-
Καλησπέρα,
εφ όσον θα το κυκλοφορείς αρκετά και στην πόλη...κι εφ όσον θέλεις να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο...το μηχανικό είναι μονόδρομος χωρίς παράδρομους διαφυγής....
Κατά τα λοιπά, ακριβώς αυτο που θες (χωρίς DSG) το οδηγώ εγώ εδώ και 6,5 μήνες και 5000km. Το αυτοκίνητο αν εξαιρέσουμε τα πλαστικά (που από ότι είδα δεν σε ενοχλούν, ενώ εμένα με ενοχλουσαν πολύ και τώρα ευτυχώς λιγότερο) είναι υπεράνω κριτικής σε κάθε επιμέρους τομέα. Για λεπτομέρειες, μπορείς να ρωτήσεις και με χαρά να σου απαντήσω αν γνωρίζω.... -
Για τα πλαστικά σε εμφάνιση δεν με ενοχλούν. Περισσότερο με προβληματίζει για τριγμους κλπ. Εκεί έχεις διαπιστώσει κάτι; Η συναρμολόγηση φαίνεται καλή.
Όσο για το DSG τι να πώ.. εκεί πραγματικά έχω θέμα. Πιστεύω ότι αν το πάρω μηχανικό θα το μετανιώσω. Βέβαια αν έχω θέματα με το DSG εκεί και αν θα το μετανιώσω
-
@chrszchs
Το σκορτσάρισμα στην εκκίνηση το έχεις; (kanguro effect) -
Από άποψη τριγμών, που αυτό είναι που με προβλημάτιζε (και με προβληματίζει ακόμα , αφού καινούριο ειναι το αυτοκίνητο και δεν θα το πουλήσω ούτε στα 30000 ούτε στα 60000km) μπορώ να πω ότι δεν ακούγεται κιχ, όταν περνάω από εγκάρσιες ανωμαλίες ή από καμιά μικρολακούβα. Η συναρμολόγηση δεν φαίνεται μόνο καλή.......είναι κιόλας. Το DSG, το οποίο δεν γνωρίζω πως λειτουργεί και τι ακριβώς κάνει, το σκέφτομαι όταν οδηγώ σε ανοιχτό δρόμο με ενεργό το adaptive cruise control...οπότε σκέφτομαι ότι αν το είχα, δεν θα άλλαζα ούτε ταχύτητες και δεν θα έκανα απολύτως τίποτα...θα πήγαινε μόνο του. Από όσα διαβάζα ομως για δαύτο....προτιμώ να το μετανιώνω που δεν τοχω..παρά αν με έκανε να τρέχω και να μην φτάνω.
Όσον αφορά στο σκορτσάρισμα στην εκκίνηση, δεν το θεωρώ πρόβλημα μηχανολογικό και αποτρεπτικό στο να αγοράσεις το αυτοκίνητο...όλα έχουν ενα χούι....έτσι το βλέπω κι εγω.....κι εξηγώ...
Όταν το αυτοκίνητο εκκινεί τραβώντας το πόδι μου από το συμπλέκτη και πατώντας γκάζι...αν πατήσω το γκάζι σταθερά κι αποφασιστικά (όχι για να κάνω κόντρες στο φανάρι), δεν θα σκορτσάρει. Αν εκκινήσει το αυτοκίνητο με τις στροφές να βρίσκονται στις 1400 με 1500, πάλι δεν θα σκορτσάρει. Σκορτσάρει όταν εκκινεί απο τις 800 900 1000 στροφές και το αφήνω να ρολάρει απλά αγγίζοντας το γκάζι....δλδ. στη μεγαλη κίνηση των πόλεων. Έχει σταματήσει να με ενοχλέι και έχω την αίσθηση ότι έχει μειωθεί κιόλας....αλλά αυτό μπορεί να είναι λόγω συνήθειας πια κι όχι ότι συμβαίνει αντικειμενικά.Από την άλλη έχω εκτιμήσει δεόντως το adaptive cruise στα μεγάλα ταξίδια...οι υαλοκαθαριστήρες λειτουργούν άψογα στην αυτόματη λειτουργία τους όπως και τα φώτα όταν μπαίνεις σε τουνελ ή σκοτεινιάζει....το GPS δουλεύει άψογα και γρήγορα....η οθόνη είναι εντυπωσιακή όπως και το active info display.
