-
Προφανως το αυγκεκριμενο αυτοκινητο ειχε καποια εξτρα παραπανω γι αυτο η επιπλεον τιμη,αλλιως δεν νομιζω οτι δικαιολογειται αυτη η τιμη.Παντως το Pulsar ειναι καλη επιλογη.Προσωπικα δεν μου καθεται το πισω μερος του αλλα κατα τ αλλα ειναι πολυ καλο.
-
Το προβλημα του Pulsar ειναι το εσωτερικο του ,το οποιο σχεδιαστικα και σε απτη ποιοτητα ειναι οτι χειροτερο στη κατηγορια.
-
Καποιος καμια γνωμη/αποψη για το Fiat Tipo Hatchback;Το εχω υπ οψιν μου γιατι εχει χωρους,πορτ παγκαζ και ειναι και ατμοσφαιρικο.
-
Σ' αυτή τη κατηγορία τιμής αναγκαστικά θα κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Εγώ π.χ προτίμησα να έχω + χώρους + αξιοπιστία κινητήρα (μιλώντας για τον 1.5 της Renault) και ας μου λείψουν κάποια πράγματα (συντηρητική εμφάνιση, κορυφαία υλικά). Πάντως το εσωτερικό του σίγουρα δεν είναι χειρότερο του Leon σε Style & του Tipo μέχρι την Business έκδοση (η Lounge που είδα από κοντά εντυπωσιάζει με την οθόνη, αλλά ξεφεύγει σε τιμή δυσανάλογα με τη ποιότητα συναρμογής & αυτά που προσφέρει, ειδικά μετά το τέλος της προωθητικής που είχαν για το Φεβρουάριο). Η αλήθεια είναι πως ήθελα να δω και το Megane αλλά 1) θεωρώ τις τιμές του υπερβολικές 2) δεν υπάρχει δείγμα σε έκθεση για να με πείσει για το αντίθετο, ακόμα τα περιμένουν (έχω κάνει αίτηση για test drive από το επίσημο site μετά τη παρουσίαση του και ακόμα δεν..). Σ' αυτά που είδα από κοντά στη δική μου έρευνα τη χειρότερη εντύπωση που άφησαν 2 Suzuki (Vitara & S-Cross, με καλύτερο το 2ο) αν και τελικά δεν αποτέλεσαν το λόγο που τα απέρριψα... Είπαμε, ο καθένας πρέπει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις σ' αυτά τα λεφτά (και ειδικά για πετρέλαιο) και η ποιότητα του εσωτερικού ήταν για εμένα δευτερεύουσας σημασίας. Για εμένα προσωπικά 1ον ήταν η ασφάλεια (κάτω από 5αστερο δεν ήθελα να πέσω), 2ο ήταν οι άνετοι χώροι και 3ον ήταν η αξιοπιστία (όσο σχετική μπορεί να είναι σήμερα)... Γι αυτό π.χ απέρριψα το Tipo που α) είναι 4στερο (βέβαια με νεότερους κανονισμούς ασφαλείας), β)η ποιότητα συναρμογής του εσωτερικού πάσχει β) δεν είχε το ίδιο άνετο σαλόνι με το Nissan ενώ υπερτερεί σε πορτμπαγκαζ και τέλος ο δοκιμασμένος αλλά τραχύς 1.6 της Fiat που ενοχλεί ακουστικά.. Και όλα αυτά ως ευτυχισμένος (!) κάτοχος Fiat Stilo 1.4 μέχρι και σήμερα χωρίς απολύτως κανένα θέμα στα 13 χρόνια συμβίωσης μας Το ιδανικό θα ήταν για μένα μια Gullieta (εμφάνιση, ποιότητα) αλλά με τους χώρους έστω του Leon, αλλά δεν...
-
Διόρθωση... το Fiat Tipo είναι 3αστερο στη βασική του έκδοση και 4στερο με το safety pack (αν το βάζουν Ελλάδα, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη από το site της Fiat)...
-
Βασικα δεν με ενδιαφερει ποσα αστερια δινουν στο Τιπο και σε καθενα αυτοκινητο.Με ενδιαφερει πρωτα απ ολα ενα αυτοκινητο να μου κανει κλικ σε θεμα εμφανισης και κατα δευτερον να μου βγει αξιοπιστο,γιατι με ενα σωρο μπουρδες που βαζουν επανω οι κατασκευαστες,εχουν καταφερει να κανουμε το σταυρο μας να μην παθουν κατι.
