-
Από το 2000 ως το 2018 είχαν ενα Golf IV 1.6....έκανα σερβις σε εξουσιοδοτημενο αντιπροσωπο μια φορά το χρόνο...ολα by the book....τα μόνα προβλήματα που ειχα ήταν οι γρύλοι στα 2 μπροστινα παραθυρα, 2 φορες άλλαξα μπαταρια, 2 φορες λάμπες στα πίσω στοπ και 1 λαμπα στο ενα μπροστινο φαναρι, 1 κλειδαρια δεξιας πόρτας το 2015 και το σωλήνα του ψυγειου (ή κατι τετοιο) το 2016....δεν το λες και ζημιάρικο....τα σερβις βεβαια πανακριβα....αλλά ταξίδευα μεχρι το 2018 όπως ακριβως το 2000....ποτέ δεν έτριξε τίποτα μεχρι τελους....τα 2 τελευταια χρόνια φούσκωσε λίγο σε δυο σημεια δεξια και αριστερα στο πίσω μερος η επενδυση της οροφης....
-
Και πως φτιαχνεται αυτη η επενδυση;
Ποσο κοστιζει;
-
Έχει μια ιστορία αυτη η επένδυση...το 2018 που το πουλούσα, ζητουσα 3100ευρω. Συμφωνήσαμε λοιπόν με καποιον στα 3000, ο οποίος το πηγε και το έλεγξε σε ενα δικο του συνεργειο....ο μαστορας εκει είχε δικό του ενα ίδιο γκολφ ...και τον αφησα νατο κοιταζει κανα μισαωρο σηκωμενο στη ραμπα αλλά και μετα....στο τέλος μου ειπε ότι νόμιζε οτι το δικο του Golf IV είναι το καλύτερα συντηρημενο στην Αθήνα....το δικο μου όμως ήταν όντως ακόμα καλύτερο. Ολα οκ ...συμφωνει και ο τύπος και κλεινουμε ραντεβου με τα απο 2 μερες για τα διαδικαστικά....την επόμενη μερα με παιρνει τηλεφωνο και μου λεει...επειδη ειναι φουσκωμενη η επενδυση και ρωτησα ταπετσέρη, σου δίνω 2800 επειδή για να το φτιάξω θέλω 200 ευρω.....του ειπα οκ, δεν πειράζει...σου ευχομαι να βρεις ενα με ακεραια επένδυση χωρις ίχνος φουσκωματος (μιλάμε για δυο φουσκωματα στρογγυλα διαμετρου το πολυ 20 εκατοστων το καθένα). Κλεισαμε το τηλεφωνο εχοντας χαλάσει τη συμφωνια. Το βραδυ της ιδιας μερας με πηρε τηλέφωνο για να φιξαρουε το ραντεβου για τα διαδικαστικά την επομενη μερα για 3000 ευρω.....αυτα. Είμαι αρκετα ψειρας...κοιτουσα απο τον εσωτερικο καθρεφτη και ισα μολις φαινονταν....αλλά ηταν τοσο λιγο αντικειμενικά που δεν θα συζητουσα καν για να το φτιάξω....σημειωτέον δε ότι μεσα στο αυτοκινητο δεν ειχε καπνισει ποτέ κανείς...
-
Μπραβο σαν εμενα και εσυ. Εγω τα εχω οπως βγηκαν απο το εργοστασιο. Αλλαζω τα παντα μηχανολογικα ακομα και προληπτικα,
Και καθαρισμα μεσα.
Οχι απλα τελεια.....αλλα απιστευτα. ..άφου καθαριζω με μπατονετα πισω απο το τιμονι, βγαζει λιγδα απο τα χερια.
Την μοκετα με ειδικα καθαριστικα για μοκετες για χαλια που μοσχολυριζουν και σκοτωνουν μικροοργανισνους που προκαλουν την κλασικη μυρωδια στα αυτοκινητα. Μπαινεις στο αμαξι και λες θα βγαλω τα παπουτσια ενω εχω αυτοκινητα στη κατοχη μου που μετα 10 ετη μυριζει στην ζεστη καινουργιλα. (Καπου ειδα αρωμα με αυτην την μυρωδια)
Απο τα υφασματα και την μοκετα βγαινει αυτη η μυρωδια, για οποιον ενδιαφερεται.
Στα συνεργεια καποιες φορες τα αυτοκινητα μου τα εβγαζαν φωτογραφιες.
Αλλα δεν γλυτωσα το φουσκωμα οροφης σε ενα σημειο. Και με εχει τρελανει καθε φπρα που το βλεπω.
