASY GRIP - catene da neve non metalliche - YouTube
Γενικώς μου φαίνονται καλή ιδέα. Πρώτον δεν έχουν απαγορευτικό κόστος, είναι απλά ακριβούτσικες σε σχέση με απλές συμβατικές αλυσίδες. Θα πιάνουν σχετικά μικρό χώρο και κυρίως μικρό βάρος ώστε να μένουν πάντα μέσα στο αμάξι σε κάποια γωνιά-θήκη ρεζέρβας. Φαίνεται να μπαίνουν-βγαίνουν σχετικά εύκολα και ίσως πιο απλά κι από μεταλική αλυσίδα, δεν έχουν τμήματα που θα μπορούσαν να τραυματίσουν τη ζάντα. Όντας συνθετικές και με συμετρία σε όλη την επιφάνεια του ελαστικού, μάλλον έχουν καλό κράτημα και οι 50 μεταλικοί κρίκοι ίσως δουλεύουν σαν στρογγυλεμένα καρφάκια στον πάγο. Αντίθετα με τις μεταλλικές αλυσίδες, δεν θα τραυματίσουν τα λάστιχα και δεν θα τρέμει πόλυ κι ολόκληρο το αμάξι όταν πατάει στιγμιαία και για λίγα μέτρα άσφαλτο (γιατί σπάνιο στην Ελλάδα να κινείσαι συνεχώς σε μισό μέτρο χιόνι, συνήθως πατάμε εναλλασόμενα μπαλώματα). Ειδικά για αμάξια που θα χωρούσε μόνο χιονοκουβέρτα, μάλλον είναι πιο αποδοτικές στο χιόνι. Ελπίζω να είναι αρκετά ανθεκτικό το υλικό τους και να μην τα παίξει ή απο-πολυμεριστεί και φθαρεί λόγω χρόνου...
Φαίνεται κατασκευαστής να είναι αυτή η εταιρεία:
Michelin Easy Grip EVO composite snow chain - Joubert Group περιέχει και λεπτομέρειες και οδηγό μεγεθών.
Ο χειμώνας τώρα πέρασε, δεν είναι άμεσο το ενδιαφέρον, αλλά αν υπάρχουν κι άλλοι που τις θέλουν, να ψαχτούμε και να κάνουμε αγορά σε λίγο καλύτερη τιμή, είτε από ελληνικό ή ξένο κατάστημα.
-
Εγώ κοντεύω τα 40000 χλμ και λογικά ανάλογα με τα χλμ που θα κάνω , γιατί πλέον δεν θα είναι τόσα πολλά , όσα έκανα τον προηγούμενο καιρό , όταν αλλάξω μάλλον θα πάω σε θερινά λάστιχα .
Εχω ακούσει σχετικά καλά λόγια για τα crossclimate , αλλά αν δεν τα έχεις δοκιμάσει δεν έχεις άποψη .
Χιόνια πολλά δεν έχουμε στην Αθήνα , στα χιόνια δεν τρέχω όταν έρχονται , αυτό που θα ήθελα να έχω , αν όλα πάνε καλά να μπορώ να ταξιδέψω στο εξωτερικό που θέλουν χειμερινά ή 4 εποχών με την νιφάδα από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο , αν και εκεί οι δρόμοι καθαρίζονται συνέχεια .
Η μικρή εμπειρία μου στα χιονισμένο πάρκινγκ της Πεντέλης , που το παλαιό Κασκάι δεν μπόρεσε καν να μπει μέσα από τον δρόμο , αφού σπινάριζαν οι τροχοί και εγώ που είμαι άπειρος από χιόνια , μπήκα και κινήθηκα μέσα και σε ανηφορικά κομμάτια , σαν να μην υπήρχε το χιόνι , έδειξε ότι σε απλές λύσεις το γκριπ και τα M+S λάστιχα κάνουν δουλειά .
Από την άλλη σίγουρα καίει παραπάνω , φρενάρει χειρότερα στον στεγνό δρόμο , αν και σε όσα γράφει το tyres τα Χάνκουκ που έχω είναι καλά λάστιχα .
