-
To scross είναι κάπου ανάμεσα στις δύο κατηγορίες των crossover.
Έχει μήκος 4,30μ., μεταξόνιο 260mm (10εκ .μεγαλύτερο από το vitara) και 430lt χώρο αποσκευών (55 λτ. μεγαλύτερο από vitara κι όπως QQ).
Το C3 aircross απ'όσο διάβασα, έχει μήκος 4,15μ., 410λτ. πορτμπαγκάζ και μεταξόνιο 260mm.Πολύ καλή εκμετάλλευση εσωτ. χώρου -ίδιο με scross,άλλα με το εξ. μήκος περίπου του vitara- και χώρο αποσκευών μικρότερο 20λτ. από scross,αλλά 35λτ.μεγαλύτερου του vitara και ίδιο νομίζω με το crossland και το 2008.
Γενικά,το aircross φαίνεται πως είναι ένα πλήρες μοντέλο από πλευράς χώρων στην κατηγορία του.Για την κίνηση στην αγορά,θα εξαρτηθούν πολλά κι από την τιμολόγηση με βάσει τον εξοπλισμό του. -
Πἠγα και το είδα . Ωραίο είναι , αν και το είδα σε προκλητικό πορτοκαλί χρώμα . Είχε την πλούσια έκδοση με ηλιοροφή .
Εσωτερικά τα καθίσματα ωραία και οι χώροι ικανοποιητικοί . Επειδή εγώ προέρχομαι από μεγαλύτερα αυτοκίνητα , οπωσδήποτε μου φάνηκε κάπως στενόχωρο , αλλά νομίζω έχει μεγαλύτερους χώρους από τον ανταγωνισμό .
Το εσωτερικό έχει περισσότερα σκληρά πλαστικά από μαλακά , αλλά η συναρμογή φαίνεται καλή .
Περισσότερα στοιχεία και αναλυτικούς εξοπλισμούς θα έχει από εβδομάδα .
Εμαθα ότι έχουν κάποιες προσφορές στο απλό 3άρι ΗΒ .
-
Το είδα στην έκθεση. Μου φάνηκε λιγότερο exreme σαν σχέδιο από οτι περίμενα - το θεωρώ όμορφο και αποδεκτό σχεδόν απο όλους. Το εσωτερικό εχει καλούς χώρους αλλά τα συρόμενα πίσω καθίσματα που δίνουν 100 λίτρα ακομα στο χώρο αποσκευών όταν χρειαστεί είναι standard μόνο στη Shine. Ο εξοπλισμός, ακομα και στη Shine θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι πιο πλήρης καθώς λείπουν κάποια απο τα πολυδιαφημιζόμενα συστήματα ασφαλείας. Δεν μου άρεσε καθόλου ο χώρος μεταξύ των δυο μπροστινών καθισμάτων. Αυτό το στενό υποβραχιόνιο χωρίς αποθηκευτικό χώρο μοιάζει με μπράτσο απο κάθισμα πούλμαν.
-
Αυτά που διαφημίζει είναι φτηνά . Ενα 110 βενζίνης με τα πάντα όλα φτάνει τα 20 χιλιάρικα . Αλλιώς με 17-18 βρίσκεις με καλό εξοπλισμό...
-
Το είδα στην έκθεση και με απογοήτευσε. Χώροι απλά επαρκείς, ποιότητα μέτρια. Τα captur και arona μου άρεσαν σαφώς περισσότερο αν και πάλι θεωρώ τα 20 χιλιάρικα για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας πάρα πολλά λεφτά.
-
H ποιότητα είναι ανάλογη της κατηγορίας , αλλά οι χώροι δεν έχουν καμία σχέση με το Αρόνα . ενώ και από το Καπτούρ που έχει ένα θέμα με τον χώρο του συνοδηγού είναι καλύτεροι .
Στο θέμα της τιμής , υπάρχουν επιλογές . Μπορείς να το πάρεις πιο φτωχό στα 17000 και θα έχεις 5-6000 διαφορά από τα μεγαλύτερης κατηγορίας με ανάλογο εξοπλισμό . Η να το πάρεις πλήρες και να έχεις 2 χιλιάρικα διαφορά με το γυμνό μεγαλύτερο...
