-
πωλήτης της vw μου ειπε οτι εχουν σταματησει να δεχονται παραγγελιες για tiguan, διωχνουν τα τελευταια υπαρχοντα και οτι οκτωβριο/νοεμβριο θα μπει στην παραγωγη καινουριο με κινητηρα 1.5t βενζινη (δεν με ενδιαφερει πετρελαιο εμενα οποτε μονο για βενζινη ρωτουσα). Υποθετω οτι θα ειναι ο ιδιος κινητηρας που φορανε τα skoda και το καινουριο golf.
Δεν ξερω αν οι αλλαγες θα ειναι μονο στον κινητηρα ή αν θα υπαρχουν και μικροαλλαγες στο αμαξωμα, οπως επισης δεν ξερω αν μου ειπαν αληθεια ή ψεμματα, απλα μεταφερω οτι ακουσα. -
Το ερώτημα είναι το εξής: γιατί να είναι ΠΟΛΥ φθηνότερο το Karoq όταν είναι στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο?
-
Να αντιστρεψω την ερωτηση και να σε ρωτησω 'αφου ειναι το ιδιο αυτοκινητο,ποιος ο λογος υπαρξης του;'
Ειλικρινα δεν εχω καμμια διαθεση αντιπαραθεσης, απλα εγραψα τις σκεψεις μου. Επισης πρεπει οπωσδηποτε να επισημανθει οτι το Karoq εχει καποιες ευκολιες στο θεμα practicality, οπως τα varioflex καθισματα, τα οποια δεν τα βρισκεις πουθενα αλλου σε αυτην την κατηγορια. Τελικα ειναι λιγο 'περι ορεξεως κολοκυθοπιτα', οπου διαλεγει ο καθενας τι του αρεσει
-
Ουδεμία αντιπαράθεση. Ειλικρινής απορία. Αν εξαιρέσουμε το brand name, που πραγματικά είναι αστείο να το συζητάμε όταν μιλάμε για φάουβε από τη μία και Skoda από την άλλη, ποια άλλη ουσιαστική διαφοροποίηση θα δικαιολογούσε ακόμα χαμηλότερη τιμή του Karoq?
Επίσης:
Tiguan 1.4 125hp Advance = 25.750€ (τιμή καταλόγου προ 2μηνου)
Με +1000€: Karoq 1.5 150hp Style (τιμή καταλόγου προ 2μηνου)
Βάζω τιμές καταλόγου ώστε να μην μπλέξουμε με προσφορές που εκεί όντως μπορεί να διαφοροποιηθεί αρκετά η κατάσταση υπερ του ενός ή του άλλου. Βάσει των δύο ανωτέρω για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Εφόσον αρέσουν εμφανισιακά και τα δύο το ίδιο (σημαντικό αυτό), τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμηθεί το Tiguan.
-
Συνηθως ειναι λιγο πιο ακριβο το vw με καποιες εξτρα λεπτομερειες στο εξοπλισμό οπως εχω ακουσει μεταξυ πολο και ιμπιζα
-
Να ειμαι ειλικρινης κοιταξα μονο 4x2, dsg, 150hp και προσθετοντας πανω στην style μερικα πραγματακια, ανεβηκε αρκετα η τιμη. Εχουμε και το τεραστιο προβλημα στην ελλαδα με τις κλιμακες του τελος ταξινομησης οπου για διαφορα λιγων ευρω στην εργοστασιακη τιμη μπορει να καταληξεις να την πληρωσεις χιλιαρικα στην τελικη τιμη
-
Οπως ειπα επισης, δεν ειναι οτι θεωρω το tiguan καλυτερο, απλα οτι θα περιμενω να δω αν θα βγει καποια καινουρια εκδοση το φθινοπωρο ωστε να συγκρινω καλυτερα. Παντως απο χωρους το karoq μου αρεσε παρα πολυ και πολυ περισσοτερο απο το peugeot 3008 που μας εχουν πρηξει τα @@. Τελικα δεν θα μου κανει καθολου εκπληξη αν οταν ερθει η ωρα της αγορας κινηθω προς το karoq.