-
Κλασσική περίπτωση βλάβης
Δεν υπάρχει vw που να μην έχει σωβρακο τον ουρανό.
Το κόστος εξαρτάται από τον μάστορα.
Εγώ πλήρωσα 150€ για Passat του 06
-
Εύγε @chrszchs!
Για 18 χρόνια νομίζω άψογο το Golf, δεν το συζητάμε.
Κ εγω ίσως ήμουν τυχερός με τα Saxo/C3, ίσως μετράει κ πόσο τα προσέχεις. Εσωτερικά και μηχανικά θέλω να ειναι όλα πριμα. Έξω δεν τρελαίνομαι για γρατζουνιές κ τέτοια γιατί θα τρελαινομουν με το παραμικρό κ δεν θα έπρεπε να μένω Αττική, ή σε καμία 20αρια μεγαλύτερες Ελληνικές πόλεις.
@Lap-η γι'αυτό δεν καίει τίποτα το αυτοκίνητο, γλιστράει στον άνεμο!
-
Μιας που πιάσατε την κουβέντα για τα ταβάνια των vw, να πω κι εγώ ότι στο polo που έχω όντως κρέμασε όλη, έγινε σαν τέντα χαλαρά δεμένη. Δεν ξέρω την ακριβή αιτία, αλλά είχα ακούσει ότι την έχουν αυτή την αρρώστια. Anyway, βρήκα μάστορα, έβαλα καινούρια καλλίτερης ποιότητας, έκανε καταπληκτική δουλειά ο άνθρωπος, φαίνεται καλλίτερη από εργοστασιακή. Αφού απορούσα πως δε φαινόταν κάπου έστω ένα σημάδι κατά τη διαδικασία τοποθέτησης.. Ένα χρόνο την έχω τώρα, κανένα απολύτως πρόβλημα. Κόστος 120 ευρώ (ίσως με παζάρια να έπεφτε λίγο ακόμα).
-
Γράψε και σε ποιον μάστορα πήγες και που είναι για να τον έχουμε υπόψη και οι υπόλοιποι όποτε χρειαστεί.
-
Γράψε και σε ποιον μάστορα πήγες και που είναι για να τον έχουμε υπόψη και οι υπόλοιποι όποτε χρειαστεί.
Ναι συγνώμη το ξέχασα. Για Καβάλα είναι βέβαια, δεν ξέρω αν έχουμε συμφορουμίτες εδώ. Σιαματάς λέγεται ο μάστορας. Ασχολείται με ταπετσαρίες αυτοκίνητων.
-
Συγνώμη αλλά δεν είναι μόνο τα Golf που έχουν θέμα με τον ουρανό.Αν δείτε σε ιταλικά και γαλλικα ,ιδαίτερα Renault το ίδιο πρόβλημα υπάρχει.
Εμένα είχε η πεθερα μου ενα Golf 4 1,6 8V και έφτασε 150.000 km apo t0 1999 που το αγόρασε και το μόνο πρόβλημα που έβγαλε ήταν οι γρυλλοι και δίσκος συμπλέκτη.Κανενα άλλα μηχανολογικό ή ηλεκτρικό προβλημα...Ακόμα συνεχίζει .
-
Από το 2000 ως το 2018 είχαν ενα Golf IV 1.6....έκανα σερβις σε εξουσιοδοτημενο αντιπροσωπο μια φορά το χρόνο...ολα by the book....τα μόνα προβλήματα που ειχα ήταν οι γρύλοι στα 2 μπροστινα παραθυρα, 2 φορες άλλαξα μπαταρια, 2 φορες λάμπες στα πίσω στοπ και 1 λαμπα στο ενα μπροστινο φαναρι, 1 κλειδαρια δεξιας πόρτας το 2015 και το σωλήνα του ψυγειου (ή κατι τετοιο) το 2016....δεν το λες και ζημιάρικο....τα σερβις βεβαια πανακριβα....αλλά ταξίδευα μεχρι το 2018 όπως ακριβως το 2000....ποτέ δεν έτριξε τίποτα μεχρι τελους....τα 2 τελευταια χρόνια φούσκωσε λίγο σε δυο σημεια δεξια και αριστερα στο πίσω μερος η επενδυση της οροφης....
Golf IV 1.4 από το 2001 έως το 2014. (145.000χλμ)
Όλα τα service κανονικά στην ώρα τους είτε σε εξουσιοδοτημένο, είτε στην αντιπροσωπεία.
Μέχρι τη 10ετία περίπου, δεν είχε βγάλει τίποτα ιδιαίτερο πέραν κάποιων αναλώσιμων που πρέπει να αλλαχτούν είτε λόγω χρόνων είτε λόγω χιλιομέτρων.
