-
Μωρέ και εγώ σε Ford είχα καταλήξει (έχω και έγκριση για χρηματοδότηση) αλλά είναι αυτός ο V6 κινητήρας κτήνος που επιτυγχάνει επιδόσεις επιβατικού συν το αυτόματο σασμάν που με κάνουν να έχω δεύτερες σκέψεις.
Το 4motion σύστημα απορώ πώς είναι δυνατόν να μην καίει τα κερατά του πάντως
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Έχεις επιβεβαιώσει οτι πληρείς τις προϋποθέσεις για την αγορά ως Ι.Χ. Αγροτικού; Άκουσα οτι εχει αλλάξει η νομοθεσία άλλα δεν την έχω δειSent from my iPhone using Tapatalk Pro
Η μητέρα μου είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και αυτή τη στιγμή που εμείς γράφουμε, ο λογιστής ετοιμάζει την χαρτούρα για απαλλαγή ΦΠΑ, προκειμένου να την υποβάλλει μέχρι την Παρασκευή στην εφορία. (έχω λάβει προτιμολόγιο από Ranger)
Αν άλλαξε ο νόμος, θα άλλαξε για όσους έπαιρναν αγροτικό έχοντας στην κατοχή τους απλώς ένα αγροτεμάχιο.
Επιπλέον έμαθα ότι στην αθάνατη Ελλαδάρα, οι επιβάτες που αναγράφει η άδεια καθορίζονται από το εκάστοτε παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών. Στον Βόλο τα βγάζουν τετραθέσια, στη Λάρισα πενταθέσια.
Ό,τι να'ναι κοινώς...
-
Ο χρήστης LeRoi01 έγραψε:
Αν άλλαξε ο νόμος, θα άλλαξε για όσους έπαιρναν αγροτικό έχοντας στην κατοχή τους απλώς ένα αγροτεμάχιο.
Επιπλέον έμαθα ότι στην αθάνατη Ελλαδάρα, οι επιβάτες που αναγράφει η άδεια καθορίζονται από το εκάστοτε παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών. Στον Βόλο τα βγάζουν τετραθέσια, στη Λάρισα πενταθέσια.
Ό,τι να'ναι κοινώς...
Ναι έχεις δίκιο για αυτο τελικά. Μόνο οι κατα κύριο επάγγελμα αγρότες πλέον μπορούν να αγοράσουν αγροτικό.
Όσον αφορά τα καθίσματα που αναγράφει η άδεια, έφερα μια κλούβα από το εξωτερικό με τρεις θέσεις και εδώ η τοπική διεύθυνση μεταφορών αρνήθηκε να αναγράφει η νέα Ελληνική άδεια με τρεις θέσεις...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Σαν ιδιοκτήτης L200 κάτι έχω κι εγώ να πω επί του θέματος. Εντάξει, εσύ φίλε θέλεις το φορτηγάκι σαν επιβατικό, εγώ το έχω σαν εργαλείο.
Δεν θα σου πω κάτι για όλα αυτά τα θέματα επιδόσεων και άνεσης που παραθέτεις. Είναι θέμα προτεραιότητας και τσέπης. Σε αυτές τις εποχές που έχουμε έρθει, όλα αυτά τα φορτηγάκια είναι κάτι παραπάνω από ικανά να μεταφέρουν οικογένειες με όλες τις ανέσεις.
Αυτό που θέλω να σου τονίσω είναι ότι σε αυτή τη κατηγορία, να μην περιμένεις πουθενά χαμηλά έξοδα συντήρησης. Πάμε λοιπόν εκεί που καταλήγουν όλα. Αξιοπιστία!!! Πάλι, θα έλεγα ότι σε αυτή τη κατηγορία λίγο πολύ όλα είναι αξιόπιστα. Μην ξεχνάμε ότι έχουν φτιαχτεί - ΚΑΙ- για δύσκολες 'καταστάσεις' όχι μόνο για φρου φρου και αρώματα. Να ξέρεις όμως, όπως είπα, ότι χαλάει... θα σε πονάει ότι και να πάρεις!!!
