-
Με κούρασε το μέγεθος του 5 . Το βασικό είναι ότι δεν θέλω να εξαρτώμαι από άλλους και για μένα και την γυναίκα μου το αμάξι είναι βολικό . Θα βολέψει και τον γιο που είναι εργένης , όταν τελειώσει την θητεία του .
Το αμάξι είναι σε ιδανική ηλικία και χλμ για να βολέψει κάποιον για άλλα 8-10 χρόνια που θα έχει οικογένεια , να μεγαλώσουν τα παιδιά του με ασφάλεια , χωρίς να ξοδέψει πολλά .
Εγώ πάντως ψήνομαι όλο και πιο πολύ...
-
Αυτή την περίοδο έχω πολύ τρέξιμο και είναι και καλοκαίρι , που σημαίνει ότι πάμε και κάπου πιο εξοχικά .
Ετσι μέσα σε 20 μέρες που έχω το αμάξι έχω κάνει περισσότερα από 2500 χλμ . Τα μισά σε ταξίδια και τα άλλα μισά στην Αθήνα .
Ανέβηκα βουνά , Πίνδο και Κεντρική Εύβοια , κινήθηκε σε κάθε είδους δρόμο της Αθήνας από Α.Ο. μέχρι μποτιλιαρισμένο κέντρο και στενά Λυκαβηττού που είχε έργα και μας έβαλαν σε κάτι ανηφορικά και στενά σοκάκια .
Το αμαξάκι με έχει βολέψει αφάνταστα . Σήμερα έκανε και διαδρομές με 5 άτομα μέσα , έχει κάνει συχνές με 3-4 άτομα και γενικά πάει παντού και άνετα .
Με έχει ικανοποιήσει το κιβώτιο , οι ροπές του κινητήρα , αλλά και η κατανάλωση του . Η μέση είναι λίγο πάνω από τα 7 . Μόνο Αθήνα είναι γύρω στα 8-8,2 και το μέγιστο που έχω δει σε μεγάλο μποτιλιάρισμα στο κέντρο με κλιματισμό , είναι στα 9,3 .
Στον ανοικτό δρόμο με κρουζ κοντρόλ και σε επαρχιακούς , εύκολα βλέπουμε νούμερα κοντά στα 6 λίτρα .
Φτου να μην το ματιάσω το αμαξάκι ...
-
Ωραιότατο.
Απλά σε φαντάζομαι μέσα του και θα είναι σαν αυτοκίνητο πόλης για εσένα λογω ευρυστερνιας
-
Και όμως για το μέγεθος του είναι πολύ ευρύχωρο . Εβαλα και το υποβραχιόνιο και είμαι άρχοντας τώρα ...
-
Όπως έχω ξαναγράψει cruiser, είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, ιδανικό για την Ελλάδα και τους δρόμους της και ο συνδυασμ΄ςο αυτού του μοτέρ με το εξαιρετικό αυτόματο είναι ιδανικός και αγχολυτικός όπως και όλο το αυτοκίνητο είναι αγχολυτικό!
-
Γνωρίζετε αν οι feel εκδόσεις που είναι ετοιμοπαραδοτες εχουν το αυτόματο φρενάρισμα;
-
Cruiser καλοτάξιδο! Είδες μήπως ταιριάζουν τα υδραυλικά αμορτισέρ απ τον κάκτο στο aircross; Ίδια πλατφόρμα είναι και με παρόμοιο βάρος.
-
Αυτή την περίοδο έχω πολύ τρέξιμο και είναι και καλοκαίρι , που σημαίνει ότι πάμε και κάπου πιο εξοχικά .
Ετσι μέσα σε 20 μέρες που έχω το αμάξι έχω κάνει περισσότερα από 2500 χλμ . Τα μισά σε ταξίδια και τα άλλα μισά στην Αθήνα .
Ανέβηκα βουνά , Πίνδο και Κεντρική Εύβοια , κινήθηκε σε κάθε είδους δρόμο της Αθήνας από Α.Ο. μέχρι μποτιλιαρισμένο κέντρο και στενά Λυκαβηττού που είχε έργα και μας έβαλαν σε κάτι ανηφορικά και στενά σοκάκια .
Το αμαξάκι με έχει βολέψει αφάνταστα . Σήμερα έκανε και διαδρομές με 5 άτομα μέσα , έχει κάνει συχνές με 3-4 άτομα και γενικά πάει παντού και άνετα .
Με έχει ικανοποιήσει το κιβώτιο , οι ροπές του κινητήρα , αλλά και η κατανάλωση του . Η μέση είναι λίγο πάνω από τα 7 . Μόνο Αθήνα είναι γύρω στα 8-8,2 και το μέγιστο που έχω δει σε μεγάλο μποτιλιάρισμα στο κέντρο με κλιματισμό , είναι στα 9,3 .
Στον ανοικτό δρόμο με κρουζ κοντρόλ και σε επαρχιακούς , εύκολα βλέπουμε νούμερα κοντά στα 6 λίτρα .
Φτου να μην το ματιάσω το αμαξάκι ...
Κι εγώ εκτιμώ πως είναι μία απ΄τις καλύτερες επιλογές για αγορά στην Ελλάδα, και ενώ δεν είμαι καθόλου σιτροενάκιας και θα έλεγα προηγουμένως είχα μια αδιαφορία έως και ελαφρά αντιπάθεια για την εταιρεία... Κι ακόμη αναγνωρίζω κάνα δυο εργονομικά σφάλματα όπως τον κλιματισμό στην οθόνη, αλλά μπράβο τους που προσφέρουν τους χώρους, τις επιδόσεις και αυτό το κιβώτιο σε τιμή για κοινούς θνητούς, χώρια την ξεχωριστή στυλιστική άποψη!