-
Νομίζω πως συγκρίνεις λάθος εκδόσεις. Θα έπρεπε να συγκρίνεις τον 1.4 TSI του Tiquan (28500 αρχική έκδοση με το κλειδί στο χέρι) με τον 15 TSI style του Karoq (27500 περίπου στην έκδοση style με το κλειδί στο χέρι). Οπότε έχεις ένα χιλιάρικο διαφορά με κάποια λιγότερα έξτρα από το Karoq, ενδεχομένως όμως μικρότερο κόστος συντήρησης, μικρότερο βάρος και πιο καλές επιδόσεις (λόγο βάρους).
Από την άλλη το VW έχει σίγουρα καλύτερο στήσιμο από το skoda και το λέω ως κάτοχος του Karoq το οποίο είναι πολύ σκληρά στημένο για την κατηγορία του. Το Tiquan είναι πιο άνετο σίγουρα στις ανωμαλίες του δρόμου. Σε εθνική το Karoq είναι μια χαρά.
Εκεί όμως που υπερτερεί η Skoda είναι στην πιο φθηνή έκδοση, κάτι που το Tiguan δεν μπορεί να υπερτερήσει γιατί ξεκινάει πολύ ψηλά (+6000 Ε, με πιο πλήρες εξοπλισμό βέβαια). Στο εξωτερικό, οι εκδόσεις είναι παραπλήσιες με το Tiquan (σε εξοπλισμό) οπότε η σύγκριση είναι σε άλλο επίπεδο.
Απ' την άλλη, αν τα συγκρίνουμε στην πλούσια έκδοση του Kαroq με την αρχική του tiquan (1.4TSI) στην ουσία είναι παραπλήσια αυτοκίνητα που παίζουν στην ίδια κατηγορία (όχι premium όπως audi BMW) και έχουν παραπλήσιες τιμές με λίγο καλύτερη αυτήν του Skoda για να δικαιολογεί και την ύπαρξή του.
Κάτι άλλο που ίσως αξίζει να μετρήσει κανείς, στην σύγκριση, είναι το γεγονός πως σε διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, τα Skoda είναι πολύ πιο ψηλά στην αξιοπιστία από τα VW και τα audi, παρόλο που χρησιμοποιούνται κοινές πλατφόρμες με κοινά λίγο πολύ υλικά. Αυτό που αλλάζει είναι η υλοποίηση και το στήσιμο της εκάστοτε εταιρίας. Οπότε μάλλον οι Τσέχοι κάνουν κάτι πιο 'καλά-προσεκτικά' από τους Γερμανούς.Όσο για την μεταπώληση νομίζω πως αν το Karoq λύσει λίγο τα προβλήματα της παραγωγής του λίγο την τιμή σε σχέση με τους Ελληνικούς τρόπους φορολόγησης, θα πάει πολύ καλά στις πωλήσεις και θα έχει και καλή μεταπώληση κατά συνέπεια.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
που μας εχουν πρηξει τα @@.Όπως ειπώθηκε, περί ορεξεως..
Αν ο εισαγωγέας της skoda ήταν διαφορετικός κ προφανώς ανταγωνιστής της κοσμοκαρ, ναι εκεί μπορεί να μιλήσουμε για καλύτερες εξοπλιστικά κ τιμολόγια εκδόσεις.
Πάντως το παράδοξο είναι πως αν κ ουσιαστικά ειναι ίδιο αυτοκίνητο, το ateca μαλλον λόγω τιμολόγησης δεν αναφέρεται πουθενά..