Βάλε το χέρι σου στο πορτοφ εεεε σόρρυ, στη καρδιά και αποφάσισε!!!Κι όταν το αγοράσεις, είσαι υποχρεωμένος να καταθέσεις εντυπώσεις!!!
-
Είσαι ο άνθρωπός μου! Αν ήθελα μόνο αγροτικό θα έπαιρνα L200. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι καλούμαι να πάω από ένα επιβάτικο full extra σε ένα φορτηγάκι και κοιτάζω να υποστώ τις λιγότερες δυνατές θυσίες. Το ρημάδι το L200 λοιπόν υστερεί σημαντικά σε πίσω χώρους, σε σχέση με το Ranger πάντα και στον εξοπλισμό. Από όσα Pick up είδα είναι το πλέον σπαρτιατικό και κυρίως το ταμπλό του θυμίζει έντονα που διέθεταν μόνο ταχύτητες και τιμόνι (αν είχε και χειρόφρενο κάτω από το τιμόνι θα μιλούσαμε για 2000! )
Δεν μπορώ βέβαια να αγνοήσω το εξαιρετικό σύστημα τετρακινησής του και την ιδιαιτερη εμφανισή του, όπως επίσης και το γεγονός ότι αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση της αγοράς (25.500€) περίπου, 3.000 φθηνότερο από το Ranger. Εντούτοις έχω δει τόσα πολλά Reviews για τα Pick up όλο αυτό τον καιρό και τόσα συγκριτικά που δεν μπορώ παρά να επιλέξω το Ranger που βγαίνει κορυφαίο allarounder Pick up. Φυσικά και θα καταθέσω εντυπώσεις μετά τα πρώτα χιλιόμετρα! -
Ξέρει κανείς να μου πει τι ακριβώς σημαίνει Μέγιστη Αποδεκτή Μάζα Φορτωμένου Οχήματος?
Έχω βρει ότι αφορά τη μέγιστη μάζα φορτωμένου οχήματος που αναγράφεται ως μέγιστη αποδεκτή στην άδεια κυκλοφορίας του.
Αυτό τι σημαίνει ουσιαστικά? Βλέπω ότι στους μη αγρότες που διατηρούν αγροτική εκμετάλλευση επιτρέπεται να διατηρούν αγροτικό όχημα με ΜΑΜΦΟ μέχρι 2,5 τόνους. Αυτό αφορά το φορτίο του οχήματος και μόνο, δηλαδή ωφέλιμο + επιβάτες ας πούμε ή μετράει και το βάρος του οχήματος?
Δηλαδή το Ranger και σχεδόν όλα τα διπλοκάμπινα έχουν μικτό βάρος πάνω από 3 τόνους (3200) συγκεκριμένα.
Ο μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότης δεν έχει πρόσβαση σε αυτή την κατηγορία?
-
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση διπλοκάμπινου αυτοκινήτου για επιβατικό. Οδηγείται κανονικά με ερασιτεχνικό δίπλωμα.
Η δική μου επιλογή είναι το Mitsubishi L200 διότι έχει τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό (μπορούμε να επιλέξουμε την τετρακίνηση στην άσφαλτο και αν την επιλέξουμε στο χώμα δεν μειώνεται η ευελιξία).
Έχει και το FIAT Fullback και επειδή είναι στην ουσία ένα L200 ίσως να αποτελεί μία πιο οικονομική και εξίσου καλή επιλογή.
Τέτοια 4κίνηση έχει επίσης το VW Amarok (νομίζω) σε κάποιες εκδόσεις όπου είναι όμως μόνιμα τετρακίνητο.
