-
και να μην την κόβει, οι καινούργιες dash cam διαβάζουν την πτώση τάσης και σβήνουν αυτόματα μετά από λίγο.
-
Το βράδυ θα το δοκιμάσω να δω στο δικό μου τι στο καλό κάνει
-
Αν και έχω χρόνο να το αποφασίσω, αλλά πλησιάζει ο καιρός αντικατάστασης του εταιρικού octavia οπότε σκέφτομαι για το Karoq.
Η αλήθεια είναι πως αν και μπορώ να πάω μέχρι 19.000 ΛΤΠΦ και σε Tiguan, θέλω να μείνω κάτω από τα 17 ΛΤΠΦ για να γλιτώσω τον φόρο (600 vs 1400).
Παίζουν τα T-Roc, Karoq 1.5 TSI Ambition, A3 1.0 TSI. Ή πάλι octavia αλλά 1.5 TSI DSG ambition limo ή 1.5 TSI ambition combi (manual), ή style limo (manual).
T-Roc είναι λίγο άθλιο ποιοτικά, τεράστια απογοήτευση, οπότε αποκλείεται.
Το Α3 είναι μια καλή λύση γιατί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά όχι με αυτό το μοτέρ και σημαντικότερο από όλα είναι ότι οι χώροι του δε θα με ικανοποιήσουν.
Οπότε ή θα πάρω πάλι octavia (θα ήθελα κάτι διαφορετικό) ή karoq.
Πέρα από τις εμφανείς ελλείψεις στον εξοπλισμό (πχ αυτόματος κλιματισμός), υπάρχει κάτι άλλο ως ουσιαστική διαφορά μεταξύ ambition & style?
Πως είναι στο ταξίδι το karoq σε σχέση με το octavia? Κύλιση, αεροδυναμικοί θόρυβοι κλπ? Το μοτέρ τι λέει? Καλύτερο από το 1.6 TDI 115 που έχω τώρα?
-
Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο στις τελευταίες σελίδες σχετικά με την τιμολόγηση κτλπ.
Το πρόβλημα το δημιουργεί η φορολογία μας ή η vw επειδή φοβάται ότι θα χάσουν μερίδιο τα δικά τους μοντέλα ? -
Ο χρήστης Vagg31 έγραψε:
Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο στις τελευταίες σελίδες σχετικά με την τιμολόγηση κτλπ.
Το πρόβλημα το δημιουργεί η φορολογία μας ή η vw επειδή φοβάται ότι θα χάσουν μερίδιο τα δικά τους μοντέλα ?Αναφέρομαι σε εταιρικό αυτοκίνητο το οποίο φορολογείται ως εταιρική παροχή.
Υπάρχουν κλίμακες που λένε ότι λτπφ κάτω από 17Κ ευρώ, το 7% υπολογίζεται ως εισόδημα και άρα φορολογείται (βάσει κλίμακας πληρώνεις σε φόρο στο κράτος περίπου το 52% αυτού). Από 17-20 είναι 14% και μετά δε θυμάμαι, ανεβαίνει κι άλλο.
Οπότε για εταιρικό leasing αν δε θέλεις να πληρώνεις κερατιάτικα, καλό είναι να μείνεις κάτω από τα 17. Το octavia ήταν 17100 και για 100 ευρώ πληρώνω 1300 φόρο το χρόνο.
Ελπίζω να απάντησα.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το πρόβλημα το δημιουργεί η φορολογία μας ή η vw επειδή φοβάται ότι θα χάσουν μερίδιο τα δικά τους μοντέλα ?Αναφέρομαι σε εταιρικό αυτοκίνητο το οποίο φορολογείται ως εταιρική παροχή.
Υπάρχουν κλίμακες που λένε ότι λτπφ κάτω από 17Κ ευρώ, το 7% υπολογίζεται ως εισόδημα και άρα φορολογείται (βάσει κλίμακας πληρώνεις σε φόρο στο κράτος περίπου το 52% αυτού). Από 17-20 είναι 14% και μετά δε θυμάμαι, ανεβαίνει κι άλλο.
Οπότε για εταιρικό leasing αν δε θέλεις να πληρώνεις κερατιάτικα, καλό είναι να μείνεις κάτω από τα 17. Το octavia ήταν 17100 και για 100 ευρώ πληρώνω 1300 φόρο το χρόνο.
Ελπίζω να απάντησα.
