-
Η φηλ είναι πλέον σχεδόν η βασική έκδοση . Βέβαια τώρα έβγαλαν και την φλαίρ , αλλά αυτή δεν έχει ούτε οθόνη , οπότε είναι μόνο για λήζινγκ πωλητών , όπως και το αντίστοιχο 3 .
-
Η φηλ είναι πλέον σχεδόν η βασική έκδοση . Βέβαια τώρα έβγαλαν και την φλαίρ , αλλά αυτή δεν έχει ούτε οθόνη , οπότε είναι μόνο για λήζινγκ πωλητών , όπως και το αντίστοιχο 3 .
Ναι το καταλαβαίνω αυτό και το ξέρω. Απλά στον γιαννιρη στην Θεσσαλονίκη στην ίδια εκδοση είχε το έξτρα πάτωμα στο πορτμπαγκάζ. Κι εδώ στην Αθήνα αφού το πήρα και το παρατήρησα, μου είπε ότι τα μοντέλα του 2019 feel το είχαν, ενώ τα 2020 feel δεν το έχουν
-
Επειδή είχα χάσει επεισόδια, μεγιές στα Aircorss του criu και του piliou και καλές βόλτες!
Αφού καταφέρατε να αντισταθείτε στις φιλότιμες προσπάθειες του gatoz να σας κάνει χωματερούς με suzuki...
-
Σιγά μην πέρναμε σουζούκι ...
Οχι ότι δεν είναι ωραίο το βιτάρα , το έχω τσεκάρει άλλωστε , αλλά εγώ βρήκα μια καλή περίπτωση μτχ , ενώ σαν καινούργιο θα πήγαινα σε ντίζελ , όπως αυτό που παίρνει ο πήλιου...
-
Γνωρίζοντας τον αριθμό πλαισίου, τι μπορούμε να μάθουμε για το όχημα πριν το παραλάβω και πως;
(VIN είναι το ίδιο πράγμα; )
-
Γνωρίζοντας τον αριθμό πλαισίου, τι μπορούμε να μάθουμε για το όχημα πριν το παραλάβω και πως;
(VIN είναι το ίδιο πράγμα; )
VIN είναι το ίδιο πράγμα Vehicle Identification Number (νομίζω) μέσω κάποιων σάιτ (δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο να προτείνω) μπορείς να μάθεις τα παντα εξοπλισμό ημερομηνία παραγωγής κλπ κλπ
-
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/dokimazoyme-citroen-c3-aircross-12-puretech-130-eat6
Χαλαρωτικό αμαξάκι, αλλά κατανάλωση 9lt/100km σαν πολλά δεν είναι (ακόμη και για αυτόματο);
-
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/dokimazoyme-citroen-c3-aircross-12-puretech-130-eat6
Χαλαρωτικό αμαξάκι, αλλά κατανάλωση 9lt/100km σαν πολλά δεν είναι (ακόμη και για αυτόματο);
Από κάποια αλλά review που δίνουν κάτι 6αρια και δεν τα βλέπεις ούτε σταματημένο καλύτερα το 9αρι.
-
Στο spritmonitor που κοντεύουν καμιά 30αρια αυτόματα, είναι με 110 ίππους και μέσο όρο κατανάλωσης 7.3λτ. Μόνο 1 είναι με 130 που αναφέρει γύρω στα 8μιση. Ρεαλιστικό φαίνεται, δεν υπάρχει αμάξι τούρμπο μικρού κυβισμού με αεροδυναμική περιπτέρου οπως τα suv & cross, που να του πιείς το αίμα, όπως στις δοκιμές, και να κάψει βενζίνη όσο θα έκαιγε ένα ντίζελ, (5-6-7 λτ) αυτά είναι παραμύθια που κακώς διασπείρουν κάποιοι. Σίγουρα όμως καίνε λιγότερο απ' τις προηγούμενες γενιές. Θα ήθελα να ξέρω επίσης τη μεθοδολογία υπολογισμού των τεστ, γιατί μιλάμε για πολύ φούμαρα οι περισσότεροι. Για μένα τα γραμμάρια CO2 είναι ξεκάθαρος μπούσουλας για το αν ένα αμάξι λογίζεται ως 'οικονομικό' ή όχι, το μακρύ και κοντό του κάθε επί χρήμασι 'δοκιμαστή' περιττεύει...