Μέρα παρά μέρα λέω να προχωρήσω κι εγώ σε αυτό το αυτοκίνητο, και μάλιστα να έκανα αγορά εξ' αποστάσεως μεταχειρισμένου για όταν γυρίσω, αλλά επειδή ίσως παραταθεί πολύ η επιστροφή, όλο το αναβάλω και σκέφτομαι ακόμη και για καινούριο αργότερα.
Μέχρι πότε προβλέπεται να είναι διαθέσιμο για αγορά καινούριου αυτό το μοντέλο και πότε θα αντικατασταθεί;
Το ντίζελ διατίθεται ακόμη με το ΕΑΤ6 ή μόνο βενζίνη?
Αναμένονται κάποιες αλλαγές εξοπλισμού ή κάποιο facelift?
-
Αρχικά να πω ότι όλα τα αμάξια που έχουν έλθει από τα τέλη του 2018 έχουν το αυτόματο φρενάρισμα στάνταρ .
Το αυτόματο φρενάρισμα είναι ή έκδοση μέχρι τα 60 χαω , νομίζω γιατί υπάρχει σαν έξτρα και αυτό μέχρι 160 .Αν θυμάμαι καλά τα νούμερα .
Κοντεύω μήνα και 3000 χλμ γιατί υπάρχει πολύ τρέξιμο τις τελευταίες μέρες . Είναι μόνο πόλη . Αν δεν έχει Αττική Οδό περνάμε λίγο τα 8 λίτρα . Αν έχει και Α.Ο. ή περιφερειακή Υμηττού πλησιάζω τα 7 λίτρα .
Ευχαριστώ για τις ευχές . Τα αμορτισέρ του κάκτου δεν μπαίνουν . Και βασικά στον κάκτο δεν ήταν τόσο εξελιγμένα όπως είναι στο 5 αιρκρος . Προφανώς θα μπεί στο νέο 4 και οι φήμες λένε για φέισλιφτ του 3 το 2021 που θα μπούν τα καθίσματα του Κάκτου και ίσως τα εξελιγμένα αμορτισέρ .
Προφανώς τότε θα δούμε αν μπορεί να μπουν και στα παλιά .
Το ντίζελ διατίθεται με το ΕΑΤ 6 , το πρόβλημα είναι ότι μόνο η φήλ στα 21-22000 δεν πατάει σκαλί , γιατί η σάιν περνάει τα 24000 που τα θεωρώ υπερβολικά για αυτό το αμάξι
Η αυτόματη βενζίνη έρχεται πλέον μόνο σε σάιν και μόνο με τα 130 άλογα που είναι γρήγορο . 0-100 έχει σε 8,6 . Μάλλον θα καίει και λίγο παραπάνω από το 110 , αν και αυτό μπορεί και να μην ισχύει αν η ρύθμιση του κινητήρα είναι πιο εξελιγμένη .
Αυτό το μοντέλο βγήκε το 2017 τέλος , άρα προς το τέλος του 2023 θα αλλάξει .
Για μένα περίμενε το φέις λίφτ , το βλέπω αρχές του 21 και τότε δώσε παραγγελία όπως το θέλεις , αφού δεν σε νοιάζει να περιμένεις 3-4-5 μήνες .
-
Έχω βρει ένα diesel shine χειροκίνητο από test drive και λέω να πάρω το οποιο ρίσκο καθώς η τιμή είναι καλή.
Το ελεγξα μέσω ασφαλιστικής δεν έχει τρακαρει. Το αμάξι είναι 10 μηνών και έχει 7,5κ χλμ.
Να προσέξω κάτι ιδιαίτερα;
-
Εγώ θα τους πίεζα αν μπορούσα για την μέγιστη δυνατή εγγύηση....επίσης θα τους ρωτούσα για το δοχείο ουρίας που έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα. Με το καλό να το πάρεις!
-
5άρι κιβώτιο έχει ή 6άρι;
-
6αρι κιβώτιο και την υπόλοιπη εγγύηση των 4 και κάτι ετών ή 52,5κ χλμ
-
Πιστεύω ότι μπορούν να το κάνουν για το ίδιο χρόνο αλλά για 100κ χιλιόμετρα....
-
Δεν έχει αναφερθεί τέτοια εγγύηση στο PSA.
-
Μια χαρά. Προχώρα!...
-
Δεν έχει αναφερθεί τέτοια εγγύηση στο PSA.
Κάποια στιγμή υπήρχε αυτή η δυνατότητα με επιπλέον χρέωση,δεν ξέρω αν υφίσταται πλέον...ο φίλος δεν χάνει τίποτα να ρωτήσει...
-
Τέτοια εγγύηση έχω εγώ στο 3 αιρκρός που πήρα . 100.000 χλμ στον ίδιο χρόνο ...
-
nemesis000 wrote:
Μια χαρά. Προχώρα!...
Επειδή μάλλον θα το κλείσω, να σε ρωτήσω το υποβραχιόνιο σε ποια αντιπροσωπία το έβαλες;
-
Εγώ το έβαλα στην Ωμέγα .
Citroen C3 Aircross 2018