Ναι φίλε εν μέρει με κάλυψες σε ευχαριστώ. Ο ίδιος φόρος υπάρχει και για αγορά από ιδιώτες? Οπότε δεν ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η vw άλλα η φορολογία μας.
-
Ο χρήστης Vagg31 έγραψε:
Ελπίζω να απάντησα.
Ναι φίλε εν μέρει με κάλυψες. Ο ίδιος φόρος υπάρχει και για αγορά από ιδιώτες? Οπότε δεν ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η vw άλλα η φορολογία μας.
Πληρώνεις φόρο στην αγορά, αλλά δεν έχει να κάνει με το φόρο που προκύπτει σε ετήσιο βαθμό από εισοδηματικες παροχές σε είδος.
Πάνω από ένα ποσό προκύπτει φόρος πολυτελείας αλλά νομίζω είναι αρκετά ψηλά, στα 50-60 χιλιάρικα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ελπίζω να απάντησα.
Ναι φίλε εν μέρει με κάλυψες. Ο ίδιος φόρος υπάρχει και για αγορά από ιδιώτες? Οπότε δεν ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η vw άλλα η φορολογία μας.
Πληρώνεις φόρο στην αγορά, αλλά δεν έχει να κάνει με το φόρο που προκύπτει σε ετήσιο βαθμό από εισοδηματικες παροχές σε είδος.
Πάνω από ένα ποσό προκύπτει φόρος πολυτέλειας αλλά νομίζω είναι αρκετά ψηλά, στα 50-60 χιλιάρικα.
Κατάλαβα σε ευχαριστώ, απλά είχα μπερδευτεί και νόμιζα ότι έχει τιμολογηθει λάθος επίτηδες από την κοσμοκαρ για να μην βλάψει την μαμά εταιρία μια και η σκοντα αδύνατη να κάλυψη την ζήτηση.
-
Και αυτό ισχύει.Η κατάσταση είναι συνδυασμός του ψιλοτραγικου συστήματος φορολόγησης και της κακής τιμολόγησης από τη kosmokar.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Καλημέρα σας.
Την προηγούμενη βδομάδα είχα την ευκαιρία να κάνω test drive στο 1.0 χειροκίνητο Karoq.
Ο κινητήρας του ως γνωστόν παράγει 20 κιλά ροπής σχεδόν και 116 ίππους ακολουθώντας την
γνωστή πλέον λογική του downsizing. 20 κιλά ροπής κάποτε τα βγάζανε τα ατμοσφαιρικά δίλιτρα
οπότε έχοντας αυτή την τιμή κατά νου είχα πάει με υψηλές προσδοκίες. 20 κιλά ναι τελικά, αλλά μετά
τις 2.000 στροφές.Μαθημένος από ένα πολύ πιο ελαφρύ αυτοκίνητο μεν (polo 1.2 TSI, 105PS, 2011) του οποίου βέβαια
η ροπή δίνεται σχεδόν ολόκληρη στις 1.500 στροφές, το 1.0 μου φάνηκε ράθυμο.
Επίσης σαν αίσθηση μου φάνηκε λιγότερο γεμάτο.Σήμερα το πρωί με 5η στο polo και ταχύτητα 60-70km χρειάστηκε να κάνω μια προσπέραση και
την πραγματοποίησε ..αεράτα. Με το Karoq θα έπρεπε να κατεβάσω σχέση.Ακόμα και μετά τις 2.000 λόγω λογικά του αυξημένου βάρους του Karoq οι ρεπρίζ δεν είναι αυτό
που περίμενες από έναν κινητήρα με 20 κιλά ροπής. Συν τοις άλλοις, με επιλεγμένη σχέση την 5η
ή την 6η και με ταχύτητες 100-120 χλμ/ώρα δεν ένιωθες αυτό το ωραίο τράβηγμα που νιώθεις
στον παλιό 1.2TSI με το ελαφρύ αμάξωμα του polo. Σίγουρα σαν κινητήρας έχει πιο καλές
ανώτατες τιμές σε ισχύ και ροπή αλλά σε ένα αμάξωμα αρκετά πιο βαρύ (όπως αυτό του Karoq)
και με πιο στενό εύρος καλής λειτουργίας στο τέλος σου αφήνει μια ανάμεικτη γεύση.Θα ήθελα κάποια στιγμή τον νέο 1.0 TSI να τον δω στο νέο polo ώστε να έχω άμεση σύγκριση.
