-
Καλημέρα φίλε mikrotsiknias και σου εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
Από ηχομόνωση πώς σου φάνηκε με αυτές τις ταχύτες στην εθνική?
-
Ο χρήστης mikrotsiknias έγραψε:
Το πρόβλημά μου είναι με το navigation. Έδωσα 700€ κι έβαλα Meta System navigation+πίσω κάμερα (μέσω της αντιπροσωπείας της Skoda). Το πρόγραμμα που μου έβαλαν στην αρχή ήταν το Sygic αλλά παρότι ήταν πολύ καλό δεν είχε νέους χάρτες (ήταν του 2015) κι όταν παραπονέθηκα μου έβαλαν ένα άλλο (δεν θυμάμαι τώρα πως το λένε) το οποίο έχει νέους χάρτες αλλά είναι δύσχρηστο και δεν βρίσκει τη σωστή διαδρομή! Εσείς τι χρησιμοποιείτε; Επίσης επειδή είδα τελικά πως το τοποθέτησαν είναι εξωφρενικά πολλά τα 700€ για αυτή τη δουλειά: είναι ένα παμπάλαιο σύστημα android που αποκλείεται να δικαιολογεί τα λεφτά του. Έχει πάρει κανείς το navigation της Skoda για να δω τελικά αν πέταξα στα σκουπίδια τα λεφτά που έδωσα στη Meta;
Να υποθέσω δεν έχει smart link? Υπόψη αυτό μπαίνει και εκ των υστέρων με κόστος γύρω στο 250αρι και έχεις google maps (εκτός και των άλλων λειτουργιών του κινητού) που είναι μακράν ότι καλύτερο.
-
Δε γίνεται, έχει smartlink το karoq.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Συγγνώμη αλλά τα 700 ευρώ μου φαίνονται τρομακτικά πολλά για navi + κάμερα οπισθοπορείας.
Ποιά αντιπροσωπία κατάφερε και πούλησε τέτοιο προϊόν σε τέτοια τιμή?
-
Πω πω , κινεζικό Android τριετίας σου εβαλαν με αντίστοιχη κάμερα 700€ ;;;;;;
Και με χάρτες της sygic λογικά σπασμένους χωρίς συνδρομή.
Πες μου πως μετά σου εβαλαν navigation- χάρτες της iGO που κατέβασαν σπασμένους από το internet !Δωστο πίσω και βάλε καποιο καινουργιο Pioneer ή Kenwood με Android auto ή Car Play
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Μην κανετε τον ανθρωπο να αισθανεται ασχημα. Εκει περιπου βρισκονται οι τιμες του πακετου. Θεωρητικα εχεις παρει το Bolero μαζι με την rear view camera. Νομιζω οτι τοσο το bolero οσο και το amundsen υποστηριζουν apple carplay/android auto. Συνδεεις το τηλεφωνακι σου και το χρησιμοποιεις για Navigation. Εχεις τους πλεον up-to-date χαρτες και turn by turn navigation. Προσωπικα θεωρω τα navigation των εταιρειων χαμενα χρηματα, επειδη βασιζεσαι πανω τους για να κανουν ενημερωσεις.
-
Το sound system canton (10 ηχεία + equaliser) διάλεξες και την κάμερα διάλεξες ή σου έβαλαν κάποιο aftermarket στην αντιπροσωπεία;
-
Ζήτω συγγνώμη , μάλλον δεν κατάλαβα καλά , αν είναι επιλογή από τον έξτρα εξοπλισμό της Skoda θα είναι καλό και σίγουρα με Android auto ή car play θα καλύπτεται απόλυτα από θέμα χαρτών και πλοήγησης.
Κατάλαβα αρχικά πως πρόκειται για κάποια aftermarket λύση.
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αφού λέει ότι έβαλα Meta αρα εδω
http://www.metasystem.gr/el/products.html
Μαλλον κατι τέτοιο -
Το 1ο μοντέλο Κωδικός : NMIN2010
Το ίδιο πρέπει να έχω και εγώ στο ξαδερφάκι του το νεο ibiza ... mireo gps με χάρτες 2015...
Σκεφτόμουν να περάσω sygic που ήταν σε προσφορά στα 50€ αλλά δε το έψαξα παραπάνω
Και δεν μπορώ να περάσω τον ήχο από πηγή usb στα ηχεία του αυτοκινήτου ...
Όντως το βγάζει και στη σελίδα τους https://navismedia.gr/seat-car-multimedia/ -
Οκ κατάλαβα, άρα είχα δίκιο αρχικά, με το 1/3 της τιμής βρίσκεις πολύ καλύτερα στο AliExpress.
