-
Τέλος πάντων, όταν έρθει ο καιρός αν χρειάζεται θα τα ψάξω τα φώτα, στο παραπανω που προτείνεις δεν έχει κάτι για citroen σε άλλες σελίδες έχω δει, όμως εκεί αναφέρεται καθαρά 'not street legal in EU' για τα διάφορα LED κι ακόμα και κάποια 'ισχυρά' αλογόνου.
Βρήκα ένα παιδί στη Χίο που ανεβάζει μικρά βιντεάκια και τυρανάει λίγο το Aircross σε παλιόδρομους, δεν ξέρω αν έχει grip και descent control, πάντως κάνει τη δουλειά του...
https://www.youtube.com/watch?v=scW7Fhy6gxQ&list=UUw4tW5FDb-AmAgIVUtf2oFg (TheConMp)
-
Τέλος πάντων, όταν έρθει ο καιρός αν χρειάζεται θα τα ψάξω τα φώτα, στο παραπανω που προτείνεις δεν έχει κάτι για citroen σε άλλες σελίδες έχω δει, όμως εκεί αναφέρεται καθαρά 'not street legal in EU' για τα διάφορα LED κι ακόμα και κάποια 'ισχυρά' αλογόνου.
Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις αλογόνου, οι καλύτερες είναι της Philips.
-
Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις αλογόνου, οι καλύτερες είναι της Philips.
Εγώ δεν έχω δοκιμάσει πολλές, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις Philips Crystal Vision σε Η7 στο αυτοκίνητο μου. Σωστή θερμοκρασία χρώματος (4300Κ) και περισσότερος και καλύτερος φωτισμός από τις εργοστασιακές Η7. Βέβαια δεν μιλάμε για κάτι συγκρίσιμο με καλά Xenon ή LED, αλλά για αλογόνου είναι μια χαρά! Ταιριάζουν και τέλεια με τα εργοστασιακά φώτα LED ημέρας.Επίσης είναι και σε πολύ καλή τιμή (κάτω από 15 Ευρώ το σετ) και το μόνο μείον τους ότι καίγονται λίγο μετά το χρόνο, όπως άλλωστε και όλες οι 'βελτιωτικές' λάμπες αλογόνου. Χαλάλι τους, γιατί για λίγο που έβαλα τις εργοστασιακές λάμπες μέχρι να αντικαταστήσω το πρώτο σετ, νόμιζα ότι είχα βάλει καντήλια...
-
Έτσι είναι Χάρη!
Φοράει κανείς Η4 στο αυτοκίνητό του (ξέρω είναι off topic, αλλά δεν ξέρω τι φοράει το C3)? Εχω ένα σετ Osram Nightbreaker Unlimited (+110% φως) και όποιος τις θέλει, τις χαρίζω, δεν τις χρειάζομαι πια.
-
Α και τελευταίο off topic και απ[ο εμένα, όταν το είχα ψάξει θυμάμαι οτι μέχρι +130% που λένε για τις philips είναι ανεκτή η μακροζωία τους. Για τις 150% δεν αξίζει τον κόπο μιας και τα φτύνουν πολύ γρήγορα..
-
Έτσι είναι Χάρη!
Φοράει κανείς Η4 στο αυτοκίνητό του (ξέρω είναι off topic, αλλά δεν ξέρω τι φοράει το C3)? Εχω ένα σετ Osram Nightbreaker Unlimited (+110% φως) και όποιος τις θέλει, τις χαρίζω, δεν τις χρειάζομαι πια.
To Aircross παίρνει Η7 για μικρή και μεγάλη σκάλα (χωριστές λάμπες) και Η8 στα ομίχλης, κι όλα αυτά απ' το ίντερνετ, οπότε ας τα επιβεβαιώσει και κάποιος κάτοχος
Τα ποσοστά % που αναφέρουν σε πιο βαθμό ανταποκρίνονται με το μάτι ως προς τη βελτίωση; Δηλαδή εσείς πόσο τοις εκατό θα περιγράφατε τη βελτίωση που είδατε;
-
Fanis75 wrote:
Έτσι είναι Χάρη!