Συμπερασματικά λοιπόν, για κάποιον ο οποίος δεν έχει στο νου του την σβέλτη οδήγηση και ο τρόπος
οδήγησής του είναι στο πνεύμα του αυτοκινήτου, δηλαδή οικογενειακός, ο 1.0 TSI είναι επαρκής.
Δεν είναι όμως απολαυστικός! Είναι διεκπεραιωτικός!Από θέμα ανάρτησης τώρα, επειδή ήμουν αμέσως πριν πάω στην αντιπροσωπία σε μια Octavia 1.6TDI και πήγα κατευθείαν για TD μπορώ να πω ότι η άνεση είναι σχεδόν η ίδια. Δεν κατάφερα να βρω κάποια διαφορά...
Με λίγα λόγια μια χαρά! Μου άρεσε που για SUV δεν είχε έντονες κλίσεις σε στροφές ενώ και σε χωματόδρομο που πήγαμε δεν κοπάναγε καθόλου ούτε και αναπηδούσε άγαρμπα.Τιμόνι, κλασσικό skoda, ελαφρύ με καλούτσικη αίσθηση.
Λεβιές μαλακός, σαφής. Ωραιότατος! Νομίζω ότι το VAG έχει κάνει μεγάλη πρόοδο εδώ!
Ηχομόνωση. Αυτό λοιπόν είναι γενικά ένα θέμα που με απασχολεί πολύ καθώς θέλω τα ταξίδια μου να είναι όσο δυνατόν πιο άνετα, να μιλάω με τους πίσω επιβάτες εύκολα και τέλος και πιο σημαντικό, να ακούω την μουσική μου καθαρά! Το αυτοκίνητο λοιπόν έχει εξαιρετική ηχομόνωση σε θέμα κύλισης τροχών και κινητήρα αλλά το προδίδουν οι καθρέφτες! Μου έκανε εντύπωση πώς με 100 χλμ / ώρα είχα έντονο αεροδυναμικό θόρυβο από τους καθρέφτες. Αυτό με χάλασε λίγο αλλά ίσως ακουγόντουσαν περισσότερο οι καθρέφτες καθώς τα υπόλοιπα ήταν απλά τάφος... Ίσως...
Με 22.000 περίπου ευρώ (22.500-500 ευρώ έκπτωση) λοιπόν (βάζοντας μεταλλικό και μερικά extra στο όριο των 17.000 της ΑΛΤΠΦ) αγοράζεις ένα αυτοκίνητο με επαρκή κινητήρα, ασφαλέστατο, ήσυχο, με καταπληκτικούς χώρους (καθώς σε τέτοιο μήκος δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο με 521 λίτρα χώρο αποσκευών) και άνετη ανάρτηση, και φυσικά με το ύψος του SUV το οποίο σε ξεαγχώνει τόσο στους ελληνικούς δρόμους όσο και σε έναν δρόμο με χώμα και λίγα νεροφαγώματα.
ΥΓ: Τα φώτα είναι αυτόματα από την μάνα τους τελικά. Το extra που στοιχίζει 150 ευρώ είναι αν θες να έχει και αισθητήρες βροχής. Εγώ πρόσθεσα αυτούς, το clima, το Adaptive Cruise Control, τους αναδιπλούμενους καθρέπφτες και 17άρες ζάντες (για την εμφάνιση...).
Χρόνος παραγγελίας περίπου ένα 5μηνο το οποίο και θεωρρώ τραγικό...!
-
Θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας με το dsg θα είναι καλύτερος απο άποψη οδήγησης;
Όχι να βάζει φωτιά στην άσφαλτο, απλά λίγο πιο σβέλτο ειδικά στις ρεπρίζ.
Έκανες την ερώτηση για ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα αν υπάρχουν γενικά; -
Ετοιμοπαράδοτα πλέον δεν υπάρχουν. Είχαν 850 Karoq αρχικά εισάγει σαν Kosmocar τα οποία και πουλήθηκαν.
Το DSG θεωρρώ ότι θα είναι αρκετά πιο γρήγορο. Όταν το 2011 έψαχνα για αυτοκίνητο είχα κάνει Test Drive το ίδιο Polo με DSG όμως. Ήταν πυραυλάκι... Δεδομένου ότι θα εκμεταλλεύεται καλύτερα το εύρος λειτουργίας και στον νέο 1.0 TSI θεωρρώ ότι μπορεί σε νούμερα να είναι το ίδιο αλλά όγω Kick down αλλά και σαν αίσθηση θα είναι καλύτερο..