Θα δω και την επόμενη εβδομάδα τι κάνει , αλλά μάλλον για θερινά με βλέπω .
Χτες έκανα την βολτίτσα μέχρι το Σούνιο που ανέβασα την φωτό . Χαλαρές βόλτες σε τέτοιους δρόμους χωρίς κίνηση , η κατανάλωση βάσει του My citroen αστείες . Από Βύρωνα μέσω Βουλιαγμένης μέχρι Σούνιο και επιστροφή , στα 5,4 λίτρα η μέση κατανάλωση .
-
Τα κροσκλάιμετ ήταν το προηγούμενό μου λάστιχο. Όποτε πάτησα χιόνι, δυό-τρείς φορές συμπεριφέρθηκαν άψογα. Και τράξιον είχαν, και φρενάρισμα και τιμόνι, απ΄όλα.
-
Τα κροσκλάιμετ ήταν το προηγούμενό μου λάστιχο. Όποτε πάτησα χιόνι, δυό-τρείς φορές συμπεριφέρθηκαν άψογα. Και τράξιον είχαν, και φρενάρισμα και τιμόνι, απ΄όλα.
Παίρνουν πολύ καλές κριτικές.
Από ότι έχω διαβάσει η διαφορά είναι ότι οι άλλοι κατασκευαστές παίρνουν τα χειμερινά και τα κάνουν 4seasons, ενώ εδώ η Michelin πήρε θερινά και τα μετάτρεψε σε 4seasons, οπότε κάνει περισσότερο νόημα.
Πάντως κυκλοφορούν συνεχώς καινούργια μοντέλα (ολοκαίνουργια Pirelli) και αυτή η κατηγορία, μαζί με το τεράστιο ποσοστό πωλήσεων suv, είναι σε μεγάλη άνοδο.
-
απορώ πως στο tyre reviews τα άθλια κατ'εμέ στο στεγνό οδόστρωμα ελαστικά Hankook kinergy s παίρνουν τόσο καλές κριτικές. Αλλά και σαν χειμερινά οι επιδόσεις του είναι μέτριες, υπάρχουν και πολύ καλύτερα 4season απο τα συγκεκριμένα.Για όποιον ενδιαφέρεται μελλοντικά ας έχει υπόψη του τα ολοκαίνουργια good year Vector 4 Seasons Gen 3 τα οποία μαλιστα έχουν εξαιρετικές κριτικές σε όλες τις δοκιμές που παρακολουθώ.Επίσης για όσους είναι ικανοποιημένοι με τα Hankook έχει βγεί πλέον η 2η γενια kinergy s2 ενώ σε λίγο καιρό αναμενεται και η καινούργια γεινά crossclimate.
-
Παίρνουν καλά reviews για άγνωστο λόγο αλλά στις δοκιμές πατώνουν! Άθλια ελαστικά.
-
Παίρνουν καλά reviews για άγνωστο λόγο αλλά στις δοκιμές πατώνουν! Άθλια ελαστικά.
φοράω τα εργοσασιακά Hankook kinergy s 4seasons απο το καλοκαίρι του 18 που πήρα το αμάξι και πραγματικά κάθε φορά ειδικά σε ζεστό οδόστρωμα απορώ πως αυτά τα ελαστικά έχουν πάρει τόσο καλές κριτικές!Απο την άλλη όμως έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος απο τα crossclimate που τα φόρεσα κάποτε στην c4.
-
φοράω τα εργοσασιακά Hankook kinergy s 4seasons απο το καλοκαίρι του 18 που πήρα το αμάξι και πραγματικά κάθε φορά ειδικά σε ζεστό οδόστρωμα απορώ πως αυτά τα ελαστικά έχουν πάρει τόσο καλές κριτικές!Απο την άλλη όμως έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος απο τα crossclimate που τα φόρεσα κάποτε στην c4.
Καμία σχέση, πολύ πολύ ανώτερα ελαστικά τα Crossclimate! Τα Kinergy είναι οριακά για πέταμα, το βλέπεις και στις μετρήσεις φρεναρίσματος.
