-
Καλησπέρα,
2 χρόνια συμπληρώνονται σε λίγο καιρό από την παραλαβή του δικού μου t roc , 1.5 exp manual (17200km) και επικοινώνησα σήμερα για να κλείσω ραντεβού για το 2ο σερβις (το 1ο έγινε πέρυσι τέτοιον καιρό περίπου). Ζήτησα να ενημερωθώ για το ενδεχόμενο επέκτασης εγγύησης λέγοντας τους ότι κατά την παραλαβή μου είχε ειπωθεί (και δεν το ζήτησα εγγράφως - δεν το θεώρησα σκόπιμο) ότι μπορώ να το κάνω ανά πάσα στιγμή εντός της διετίας (από 18 Ιουλίου 2018 ως 17 Ιουλίου 2020) με κόστος 395 ευρώ. Σήμερα λοιπόν μου είπαν κατ αρχήν ότι θα έπρεπε να έχω κάνει επέκταση εγγύησης ως τις 16/6/2020 και ότι πλέον είμαι εκπρόθεσμος και ότι τέλος πάντων θα ζητήσουν ενημέρωση και θα με ενημερώσουν ακολούθως. Με ενημέρωσαν λοιπόν ότι θα το κάνουν κατ εξαίρεσιν με κόστος 563 ευρω. Όταν τους ανέφερα ξανά ότι πριν 2 χρόνια κόστιζε 395 ευρω και γιατί αυξήθηκε τώρα, η κοπέλα δεν μπορούσε να μου δώσει κάποια εξήγηση παρά μόνο ότι αυτό είναι το κόστος. Έχει κάνει κάποιος επέκταση εγγύησης με το πέρας της 2ετίας; με τί κόστος;...έχω κάποιο τρόπο αντίδρασης μιας και το κόστος νομίζω ότι είναι υψηλό ακόμα κι αν ποτέ δεν μου είχε ειπωθεί τπτ περί 395 ευρω.....
-
Ρε τους κερατάδες!
Μυαλό δε βάζουν αυτοί με τίποτα, ε;
Να μου πεις αφού συνεχίζουν και πουλάνε σαν τρελοί...
-
To 16/6 πώς προκύπτει? Τι περίεργο.
Ρωτάω γιατι και εγω περιμένω να κάνω επέκταση στο 500Χ και εμένα μου είπαν 600euro...
-
Από ότι κατάλαβα το 16/6 προκύπτει ως εξής:...το αυτοκινητο παραλήφθηκε 18/7/2018....το 16/6/2020 είναι η ημέρα μετά την οποία εισερχόμαστε στον 24ο μηνα...που είναι ο τελευταιος της συμπλήρωσης της διετίας. Μάλλον στη Γερμανία η διετία μετράται και λήγει όταν τελειώνει ο 23ος μηνας....να δουμε κιολας μη μου πούνε ότι είμαι και εκτός εγγύησης ήδη απο τις 16/6/2020..σκέφτομαι να παρω στην κοσμοκαρ και να κανω μια αδιάφορη και ενημερωτική ερωτηση περι επέκτασης εγγύησης και κόστους αυτης και μετα να γίνουμε μπιλιες τηλεφωνικά...και ακολουθως στο σερβις.....
-
Από ότι κατάλαβα το 16/6 προκύπτει ως εξής:...το αυτοκινητο παραλήφθηκε 18/7/2018....το 16/6/2020 είναι η ημέρα μετά την οποία εισερχόμαστε στον 24ο μηνα...που είναι ο τελευταιος της συμπλήρωσης της διετίας. Μάλλον στη Γερμανία η διετία μετράται και λήγει όταν τελειώνει ο 23ος μηνας....να δουμε κιολας μη μου πούνε ότι είμαι και εκτός εγγύησης ήδη απο τις 16/6/2020..σκέφτομαι να παρω στην κοσμοκαρ και να κανω μια αδιάφορη και ενημερωτική ερωτηση περι επέκτασης εγγύησης και κόστους αυτης και μετα να γίνουμε μπιλιες τηλεφωνικά...και ακολουθως στο σερβις.....