To Aircross παίρνει Η7 για μικρή και μεγάλη σκάλα (χωριστές λάμπες) και Η8 στα ομίχλης, κι όλα αυτά απ' το ίντερνετ, οπότε ας τα επιβεβαιώσει και κάποιος κάτοχος
Τα ποσοστά % που αναφέρουν σε πιο βαθμό ανταποκρίνονται με το μάτι ως προς τη βελτίωση; Δηλαδή εσείς πόσο τοις εκατό θα περιγράφατε τη βελτίωση που είδατε;
Η βελτίωση είναι ανάλογητουοσαπληρώσειςπήρεςκαιτιπαροπίδεςιδιοκτησίαςσεδιακατέχουν
Μικρή η διαφορά, είναι συνήθως πιο λευκό το φώς που βγάζουν. Οι περισσότεροι που τις αλλάξαμε πιο πολύ για αισθητικούς λόγους το κάναμε να φύγει η 'κιτρινίλα', πασπαλισμένο με την μικρή διαφορά στην απόδοση. Ξέρεις τώρα ψυχολογικοί λόγοι για να δικαιολογήσουμε μέσα μας το περιττό έξοδο για κάτι που δούλευε αλλά ας το αλλάξουμε έτσι γιατί δεν είχαμε άλλη δουλειά να κάνουμε και τρωγόμασταν με τα οπίσθια μας..
Τώρα που ξαναβλέπω τι έγραψα δε ξέρω αν σε βοήθησα αλλά το αφήνω έτσι και ότι κατάλαβες,κατάλαβες
-
piliourits wrote:
Fanis75 wrote:
Έτσι είναι Χάρη!
Η βελτίωση είναι ανάλογητουοσαπληρώσειςπήρεςκαιτιπαροπίδεςιδιοκτησίαςσεδιακατέχουν
Μικρή η διαφορά, είναι συνήθως πιο λευκό το φώς που βγάζουν. Οι περισσότεροι που τις αλλάξαμε πιο πολύ για αισθητικούς λόγους το κάναμε να φύγει η 'κιτρινίλα', πασπαλισμένο με την μικρή διαφορά στην απόδοση. Ξέρεις τώρα ψυχολογικοί λόγοι για να δικαιολογήσουμε μέσα μας το περιττό έξοδο για κάτι που δούλευε αλλά ας το αλλάξουμε έτσι γιατί δεν είχαμε άλλη δουλειά να κάνουμε και τρωγόμασταν με τα οπίσθια μας..
Τώρα που ξαναβλέπω τι έγραψα δε ξέρω αν σε βοήθησα αλλά το αφήνω έτσι και ότι κατάλαβες,κατάλαβες
Εγώ πάντως την κιτρινίλα από μόνη της δεν την αντιπαθώ, κι ας δείχνει λιγότερο εντυπωσιακό σταθμευμένο, γιατί όταν πετύχεις την ομίχλη, καθόλου σπάνιο για θεσσαλικούς επαρχιακούς δρόμους, θα είναι λίγο πιο εύκολο στο μάτι να μη πας κατα το γκρεμό... σκέψου πως και στα φακουδάκια λεντ που αγοράζω κοιτάζω το CRI και δεν παραγγέλνω τα υπέρλευκα αλλά τα πιο 'κίτρινα'
Γιατί διαπίστωσα 'με τα μάτια μου' ακόμη και σε ταπεινές φωτεινότητες το καλύτερο CRI σε κάνει να 'βλέπεις' καλύτερα. Τα άναβα στο εργοστάσιο το βράδυ να δω μια στάθμη ή να διαβάσω ένα κωδικό και με λιγότερη φωτεινότητα 'έβλεπα' καλύτερα, δηλαδή ήταν πιο εύκολο για τον εγκέφαλό μου να κατανοήσει αμέσως την πληροφορία που κοίταζα μέσα στο σκοτάδι, μου έπαιρνε το διπλάσιο χρόνο να διαβάσω ένα νούμερο με πολύ φωτεινό υπέρλευκο λεντ.
Οπότε για μένα βελτίωση είναι, μόνο αν δεν μπορώ να δω το δρόμο με ασφάλεια με τα εργοστασιακά, να αυξήσω λίγο τον 'όγκο' φωτός χωρίς να γίνεται νέφος και στραβώνω τους απέναντι κι εμένα μαζί, κατά προτίμηση με κάτω από 4000Κ απόχρωση, περίπου όσο και τα εργοστασιακά! Το να πάω στα 6000Κ και να αλλάξει μόνο το χρώμα, δεν το θεωρώ βελτίωση
-
Αν θυμάμαι καλά εσύ το έχεις μεν αλλά δεν έχεις οδηγήσει καν ακόμα το Aircross ? Αν είναι έτσι καλύτερα να το δείς στην πράξη με τα ίδια σου τα μάτια. Συμφωνώ με όσα λές περί κίτρινου φωτισμού και ομίχλης .