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Οκ κατάλαβα, άρα είχα δίκιο αρχικά, με το 1/3 της τιμής βρίσκεις πολύ καλύτερα στο AliExpress.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όντως εξωπραγματικη τιμή για aftermath
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Οκ κατάλαβα, άρα είχα δίκιο αρχικά, με το 1/3 της τιμής βρίσκεις πολύ καλύτερα στο AliExpress.
Όντως εξωπραγματικη τιμή για aftermath
Όντως αλλά έχει πολύ καλό intergration στο ταμπλώ τώρα που το βλέπω καλύτερα, όπως το εργοστασιακό , παρά τα μέτρια χαρακτηριστικά του.
-
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση αφού είχε την δυνατότητα να πάρει καλύτερο εργοστασιακό και να μπουν ηχεία παντού με 600 € πως επέλεξε κάποιο aftermarket. Κάτι δεν μου κολλάει.
Ας απαντήσει λίγο ο φίλος γιατί νιώθω και γω ο ίδιος εξαπατημένος πόσο μάλλον ο ίδιος…Πάντως αν θέλει ο φίλος μπορεί να βάλει το sygic νόμιμό στα 11 ευρώ από το επίσημο shop της sygic με όλες τις αναβαθμίσεις δωρεάν.
-
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Πάντως αν θέλει ο φίλος μπορεί να βάλει το sygic νόμιμό στα 11 ευρώ από το επίσημο shop της sygic με όλες τις αναβαθμίσεις δωρεάν.
Έχεις εύκαιρο κάποιο link;
Εγώ το βρίσκω με 55€ (car navigation)
Ή επειδή είναι Android μπορεί να μπει και η απλή έκδοση; -
Από το site της Sygic μπορείς να το πάρεις στα 11€...
Δεν χρειάζεσαι το car navigation το gps navigation είναι το ίδιο και καλύτερο απλά δεν υποστηρίζει mirrorlink που έτσι και αλλιώς δεν το χρειάζεσαι.
-
Επειδή κοιτούσα το car navigation γι αυτό είπα εγώ το βρίσκω 50 €
Αν κάνει το απλό των 11€ οκ...
Αν και των 19.99€ νομίζω ότι αξίζει περισσότερο με τα έξτρα καλούδια του
Ευχαριστώ -
Όπως τα πε ο φίλος.
Ναι αξίζει το 20ρικο αν δεν το λυπάσαι.
Προχωρά άφοβα... -
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Όπως τα πε ο φίλος.
Ναι αξίζει το 20ρικο αν δεν το λυπάσαι.
Προχωρά άφοβα...Σούπερ είναι το Sygic και έχει και σε προσφορά το module για real traffic. Το έχω και εγώ πληρωμένο κανονικά στη Χ1.
Το car navigation το έχω παρει και το έχω στο κινητό αναγκαστικα επειδή έχει άδεια χρήσης για μια συσκευή και το συνδέω με το mirrolink στο 108 -
Ο χρήστης theonik έγραψε:
Καλημέρα φίλε mikrotsiknias και σου εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
Από ηχομόνωση πώς σου φάνηκε με αυτές τις ταχύτες στην εθνική?
Η ηχομόνωση είναι μια χαρά αλλά επαναλαμβάνω ότι η ταχύτητα ταξιδίου που έχω χρησιμοποιήσει είναι κυρίως τα 130-140 κοντερίσια.
Να υποθέσω δεν έχει smart link? Υπόψη αυτό μπαίνει και εκ των υστέρων με κόστος γύρω στο 250αρι και έχεις google maps (εκτός και των άλλων λειτουργιών του κινητού) που είναι μακράν ότι καλύτερο.
Smart link έχει στον στάταρντ εξοπλισμό αλλά έχω μια ωραία οθόνη πάνω στο ταμπλό και δεν θέλω να έχω έξτρα συμπράγκαλα (βάση για κινητό και καλώδια). Τώρα κρατάω πατημένο το κουμπί 'Menu' και μπαίνω στο android το οποίο μεταξύ άλλων έχει και το navigation. Και βέβαια επειδή είναι android μπορώ να κάνω εγκατάσταση ότι εφαρμογή θέλω.