Ο 23ος μήνας δεν είναι διετία. Μόνο αν είχε ξεκινήσει η εγγύηση και απλά άργησαν να σου παραδώσουν.
Καντα λίμπα!
Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά, σε Peugeot, Citroen είναι πολύ ποιό ελαστικοί από όσο ξέρω. Κ Toyota που θυμάμαι δεν σου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό για όλα αυτά..αυτοι είναι ικανοί να κοιτάξουν τα service κ να σου πουν 'έκανες το δεύτερο service στο 13μηνο οποτε δεν ισχύει εγγύηση'.
-
Δεν υπάρχουν αυτά...κοιταζω τωρα τα χαρτιά....ημερομηνια παράδοσης:21/7/18 (δεν ξερω γιατι θυμομουν εγω 18/7).......ημερομηνία πρω΄του σερβις 17/7/19 με 9700km και τωρα έχω κλεισει για σέρβις 13/7/20......με 17300km....η μόνη 'παράλειψη' είναι οτι αυτο περι επέκτασης δεν το ζητησα εγγράφως....αλλα θεώρησα ότι ειναι κατι που γινεται οριζόντια....σε όλα τα αυτοκινητα τουλάχιστον του ιδιου τύπου....πολύ δε περισσότερο για ενα αυτοκίνητο που εντός της διετίας που ολοκληρώνεται στις 21/7 δεν έβγαλε κάποια βλάβη και δεν απευθύνθηκε ποτέ για την επίλυση προβλήματος....
-
Καλησπέρα,
2 χρόνια συμπληρώνονται σε λίγο καιρό από την παραλαβή του δικού μου t roc , 1.5 exp manual (17200km) και επικοινώνησα σήμερα για να κλείσω ραντεβού για το 2ο σερβις (το 1ο έγινε πέρυσι τέτοιον καιρό περίπου). Ζήτησα να ενημερωθώ για το ενδεχόμενο επέκτασης εγγύησης λέγοντας τους ότι κατά την παραλαβή μου είχε ειπωθεί (και δεν το ζήτησα εγγράφως - δεν το θεώρησα σκόπιμο) ότι μπορώ να το κάνω ανά πάσα στιγμή εντός της διετίας (από 18 Ιουλίου 2018 ως 17 Ιουλίου 2020) με κόστος 395 ευρώ. Σήμερα λοιπόν μου είπαν κατ αρχήν ότι θα έπρεπε να έχω κάνει επέκταση εγγύησης ως τις 16/6/2020 και ότι πλέον είμαι εκπρόθεσμος και ότι τέλος πάντων θα ζητήσουν ενημέρωση και θα με ενημερώσουν ακολούθως. Με ενημέρωσαν λοιπόν ότι θα το κάνουν κατ εξαίρεσιν με κόστος 563 ευρω. Όταν τους ανέφερα ξανά ότι πριν 2 χρόνια κόστιζε 395 ευρω και γιατί αυξήθηκε τώρα, η κοπέλα δεν μπορούσε να μου δώσει κάποια εξήγηση παρά μόνο ότι αυτό είναι το κόστος. Έχει κάνει κάποιος επέκταση εγγύησης με το πέρας της 2ετίας; με τί κόστος;...έχω κάποιο τρόπο αντίδρασης μιας και το κόστος νομίζω ότι είναι υψηλό ακόμα κι αν ποτέ δεν μου είχε ειπωθεί τπτ περί 395 ευρω.....
Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, καθως δεν ημουν παρων στην συνομιλια σου με τον πωλητη, νομιζω οτι εχεις μπερδεψει δυο πραγματα. Η μια επεκταση εγγυησης ειναι η εργοστασιακη, την οποια δινει ο κατασκευαστης και την οποια πρεπει να επιλεξεις (και πληρωσεις) εως την ημερα παραλαβης του αυτοκινητου. Η αλλη ειναι επεκταση εγγυησης που γινεται μεσω ασφαλιστικης εταιρειας και την οποια μπορεις οντως να ζητησεις και μετα (δεν ξερω μεχρι ποτε ομως).