-
panos pure clio wrote:
Καμία σχέση, πολύ πολύ ανώτερα ελαστικά τα Crossclimate! Τα Kinergy είναι οριακά για πέταμα, το βλέπεις και στις μετρήσεις φρεναρίσματος.
έτσι,σωστός ενώ τα φρένα του aircross είναι μια χαρά αδικείται απο τα στάνταρ ελαστικά του, μάλλον γι'αυτό πλέον η Σιτροεν ακόμα και τις εκδόσεις με grip control τις φέρνει με τα θερινά Bridg!
-
Αύριο το Facelift ...
https://www.motor.es/noticias/citroen-c3-aircross-2021-adelanto-202175223.html
-
έτσι,σωστός ενώ τα φρένα του aircross είναι μια χαρά αδικείται απο τα στάνταρ ελαστικά του, μάλλον γι'αυτό πλέον η Σιτροεν ακόμα και τις εκδόσεις με grip control τις φέρνει με τα θερινά Bridg!
Το πρόβλημα είναι οτι χωρίς all-weather ελαστικά το grip control χάνει το 95% τις αποτελεσματικότητας του...
-
panos pure clio wrote:
Το πρόβλημα είναι οτι χωρίς all-weather ελαστικά το grip control χάνει το 95% τις αποτελεσματικότητας του...
ναι σίγουρα, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσω με 4season αλλά σε καμία περίπτωση με τα kinergy 4s που φοράει τώρα
-
dkatsos wrote
panos pure clio wrote:
ναι σίγουρα, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσω με 4season αλλά σε καμία περίπτωση με τα kinergy 4s που φοράει τώρα
Το έχουμε πει, τα ελαστικά παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σε δύσκολες συνθήκες (και τα παπούτσια, σε προσωπικό επίπεδο).
Ευτυχώς από 2-3 χρόνια πριν τα 4 seasons έχουν εξελιχθεί φοβερά! Τα Pirelli διάβαζα έχουν 3D επιφάνεια που αλλάζει ανάλογα τις συνθήκες (χιόνι ή στεγνό), είναι σε μεγάλη άνοδο, και μάλλον θα δούμε και άλλα εξελικτικά βήματα τα επόμενα χρόνια.
Με την τεράστια άνοδο των SUV και του περιπετειώδους και αθλητικού lifestyle, πολλοί θα προτιμήσουν ένα τέτοιο ελαστικό, ακόμη και για συμβατικά αυτοκίνητα, αν παρέχει τα περισσότερα οφέλη των θερινών, μην ξεχνάμε ότι η νότια Ελλάδα έχει 9 μήνες καλοκαίρι σχεδόν!
Επειδή βγήκαν πολλά τώρα τελευταία, θα περιμένω κάνα μεγάλο συγκριτικό, πάντως τα Michelin μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν η ασφαλέστερη επιλογή για νότια Ελλάδα.
-
@Dublin μπορείς να μου πείς σε ποια pirelli αναφέρεσαι γιατί δεν τα ξέρω και με ενδιαφέρει να τα κοιτάξω και αυτά πριν καταλήξω
-
@Dublin μπορείς να μου πείς σε ποια pirelli αναφέρεσαι γιατί δεν τα ξέρω και με ενδιαφέρει να τα κοιτάξω και αυτά πριν καταλήξω
Πότε θα αλλάξεις; Γνώμη μου είναι να περιμένεις 2-3 μήνες να δούμε τα τέστ και πραγματικά reviews γιατί έχουν βγάλει σχεδόν όλοι καινούργιες εκδόσεις, έτσι για να έχεις μία πλήρη εικόνα της αγοράς.
Νομίζω τα Michelin θα είναι τα καλύτερα, με γνώμονα ότι κυρίως μετακινούμαστε σε ζεστή άσφαλτο, αλλατ ήθελα να δω και τις καινούργιες εκδόσεις.
-
σκέφτομαι να τα αλλάξω σε 3-4 μήνες οπότε μέχρι τότε θα έχω μια καλύτερη εικόνα και για άλλα 4s που αναμένονται στην αγορά.Ευχαριστώ για την ενημέρωση,πολύ ενδιαφέρον ελαστικό το νέο pirelli
Citroen C3 Aircross 2018