-
Επίσης, πρέπει να κόψετε μερικά τα ψυχολογικά με την ομογενοποίηση που πρέπει να συμβαίνουν σε όλους τα ίδια πράγματα.
Περιγράφω αποκλειστικά το δικό μου προφίλ κίνησης, που δεν φοβάμαι ποτέ μη σπάσω αυγά στο γκάζι, όπως κάνουν μερικοί και σίγουρα δεν οδηγάω το ίδιο γρήγορα όπως οδηγούσα ένα hatchback και σίγουρα πηγαίνω ταχύτερα στον προορισμού από πολλούς οδηγούς, απλά δεν το ταβανιάζω.
Είστε τόσο σίγουροι ότι στο δικό μου προφίλ κίνησης στην πόλη μου πρέπει σώνει και καλά να κάψω παραπάνω; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την μανία σας.
-
Ωραία ρε φίλε μπράβο για το ελαφρυ πόδι σου! Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αλεξάνδρας! Σωστός!
Να πω ένα ακόμα;
Αθήνα @αμημενη ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει!!! (Πλέον λίγο ανεπικαιρο λόγω της διαπλοκής του βέβαια αλλά άσχετο!)
Εσύ όταν λες 6.5 λτ σε κίνηση μπορείς να περιγράψεις τα χαρακτηριστικά της διαδρομής που το πετυχαίνεις; Είναι τόσο δύσκολο; Ή θεωρείς λέγοντας 'με κίνηση διαδρομή' μας έχεις καλύψει;
-
Είμαι σίγουρος, επειδή έχω μείνει χρόνια στην Αθήνα, ότι στο προφίλ κίνησης που είχα για ανάβαση όλη της Κηφισίας 6 το απόγευμα, δεν θα έκαιγα 6,5 λίτρα. Καλύφθηκες;
-
Να σημειώσω όπως ανάφερα πάλι παραπάνω, ότι το κάθε 30 δευτερόλεπτα σταμάτα που περιγράφετε, δεν είναι τυπικό προφίλ κίνησης αλλού.
ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ, ΕΙΠΑΜΕ.
-
Ψεύτες και οι οδηγοί στο SpritMonitor που βγάζουν μέσο όρο το Karoq 1.0 βενζίνη στα 7 λίτρα;
-
Είμαι σίγουρος, επειδή έχω μείνει χρόνια στην Αθήνα, ότι στο προφίλ κίνησης που είχα για ανάβαση όλη της Κηφισίας 6 το απόγευμα, δεν θα έκαιγα 6,5 λίτρα. Καλύφθηκες;
Σωστά 6.5Χ2 θα εκαιγες.
Όσο για το 6.5 μάλλον θα το καις στο γύρο της λίμνης των Ιωαννίνων χαλαρά ρεμβαζοντας την φανταστική θέα. Πάλι χαμηλό είναι αλλά ατνε εκεί να το πιστέψουμε...
Αν μπεις στην πόλη των Ιωαννίνων στις ανηφόρες κατηφορες σας , δεν έχετε μεγάλες, αλλά έχετε αρκετές κλίσεις και αρκετή κίνηση για επαρχιακή πόλη το 9αρι το έχεις στο τσεπακι.
Έχω οδηγήσει αρκετές φορές στα όμορφα Γιάννενα.
-
Ψεύτες και οι οδηγοί στο SpritMonitor που βγάζουν μέσο όρο το Karoq 1.0 βενζίνη στα 7 λίτρα;
Ω ρε μαναμ θα με βάλεις να το κάνω και αυτό τεστ ντραιβ....
-
Δεν πιστεύω να κανεις και την ίδια οικονομία στα κάρβουνα και να τα φαμε ωμά;;;;;;;;
Τα έχουμε ξαναπεί και έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνομαι.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Κηφισίας και η Αλεξάνδρας.
Τα τούρμπο σύνολα, έχουν τεράστιες αποκλίσεις από οδηγό σε οδηγό, ανάλογα με το πόσο βουτάει κανείς το γκάζι. Προσωπικά με το Karoq, για κάποιο λόγο οδηγάω λιγότερο «σπορ» από το προηγούμενο Focus και ίσως αυτό οφείλεται στο τί σε εμπνέει το κάθε αυτοκίνητο. Σίγουρα οδηγώ πιο χαλάρα από ό,τι πριν, αλλά παραμένω στο τοπ 20% των γρηγορότερων στο δρόμο.