-
Υποθέτω ότι σε μια δημοσιογραφική δοκιμή, όταν δηλώνουν δική τους μέση κατανάλωση κάνουν διαδρομές με κάποια δικά τους στάνταρ για όλα τα αμάξια δοκιμής. Π.χ. 20% επαρχιακό,30% Εθνική,50% πόλη με x χλμ/ώρα και y σχέση κιβωτίου (εκτός αν είναι αυτόματο) για να προσεγγίζουν μια ρεαλιστική καθημερινή χρήση. Δεν κάνει βόλτες ο καθένας ανάλογα το δικό του στυλ οδήγησης.
Επαναλαμβάνω, όταν θέλουν να δώσουν δικά τους δεδομένα μέσης κατανάλωσης κι όχι τα εργαστηριακά. Όταν θέλουν να τεστάρουν γκάζι,φρένα ,κρατήματα,ρεπριζ κ.τ.λ. εννοείται ότι δεν υπολογίζουν την κατανάλωση.
-
Κι όμως, δεν υπάρχει καμία τυποποίηση, τουλάχιστον στα ελληνικά περιοδικά. Κάνουν ό,τι βόλτες-δοκιμές-ταξιδάκια προκύψουν και γράφουν ό,τι κατανάλωση προκύψει. Άρα μηδενική αξιοπιστία.
Εξαίρεση η 'κατανάλωση συγκριτικής δοκιμής' σε ταυτόχρονη δοκιμή 2+ μοντέλων. Η οποία μέτρηση όμως έχει αξία μόνο για τα συγκεκριμένα μοντέλα που δοκιμάστηκαν εκείνη τη μέρα.
-
Εχοντας φτάσει τα 7000 χλμ μέσα σε δύο μήνες , εκ των οποίων τα μισά τουλάχιστον με 4 άτομα μέσα , γιατί πάω προσωπικό στην οικοδομή και τους φέρνω , 35 χλμ ημερησίως , συν ταξίδια , η μέση κατανάλωση θα έλεγα ότι είναι 7-7,5 λίτρα , ανάλογα με το πόδι .
Τα 9άρια θα τα δούμε σε μποτιλιάρισμα με μωτ κάτω από 25 χαω ή στον αυτοκινητόδρομο με εντελώς παράνομες ταχύτητες πάνω από 160-170 .
Σε ταχύτητες 120-150 ισχύει το 7-7,5 . Σε επαρχιακούς τα 6άρια έρχονται εύκολα .
Και πάντα με κλιματισμό στα ταξίδια .
Θεωρώ καλή την κατανάλωση για το σχήμα το φορτίο , το ότι είναι βενζίνη και αυτόματο .
Τώρα το 130 δεν ξέρω αν θα καίει περισσότερο από το 110 . Σε μέση τιμή , μάλλον ελάχιστα παραπάνω .
-
Τώρα που πιάσαμε αυτή τη κουβέντα, ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή για να καταγράψουμε την κατανάλωση στο κινητό; έχει το spritmonitor ;
-
Με το citroen app γίνονται όλα αυτοματα.
-
Εγώ έχω 'παραλάβει', εντός εισαγωγικών, γιατί είμαι ακόμη εκτός Ελλάδος με αόριστη ημερομηνία ταξιδιού ελέω απαγορεύσεων λόγω ιού. Το παρέλαβαν απ' την οικογέννεια και προσπαθώ να μάθω ότι μπορώ για το αμάξι μέσα από φωτογραφίες και ενώ οι ώρες δουλειάς δεν βοηθούν στην επικοινωνία... μόλις βρω ευκαιρία θα ανεβάσω και καμιά φωτό.