Στο tiguan μου εκανα την πρωτη (μεσω κατασκευαστη) και μου ειχε κοστισει γυρω στο 500αρικο. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τα 395 που θυμασαι ειναι για αυτου του τυπου την επεκταση εγγυησης.
Αυτη μεσω ασφαλιστικης θυμαμαι οτι ειχε καποιο πλεονεκτηματα και καποια μειονεκτηματα. Απο τη μια, δεν χρειαζοταν να σκασεις τα λεφτα κατευθειαν και οτι (αν θυμαμαι καλα) μπορουσες να την επεκτεινεις εως το αυτοκινητο να γινει 9 χρονων. Απο την αλλη, ηταν ακριβοτερη και δεν ηταν μεσω κατασκευαστη. Η εργοστασιακη επεκταση σε καλυπτει και στο εξωτερικο, αυτη μεσω ασφαλιστικης νομιζω πως οχι.
-
Ειμαι απολύτως βέβαιος..και δεν το εχω μπερδεψει...οτι επρόκειτο για επέκταση εργοστασιακής εγγύησης, (ή τουλάχιστον αυτο μου ελεγε ο πωλητης όταν συζητουσαμε) την οποία θα μπορούσα να αγοράσω εξ αρχής, είτε μέχρι την παρέλευση της διετίας...και αυτό διότι ειχα ρωτήσει και συζητήσει συγκεκριμένα αν θα υπήρχε κάποια διαφορά στους όρους και στις καλύψεις αν την αγοράσω την πρώτη μέρα που θα παραλάμβανα το αυτοκίνητο ή την τελευταία μερα που θα τελείωνε η διετία...και το ποσο της αγοράς θα ηταν 395 ευρω....είτε στη μια περίπτωση, είτε στην άλλη. Το ζητημα ειναι οτι δεν το ζητησα αυτο εγγράφως όπως είχα ζητησει άλλα (όπως π.χ. τη δια βιου εκπτωση 25% στα σερβις που θα έκανα τυπικά, τα 1500 ευρω εκπτωση, το δωρο συναγερμό και στα δυο μπροστα παραθυρα να τοτποθετησουν μεμεβράνες) θεωρώντας ότι αυτό ειναι κατι που ισχυε οριζόντια....
-
Που να το φανταστείς και εσύ;
-
Ομολογώ ότι η φαντασία μου δεν έφτανε να θεωρήσει οτι θα τους πήγαινα ενα αυτοκινητο με 17000χιλιομετρα, χωρις καμια αναφορά προβλήματος και θα τους εδινα 400 ευρω για να επεκτείνουν την εγγύηση κατα 2 χρονια...κι αυτοί θα μου έκαναν την χάρη να ξεπεράσουν το γεγονός οτι δεν το έπραξα τον 23ο μηνα και πάντως πριν μπουμε στον 24ο...και θα μου ζητούσαν 170 ευρω επιπλέον για τη χάρη αυτή....
-
Αφου εσυ εισαι σιγουρος οτι στα ειπαν ετσι, τοτε ηταν λαθος του πωλητη, ο οποιος δεν ηξερε καλα την κατασταση. Σε ολα τα vag η επεκταση της εργοστασιακης γινεται πριν την παραλαβη του αυτοκινητου.
-
Επειδή γίνονται και αλλού,όταν το 2016 αγόρασα το 208 έτρεχε το πρόγραμμα 4Χ4 με 'εργοστασιακή' εγγύηση για 4 χρόνια εκ των οποίων τα 2 τελευταία ήταν τελικά από ασφαλιστική. Για τα δύο τελευταία χρόνια φυσικά ούτε χαρτί μου έδωσαν ότι είναι από ασφαλιστική ούτε μου το είπαν. Και όταν τους χρειάστηκα έπρεπε να βάλω το χέρι στην τσέπη. Και αυτά τα έω για να είναι όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές υποψιασμένοι για τα κολπάκια των πωλητών.