Εδώ να κάνω μια μικρή διόρθωση. Στην τιμή που πλήρωσα στην αντιπροσωπεία (δηλαδή 700€ για το navigation μαζί με την πίσω κάμερα) περιλαμβανόταν βέβαια και ένα software για το navigation το οποίο ήταν το 'Genious Driver - Don't Panic Edition'. Αυτό ήταν πολύ χρηστικό και καλορυθμισμένο αλλά διαπίστωσα ότι δεν είχε ενημερωθεί από το 2015 και όταν έμπαινα στη σελίδα της εταιρίας για ενημέρωση (μέσω της ίδιας της εφαρμογής) έλεγε ότι δεν υπάρχουν νεώτερες ενημερώσεις! Πήγα λοιπόν πίσω και τους είπα να μου κάνουν ενημέρωση τους χάρτες και μου έβαλαν το Sygic το οποίο πράγματι κοστίζει 10-20 € να αγοράσεις την εφαρμογή αλλά εγώ δεν το πλήρωσα αλλά η Meta. To Sygic τώρα έχει ενημερωμένους χάρτες και στοιχεία ενδιαφέροντος αλλά δεν είναι και τόσο χρηστικό όσο άλλες εφαρμογές που έχω χρησιμοποιήσει. Επειδή όμως όπως είπα έχω ένα android εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο, μπορώ να πειραματιστώ και να εγκαταστήσω ό,τι εφαρμογή θέλω (δωρεάν ή με τιμή αγοράς). Οπότε και γι αυτό ζήτησα να μου προτείνετε εσείς τι εφαρμογές χρησιμοποιείτε. Το Google Maps είναι μια επιλογή βέβαια (και είναι ήδη εγκατεστημένο) αλλά δεν το θεωρώ και το καλύτερο software για πλοήγηση.
Όταν έγραψα παραπάνω ότι τα λεφτά είναι πολλά για αυτό που πήρα, αυτό που εννοώ είναι το εξής: η εταιρία αγόρασε ένα σύστημα με android, μια πίσω κάμερα και κάποια καλώδια (πιθανώς μέρος των καλωδιώσεων να υπήρχε ήδη αφού και η Skoda προσφέρει πχ πίσω κάμερα αλλά δεν το γνωρίζω αυτό). Ο τεχνικός της εταιρίας είχε την τεχνογνωσία να τα συνδέσει όλα αυτά χωρίς να φαίνεται κάτι άσχημα (αν και η πίσω κάμερα εξέχει λίγο, πάνω από την πινακίδα). Ας υποθέσουμε 100€ για τον τεχνικό, 100€ για την τεχνογνωσία και 100€ για τη συσκευή. Το υπόλοιπο είναι κέρδος της εταιρίας και είναι πάρα πολύ! Σκεφτείτε ότι η ίδια η Meta χρεώνει περίπου τα ίδια λεφτά σε όσους πάνε να βάλουν navigation + πίσω κάμερα σε αυτοκίνητα που δεν έχουν οθόνη αλλά απλό radio-CD! Δηλαδή στα ίδια λεφτά που πλήρωσα εγώ και όπου έκανε απλές συνδέσεις κάνουν πολύ περισσότερη δουλειά: άνοιγμα του ταμπλό αφαίρεση του παλιού και τοποθέτηση νέου συστήματος multimedia με μεγάλη οθόνη 7 ή 8' συν το κόστος του νέου συστήματος multimedia με μεγάλη οθόνη. Από αυτό και μόνο συμπαιρένω ότι αυτό που αγόρασα εγώ ήταν υπερτιμολογημένο. Αλλά όλα αυτά δεν τα ήξερα πριν...
Μην κανετε τον ανθρωπο να αισθανεται ασχημα. Εκει περιπου βρισκονται οι τιμες του πακετου. Θεωρητικα εχεις παρει το Bolero μαζι με την rear view camera. Νομιζω οτι τοσο το bolero οσο και το amundsen υποστηριζουν apple carplay/android auto. Συνδεεις το τηλεφωνακι σου και το χρησιμοποιεις για Navigation. Εχεις τους πλεον up-to-date χαρτες και turn by turn navigation. Προσωπικα θεωρω τα navigation των εταιρειων χαμενα χρηματα, επειδη βασιζεσαι πανω τους για να κανουν ενημερωσεις.
Έχω πάρει την απλή έκδοση του Karoq χωρίς πίσω κάμερα. Αν θυμάμαι καλά αν αγόραζα το σύστημα navigation από την Skoda θα είχα πολύ περισσότερο χρόνο αναμονής, θα είχα πληρώσει περίπου τα ίδια λεφτά (έχει περάσει καιρός και δεν θυμάμαι αλλά ηταν και πάλι ~700€) και θα είχα ένα σύστημα που δεν θα μίλαγε ελληνικά. Πιθανώς θα ήταν λίγο ευκολότερο στη χρήση ενώ τώρα έχω αυτό το 'κόλπο' όπου κατάω πατημένο το 'Menu' για να πάω στο android. Από την άλλη ίσως δεν είχα ένα κανονικό android άρα λιγότερες δυνατότητες.
Το sound system canton (10 ηχεία + equaliser) διάλεξες και την κάμερα διάλεξες ή σου έβαλαν κάποιο aftermarket στην αντιπροσωπεία;
Πήρα το απλό μοντέλο με τα 19.900€. Το σύστημα navigation μπήκε από την Meta Systems οπότε ναι είναι aftermarket αλλά εγώ είχα τα πάρε-δώσε μόνο με την Skoda.
Skoda Karoq