-
Μαλιστα...
Έχουν πουλήσει κιόλας 850 αυτοκίνητα ε;; -
Και εμένα αρκετά μου φαίνονται καθώς δεν βλέπω και πολλά στο δρόμο (2-3 έχω δει στην Αθήνα)
-
Έχω δει αρκετά, αλλά όχι και τόσα πολλά.Πχ πιο πολλά troc βλεπω
-
Ο χρήστης theonik έγραψε:
Και εμένα αρκετά μου φαίνονται καθώς δεν βλέπω και πολλά στο δρόμο (2-3 έχω δει στην Αθήνα)Από το test drive που έκανες, θεωρείς ότι ο 1.0 για μια οικογένεια 4 ατόμων είναι επαρκής για ταξίδι εθνική οδό με μια μέση ταχύτητα των 130-140 χλμ/ώρα; Με αποσκευές κτλ.
-
Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να τηρήσει τα 130 - 140 χλμ / ώρα και με βάρος λόγω υψηλής ροπής. Τα 160 km/h ίσως να τα κρατάει πιο δύσκολα και για αυτό αν το επιλέξω θα πάρω ACC που δουλεύει έως τα 160km/h! Η ένστασή μου σχετικά με τον κινητήρα είναι ότι αρπάζει από τις 2.000 και πάνω και δεν έχει τις φοβερές ρεπρίζ που περιμένεις από τέτοια ροπή. Είναι δηλαδή ο τρόπος λειτουργίας του. Σε ταξίδι θεωρρώ ότι δεν θα έχεις θέμα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε να οδηγούσα το Karoq με το 1.6TDI. Με αυτόν τον κινητήρα το Octavia πετάει. Κρατάει για πλάκα σταθερά τα 170-180 χλμ / ώρα και παρόλο που και αυτός ο κινητήρας αρπάζει σχετικά ψηλά για Diesel, ίσως λόγω αεροδυναμικής, ίσως και λόγω των 25 κιλών ροπής, στο ταξίδι πάει σφαίρα και, βέβαι, πολύ οικονομικά.
Το αρνητικό με το Octavia είναι ότι είναι 30 πόντους πιο μακρύ (με το συμπάθειο...!) και στην Αθήνα δεν βολεύει τόσο. Επιπλέον δεν έχει την ωραία και ψηλή θέση οδήγησης των SUV και ίσως έχει λίίιιγο χειρότερη ηχομόνωση (όχι ότι δεν έχει καλή). Σαν στήσιμο ανάρτησης και κλίσεων μου φάνηκαν και τα δύο πολύ κοντά.
ΥΓ: Το Karoq δεν κατάφερα να το πάω πάνω από 140 καθώς είχε κίνηση σσε Αττική Οδό και αρκετές κάμερες...
-
Όπως κατάλαβαίνεις προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι το 1.0 dsg επαρκεί, καθώς θεωρώ ότι για την Αθήνα ο 1.0 είναι υπεραρκετός και το αυτόματο κιβώτιο ιδανικό για κίνηση στην πόλη.Ο ενδοιασμός μου είναι για τα ταξίδια και γι αυτό σκέφτομαι και τον 1.5 manual, ο οποίος θα είναι ιδανικός για τα ταξίδια, αλλά όχι και για χρήση εντός πόλης λόγω κατανάλωσης και έλλειψης αυτόματου.
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Μαλιστα...
Έχουν πουλήσει κιόλας 850 αυτοκίνητα ε;;Κάτι τέτοιο δε νομιζω να ισχύει.. Συμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων του ΣΕΑΑ ταξινομήθηκαν 3 Karoq στο τέλος του 2017 και 321 τους πρώτους 5 μήνες του 2018.. Η μόνη περίπτωση για να πούλησε 850 αυτοκίνητα είναι μόνο αν πούλησε 526 Karoq τον Ιούνιο.. Κάτι τέτοιο αποκλείεται, ειδικά αν αναλογιστεί κανεις ότι η Skoda πούλησε 414 αυτοκίνητα τον Ιούνιο (όλα τα μοντέλα της)... Ε άντε το πολύ να είναι τα 200 Karoq από τα 414 Skoda...
-
Οπότε μάλλον λέγανε μπαρούφες στον theonik, αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο.Το λογικό είναι να θέλουν να διώξουν τα αυτοκίνητα που έχουν στοκ.
Skoda Karoq