Είδα πως οι πίσω ποτηροθηκες στη πλάτη του μεσαίου καθίσματος δεν υπάρχουν, και με μια σύντομη αναζήτηση σε ξένο site έγραφαν πως δεν τους βάζουν στη παραγωγή του 2020. Όσοι έχετε πάρει, πως είναι; Επίσης, μπροστά απ' το λεβιέ ταχτυτήτων έχει ποτηροθήκες; (έστω τις ρηχές;)
Στον αυτοματισμό των παραθύρων των πιο πλούσιων εκδόσεων, τί ισχύει τελικά, είναι μόνο στο κατέβασμα;
Δεν ξέρω αν υπάρχει κι άλλος παγκοσμίως που να έχει αγοράσει αμάξι δι αλληλογραφίας όπως εγώ, και τώρα προσπαθώ να το μάθω εξ'αποστάσεως (σκοτώνω τον ήδη νεκρό χρόνο στη δουλειά)... αλλά η τιμή ήταν 'ή τώρα ή ποτέ', γι αυτό προχώρησα. Διάβαζα σήμερα τις παλαιότερες αναρτήσεις του νήματος, πως κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν αγοράσει αυτό το αμάξι βενζίνη στα 24 χιλιάρικα και μάλιστα με λίγα πραγματάκια εκτός εξοπλισμού... απ' τη μια κάνει την τιμή που βρήκα περισσότερο 'ευκαιρία', απ' την άλλη στεναχωριέμαι για το πόσο μας χειραγωγούν οι εταιρείες και που η αισχροκέρδεια έχει γίνει απαράβατος κανόνας (αρκετοί τη θεωρούν και θεμιτή κατάσταση)...
Και πέρασα τον ιό, και σε λίγο τελειώνει το καλοκαίρι, και το καινούριο όχημα σκονίζεται μόνο του, και άδεια δεν φαίνεται στον ορίζοντα.... ' Κούλα, πολύ κ@λόπαιδο ο Κυριάκος! ' (όχι της Μαρέβας, ο άλλος της ταινίας...)
-
Εμένα , του 2018 να μην ξεχνιόμαστε έχει μπροστά τις ρηχές ποτηροθήκες . Τις έβγαλα δεν με ενδιαφέρουν καφέδες στο αμάξι .
Νερό που πιθανόν να είναι απαραίτητο έχει θήκες στις μπροστινές πόρτες και έχεις και το ψυχώμενο ντουλαπάκι του συνοδηγού .
Πίσω ποτηροθήκες έχω .
Το ΑΜ 31 έχει άλλα καθίσματα και θήκη φόρτισης αντί για ποτηροθήκες μπροστά . Το μπίζνες δεν ξέρω τι έχει .
Τα μπροστινά παράθυρα είναι αυτόματα και στο κατέβασμα και στο ανέβασμα . Τα πίσω νομίζω μόνο στο κατέβασμα .
Το σάιν που κάνει 24000 , κάνει γιατί πατάει φορολογικό σκαλί . Με τον νέο τρόπο θα κάνει γύρω στα 1000 κάτω , μπορεί και λιγότερο .
Αλλά το μπίζνες δεν έχει διχρωμία , οπότε η διαφορά από το ΑΜ 31 σάιν που έχει διχρωμία , άλλο σαλόνι , φορτιστή και το πακέτο κάμερα και εμπρός αισθητήρες , είναι 1200 επιπλέον .
Αρα αν κατέβει 1000 + και βγάλεις και 1200 , τότε τα 24000 γίνονται 21800 προ εκπτώσεως ....
Οπότε δεν μας χειραγωγούν και ιδιαίτερα .
-
To γράφω εδώ γιατί το κοίταξα σήμερα και είναι ευκαιρία σε σχέση με ότι κυκλοφορεί στην αγορά .
Το 3 αιρκρος με αυτόματο ντίζελ 120 άλογα στην έκδοση business ή corporate με νάβι , κλίμα , 17άρες ζάντες και γκριπ στα 21000 με μικρά παζάρια ακόμα από τους ντίλερ .
Από το Shine AM 31 δεν έχει την διχρωμία , το άλλο σαλόνι , τον φορτιστή και τις ποτηροθήκες στο πίσω υποβραχιόνιο .
Με τις νέες τιμές έχουμε 23700 το σάιν και 22400 το μπίζνες . Αλλά έχουμε και έκπτωση 1500 ευρώ . Οπότε οι τιμές είναι 22200 και 20800 αντίστοιχα που τα θεωρώ πολύ καλές τιμές .
-
To γράφω εδώ γιατί το κοίταξα σήμερα και είναι ευκαιρία σε σχέση με ότι κυκλοφορεί στην αγορά .
Το 3 αιρκρος με αυτόματο ντίζελ 120 άλογα στην έκδοση business ή corporate με νάβι , κλίμα , 17άρες ζάντες και γκριπ στα 21000 με μικρά παζάρια ακόμα από τους ντίλερ .
Από το Shine AM 31 δεν έχει την διχρωμία , το άλλο σαλόνι , τον φορτιστή και τις ποτηροθήκες στο πίσω υποβραχιόνιο .
