-
Ο 'θόρυβος' είναι θόρυβος αέρα που ακούγεται με ταχύτητες πάνω από 100 - 120χαω. Σε ταχύτητες πόλης δεν τον θεωρώ καν αξιο λόγου. Δεν είναι από το μοτέρ ή απ' έξω. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι το αυτοκίνητο είναι θορυβώδες ή τουλάχιστο δεν είναι πιο θορυβώδες από άλλα. Πχ, και στο T-Roc ακούγεται θρόισμα σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, όπως και στο karoq.
Ίσως πράγματι να υπάρχουν μικροδιαφορές αλλά επειδή η παράμετρος του εσωτερικού θορύβου δεν ήταν η κύρια προτεραιότητα για εμένα, απλά οδηγησα τα αυτοκίνητα και έβλεπα αν με ενοχλούσε κάτι ως προς το θόρυβο ή όχι (σε κανένα από αυτά που οδήγησα δεν με ενόχλησε ο θόρυβος).
Αν, τώρα, έπρεπε οπωσδήποτε να κατατάξω τα αυτοκίνητα ως προς το θόρυβο (πχ είναι παράμετρος πρώτης προτεραιότητας για κάποιον) τότε για να τις παρατηρήσω αξιόπιστα και αντικειμενικά θα έπρεπε να οδηγήσω τα αυτοκίνητα στην ίδια διαδρομή την ίδια μέρα και ώρα το ένα μετά το άλλο, ώστε να μπορέσω να συγκρίνω.
-
Ο χρήστης geobal έγραψε:
@tsour_ee σχετικά με την εντύπωση που σου αφήνει με το θόρυβο...
Μπορείς να το συγκρίνεις με κάποιο άλλο αυτοκίνητο σε επίπεδο θορύβου; με s-cross ή karoq σαν παράδειγμα...Δεν τα είχα οδηγήσει αυτά,αλλά επειδή το παρήγγειλά τέλος Μαίου και ήρθε μέσα Σεπτέμβρη δεν θυμάμαι ιδιαίτερα τα υπόλοιπα testdrive που είχα κάνει. Λόγω του βενζινοκίνητου παρελθόντος μου ίσως μου φαίνεται πιο θορυβώδες.
-
Ο χρήστης dtzgr έγραψε:
Ο 'θόρυβος' είναι θόρυβος αέρα που ακούγεται με ταχύτητες πάνω από 100 - 120χαω. Σε ταχύτητες πόλης δεν τον θεωρώ καν αξιο λόγου. Δεν είναι από το μοτέρ ή απ' έξω. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι το αυτοκίνητο είναι θορυβώδες ή τουλάχιστο δεν είναι πιο θορυβώδες από άλλα. Πχ, και στο T-Roc ακούγεται θρόισμα σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, όπως και στο karoq.Ίσως πράγματι να υπάρχουν μικροδιαφορές αλλά επειδή η παράμετρος του εσωτερικού θορύβου δεν ήταν η κύρια προτεραιότητα για εμένα, απλά οδηγησα τα αυτοκίνητα και έβλεπα αν με ενοχλούσε κάτι ως προς το θόρυβο ή όχι (σε κανένα από αυτά που οδήγησα δεν με ενόχλησε ο θόρυβος).
Αν, τώρα, έπρεπε οπωσδήποτε να κατατάξω τα αυτοκίνητα ως προς το θόρυβο (πχ είναι παράμετρος πρώτης προτεραιότητας για κάποιον) τότε για να τις παρατηρήσω αξιόπιστα και αντικειμενικά θα έπρεπε να οδηγήσω τα αυτοκίνητα στην ίδια διαδρομή την ίδια μέρα και ώρα το ένα μετά το άλλο, ώστε να μπορέσω να συγκρίνω.
Σωστός
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
-
Όταν κινούμαι αργα στην κίνηση και με.προσπερασει περνώντας σχετικά κοντά (ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας) μηχανάκι που τρέχει σαν να μην υπάρχει αύριο, μου βγάζει ένα στιγμιαίο σφαλμα ο αισθητήρας τυφλού σημείου. Αμέσως μετά επανέρχεται μόνο του (άμεσα). Συμβαίνει και σε άλλους ή να το πάω για έλεγχο;
-
Εμένα είτε μου ανάβει το λαμπάκι του blind spot detection στον πλαινό καθρέφτη, είτε μου το πιάνει ο μπροστινός αισθητήρας και κάνει μπιπ-μπιπ στιγμιαία.
-
Έχει βγεί προωθητική ενέργεια Opel Black Days για 2 εβδομάδες έκπτωση μέχρι και το μισό του ΦΠΑ.