-
Επειδη μ αρεσει να βρισκω το αιτιο απο πισω.
Ισως εχει να κανει με την εξελιξη μας.
Για παραδειγμα δεκαδες χιλιαδες χρονια με το κιτρινο φως της φωτιας ειμασταν ως πιθηκια, σε αυτο το φως εχει αναπτυχθει ο φακος μας να κατανοεί τα διαφορα περιγρλαμματα.
Ασε που πολλαπλασιαζομαστε υπο αυτο το φως
Επισης, δεν ξερω αν το γνωριζατε αλλα το ανθρωπινο ματι ειναι υπερευαισθητο στο πρασινο χρωμα. Δηάλαη ξεχψριζει παρα πολλες διαβαθμισεις αυτου του χρωματος, πιθανώς οπως λενε οι επιστηνονες, με σκοπο να ξεχωριζει τα αγρια θηρια μεσα στα δαση.
-
Επειδη μ αρεσει να βρισκω το αιτιο απο πισω.
Ισως εχει να κανει με την εξελιξη μας.
Για παραδειγμα δεκαδες χιλιαδες χρονια με το κιτρινο φως της φωτιας ειμασταν ως πιθηκια, σε αυτο το φως εχει αναπτυχθει ο φακος μας να κατανοεί τα διαφορα περιγρλαμματα.
Θα σε στενοχωρήσω, αλλά η εξήγηση σου είναι τελείως λάθος! Το ανθρώπινο μάτι είναι προσαρμοσμένο στην ηλιακή ακτινοβολία και όχι στο κίτρινο της φωτιάς.
Γι' αυτό και με τα ίδια φώτα και ποσότητα φωτός, η πιο ευδιάκριτη προσλαμβανόμενη εικόνα είναι αυτή που οι λάμπες είναι περί τα 4300Κ, δηλαδή το καθαρό λευκό που ούτε κιτρινίζει ούτε μπλεδίζει.
-
Επιβεβαιωμενο αυτο;
Διοτι αυτο που γνωριζω ειναι πως το dna του ανθρωπου προσαρμοζεται αναλογως το περιβαλλον του και τα ερεθισματα. Ειναι ο εμφυτος νομος της εξελιξης. Αν λοιπον επι δεκαδες χιλιαδες χρονια εχουμε μαθει στα φωτα της φωτιας κατα τις νυχτερινες ωρες ισως οπως και καποια αλλα ζωα να εχουμε αναπτυξει τετοια ικανοτητα να βλεπουμε ΚΑΙ υπο κιτρινωπο φως.
Εγω τουλαχιστον δεν μπορω αυτην την ψυχροτητα του λευκου φωτος το βραδυ. Μ αρεσει το ζεστο χρωμα και μεσα απο αυτο βλεπω το βραδυ. Δεν μιλω για ενταση αλλα για αποχρωση.
Κατσε να δεις τι βρηκα....περιμενε.
Edit: Τα ντα....
-
Το βίντεο δεν λέει τίποτα σχετικό με αυτά που συζητούσαμε! Πάλι τη μπάλα στην εξέδρα στέλνεις;
Δεν μιλάμε για προσωπικές προτιμήσεις σε εσωτερικό φωτισμό. Εκεί και μένα μου αρέσει ο πιο ζεστός έναντι του ψυχρού φωτισμού. Εδώ μιλάμε ότι το ανθρώπινο μάτι είναι βελτιστοποιημένο για το ουδέτερο λευκό (ούτε ζεστό ούτε ψυχρό) που αντιστοιχεί στην ηλιακή ακτινοβολία στο μέσον της ημέρας. Ψάξε το λοιπόν λίγο καλύτερα...
Υ.Γ.: Περίμενα να δω με ποιόν τρόπο θα πετάξεις πάλι τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν με απογοήτευσες...
-
χμμμ... φώτα του Aircross... ενδιαφέρον θέμα. Το οδήγησα ποτέ βράδυ; χμμμ.... μπα. Ούτε μία φορά.
Τέλος πάντων. Το πήρε η κοπελίτσα ας το οδηγεί εκείνη βράδυ και αν θέλει ας μπει στο φόρουμ να γράψει απόψεις και να μάθω και εγώ τι αυτοκίνητο είχα.
