-
Κοντινό μου ζευγάρι ψάχνει για αγορά καινούργιου. Το μπάτζετ είναι μέχρι 20.000€. Ψαχνουμε μέχρι μικρομεσαίο, όχι μεγαλύτερο. Τα κριτήρια είναι κατά σειρά:
- Ασφάλεια
- Αξιοπιστία
- Οικονομία
Μπορούν να γίνουν παραχωρήσεις ως προς την ποιότητα του εσωτερικού ( τα λεγόμενα'μαλακά πλαστικά' δεν ενδιαφέρουν). Απαραίτητη προϋπόθεση η καλή οδική συμπεριφορά. Προτάσεις;
-
Κοντινό μου ζευγάρι ψάχνει για αγορά καινούργιου. Το μπάτζετ είναι μέχρι 20.000€. Ψαχνουμε μέχρι μικρομεσαίο, όχι μεγαλύτερο. Τα κριτήρια είναι κατά σειρά:
- Ασφάλεια
- Αξιοπιστία
- Οικονομία
Μπορούν να γίνουν παραχωρήσεις ως προς την ποιότητα του εσωτερικού ( τα λεγόμενα'μαλακά πλαστικά' δεν ενδιαφέρουν). Απαραίτητη προϋπόθεση η καλή οδική συμπεριφορά. Προτάσεις;
-
- Ασφάλεια
- Αξιοπιστία
- Οικονομία
-
CROSSOVER ή κανονικό;
-
Για να ενδιαφέρει η οδική συμπεριφορά, μάλλον κάτι σε χαμηλό.
Από εκεί και πέρα τα 20Κ είναι υπεραρκετά για πολύ καλά αυτοκίνητα.
-
Οι επιλογές είναι πάρα πάρα πολλές, οπότε θα πρέπει να έχουμε κριτήρια που να περιορίζουν κάπως το εύρος. Για παράδειγμα (μερικά μόνο κριτήρια):
- Έχει προτίμηση σε χώρα προέλευσης (π.χ Γερμανικό, Ιαπωνικό, Γαλλικό κλπ.)?
- Αυτόματο ή χειροκίνητο?
- Diesel ή Βενζίνη?
- Crossover ή Hatchback?
- Θέλει να τερματίσει το budget ή όσο πιο φτηνό (π.χ. Baleno) τόσο το καλύτερο?
- Έχει περιορισμό ή προτίμηση σε κυβικά?
- Έχει κάποια πράγματα που δεν τα θέλει (π.χ. οπωσδήποτε turbo ή οπωσδήποτε ατμοσφαιρικό)?
-
Εξαρτάται από πόση σημασία δίνεις στους χώρους και τις επιδόσεις.
Κάτω από τα 20 χιλιάρικα υπάρχει το Megane με τον 1.5dci με 90 άλογα, υπάρχει και το Clio με τον ίδιο κινητήρα και 110 άλογα.
Ασφαλή αυτοκίνητα, με καλή οδική συμπεριφορά, αξιόπιστο και οικονομικό κινητήρα.
-
Σε αυτα τα χρηματα με τα παραπανω κριτηρια θα προτεινα σε Toyota για το Yaris Hybrid 1.5 e-cvt η για το Corolla 1.4Turbo Diesel D-4D
-
Λοιπόν,προτιμούμε hatchback, βενζίνη, αυτόματο και κατά βάση όχι 3κυλινδρο.
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έχεις αρκετές επιλογές, αν και δεν ξέρω ποιοι κινητήρες είναι τρικύλινδροι.
Leon, Focus, Pulsar, Tipo
Τα 308 και c4 είναι ελάχιστα πάνω από τις 20χιλ. και έχουν τον πολύ καλό 1,2 με 130hp -
Focus το καλύτερο στο δρόμο, pulsar άπειρους χώρους για την κατηγορία, Leon value for money.
Εξαιρετικές επιλογές και οι 3
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Αυτόματο όμως ποιο από αυτά είναι ;
-
Leon, Pulsar, Tipo, 308 και c4 έχουν και αυτοματο κιβώτιο και στο budget του
-
Ευχαριστώ παιδιά,η δική μου πρόταση ήταν το pulsar,τον βλέπω να πηγαίνει προς c4
-
Και το Ford Focus παίζει με κάτω από 20.000 με αυτόματο και τον 1.5 Ecoboost στα 150 άλογα.
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Κοντινό μου ζευγάρι ψάχνει για αγορά καινούργιου. Το μπάτζετ είναι μέχρι 20.000€. Ψαχνουμε μέχρι μικρομεσαίο, όχι μεγαλύτερο. Τα κριτήρια είναι κατά σειρά:- Ασφάλεια
- Αξιοπιστία
- Οικονομία
Συμφωνώ, είναι πολύ γενικά τα κριτήρια. Αλλά για πάμε:
Αν το (1) σημαίνει 5αστερο με όσο το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρονικά 'καλούδια' ασφάλειας ? Αν ναι, τότε σίγουρα όχι απλές/γυμνές εκδόσεις.
Αν το (2) σημαίνει ιαπωνικό, τότε Auris, Baleno ή Pulsar
Αν το (3) σημαίνει πολλά χλμ, τότε ή diesel ή κάποιο μικρό τρικύλινδρο.Η τελευταία προϋπόθεση σημαίνει driver's car και όχι μεταφερόμενο ψυγείο (όπως τα ιαπωνικά) ? Τότε τα ιαπωνικά πάνε πιο πίσω και κοιτάνε πρώτα Focus, Leon, θα έλεγα Mito αλλά είναι παλιά, και ίσως C4.
-
Ασσε, το 1 ναι σωστά το λες,δεν πάμε σε γυμνές εκδόσεις. Για τι 2 όχι,δε σχετίζεται με τη χώρα.
-
Εν τέλει έγινε παραγγελία Clio, ευχαριστώ για τη βοήθεια!
-
Καλή επιλογή, αναμένουμε εντυπώσεις!
-
Καλό αυτοκίνητο!
Με ποιόν κινητήρα και κιβώτιο τελικά;
Βοήθεια για αγορά καινούργιου