-
Επειδή γίνονται και αλλού,όταν το 2016 αγόρασα το 208 έτρεχε το πρόγραμμα 4Χ4 με 'εργοστασιακή' εγγύηση για 4 χρόνια εκ των οποίων τα 2 τελευταία ήταν τελικά από ασφαλιστική. Για τα δύο τελευταία χρόνια φυσικά ούτε χαρτί μου έδωσαν ότι είναι από ασφαλιστική ούτε μου το είπαν. Και όταν τους χρειάστηκα έπρεπε να βάλω το χέρι στην τσέπη. Και αυτά τα έω για να είναι όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές υποψιασμένοι για τα κολπάκια των πωλητών.
για τα 2 χρονια επεκτασης της εργοστασιακης εγγυησης πηρα στα χερια μου φυλλαδιο υπογεγραμμενο/σφραγισμενο οπου φαινεται οτι ειναι εργοστασιακη.
-
Πάντως σε συγγενικό μου πρόσωπο η επέκταση που είχε κάνει (ασφαλιστική της vw) αποδείχθηκε σωτηρια σε σοβαρή μηχανική βλάβη.
-
kkostask wrote:
για τα 2 χρονια επεκτασης της εργοστασιακης εγγυησης πηρα στα χερια μου φυλλαδιο υπογεγραμμενο/σφραγισμενο οπου φαινεται οτι ειναι εργοστασιακη.
Και για Citroen κ Peugeot μου έδωσαν της εταιρίας όπως κ σε εσένα.
Την Citroen όμως την ειχα πληρώσει 300-375€ περίπου (δεν θυμάμαι, ήταν παλιά). Δεν χρειάστηκε φυσικά, γενικά όπου έχω πληρώσει έξτρα δεν χρειάστηκε ποτέ! Αχρείαστα να είναι..
Σήμερα πάντως με λιγότερο από 4-5 χρόνια εγγύηση δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο. 2-3 είναι υπερβολικά λίγο για τέτοιο προϊόν. Εκεί έχουν ένα πλεονέκτημα οι Κορεάτες πιστεύω..
-
Δεν αντιλεγω σε οτιδήποτε γράφτηκε...θυμαμαι καλά όμως την πρωτη μου αντιδραση όταν μου το ανέφερε επειδή μου έκανε εντύπωση (χωρις καμια αναφορά στο ειδος της επέκτασης εγγύησης)....τον ρώτησα λοιπόν....δλδ. μπορώ μέχρι τη μερα που τελειωνει η διετία να κανω την επέκταση με αυτό το ποσό (σ.σ.395 ευρω) ακόμα κι αν το αυτοκίνητο εχει εμφανισει το οποιοδηποτε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα;...και η απαντηση ήταν καταφατικη κι απόλυτη...ΝΑΙ...δεν είχα λοιπόν μετα απο αυτη την απάντηση κανένα λόγο να δωσω επι τοπου τα 400 ευρω εφ όσον θα μπορουσα να το κανω σε 2 χρόνια......αντιθέτως, έδωσα 60 ευρω επι τόπου προκειμένου να κάνω το 1ο σερβις δωρεαν......αυτά....και τρέχα γυρευε τωρα...πάντως 600 ευρω τωρα δεν θα πάρουν αυτοι....κι εγω μαλλον θα πάρω το όποιο ρίσκο (αφου ευτυχώς ως τωρα δεν εχω καποιο θέμα).
-
Δυστυχώς, άλλη μια φορά που μπαίνω σε νήμα VW και διαβάζω μια εξωφρενικά εκνευριστική εμπειρία ιδιοκτήτη, αντί για χαρακτηριστικά του οχήματος...