-
Νομίζω πως συγκρίνουμε λάθος εκδόσεις. Θα έπρεπε να συγκρίνεις τον 1.4 TSI του Tiquan (28500 αρχική έκδοση με το κλειδί στο χέρι) με τον 15 TSI style του Karoq (27500 περίπου στην έκδοση style με το κλειδί στο χέρι). Οπότε έχεις ένα χιλιάρικο διαφορά με κάποια λιγότερα έξτρα από το Karoq, ενδεχομένως όμως μικρότερο κόστος συντήρησης, μικρότερο βάρος και πιο καλές επιδόσεις (λόγο βάρους).
Από την άλλη το VW έχει σίγουρα καλύτερο στήσιμο από το skoda και το λέω ως κάτοχος του Karoq το οποίο είναι πολύ σκληρά στημένο για την κατηγορία του. Το Tiquan είναι πιο άνετο σίγουρα στις ανωμαλίες του δρόμου. Σε εθνική το Karoq είναι μια χαρά.
Εκεί όμως που υπερτερεί η Skoda είναι στην πιο φθηνή έκδοση, κάτι που το Tiguan δεν μπορεί να υπερτερήσει γιατί ξεκινάει πολύ ψηλά (+6000 Ε, με πιο πλήρες εξοπλισμό βέβαια). Στο εξωτερικό, οι εκδόσεις είναι παραπλήσιες με το Tiquan (σε εξοπλισμό) οπότε η σύγκριση είναι σε άλλο επίπεδο.
Απ' την άλλη, αν τα συγκρίνουμε στην πλούσια έκδοση του Kαroq με την αρχική του tiquan (1.4TSI) στην ουσία είναι παραπλήσια αυτοκίνητα που παίζουν στην ίδια κατηγορία (όχι premium όπως audi BMW) και έχουν παραπλήσιες τιμές με λίγο καλύτερη αυτήν του Skoda για να δικαιολογεί και την ύπαρξή του.
Κάτι άλλο που ίσως αξίζει να μετρήσει κανείς, στην σύγκριση, είναι το γεγονός πως σε διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, τα Skoda είναι πολύ πιο ψηλά στην αξιοπιστία από τα VW και τα audi, παρόλο που χρησιμοποιούνται κοινές πλατφόρμες με κοινά λίγο πολύ υλικά. Αυτό που αλλάζει είναι η υλοποίηση και το στήσιμο της εκάστοτε εταιρίας. Οπότε μάλλον οι Τσέχοι κάνουν κάτι πιο 'καλά-προσεκτικά' από τους Γερμανούς.Όσο για την μεταπώληση νομίζω πως αν το Karoq λύσει λίγο τα προβλήματα της παραγωγής του λίγο την τιμή σε σχέση με τους Ελληνικούς τρόπους φορολόγησης, θα πάει πολύ καλά στις πωλήσεις και θα έχει και καλή μεταπώληση κατά συνέπεια.
-
To karoq πάντως δεν είναι ακριβώς ίδιο με το Tiguan.To Tiguan είναι λίγο μεγαλύτερο και επίσης έχει σε όλες τις εκδόσεις πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ψιλά γράμματα. Έχει εκδηλώσει κανείς ενδιαφέρον για το τι ανάρτηση φοράνε τέτοια οχήματα στα ανάλογα τόπικ? Όλοι για varioflex πορτμπαγκάζ, θύρες USB και οθόνες μιλάνε.
-
Ναι αλλά αναλογικά το karoq έπρεπε να είναι αρκετά φθηνότερο από το Tiguan αφού είναι και μικρότερο.
Δεν είναι όμως.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
σημαδια των καιρων (χωρις να σημαινει οτι και εγω ξεφευγω απο αυτα τα σημεια που επικεντρωνω το ενδιαφερον μου ) Ενας απο τους λογους που το 3008 εφαγε ακυρο ειναι επειδη εχει μονο μια θυρα usb μπροστα και θελω και 2η ωστε να συνδεω την dashcam.