Μετά τη δεκαετία και μέχρι να το δώσω, το πλήρωσα σχεδόν ένα αυτοκίνητο ακόμη. Έβγαζε το ένα πίσω από το άλλο. Και μιλάμε για 500αρες και άνω. Όχι βλάβες του 100ρικου.
Έχει τύχει να πετύχω 3-4 ανθρώπους που είχαν το ίδιο αυτοκίνητο, σχεδόν τα ίδια χρόνια και όλοι είχαν να μου πουν παρόμοιες ιστορίες πίκρας από τη δεκαετία και μετά.
Είτε είσαι από τους τυχερούς, είτε η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Μου κάνει εντύπωση πάντως. Πόσα χιλιόμετρα είχε το αυτοκίνητο; Δισκόπλακες, Δισκο-Πλατό, δεν χρειάστηκε ποτέ να αλλάξεις; Ιμάντες;
Αυτό με τον ουρανό είναι κλασικό σε όλα τα VW. Στο δικό μου όταν το έδωσα είχε ξεκολλήσει σχεδόν ο μισός αλλά ήταν σε τέτοια σημεία ώστε δεν κρεμόταν πολύ.
Βέβαια Golf ξανά πήρα (ένα 6άρι). Είπαμε είναι αυτοκίνητα με πολύ καλό πάτημα και ποιότητα στο εσωτερικό και χαίρεσαι να τα οδηγείς. Δυστυχώς όμως για να έχεις αυτή τη χαρά πρέπει να είσαι με το χέρι στη τσέπη.
Τώρα που παρήλθε η δεκαετία στο 6άρι αρχίζω και τρέμω. Ήδη μου έχει βγάλει σε λιγότερο από χρόνο, δισκόπλακες εμπρός και αντλία νερού, και νωρίτερα κάτι μπάρες; ακρόμπαρα; φούσκες; ζαμφόρ; (πωςσκατάταλενετέλοςπάντων) γιατί έτριζε ολόκληρο όταν έκοβες το τιμόνι τέρμα, καθώς επίσης και κάτι άλλα ψιλικά που δεν τα θυμάμαι όλα τώρα, όπως διακόπτες παραθύρων στην πόρτα του οδηγού, κτλ. Εντάξει μου είχε χτυπήσει και πιστόνι στον πρώτο κύλινδρο αλλά το κάλυψε η εγγύηση που μου είχε δώσει η εταιρεία μεταχειρισμένων που το είχα πάρει. 4 χιλιάρικα ζημιά γιατί η Καρέντα έφερε καινούργιο κορμό από Γερμανία.
Τεσπα, ας μην κανιβαλίζουμε πιο πολύ το topic μιας και αφορά το T-Roc.
-
tesa54 wrote:
Ναι συγνώμη το ξέχασα. Για Καβάλα είναι βέβαια, δεν ξέρω αν έχουμε συμφορουμίτες εδώ. Σιαματάς λέγεται ο μάστορας. Ασχολείται με ταπετσαρίες αυτοκίνητων.
Με ουρανούς VW θα ασχολείται κυρίως, όπως φαίνεται
Προφανώς είναι πρόβλημα στη ζέστη του ευρωπαϊκού Νότου, που δεν το αντιμετωπίζουν στο βορρά και γι αυτό δεν το λύνει η εταιρεία.
Εντύπωση μου έχει κάνει πως εδώ στη μέση ανατολή, τα vw είναι από ανύπαρκτα έως εξαιρετικά πολύ σπάνια. Εδώ όμως μιλάμε υπάρχουν αυτοκίνητα που μπορεί να κάνουν χρόνια να δουν λάδι ή πλυντήριο και είναι 10 ώρες τη μέρα με τη μηχανή αναμενη στάσιμα...
Απ την άλλη, τα vw πάντα είχαν ελκυστική 'σοβαρή' σχεδίαση και εργονομία και πάτημα, αν δεν χαλάσουν είναι συνολικά πολύ ικανοποιητικά οχήματα.
Το μόνο μυστήριο με το T-roc που ήταν καινοτόμο όταν κυκλοφόρησε, πως απ έξω είναι για να πέφτουν σαγόνια κι από μέσα για να ξυνίζουν μούτρα με την εικόνα ποιότητας.
-
μυστήριο με το T-roc που ήταν καινοτόμο όταν κυκλοφόρησε, πως απ έξω είναι για να πέφτουν σαγόνια κι από μέσα για να ξυνίζουν μούτρα με την εικόνα ποιότητας.
Αυτό.