Το σταμάτα-ξεκίνα της Αθήνας ειδικά, για 10 συνεχόμενα χιλιόμετρα, δεν είναι ενδεικτικό προφίλ κίνησης για όλο τον ελληνικό οδηγικό πληθυσμό.
ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ και μετά κερνάω κοψίδια με τσίπουρο.
-
Με τετοια τρυκυμία εν κρανιω, καλύτερα να παρουν golf του 2020 .... θα καίει σίγουρα λιγότερο απο το 'οικονομικό' karoq 'που παίζει στο 6.5' ....και σαφώς θα πέφτουν και πιό ευκολα οι γκόμενες
-
Το καροκ είναι το μοναδικό σουβ που ο μικρός χιλιαρης βενζίνης καιει λιγότερο και από τον ντίζελ σύμφωνα με τον φίλο!
Εδώ τα αντίστοιχου όγκου σουβ ντίζελ καίνε από 6.5 ως 7.5 σε μικτή χρήση και το 1.0 καροκ σε κίνηση ριχνει ..μέχρι 6.5! Δλδ σε μικτή χρήση το καλοκαίρι μπορει να πέσει και στο 5.5! Μέσοι όροι πάντα!
-
Λοιπον για να μη φαγωνομαστε ολοι μεταξυ μας.... τα αυτοκινητα εχουν και ενα αλλο ακομα στοιχειο. Το χιλιομετρα ανα ωρα.
Εγω αν δειτε απο την τελευταια μας φαγομαρα οποτε λεω τις δικες μου καταναλωσεις το αναφερω ως πακετακι για να καταλαβαινει ο συμφρουμιτης μας.
Στο grandland με τον παλιοτερο 1,6 τσιμπαει λιγουλακι αλλα οχι φοβερα.
Το αυτοκινητο εγραψε 7,1 με 40+++χιλ /ωρα,
Στα 25 χιλ /ωρα πλεον περνα τα 8 λιτρα....παντα χαλαρουτσικα με δυο ατομα μεσα, κλιμα και φουλ στο τερμα το σαμπγουφερ ...(δεν ξερω αν τραβαει πολυ ρευμα αυτο..χεχε) αλλα και με καποιες ανηφοριτσες.
-
Να σας ζητήσω ευγενικά να σταματήσουμε να μιλάμε για καταναλώσεις άλλο???
Το αυτοκίνητο έχει πολλές άλλες αρετές και προφανώς και μειονεκτήματα που θα μπορούσαμε να συζητάμε
για πολύ περισσότερες ώρες!
Καλημέρα!
-
ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ και μετά κερνάω κοψίδια με τσίπουρο.
Εγώ που σε πιστεύω, μπορώ παρόλ' αυτά να έρθω για το ταξίδι, τα κοψίδια και τα τσίπουρα;
-
futurist wrote:
Εγώ που σε πιστεύω, μπορώ παρόλ' αυτά να έρθω για το ταξίδι, τα κοψίδια και τα τσίπουρα;
Για σένα διαθέσιμα όλα αυτά και έξτρα πιατάκι λουκάνικο αγριογούρουνο ντόπιο.
-
Σχετικά με τις καταναλώσεις δεν θα πω κάτι άλλο, έχω αναφέρει τα νούμερά μου σε συνθήκες πόλης από 6,5 ως 8,2 ανάλογα με τη θερμοκρασία, πάντα για το ίδιο προφίλ κίνησης.
Για όσους δεν τα πιστεύουν, απλά θα ανακατευθύνω στο SpritMonitor.
Για να κλείσω, θα πω ότι εγώ πρωτίστως πήγα στο όχημα αυτό, για τους χώρους λόγω ερχομού παιδιών και αυτή τη στιγμή έχω βρει τρομερές λύσεις χώρων, όταν τα ανταγωνιστικά ήταν ακριβότερα, με υψηλότερα τέλη, και μικρότερο χώρο αποσκευών που δεν θα χωρούσαμε!