-
Ο χρήστης Kostas_salala έγραψε:
manman, τελικά που κατέληξες;
Αγόρασες κάποιο αμάξι;Kostas_salala. δεν έχω καταλήξει ακόμη, αλλά κλίνω προς το Ford Focus Trend 1.0 Ecoboost 125ps 6τάχυτο. Πολύ καλό σαλόνι και άνετο επίσης, Οδηγικά μου άρεσε αρκετά. Έχει βέβαια μικρό χώρο αποσκευών στα 316 λίτρα σε σχέση με τα υπόλοιπα αν και νομίζω ότι θα χωρέσει καρότσι και βαλίτσα. Για τη χωρητικότητα μπορείς να δεις σχετικό video στο youtube από το carwow που λέγεται practicality review για να πάρεις μια ιδέα.
Η τιμή με το κλειδί για τα 125ps είναι 16.650. Είναι λίγο πιο οικονομικό το ίδιο μοντέλο με τα 100ps, το 5τάχυτο κιβώτιο και ταμπούρα πίσω στα 14750, τιμή επίσης με το κλειδί. Οι τιμές που παραθέτω είναι με μεταλλικό χρώμα. Αν θες το παίρνεις απλό και αφαιρείς 500 ευρώ.Αν το κριτήριό σου είναι αποκλειστικά οι χώροι τότε αυτό που μπορώ να προτείνω είναι το Pulsar. Δύσκολα θα βρεις τόσο ευρύχωρο σαλόνι. Σταυροπόδι κάθονται οι πίσω κυριολεκτικά. Και ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος πλην όμως και με μεγάλο κατώφλι. Οδηγικά να σου πω την αλήθεια δεν με ενθουσίασε παρόλ' αυτά είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Εσωτερικά δεν σκίζει από σχεδιασμό, παλιομοδίτικο και συντηρητικό θα το χαρακτήριζα αλλά τα υλικά του μου φάνηκαν σε καλά επίπεδα. Τιμή 15650 1.2 TCE Energy (με μεταλλικό χρώμα). Με +1000 παίρνεις clima, ζάντες, προβολείς ομίχλης.
Το Leon είναι μακράν το πιο οδηγοκεντρικό απ' όλα. Με κινητήρα 1.0 TSI 115ps, ποιότητα υλικών εσωτερικά εφάμιλη με ένα VW. Απλώς είναι πιο... χαμηλό! Το έχω αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση. Τώρα βέβαια γούστα είναι αυτά και πως βολεύεται ο καθένας. Να υπολογίζεις ότι η τιμή του στην έκδοση Style βγαίνει με το κλειδί 17.100 Από εμπειρία που έχει οικογενειακό μου πρόσωπο μου λέει ότι είναι πολύ αξιόπιστο.
Εκτός από τα παραπάνω είδα και το νέο Astra. Μου άρεσε αρκετά και είναι πιο μοντέρνο εσωτερικά με οθόνη αφής και τα σχετικά. Δυστυχώς η τιμή του για την πρώτη έκδοση είναι στα 17.500 οπότε ξεφεύγει από το budget.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Φιλε manman ανεφερες παραπανω οτι το opel on star αν θες το παιρνεις.Ετσι ισχυει;Σου το ειπαν στην αντιπροσωπεια;Το λεω γιατι για εμενα που γλυκοιταζω το Αστρα ειναι κατι που δεν μου χρειαζεται γιατι μενω στη Συρο και βγαινω για ταξιδι μια φορα στα τρια χρονια,οποτε μαλλον αχρηστο ειναι.Και εκτος των αλλων η Opel ειναι κατι παραπανω απο ενα χιλιομετρο απο το σπιτι μου.Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος που εχει οδηγησει/μπει στο νεο Megane (βενζινης παντα).ad276 αν και αργοπορημένα σου απαντώ.
Με την αγορά του Astra παίρνεις τo on star για 1 χρόνο δωρεάν. Εναλλακτικά, κατά την αγορά, μπορείς να πληρώσεις +200 ευρώ και να το έχεις για 5 χρόνια. Αν σε περίπτωση επιλέξεις τον 1 χρόνο δωρεάν και μετά θέλεις να το ανανεώσεις τότε κοστίζει 100ευρώ/χρόνο.
Ασχέτως που μένεις και ποια είναι η διαδρομή σου εγώ 2 πράγματα βρήκα χρήσιμα στο on star:- Σε περίπτωση ατυχήματος -κούφια η ώρα- καλεί αυτόματα σε βοήθεια
- Σε περίπτωση κλοπής -πάλι κούφια η ώρα- παρέχει στην αστυνομία τη θέση του οχήματος και επίσης μπορούν να μπλοκάρουν από απόσταση το διακόπτη ανάφλεξης ώστε να μην μπορεί το αυτοκίνητο να τεθεί σε λειτουργία.