-
Δεν αντιλήφθηκα μεγάλες διαφορές μεταξύ των τριών στους χώρους. Το σίγουρο είναι ότι το arona περισσότερο και το captur λιγότερο βγάζουν μια πιο ποιοτική αύρα. Βέβαια το μπορντώ arona που μπήκα με τον 1.0 tsi και μερικά extra έφτανε τα 21.000 . Προσωπικά το βρίσκω άκυρο να δώσει κάποιος 5-6 χιλιάρικα παραπάνω από ένα ibiza ή ένα c3 για λίγο καλύτερο πορτ μπαγκάζ και το διαφορετικό design, αλλά είναι υποκειμενικό το θέμα.
Πάντως τα basic karoq, ateca, t roc ξεκινάνε κάτω από τα 20 χιλιάρικα. Και παίρνεις overall ένα σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο έστω και με κάποιες εξοπλιστικές ελλείψεις για κάποιους. -
Για το Αρόνα διαφωνώ κάθετα . Για μένα ήταν μια απογοήτευση , αρχικά με τους χώρους του . Βέβαια εγώ είμαι και 1,94 και ευρύστερνος , αλλά μου φάνηκε περίεργο που βγήκα από μέσα σε 2 λεπτά . Το καπτούρ έχει ένα μεγάλο θέμα με τα πόδια του συνοδηγού που βρίσκει το αριστερό στο ταμπλώ .
Τώρα στο θέμα μέγεθος εξοπλισμός , αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογής , αφού ισχύει η λογική πλούσιο μικρότερο με δυνατό κινητήρα , ή άδειο μεγαλύτερο και ψοφίμι . Εγώ είμαι ξεκάθαρα υπέρ της πρώτης , αν βέβαια μου κάνουν οι χώροι του μικρότερου και το ίδιο το αμάξι .
Αλλά ακόμη και έτσι δεν φτάνει το Αιρκρός τις τιμές των άλλων , αφού η πλούσια έκδοση δίχρωμη και με ηλεκτρονικά καλούδια είναι 500 € κάτω από αυτά που λές γυμνά . Και έτσι το overall προφανώς δεν ισχύει , αφού η διαφορά στους χώρους δεν το κάνει overall... Ασε που τα παίρνεις τα άλλα με τους μικρότερους κινητήρες οπότε χάνεις και από εκεί αφού είναι και βαρύτερα .
-
Είδα και τις τιμές και πήρα χτες και τους εξοπλισμούς με τα έξτρα .
Το αυτοκίνητο στην μεσαία έκδοση έχει διαφορές από 1400 μέχρι 2000 από την πλούσια , αλλά η πλούσια έχει περισσότερα πράγματα . Ακόμα τα ηλεκτρονικά καλούδια είναι φτηνά , γύρω στα 3-4 κατοστάρικα .
Από ότι βλέπω το ντίζελ με τα 120 το φέρνει μόνο στην μεσαία , προφανώς γιατί στην πλούσια θα πατάει τα 17000 προ φόρων και θα εκτοξεύεται η τιμή . Αλλά και τα 100 είναι αρκετά , αν και οι βενζίνες είναι καλές . Πραγματικά θα ήθελα να μάθω από κάποιους που τις έχουν πόσο καίνε πραγματικά σε κανονικές ταχύτητες μέχρι 140-150 και στην πόλη . Αν τελικά η διαφορά κατανάλωσης με το ντίζελ είναι 1-1,5 λίτρο , τότε ίσως σε βολεύει να πάρεις βενζίνη , γιατί γλυτώνεις 1000-1500 € και έχεις χαμηλότερο τεκμήριο και ασφάλιστρα .
Ακόμα έχει 450 € κάτι ωραία καθίσματα με δερματίνη - ύφασμα που σε μαύρο χρώμα είναι ωραία και διακριτικά , όπως τα είδα στα πλούσια της Ωμέγα .