Χαιρομαι παντως που αναφερθηκατε στο θεμα της πισω αναρτησης, οπου ειναι ισως το μοναδικο σημειο που εχω δει να διαφερουν τα αυτοκινητα (ateca=karoq με tiguan). Εχει μεγαλη σημασια στην οδηγικη συμπεριφορα;
-
Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών τέτοιων αυτοκινήτων δε θα καταλάβει ποτέ τη διαφορά μεταξύ ενός (καλορυθμισμένου) ημιάκαμπτου και μιας πολλαπλών συνδέσμων.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
σημαδια των καιρων (χωρις να σημαινει οτι και εγω ξεφευγω απο αυτα τα σημεια που επικεντρωνω το ενδιαφερον μου ) Ενας απο τους λογους που το 3008 εφαγε ακυρο ειναι επειδη εχει μονο μια θυρα usb μπροστα και θελω και 2η ωστε να συνδεω την dashcam.Οι dashcam υπολογίζονται στο 12βολτο σοκετ γι αυτό τα περισσότερα οχήματα έχουν 2 σοκετ (1 dash 1 phone charge) και 1 usb.
Περισσότερο με χαλάει η οθόνη έτσι όπως στέκεται.
-
σε usb βολευει καλυτερα, διοτι η παροχη ρευματος στις usb κοβεται, ενω στον 'αναπτηρα' οχι και ετσι θα πρεπει να εχουμε βαλε-βγαλε με οτι αυτο συνεπαγεται για φθορα του socket. Αν το 3008 κοβει την παροχη και στον αναπτηρα, αυτο ειναι κατι που δεν το ξερω, απλα σε οσα αυτοκινητα εχω δει μεχρι στιγμης (που για να ειμαι ειλικρινης δεν ειναι παρα πολλα) συμβαινουν τα πραγματα οπως τα αναφερω πιο πανω.
-
Όλα τα σοκετ μετά από 2-3 λεπτά κόβουν την τάση, όπως και σε όλη την καμπίνα κόβεται από τον εγκέφαλο.
Ο λόγος είναι για θέμα ασφαλείας σε περίπτωση βλάβης από απότομη τάση και για θέμα δικής σου ασφαλείας διότι η dashcam θα συνεχίζει να γράφει για 3 λεπτά ακόμα αφότου απομακρυνθείς από το αυτοκίνητο.
Αυτή τη φιλοσοφία έχουν και τα φώτα που σε ακολουθούν μέχρι το σπίτι.
Για να σου δώσω να καταλάβεις σκέψου σαν να πας να αφαιρείς το usb από το pc σου που χρειάζεται να κάνεις ασφαλή κατάργηση διαφορετικά μπορεί να το πάρεις στο χέρι. Σωστά;
Φυσικά μιλάμε για αυτοκίνητα 5ετιίας ε! Μη μου πεις για το Passat μου πχ που αν δεν τελείωνε η μπαταρία το σοκετ δεν έκοβε ρεύμα.Επίσης ούτε το usb είναι η καλύτερη επιλογή.
Η καλύτερη επιλογή είναι με κλέφτη κατευθείαν από την ασφαλειοθηκη, αλλά πάμε σε άλλα κομμάτια. -
ευχαριστω για τις πληροφοριες!
Η αληθεια ειναι οτι δεν τα ειχα υποψιν μου αυτα, διοτι στο αυτοκινητο που εχω (15ετιας) δεν κοβεται το ρευμα απο τον αναπτηρα ποτε. -
Ούτε και σε μένα στο Passat 2001, Το auris έκοβε με το που έβγαινε το κλειδί, το QQ κόβει μετά από 3 λεπτά ακριβώς, το Tiguan κάπου στα 2.5 και γενικά όσα έχουν can bus σε κάποια λεπτά και όχι πάνω από 5 κόβουν την τάση σε όλη την καμπίνα.
Μιλάμε πάντα για κλειδωμένη καμπίνα έτσι… Αν και δεν είχα ποτέ χρόνο να το δοκιμάσω σε ξεκλείδωτη καμπίνα θεωρώ πως και εκεί κόβει την τάση.
Skoda Karoq