-
Σου φάνηκε πιο οδηγοκεντρικό το leon από το focus;
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Σου φάνηκε πιο οδηγοκεντρικό το leon από το focus;Σε γενικές γραμμές ναι. Αν και ευχαριστήθηκα περισσότερο το focus οδηγώντας το στην πόλη.
-
Στην τελική αναζήτηση, κινούμε μεταξύ Opel Astra, Ford Focus & Nissan Pulsar.
Μιλώντας για βενζίνη:Pulsar: το πιο φθηνο (~16.000)
Astra: πολύ ακριβό αλλα και πολύ ομορφο μέσα.
Focus: έχει απόλα, χάνει σε χώρους λίγοΑποτι είδα έρxεται νέο Focus τον Ιούνιο.
Ξέρει κανείς τι διαφορές θα έχει με αυτό που υπάρει τώρα;
Δεν είναι facelift και μαλλον θα αφορά τον εξοπλισμό (προσθέτουν start /stop και δεν ξέρω τι άλλο) -
Ο χρήστης Kostas_salala έγραψε:
Δεν είναι facelift και μαλλον θα αφορά τον εξοπλισμό (προσθέτουν start /stop και δεν ξέρω τι άλλο)Kostas_salala θεωρώ ότι το Focus είναι μια καλή επιλογή. Και εγώ προς τα εκεί κλίνω. To Pulsar υπερτερεί σε χώρους αλλά είναι πιο συντηρητικό. Το Astra είναι όντως πολύ όμορφο και πιο φρέσκο μέσα. Πλην όμως ακριβότερο.
Έχεις οδηγήσει κάποιο από αυτά; Επίσης, το έχεις ψάξει σχετικά με το κόστος κτήσης σε σερβις και ανταλλακτικά; Έχω την εντύπωση ότι η Opel είναι ακριβή γενικά.Για το Focus που διάβασες ότι έρχεται το καλοκαίρι; Όλα τα άρθρα αναφέρουν ότι εμπορικά θα είναι διαθέσιμο το 2018. Πάντως το καινούριο μοντέλο πιστεύω ότι θα είναι πιο ακριβό. Οι κινητήρες απ' ότι διαβάζω θα παραμείνουν οι ίδιοι και θα έχει αναβαθμισμένο εσωτερικό με οθόνη αφής, μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, περισσότερο χώρος για τους επιβαίνοντες, κτλ.
-
Ο χρήστης manman έγραψε:
Δεν είναι facelift και μαλλον θα αφορά τον εξοπλισμό (προσθέτουν start /stop και δεν ξέρω τι άλλο)Kostas_salala θεωρώ ότι το Focus είναι μια καλή επιλογή. Και εγώ προς τα εκεί κλίνω. To Pulsar υπερτερεί σε χώρους αλλά είναι πιο συντηρητικό. Το Astra είναι όντως πολύ όμορφο και πιο φρέσκο μέσα. Πλην όμως ακριβότερο.
Έχεις οδηγήσει κάποιο από αυτά; Επίσης, το έχεις ψάξει σχετικά με το κόστος κτήσης σε σερβις και ανταλλακτικά; Έχω την εντύπωση ότι η Opel είναι ακριβή γενικά.Για το Focus που διάβασες ότι έρχεται το καλοκαίρι; Όλα τα άρθρα αναφέρουν ότι εμπορικά θα είναι διαθέσιμο το 2018. Πάντως το καινούριο μοντέλο πιστεύω ότι θα είναι πιο ακριβό. Οι κινητήρες απ' ότι διαβάζω θα παραμείνουν οι ίδιοι και θα έχει αναβαθμισμένο εσωτερικό με οθόνη αφής, μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, περισσότερο χώρος για τους επιβαίνοντες, κτλ.
Μάλλον μπερδεύτηκε με το νέο Fiesta που έρχεται καλοκαίρι.Για το νέο Focus ούτε κάποιες φώτο κατασκοπευτικές ή σχέδια έχω δει ακόμη.
-
Θα τα πηγαινα καπως ετσι
Pulsar: κορυφαιοι χωροι αδιαφορη σχεδιαση, κακη ποιοτητα υλικων.
Focus: οδηγοκεντρικο, καλη συμπεριφορα στο δρομο, μετριοι χωροι
Astra: το πιο ενδιαφερον εμφανισιακα και με πλουσιο εξοπλισμοΣτάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βοήθεια με αγορά νέου αυτοκινήτου