Αυτά που θάθελα να είχε....είναι αυτόματα αναδιπλούμενους καθρέφτες, ειδικά όσοι παρκάρουμε σε κλειστό κουτί-γκαράζ που δεν είναι και τόσο ευρεία η πόρτα εισόδου και θέλει τεταμένη προσοχή (το αυτοκίνητο είναι κομπακτ εντελώς αλλά αρκετά φαρδύ), που από ότι διαβάζω συνοδεύονται και με αυτόματη ρύθμιση προς τα κάτω όταν βάζεις όπισθεν για να παρκάρεις....και κάμερα οπισθοπορείας (όχι οτι δεν μου αρκεί το park assist...αλλά περισσότερο για το ονόρε).
-
Ο χρήστης geod21 έγραψε:
Γιατί οι μισθοί της Ελλάδας δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς της Γερμανίας .. οπότε νομίζω ότι 2000 κυβικά για Ελλάδα είναι πολλά. Ναι το έχω δεί το αυτοκίνητο γνωρίζω για τα πλαστικά κλπ.. αλλά εμένα προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου. Και ας είναι μέρα με νύχτα με το GTI. Όσο για το Tiguan πέρα απο την τιμή και τον εξοπλισμό μου είναι λίγο μεγάλο. Ιδικά για την πόλη.τότε Golf R Line αν θες σπορ ανησυχίες, περνάς και ένα προγραμμα αν θες κάτι πιο δυνατό και είσαι jet, γλιτώνεις και τους προβληματισμούς για DSG, χώρια που θα βρεις πολύ καλές τιμές για το ΜΚ 7.5
-
Στη διαμόρφωση που έκανα εγώ μαζί με το Sport Pack έχει και τους αυτόματα αναδιπλούμενους καθρέφτες. Η κάμερα πάει έξτρα 172 ευρώ και μάλλον θα την βάλω κ αυτή. Επίσης πλέον στο Sport Pack έχει και διαφορετικό τιμόνι.
Πήγα είδα και το Qashqai.. μπορεί τα πλαστικά να δείχνουν πιο ποιοτικά αλλά από τεχνολογία μέσα.. χάλια. Δεν συγκρίνεται η κεντρική οθόνη και το active info display του T-Roc. Επίσης μια επιλογή είναι και το Seat Leon με τον ίδιο κινητήρα. Βγαίνει πάνω κάτω το ίδιο στην τιμή. Αλλά νομίζω ότι η θέση οδήγησης του T-Roc με κέρδισε.
-
Γιατί να πάρεις ένα αυτοκίνητο που σ ένα χρόνο θα είναι παλιό? (Λεόν)
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης geod21 έγραψε:
Στη διαμόρφωση που έκανα εγώ μαζί με το Sport Pack έχει και τους αυτόματα αναδιπλούμενους καθρέφτες. Η κάμερα πάει έξτρα 172 ευρώ και μάλλον θα την βάλω κ αυτή. Επίσης πλέον στο Sport Pack έχει και διαφορετικό τιμόνι.Πήγα είδα και το Qashqai.. μπορεί τα πλαστικά να δείχνουν πιο ποιοτικά αλλά από τεχνολογία μέσα.. χάλια. Δεν συγκρίνεται η κεντρική οθόνη και το active info display του T-Roc. Επίσης μια επιλογή είναι και το Seat Leon με τον ίδιο κινητήρα. Βγαίνει πάνω κάτω το ίδιο στην τιμή. Αλλά νομίζω ότι η θέση οδήγησης του T-Roc με κέρδισε.
Πόσο σου βγανει με αυτά τα έξτρα? Πάνω από 30 χιλιάδες?
-
Focusman91 αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ γιαυτό κ καταλήγω στο T-Roc.
28 χιλιάδες βγαίνει.