Αυτό που είναι ένα θέμα και το γράφουν και οι ξένοι , είναι η ηλιοροφή που παίρνει πολύ από το εσωτερικό ύψος του αυτοκινήτου και σε συνδυασμό με ένα άλλο φάουλ που έχει , ότι δεν ρυθμίζεται στο ύψος το κάθισμα του συνοδηγού και αυτό δημιουργεί και ένα πρόβλημα στην είσοδο αν είσαι ψηλός , θεωρώ ότι είναι τα μόνα θέματα που έχει το αμάξι , μια και τα σκληρά πλαστικά είναι κοινά στην κατηγορία .
Να το δούμε και στον δρόμο , αν και στο εξωτερικό το αμάξι έχει εξαιρετικές κριτικές με βαθμολογία 4 στα 5 που για την κατηγορία και την τιμή του είναι σχεδόν άριστα , αφού στην ίδια κλίμακα βαθμολογούνται και τα ακριβά αμάξια .
Α και κάτι για τον κλιματισμό . Τα αυτόματα φώτα τα έχει στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις . Στην μεσαία για να βάλεις αυτόματο κλιματισμό , καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής και εσωτερικό ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη , θέλεις μόλις 350 € , οπότε δεν μπαίνει θέμα συζήτησης .
Ουσιαστικά βάζοντας τα 350 και τα 480 των υπόλοιπων ηλεκτρονικών έχεις μια πλούσια μεσαία έκδοση με mirror screen , χωρίς νάβι και γκριπ και με τάσια που μοιάζουν με ζάντες . Με άλλα 500 βάζεις και γκριπ και hill descen assist και ζάντες , αλλά πλέον πλησιάζεις επικίνδυνα την τιμή των πλούσιων εκδόσεων που έχουν αυτά και περισσότερα και διχρωμίες .
Οι τιμές είναι οι εξής στις μεσαίες / πλούσιες εκδόσεις .
110 Βενζίνη 17160/19400 , 130 Βενζίνη 18940/20400 , 110 αυτόματο βενζίνη 19850/21300 , 100 ντήζελ 19050 / 20450 και 120 ντίζελ μόνο στην μεσαία 19750 για τον λόγο που ανέφερα πιο πάνω .
-
Μήπως να φύγει από το Μελλοντικά Μοντέλα αφού πλέον πωλείται κανονικά ?
-
Τιμούλες-Εξοπλισμός
Παρεμπιπτόντως πολύ ωραίοι αναλυτικοί πίνακες εξοπλισμού ανά έκδοση και τιμές επιπλέον εξοπλισμού.
Από το drive.gr το κατέβασα.http://cloud.tapatalk.com/s/5a0de97b2e757/c3_aircross_price_2.pdf1.2 110 Shine από εμένα ως η πιο VFM στα 19.400 με πλήρη εξοπλισμό.
Με ενα χιλιάρικο παραπάνω ανεβαίνεις στα 130 άλογα , αλλά δεν ξέρω πόσο κερδίζεις σε επιδόσεις. Πόσο παραπάνω ροπή έχει ο 130 ;
Διαφορετικά φορτώνεις την 1.2 110 shine με 2-3 πραγματάκια.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ωραίος . Δεν είχα όλες τις εκδόσεις .
Συμφωνώ 1.2 110 με τα ηλεκτρονικά και έφτασες τα 20000 και τα έχεις όλα .
Αλλιώς ακουμπάς τα 22000 και παίρνεις τα 120 ντίζελ και τα πάντα όλα ...
-
Μόλις διαβασα πως το 1.2 110 έχει πεντάρι κιβώτιο !!!!
Αν δεν είναι λάθος τότε αίσχος.
Καληνύχτα και καλή τύχη ...
Renault Capture 1.2 120 dynamic 18.900
και 20.500 με EDCΣτάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το 110 και το 100 έχουν 5άρι κιβώτιο με αραιές σχέσεις και είναι πιό οικονομικό από τα 6άρια που έχουν το αυτόματο 110 και τα 130 και 120 . Είναι θέμα επιλογών και σύμφωνα με κάποιους που τα ξέρουν και τα δύο , τα 6άρια μέσα στην πόλη έχουν συχνότερες αλλαγές , επειδή είναι πιο κοντή η κλιμάκωση .
Και στις τεχνικές προδιαγραφές τα 5άρια είναι πιο οικονομικά από τα 6άρια .
-
Παραθετω ακομα μια φωτο για να πω οτι,οχι δεν το λες ασχημο...αλλα κακασχημο....και υπερτιμημενο!