-
Ήρθε και το γερμανικό Peugeot. Πολύ τίμιο. Είναι 1.2 110hp x-clusive EAT6 εκτός από το drivetrain βρωμάει παντού Peugeot. Ποιοτικά είναι κάτω από το μέσο όρο, έχει κάκιστα πλαστικά αλλά αναπληρώνει με το φοβερό εξοπλισμό και τη χαμηλή τιμή.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ήρθε και το γερμανικό Peugeot. Πολύ τίμιο. Είναι 1.2 110hp x-clusive EAT6 εκτός από το drivetrain βρωμάει παντού Peugeot. Ποιοτικά είναι κάτω από το μέσο όρο, έχει κάκιστα πλαστικά αλλά αναπληρώνει με το φοβερό εξοπλισμό και τη χαμηλή τιμή.Αναμένω και αναλυτικά τις εντυπώσεις σου από την οδήγηση στο τέλος της εβδομάδας!!
Για την ποιότητα συμφωνώ...το είδα για 10' στην αντιπροσωπεία στο Μαρούσι και μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση...πολύ χειρότερο από C3 Aircross και 2008...με χάλασε πάρα πολύ!
-
Εγώ νομίζω ότι έχει και μαλακά πλαστικά στο πάνω μέρος του ταμπλώ . Τα υπόλοιπα είναι όπως τα άλλα της κατηγορίας .
Οι τιμές του δεν είναι χαμηλές . Είναι πάνω από το αιρκρός , 1000-1500 €. -
Ναι, πάνω είναι μαλακά. Τα άλλα είναι απλά οκ. Δεν είναι premium αλλά δεν προβληματίζουν κιόλας.
Η τιμή της x-clusive είναι μια χαρά τίμια, ιδιαίτερα αν πάρεις και καμία ωραια έκπτωση οπως πχ αυτο το προγραμμα που τρεχει τωρα, για αυτά που έχει μέσα ως εργοστασιακό εξοπλισμό, και ιδιαίτερα σε θέμα ασφάλειας όπως: αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζού, ανίχνευση τυφλού σημείου, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος και πίσω, κάμερα οπισθοπορειας 180 μοιρών, *αυτόματο *παρκάρισμα, εργοστασιακό gps με δωρεάν ανανέωση χαρτών (τουλάχιστον προς το παρόν), συρόμενα καθίσματα πίσω, αναγνώριση οριων ταχυτητας απο τα σηματα κυκλοφοριας, σύστημα επιτήρησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, διζωνικος κλιματισμος κλπ
-
Μα στην Β κατηγορία των σουβ , δεν υπάρχουν μαλακά πλαστικά παντού σε κανένα αμάξι . Βασικά σε πολλά δεν υπάρχουν καθόλου μαλακά πλαστικά .
Η εξκλούσιβ πράγματι είναι πολύ καλά εξοπλισμένη . Πόσο βγαίνει τώρα η 100 ντίζελ ?
-
Διαφωνώ για την εικόνα/απτή ποιότητα του εσωτερικού. Πολύ καλύτερα από τον ανταγωνισμό σε αυτήν την κατηγορία.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι έχει και μαλακά πλαστικά στο πάνω μέρος του ταμπλώ . Τα υπόλοιπα είναι όπως τα άλλα της κατηγορίας .
Οι τιμές του δεν είναι χαμηλές . Είναι πάνω από το αιρκρός , 1000-1500 €.Εμένα μου φάνηκαν χειρότερα από τον Μ.Ο της κατηγορίας.
Πιο φτηνό από το Aircross είναι, εάν συγκρίνουμε εξοπλισμό. Με τον ίδιο εξοπλισμό (άσε που το Aircorss για παράδειγμα δεν μπορεί να πάρει καθόλου LED) το Crossland είναι φτηνότερο.
Διαφωνώ για την εικόνα/απτή ποιότητα του εσωτερικού. Πολύ καλύτερα από τον ανταγωνισμό σε αυτήν την κατηγορία.
Θα το ξαναδώ...γιατί το Σάββατο απογοητεύτηκα τόσο πολύ που έφυγα από την έκθεση χωρίς καν να πάρω πληροφορίες! Τόσο χάλια μου φάνηκε!
-
Ζήτα να δείς το x-clusive.
Σε κάποιες εκθέσεις έχουν το x-cite ή το x-plore που έχουν (αρκετά) φτηνότερο σαλόνι (ύφασμα κλπ) και εσωτερική διακόσμιση από το x-clusive, το οποίο έχει καλύτερα υφάσματα, επιπλέον χρωμιώσεις και λοιπές οπτικές και απτές αναβαθμίσεις (πχ δερμάτινο τιμόνι με κόντρα ραφές) στο εσωτερικό.
-
Τα πλαστικά δεν κρίνονται μόνο από το πόσο ζούληγμα σηκώνουν. Το Crossland έχει χειρότερα πλαστικά από το 2008 που είναι και παλιό πλέον. Χειρότερα από το Arona, χειρότερα κι από 500Χ.
Γενικώς φαίνεται από παντού ότι το αμάξι είναι budget κατασκευή. Υποβραχιόνιο πχ βιδωμένο στη θέση του οδηγού και μόνο για τον οδηγό. Πλαστικά καλύμματα στο μπαγκάζ που κουμπώνουν δεν κουμπώνουν. Αρμοί στο περίπου.