Όταν είχε πρώτο έρθει Ελλάδα και πήγα να το δω, με το που μπήκα και έκατσα μέσα ξενέρωσα. Από τότε ούτε που το έχω ξανά σκεφτεί ως επιλογή.
Έχω όμως την εντύπωση ότι η VW γενικώς από ένα σημείο και μετά έχει αρχίσει και ρίχνει την ποιότητα στο εσωτερικό.
Για παράδειγμα, ακόμη και το Golf 7, μου φαίνεται συνολικά πιο πλαστικό και 'τενεκεδένιο' από το 6άρι.
-
Ναι...κι εγώ όταν πρωτοήρθε πήγα και το ειδα..ηταν ενα κοκκινο....απ έξω μου αρεσε, μετά άνοιξα την πόρτα, ειδα αυτο το κοκκινο φιλέτο...συν τα πλαστικα...την έκλεισα και είπα δεν θελω να μαθω τπτ άλλο....αυτο το αυτοκίνητο δεν το παιρνω ποτέ...και απορώ τι έβγαλαν στην αγορά με αυτα τα πλαστικα...κανα εξαμηνο αργοτερα, το ειδα με φουλ λεντ, ψηφιακους πινακες , οθονες ...ωραια καθισματα κλπ....το οδηγησα και ειδα οτι ηταν εξαιρετικο στο δρομο...και άρχισα να το σκέφτομαι και αλλιως...εμειναν να παιζουν το V40(μικρό) ....αυτό και η civicαρα...που δεν μπορουσα να περιμενω 7μηνες το σαρακακη....κι εμεινε αυτο αφου το ηθελαν και οι γυναικες....(τί τις πιάνει με τα suv δεν ξερω)....
Στο golf IV φυσικά και ειχα αλλάξει δισκόπλακες και δισκο-πλατώ μια φορα και ζαμφορ 2 φορες....αλλά οκ...αυτα ειναι φυσιολογικες φθορες νομιζω..δεν λογιζονται ως βλάβες...άλλωστε προσφατα αλλαξα στο yaris δισκο-πλατω και δισκόπλακες μετα απο 14 χρονια κι 90000km.
Όσον αφορά στην απτή ποιότητα..δεν νομιζω οτι υπάρχει τπτ σαν τα μαλακα πλαστικά του golf IV...τελεία..και κάθε γενιά μετα έφθινε απο αυτη την άποψη...για τα πλαστικά του t roc ας μην μιλήσουμε καν....ευτυχώς που έχω ξεπεράσει το στάδιο να χαιδευω πλαστικά ταμπλώ...πάντως 2 χρόνια δεν εχω ακουσει ουτε κιχ...το σταυρουδακι που ειχα βαλει στον καθρεφτη έκανε κανα τσακ..τσακ...και το ξεκρέμασα...οπότε απο αποψη συναρμογής για την ώρα....άψογα....
Σε γενικές γραμμες..ας πουμε ότι οι ευρωπαίοι είναι λίγο βλαμμενοι αλλά επειδή ειναι και πλουσιοι και μπορουν, καθε 5 χρονια αλλαζουν αυτοκινητο οπότε η αξιοπιστια της vw ειναι επαρκης.....εδω εμείς να δεχτουμε ότι είμαστε πιο βλαμμενοι αλλά πολυ φτωχότεροι...και στη ζυγαριά ή φτωχια γέρνει πιο πολύ την παλάτζα απο τη βλακεία, δεν νομίζω να αγόραζαν τοσοι vw αν ισχυαν τα μισά απο όσα ακουγονται περί αξιοπιστίας...
Στην οικογένεια στενη και ευρυτερη από το 1990 υπήρξαν και υπάρχουν...όλες οι γενιες polo....audi80 και A4 golf III, golfIV, up...ποτέ ..κανένα δεν είχε καποιο σοβαρο πρόβλημα.
Επίσης αυτη τη στιγμη δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο εξωτερικά..πιο άρτιο τεχνολογικά...πιο ποιοτικό εσωτερικά..με ιστορία αξιοπιστίας...πιο ολοκληρωμενο αυτοκίνητο απο το MAzda cx30.....mazda 3..και το sedan και το5θυρο...απίστευτα...λίγα κυκλοφορουν αλλά όταν τα βλέπω τα ζηλευω πραγματικά...και δεν ζηλευω γενικά....