-
Ναι ρε γμτ , και εγώ που το είδα σήμερα σε μια αντιπροσωπεία , δεν μου άρεσε καθόλου , είναι κάπως στενόμακρο , μέσα είναι ξεχωριστό.
Το μικρό C3 είναι πιο αποδεκτό και μοντέρνο και μου αρέσει πολύ που το βλέπω στο δρόμο.Αλλά έχω την αίσθηση πως τελευταία , δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό , η citroen δείχνει να στοχεύει το γυναικείο φύλο και ... την ευαίσθητη πλευρά του αντρα με την ατμόσφαιρα και την φιλοσοφία που εμπνέουν τα αυτοκίνητα της.
Έξυπνο γιατί πλέον οι γυναίκες έχουν τον τελευταίο λόγο στα περισσότερα και σε επίπεδο εισοδημάτων πλέον βρίσκονται υψηλότερα σε πολύ μεγάλο ποσοστό ζευγαριών σε σχέση με παλαιότερα.Επίσης ενω το προηγούμενο C4 cactus μου αρέσει , δείχνει μοντέρνο και έχει μια ξεχωριστή λιτή φιλοσοφία , το νέο μοιάζει πιο αδιάφορο , δεν ξέρω που τοποθετείται , είναι σαν να το έβγαλαν για να το βγάλουν.
P.S είδα και το C4 Picasso , για μένα ίσως το πραγματικά καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο! Χώροι , πρακτικότητα , υπέροχο εσωτερικό , οθοναρες στο ταμπλώ και πανέμορφο! Θεωρώ πως όσοι ενδιαφέρονται για χώρους και πρακτικότητα θα έπρεπε να είναι πρώτο στη λίστα τους αντί για μέτρια εξοπλισμένα ψευτοSUV.
Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Η αισθητική του είναι ιδιαίτερη . Είναι σύγχρονη και προφανώς κάποιοι θέλουν αισθητική του 80 σε επανάληψη..
Υπερτιμημένο δεν το λες ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ . Σε σχέση με τα έχοντα αστείους χώρους αρόνα , στόνικ , κόνα που είναι στα ίδια λεφτά ή και περισσότερα , ενώ έχουν χειρότερους κινητήρες σε κάθε περίπτωση .
Το τ-ροκ είναι 30% ακριβότερο και περισσότερο με ανάλογο εξοπλισμό .
Για την αισθητική οι απόψεις είναι προσωπικές , αλλά για τον συνδυασμό κινητήρων - εξοπλισμών - τιμών πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί .
-
To C3 είναι φτιαγμένο ώστε να του δίνει εμφάνιση ένα χρώμα με αντιθέσεις. Το μονοκόμματο γκρι, λευκο κλπ το αδικούν σίγουρα ενώ αντίθετα πινελιές κόκκινου όπως στο παρακάτω πχ το κάνουν συμπαθητικό. Το ότι στοχεύει σε γυναικείο κοινό δε φαίνεται να το ξεκίνησε τώρα. Τρανό δείγμα το C3 1ης γενιάς αλλά και το C2.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η αισθητική του είναι ιδιαίτερη . Είναι σύγχρονη και προφανώς κάποιοι θέλουν αισθητική του 80 σε επανάληψη..Υπερτιμημένο δεν το λες ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ . Σε σχέση με τα έχοντα αστείους χώρους αρόνα , στόνικ , κόνα που είναι στα ίδια λεφτά ή και περισσότερα , ενώ έχουν χειρότερους κινητήρες σε κάθε περίπτωση .
Το τ-ροκ είναι 30% ακριβότερο και περισσότερο με ανάλογο εξοπλισμό .
Για την αισθητική οι απόψεις είναι προσωπικές , αλλά για τον συνδυασμό κινητήρων - εξοπλισμών - τιμών πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί .
μήπως τρολαρεις για ότι για την τιμή πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί?
Το stonic με 120 ίππους και 6ταχυτητες στην ακριβη έκδοση έχει 17660€ και το arona 1.5 tsi 150 ιππων έκδοση fr 19000€. -
Τι ψαχνεις και συ τωρα...
Citroen C3 Aircross 2018