-
Δυστυχώς, άλλη μια φορά που μπαίνω σε νήμα VW και διαβάζω μια εξωφρενικά εκνευριστική εμπειρία ιδιοκτήτη, αντί για χαρακτηριστικά του οχήματος...
+1 κ από μένα. Απορώ πώς αυτή η μάρκα πουλάει τόσο πολύ ακόμη Ελλάδα. Είναι πραγματικά ένα μεγάλο μυστήριο για μένα. Δεν ξέρω για Γερμανικές και Γερμανοτραφεις χώρες, αλλά εδώ Μεσόγειο δεν ξέρω πόσο συμφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο και με 2 χρόνια εγγύηση.
-
Εγώ πάντως που πήρα το πρώτο μου VW πριν 2 χρόνια (είχα Nissan, Ford, Toyota, Opel) είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου (Tiguan) αλλά και από την αντιπροσωπεία.
Η αλήθεια είναι ότι όταν έκανα αναζήτηση έβλεπα μερικούς να είναι ιδιαίτερα αρνητικοί απεναντι στο γκρουπ (όπως πχ κάποιοι απεναντι στα γαλλικά) και με είχε απασχολήσει. Αποφάσισα πάντως να το 'ρισκάρω' και προς το παρόν απολαμβάνω το αυτοκίνητό μου.
-
Εγώ πάντως που πήρα το πρώτο μου VW πριν 2 χρόνια (είχα Nissan, Ford, Toyota, Opel) είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου (Tiguan) αλλά και από την αντιπροσωπεία.
Η αλήθεια είναι ότι όταν έκανα αναζήτηση έβλεπα μερικούς να είναι ιδιαίτερα αρνητικοί απεναντι στο γκρουπ (όπως πχ κάποιοι απεναντι στα γαλλικά) και με είχε απασχολήσει. Αποφάσισα πάντως να το 'ρισκάρω' και προς το παρόν απολαμβάνω το αυτοκίνητό μου.
Το σημαντικότερο είναι αυτό, να χαίρεσαι την επιλογή σου, είναι τελείως προσωπική υπόθεση και κανείς δεν πρέπει να σε επηρεάζει.
Επίσης όλες οι μάρκες βγάζουν θεματάκια κ όλες κάνουν ανακλησεις κ όλες έχουν σκάνδαλα (αν έχεις προσέξει τα τελευταία χρόνια ο ποιό 'καθαρός' όμιλος είναι της PSA πάντως), ακόμη και η τεράστια Toyota - έχω ποστάρει σχετικά - έχει πληρώσει δις σε αποζημιώσεις (μέχρι κ περιστατικό τετραπλου θανάτου), και τα Tesla πάνε μόνα τους κ περνάνε κ από κανέναν άνθρωπο από πάνω ενίοτε..
Εμένα γύρω μου τις περισσότερες βλάβες και τρεξίματα τις έβλεπα στα VW, Renault αλλά κ Ford - που την έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση από τις άλλες 2 - οπότε κάπως αυτά με έχουν επηρεάσει στις επιλογές μου. Ιταλικά δε, δεν τα κοιτάω καθόλου, σαν να μην υπάρχουν! Από VW θα κοιτάξω τι προσφέρει η Skoda, και Renault ευελπιστώ να έχουν βελτιωθεί στα τελευταία τους (Captur, Clio), Ford είναι σταθερή αξία, μπορεί να σε απογοητεύσει, αλλά θα σου έχει προσφέρει χαρά πρώτα (για τα χρήματά της).
Τι να πω και για τα Mini δηλαδή που έχω ιστορίες να διηγηθώ, και με κάτοχο να μιλήσεις για βλαβες θα σου πει 'ε, Mini...', μου το εχουν πει πολλοί αυτό.
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, απλά τα 2 χρόνια εγγύηση, και σε αμαρτωλές εταιρίες, δημιουργούν μια ανασφάλεια πριν καν την αγορά.
Έχεις να πεις κάτι για τις προηγούμενες επιλογές σου;
VW T-Roc