-
Μετά από 2 χρόνια και 4 μήνες με το Τ-Roc TSI 1.0 και 17.300 km, μόνο θετικά έχω να γράψω. Το αυτοκίνητο δεν με έχει δυσκολέψει/προβληματίσει σε τίποτα, το οδηγώ και το χαίρομαι. Τα περί φθηνών πλαστικών είναι αστεία, μπορεί να μην είναι πολυτελή, αλλά η ποιότητά τους είναι μια χαρά και μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί ο παραμικρός τριγμός. Παραδόξως η εμπειρία μου από την τοπική αντιπροσωπεία είναι άριστη, (είχε διαχρονικά από τις χειρότερες φήμες στη Θεσσαλία και προβληματίστηκα αρκετά μέχρι την αγορά.) Το προηγούμενο αυτοκίνητό μου (για 18 χρόνια) ήταν Toyota Corolla G6 1400, οπότε έχω ένα καλό μέτρο σύγκρισης. Φυσικά αγόρασα από την αρχή την εργοστασιακή επέκταση εγγύησης με περ. € 400 (τραγικά μικρή η στάνταρ των 2 ετών). Είναι νωρίς βέβαια για συμπεράσματα αξιοπιστίας για το T-Roc αλλά διαβάζοντας τη γκρίνια παραπάνω είπα να γράψω κι εγώ τη θετική εμπειρία μου.
-
Πολύ χρήσιμες οι εμπειρίες σου και σημαντικό ότι ευχαριστιεσαι την επιλογή σου.
Ευχάριστο επίσης ότι τα εσωτερικά πλαστικά έχουν καλη συναρμογή παρότι - και δεν είναι αστείο δυστυχώς - οπτικά και σε απτή ποιότητα δεν σου αφήνουν καλη εντύπωση.
Αντίθετα ξενίζουν για τα δεδομένα του γκρουπ.
Εφόσον όμως αντέχουν σωστά, ακόμα καλύτερα. -
Γεια σας.Εχω αγορασει το t roc 1.5 εκδοση experiance με αυτοματο κιβωτιο (ειμαι τοσο ασχετος,που για να γραψω ποια εκδοση αγορασα,κοιιταξα το φυλλαδιο ) Το προβλημα μου ειναι το εξης..η συνδεση του κινητου μου με το composition media.. Οκ, το συνδεσα μεσω bluetooth,λειτουργει, αλλα στη προσπαθεια μου να το συνδεσω μεσω Mirror link ή με android auto, δεν τα καταφερα.... Ακολουθω τις οδηγιες και μου βγαζει στο κινητο το android auto και μολις παω να πατησω συνεχεια,μου βγαζει ενα μηνυμα το κινητο 'αποσυνδεστε το καλωδιο και ξαναπροσπαθηστε' ...Να κανω και την ερωτηση του ασχετου, χρησιμοποιουμε το καλωδιο του φορτιστη, χωρις την ακρη που ειναι η πριζα ή θελει αλλου τυπου καλωδιο?
Ενα αλλο θεμα , ειναι οτι στο voice control, μου λεει να επικονωνησω με αντιπροσωπο για καποιο κωδικο.Πηρα τηλεφωνο, μου ειπε οτι δεν εχει ιδεα για το τι ειναι αυτο, θα ρωτουσε και να τον ξαναπαρω σε λιγες μερες.(επαρχιας αντιπροσωπεια)..Υπαρχει καποιος που ειχε το ιδιο θεμα?
Ενα τελευτιαο, για μεταφορα ποδηλατων, πρεπει να εχεις κοτσαδορο? Μπαινει εκ των υστερων?
Ευχαριστω
-
Χρησιμοποιήσε για το Android Auto το καλώδιο του φορτιστή καλύτερα...επίσης τι τηλέφωνο έχεις και πια έκδοση Android.... έχεις?
Εάν είναι xiaomi το τηλέφωνο φρόντισε να μην έχεις διπλοτυπες εφαρμογές... πρέπει να τις σβήσεις για δουλέψει....
-
Καθόλου αστεία τα περί πλαστικούρας αν δει κανείς την ποιότητα στο εσωτερικό προηγούμενων μοντέλων.
Σε κάποιες εταιρείες πληρώνεις πολύ λιγότερα χρήματα για την αγορά των μοντέλων τους οπότε σε αυτή την περίπτωση δικαιολογείται η πλαστικούρα μέσα στο εσωτερικό.
Αλλά να βρίσκεσαι ως εταιρεία στο άνω άκρο των τιμών σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να πουλάς πλαστικούρα, όταν μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια η ποιότητα μέσα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων σου ήταν πολύ ανώτερη, ε... είναι κάπως.
-
Το καλωδιο του φορτιστη χρησιμοποιω και τοτε μου βγαζει το μηνυμα.
samsung A20e ειναι το κινητο μου
VW T-Roc