Με τις νέες τιμές έχουμε 23700 το σάιν και 22400 το μπίζνες . Αλλά έχουμε και έκπτωση 1500 ευρώ . Οπότε οι τιμές είναι 22200 και 20800 αντίστοιχα που τα θεωρώ πολύ καλές τιμές .
20800 το πήρα αυτό της προσφοράς, με μεταλλικό χρώμα. Έχουν και κάμερα κι αισθητήρες μπρος πίσω, αναδιπλουμενους καθρέπτες κι ηλεκτροχρωματικο, που νομίζω ήταν μέρος αλλού πακέτου, το οποίο είχε και blind spot ?
Ερώτηση: μετακινήθηκε μέσα έξω στο γκαράζ χωρίς τη ζώνη ασφαλείας κουμπωμένη, και το λαμπάκι Active break ήταν αναμμένο. Έτσι είναι η φυσιολογική του λειτουργία;
Επίσης, όταν παραλαμβανουμε το καινούριο, είναι γεμάτο το δοχείο ουρίας ή θέλει γέμισμα; Τα aircross είχαν ποτέ αντίστοιχα θέματα στα δοχεία Adblue με τα Peugeot? Υπήρξαν ανακλήσεις και τέτοια;
-
Παρακάτω αναλυτικά εξοπλισμός για τα αυτόματα ντίζελ Business της προσφοράς ~21Κ €
ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Περιγραφή
Σύστημα διεύθυνσης μεταβαλλόμενης ηλεκτρικής υποβοήθησης
Τιμόνι ρυθμιζόμενο σε ύψος και βάθοςABS με EBD και Brake Assist
ESP με λειτουργιά αντιολίσθησης και Hill Assist
Σύστημα ανίχνευσης πίεσης ελαστικών
Περιοριστής και ρυθμιστής ταχύτητας
Pack Safety 1: Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας (AFIL), Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας (Speed Limit Information), Έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας μέσω του Ρυθμιστή ταχύτητας (Intelligent Speed Adaption) και Σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού (Coffee Brake Alert)
6 αερόσακοι: Οδηγού, Συνοδηγού, Πλαϊνοί και Οροφής
Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
Πίσω φώτα με τρισδιάστατο εφέ (3D)
Pack Auto: Αυτόματος κλιματισμός, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, εσωτερικός καθρέπτης ηλεκτροχρωμίου
Active Safety Brake (ενεργό σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος)
Citroen Connect NAV: Ράδιο Navigation NAC με 6 ηχεία, έγχρωμη οθόνη αφής 7', Σύστημα Navigation 3D, Bluetooth & θύρα USB
Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω συνεχόμενης λειτουργίας και με σύστημα αναγνώρισης εμποδίου
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
Δερμάτινο τιμόνι
Πίσω φιμέ τζάμια
Φώτα ημέρας τεχνολογίας LED
Κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος
Πίσω κάθισμα αναδιπλούμενο σε διάταξη 60/40 & συρόμενα πίσω καθίσματα 2/3 & 1/3 (Χωρίς πίσω ποτηροθήκες)
Αυτόματη λειτουργία προβολέων
Προβολείς ομίχλης με λειτουργία Cornering Light
Σύστημα Grip Control Ζάντες αλουμινίου 17'' 4 Ever Diamantee (Bridgestone 215/50/R17) είχε Turanza κι όχι mud & snow, αν το είδαμε καλά
Ρεζέρβα 16'
Pack Stationment: Κάμερα Οπισθοπορείας & εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος
Color Pack Μαύρο: Κάλυμμα καθρεπτών, μπάρες οροφής σε μαύρο χρώμα & πλαίσιο προβολέων σε μαύρο χρώμα
Προφυλακτήρας επρός-πίσω σε μαύρο χρώμα
Προστατευτικά θόλων τροχών σε μαύρο χρώμα
Προαστατευτικά προφύλακτήρα εμπρός-πίσω σε χρώμα γκρι ανθρακί
Χειρολαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος
Υφασμάτινη επένδυση Mica Grey
-
Ενημερωτικά,καθώς μόλις επέστρεψα από αντιπροσωπεία,έχουν μείνει σε όλη την χώρα ένα Business και ένα Shine σε αυτόματο με 120 άλογα....και τα δύο άσπρα...οι τιμές που μου έδωσε ο συγκκριμένος πωλητής απέχουν κάπως από τις προαναφερθείσες....21 και 23 μου είπε....
Citroen C3 Aircross 2018