Απ' την άλλη σου βελτιώνουν πολύ την εμπειρία χρήσης τα διάφορα βοηθήματα και τα ξεχνάς τα ποιοτικά φάουλ. Είναι δε copy paste από Peugeot και εάν κάποιος έχει οδηγήσει 308 ή 3008 του φαίνονται όλα πολύ γνώριμα.
-
Αντιλαμβάνομαι ότι σε κάποιον μπορεί να μην αρέσουν κάποια υλικά, αλλά αναρωτιέμαι από τι κρίνεται αντικειμενικά η ποιότητα των πλαστικών; πχ εμένα δεν μου άρεσαν τα υλικά στο εσωτερικό του ARONA, αλλά δεν θα έλεγα ότι τα πλαστικά του είναι κακής ποιότητας (επειδή και μόνο δεν μου άρεσαν), γιατί δεν είμαι σε θέση να πω ποιο πλαστικό είναι καλύτερο από το άλλο (και ως προς τι κριτήριο, άραγε).
-
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος τη χημική σύνθεση των υλικών για να κρίνει. Η όποια κριτική, τουλάχιστον από μέρους μου, γίνεται σε back to back αντιδιαστολή με τα ανταγωνιστικά. Κάποιο μπορεί να είναι απλά πιο ευχάριστο στη υφή, κάποιο πιο ευχάριστο το μάτι, κάποιο να είναι πιο ανθεκτικό, κάποιο να λερώνει πιο εύκολα/δύσκολα, κάποια να έχει πιο προσεκτική συναρμογή. Γενικώς υπάρχουν κριτήρια βάσει των οποίων μπορεί να αξιολογήσει κάποιος αρκετά αντικειμενικά το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.
Μπορώ ας πούμε πολύ εύκολα με 2 φώτο να 'αποδείξω' γιατί θεωρώ κακής ποιότητας τα πλαστικά του Crossland. Αν δε βαρεθώ να κατέβω κάτι θα το κάνω για να αντιληφθείτε τι εννοώ. Κατά τα άλλα είναι συμπαθέστατο.
-
Ο χρήστης dtzgr έγραψε:
Αντιλαμβάνομαι ότι σε κάποιον μπορεί να μην αρέσουν κάποια υλικά, αλλά αναρωτιέμαι από τι κρίνεται αντικειμενικά η ποιότητα των πλαστικών; πχ εμένα δεν μου άρεσαν τα υλικά στο εσωτερικό του ARONA, αλλά δεν θα έλεγα ότι τα πλαστικά του είναι κακής ποιότητας (επειδή και μόνο δεν μου άρεσαν), γιατί δεν είμαι σε θέση να πω ποιο πλαστικό είναι καλύτερο από το άλλο (και ως προς τι κριτήριο, άραγε).Δεν κρίνεται αντικειμενικά, για αυτό και ονομάζεται 'απτή ποιότητα', δηλαδή η ποιότητα που αντιλαμβάνεται ο χρήστης. Μπορεί ένα πλαστικό να αποπνέει ποιότητα και ποιοτικά να μην είναι καλό (π.χ. να είναι καρκινογόνο). Πάντα όταν μιλάμε για ποιότητα υλικών εσωτερικού, μιλάμε για απτή ποιότητα. Η ποιότητα συναρμογής φαίνεται πιο εύκολα (π.χ. με ανομοιόμορφους αρμούς, μεγάλα διάκενα, κακή εφαρμογή πλαστικών καπακίων κλπ.)
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τα πλαστικά δεν κρίνονται μόνο από το πόσο ζούληγμα σηκώνουν. Το Crossland έχει χειρότερα πλαστικά από το 2008 που είναι και παλιό πλέον. Χειρότερα από το Arona, χειρότερα κι από 500Χ.Γενικώς φαίνεται από παντού ότι το αμάξι είναι budget κατασκευή. Υποβραχιόνιο πχ βιδωμένο στη θέση του οδηγού και μόνο για τον οδηγό. Πλαστικά καλύμματα στο μπαγκάζ που κουμπώνουν δεν κουμπώνουν. Αρμοί στο περίπου.
Καλησπέρα αν θέλεις και σου είναι εύκολο γράψε μερικές παρατηρήσεις παραπάνω για αυτά που αναφέρεις, εγώ ώς κάτοχος δεν έχεω παρατηρήσει θέμα με αρμούς ή τα πλαστικά (υποβραχιόνιο δεν έχω οπότε δεν ξέρω), αλλά θα θελα να δώ μήπως δεν έχω προσέξει κάτι αυτό το διάστημα στο αυτοκίνητο.
-
Μετά συγχωρήσεως, γιατί του ζητάς αυτό το πράγμα; Αφού εσύ δεν έχεις βρει κάτι να σε ενοχλεί, γιατί ψάχνεσαι;
Θες να σου υποδείξουν τα ελαττώματα που τώρα δεν βλέπεις, ώστε να αρχίσεις να τα βλέπεις και να χαλιέσαι;
Opel Crossland X