-
Ο χρήστης geod21 έγραψε:
Focusman91 αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ γιαυτό κ καταλήγω στο T-Roc.28 χιλιάδες βγαίνει.
Για το dsg κυρίως αγόρασα επέκταση εργοστασιακής εγγύησης που γίνεται πριν παραλάβεις το αμάξι. Οι τιμές είναι ανάλογα με το αυτοκίνητο. Στο Tiguan είναι 595 και στο polo αν θυμάμαι καλά είναι λίγο κάτω απο 400. Επομένως για το troc θα είναι κάπου ενδιάμεσα.
Μετά το πέρας των 4 ετών (μαζί με την επέκταση) μπορείς να αγοράσεις επέκταση εγγύησης μέσω ασφαλιστικής εταιρείας, την οποία συναλλαγή κανείς με τη αντιπροσωπεία. -
Ναι, αυτό σκέφτομαι να κάνω κ εγώ. Έχεις το 1.5 TSI με DSG;
-
Μου φαίνεται τσιμπημενη η τιμή αλλά έχει και επιδόσεις και εξοπλισμο και dsg..
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
T - roc 1.0 manual με
Active cruise control,
Full led φώτα,
Blind spot,
αυτόματο φρενάρισμα για οχηματα-πεζους,
Lane ssist
αυτόματο κλιματισμό,
Android auto-carplay
μπρος-πίσω υποβραχιονιο,
αναδιπλουμενους καθρέφτες
αυτόματη εναλλαγή μεγάλης μεσαίας σκάλας
αισθητήρα φωτός βροχής,
αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω,
αυτόματο διζωνικο κλιματισμό με πίσω αεραγωγούς
ζάντες αλουμινίου,
οσφυικη υποστηριξη
σε απλό χρώμα γκρι στα 22400!
Πολύ καλή επιλογή το λες και vfm. Θα το συγκρινα μόνο με το vitara glx 1.4!! -
Ο χρήστης geod21 έγραψε:
Ναι, αυτό σκέφτομαι να κάνω κ εγώ. Έχεις το 1.5 TSI με DSG;οχι δεν εχω το t-roc. Αυτα τα εγραψα εχοντας εμπειρια απο αλλα αυτοκινητα της vw (και νομιζω οτι υπαρχουν οι ιδιες επιλογες σε skoda και audi, αλλα για αυτα δεν παιρνω ορκο)
-
Ξέρουμε αν θα βάλει τον 1.5 TGI Evo Φυσικό Αέριο;;
-
-
Παιδιά πήγε κανείς για ανάκληση; Μιλάω για το πίσω σποιλερ
Στάλθηκε από το Pixel 2 XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επίσης άσχετο... ημιάκαμπτο δεν έχει πίσω ;
-
Ο χρήστης scorpio571 έγραψε:
Παιδιά πήγε κανείς για ανάκληση; Μιλάω για το πίσω σποιλερΣτάλθηκε από το Pixel 2 XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όχι, το δικό μου (αγορά Μάρτιος 2018) περιλαμβανόταν μόνο στην πρώτη ανάκληση, αυτή για το λογισμικό του ηλεκτρικού χειρόφρενου. Μαζί με την αναβάθμιση λογισμικού άλλαξαν τότε και τον κρίκο ρυμούλκησης στο σετ εργαλείων με άλλον ισχυρότερο.
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Επίσης άσχετο... ημιάκαμπτο δεν έχει πίσω ;Οι απλές, δικίνητες εκδόσεις, ναι. Οι τετρακίνητες νομίζω διαφοροποιούνται.
Στο 1.0 TSI advance που οδηγώ, ο ημιάκαμπτος δουλεύει υποδειγματικά, χωρίς θόρυβο και αναπηδήσεις. Αφήνει την ίδια αίσθηση με την μπροστινή ανάρτηση.
Γενικότερα, οι εντυπώσεις μου μετά από 7.200 χλμ συνεχίζουν να είναι άριστες, παρά τους αρχικούς φόβους μου. Βέβαια ακόμη είναι νωρίς.
VW T-Roc