Εγώ LEON...
-
Εγώ LEON...
Απο το:
Εγώ; .....clio!
-
Δεν πεταξα την μπαλα....κολλησατε μερικοι μεσηλικες μπυ φαινεται.
Απλη πληροφορια εδωσα και για τους υπολοιπους και ηγα εσενα για να δειτε αυτες τις λαμπες που βρηκα στο youtube. Αφορμη βρηκα για ενημερωση των συμφορουμιτων. Ειδαλώς πως θα μαθαινατε οτι υπαρχουν τετοιες λαμπες, ετσι στο ξεκαρφωτο;;;; Μπορει σε καποιον να αρεσει.
Ειπαμε πολυ τετραγωνισμος εγκεφαλου....ασε λιγο πιο χαλαρα. Δεν περνω τεστ εκθεσης για το αν ειμαι στο θεμα. Μια χαρα τα πηγα στις πανελληνιες, και στα πτυχια ξενης γλωσσας. Ευχαριστω.
Οσο για το κιτρινο φως τον τετραγωνισμο σου επικαλούμαι Οτι δηλαδη το dna μας εχει εξελιχθει να βλεπει και το βραδυ και την ημερα. Το βραδυ λοιπον ειχαμε κιτρινωπο φως. Απλη λογικη ειναι να εχουμε εξελιχθει για αυτην την αποχρωση.
Τεσπα....off topic
-
Εσαεί ανίκητος! Εύγε νέε μου!
Ευχαριστω
-
Εσαεί ανίκητος! Εύγε νέε μου!
Υ.Γ.: Υπάρχουν οι απόψεις χωρίς βάση (σαν τη συγκεκριμένη δική σου, που βασίζεται σε ένα νοητικό άλμα περί του πως μπορεί να έχει επηρεάσει η εξέλιξη του DNA) και οι επιστημονικά τεκμηριωμένες, οι οποίες βασίζονται σε έρευνες και δείχνουν ότι το μάτι βλέπει καλύτερα με θερμοκρασία χρώματος των 4300Κ. Έχεις αναρωτηθεί γιατί οι γάλλοι παράτησαν τα κίτρινα φώτα εδώ και κάτι δεκαετίες; Βρε κερατά, μας έχεις πρήξει για την αξία της γνώσης και του διαμοιρασμού της πληροφορίας και όταν σου ανοίγουμε τα μάτια σε κάτι που δεν ξέρεις, τι κάνεις; Εμμένεις στην λανθασμένη άποψη σου ή κάνεις τον κινέζο και πετάς τη μπάλα στην εξέδρα...
-
Εξελικτικοί είναι οι λόγοι, αλλά σχετίζονται με τον ήλιο όπως ειπώθηκε. Το φως του οποίου αντιλαμβανομαστε στην ατμόσφαιρα ως κοκκινωπο, υποκίτρινο ή κατάλευκο το μεσημέρι (που πλησιάζει τους 6000Κ) που μετράμε.
https://www.naturalux.com/NaturaLux_Lighting_Filters_Color.htm
Πάντως το φως που 'μπλεδιζει' το κατάλευκο, είναι εντυπωσιακό στα μάτια μας αλλά έχει διαπιστωθεί πως κουράζει, όχι τα μάτια αλλά τον εγκέφαλο στη πολύωρη χρήση του τη νύχτα. Και σε περίπτωση ομίχλης ή μη πεντακάθαρης ατμόσφαιρας, διαχέεται πολύ και μειώνει κι άλλο την ορατότητα. Γι αυτό τα φώτα ομίχλης εκτός από χαμηλά τοποθετημένα, κάποτε ήταν και κίτρινα αν θυμάστε... και υπήρχε και η μόδα των υποκίτρινων γυαλιών οδήγησης.
-
Και συμπληρώνω γιατί γράφαμε παράλληλα. Αυτό που περιγράφουν οι περισσότεροι ως 'κιτρινίλα' είναι το φως γύρω στα 4000Κ, ενώ το εντυπωσιακό μπλεδιζον λευκό των λεντ ξεπερνά συνήθως τα 6000Κ (τα νούμερα που γράφουν οι κατασκευαστές φωτισμού δεν είναι ακριβείς μετρήσεις αλλά ενδεικτικά).
Citroen C3 Aircross 2018