-
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης καταναλώσεων σε συνθήκες Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας. Η Αττική συγκρίνεται μόνο με το κέντρο της Θεσ/κης σα συνθήκες κίνησης, συνεχών στάσεων κτλ. Όλη η υπόλοιπη χώρα είναι σε άλλη λίγκα καταναλώσεων με τουλάχιστον -20/30% σε κατανάλωση καυσίμου. Στα πετρέλαια η διαφορά ίσως είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Για τους ίδιους λόγους και το sprint monitor είναι απλά ενδεικτικό. Όποιος έχει οδηγήσει στην κεντρική ευρώπη (απ' όπου προέρχονται και τα περισσότερα δείγματα) πιθανότατα να έχει παρατηρήσει ότι οι συνθήκες κίνησης των πόλεων είναι πιο κοντά στις δικές μας ημιαστικές. Σε ότι αμάξι έχει περάσει από τα χέρια μου και έχω μπει στη διαδικασία να το ψάξω, είμαι πάντα τουλάχιστον +2λτ σε σχέση με το μ.ο. του sprint monitor. Το πιο σωστό που ειπώθηκε είναι μαζί με το νούμερο της κατανάλωσης να βλέπουμε και τη μέση ταχύτητα. Μόνο έτσι βγαίνουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Πχ το δικό μου για την ίδια διαδρομή (Ν. Ψυχικό - Λ. Αθηνών/Χρηματιστήριο) έχει:
11-12λτ/100χλμ με 18-20χαω μέση
8-9λτ/100χλμ με 25-30χαω μέση -
Από τις ευστοχότερες καλύψεις για το θέμα της κατανάλωσης!
Αλλά ρε παιδιά το Karoq πώς σας φαίνεται σαν αυτοκίνητο? Καλό? :))))))))))
Αφήστε τις καταναλώσεις!!!!!
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης καταναλώσεων σε συνθήκες Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας. Η Αττική συγκρίνεται μόνο με το κέντρο της Θεσ/κης σα συνθήκες κίνησης, συνεχών στάσεων κτλ. Όλη η υπόλοιπη χώρα είναι σε άλλη λίγκα καταναλώσεων με τουλάχιστον -20/30% σε κατανάλωση καυσίμου. Στα πετρέλαια η διαφορά ίσως είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Για τους ίδιους λόγους και το sprint monitor είναι απλά ενδεικτικό. Όποιος έχει οδηγήσει στην κεντρική ευρώπη (απ' όπου προέρχονται και τα περισσότερα δείγματα) πιθανότατα να έχει παρατηρήσει ότι οι συνθήκες κίνησης των πόλεων είναι πιο κοντά στις δικές μας ημιαστικές. Σε ότι αμάξι έχει περάσει από τα χέρια μου και έχω μπει στη διαδικασία να το ψάξω, είμαι πάντα τουλάχιστον +2λτ σε σχέση με το μ.ο. του sprint monitor. Το πιο σωστό που ειπώθηκε είναι μαζί με το νούμερο της κατανάλωσης να βλέπουμε και τη μέση ταχύτητα. Μόνο έτσι βγαίνουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Πχ το δικό μου για την ίδια διαδρομή (Ν. Ψυχικό - Λ. Αθηνών/Χρηματιστήριο) έχει:
11-12λτ/100χλμ με 18-20χαω μέση
8-9λτ/100χλμ με 25-30χαω μέση -
futurist wrote:
Ξέρεις κανείς τυχόν πώς προσεγγίζουμε το σημείο που βρίσκεται το φίλτρο αέρα καμπίνας για να το κάνουμε στα γρήγορα, να μην τρέχουμε και περιμένουμε στην αντιπροσωπεία;
Ψάχνω βιντεάκια, βρίσκω για άλλα μοντέλα, αλλά όχι για το Karoq. Πολλά του VW Group, βλέπω το έχουν πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Ψηλάφησα λίγο τους «μεντεσέδες» στήριξης, αλλά φοβάμαι να ασκήσω πίεση αν δεν ανοίγει με τον ίδιο τρόπο όπως σε άλλα μοντέλα.
Μια υπενθύμιση αν τυχόν κάποιος γνωρίζει. Ευχαριστώ.
-
Φυσικά για να κλείσουμε το θέμα του κυκλοφορικού φόρτου που ανέφερε ο Στεφάν λέγοντας κέντρο Θεσσαλονίκης όπου μπορείς να πηγαίνεις σταματά ξεκινά είναι από την αρχή της Όλγας ως τα τρένα!Αυτή είναι μια διαδρομή 7.5 χλμ εν δυνάμει βαρείας κίνησης. Γιατί διαβάζοντας κανείς το κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορεί να το ερμηνεύσει ε αριστετελους λευκό καμάρα !
-
Είναι πολύ περισσότερο από αυτό που περιγράφεις Thin73. Αν θες να κατέβεις σε δύσκολη ώρα από ανατολικά μέσω Περιφερειακού (Άγιος Παύλος) ως τα Δικαστήρια, μπορεί να κάνεις άνετα 45' με 1η και άντε να βάλεις και 2α κάπου στην κατηφόρα του νοσοκομείο του Αγ Δημητρίου.
Skoda Karoq