Αν δεν μας ενδιαφέρει η 4κίνηση με κεντρικό διαφορικό (πολύ κακώς νομίζω) τότε Toyota Hilux. Απορώ πως καταφέρνουν να πουλάνε ακόμα οι άλλοι. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση διπλοκάμπινου αυτοκινήτου για επιβατικό. Οδηγείται κανονικά με ερασιτεχνικό δίπλωμα.
Η δική μου επιλογή είναι το Mitsubishi L200 διότι έχει τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό (μπορούμε να επιλέξουμε την τετρακίνηση στην άσφαλτο και αν την επιλέξουμε στο χώμα δεν μειώνεται η ευελιξία).
Έχει και το FIAT Fullback και επειδή είναι στην ουσία ένα L200 ίσως να αποτελεί μία πιο οικονομική και εξίσου καλή επιλογή.
Τέτοια 4κίνηση έχει επίσης το VW Amarok (νομίζω) σε κάποιες εκδόσεις όπου είναι όμως μόνιμα τετρακίνητο.
Αν δεν μας ενδιαφέρει η 4κίνηση με κεντρικό διαφορικό (πολύ κακώς νομίζω) τότε Toyota Hilux. Απορώ πως καταφέρνουν να πουλάνε ακόμα οι άλλοι.Το Mitsubishi L200 είναι ωραίο αγροτικό, αλλά υπολείπεται σε συμπεριφορά επιβατικού στο θέμα της ανάρτησης. Ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι ο χειρότερος στην κατηγορία του και το εσωτερικό του είναι καμιά 10ετία πίσω συν το ότι το infotainment συστημά του είναι για κλάμματα. Στα συν η τετρακινησή του και η χαμηλή τιμή του (με 25.000 έχεις πλήρες αγροτικό). Προσωπικά δεν μου αρέσει ιδιαιτέρως και η εξωτερική του εμφάνιση.
Για το Fullback τα ίδια.
Το Amarok είναι ιδανικό για αυτά που το θέλω, αλλά πρώτον δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο και θέλουν 40% προκαταβολή για να το παραγγείλουν και παράδοση σε 4 μήνες ενώ δεν εμπιστεύομαι και την εταιρεία στα νούμερα κατανάλωσης που δίνει (V6 τρίλιτρος με 204 άλογα, 7,1 μεικτή...)
Η τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό δεν μας ενδιαφέρει γιατί ο προσανατολισμός είναι 80% άσφαλτος, 20% χώμα. Κοινώς τετρακινηση μόνο στο χωράφι 10 φορές το χρόνο και σε κανένα χιονοδρομικό αν δεν έχει καθαρίσει ο δρόμος.
Και πάμε τώρα και στον πρώην βασιλιά της κατηγορίας, το Hilux. Πρώτον είναι άσχημος. Δεύτερον, ξεπερνάει τα τριάντα χιλιάρικα και υπολείπεται σε εξοπλισμό και τρίτον ο χώρος για τους πισω επιβάτες είναι μικρότερος από το Ranger.
Καινούργιο Hilux δεν έχω δει ακόμα πουθενά στο δρόμο και σε ότι Review έχω διαβάσει το Ranger βγαινει νικητής.
Το θέμα αξιοπιστίας για εμένα δεν υφίσταται. Μια ζωή Ford είχαμε στην οικογένεια και δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα. Αλλά είναι και θέμα συντήρησης και θέμα τύχης και τα πάντα εξαρτώνται από το After sales support. Αν θέλει μια εταιρεία να σε στηρίξει και εκτός εγγύησης θα το κάνει, όταν προκύπτει σημαντικό πρόβλημα. Αν όχι, θα σε γδάρει.
PS Είδα χθες το Navara. Εντυπωσιακή η τιμή του και η εγγυησή του. 2.4 diesel με 190 άλογα και διπλό τούρμπο, full extra κοστίζει 30k.
Πίσω έβρισκε το κεφάλι, ενώ υπάρχουν και παράπονα για την ανάρτηση. -
Ξέρει κανείς να μου πει τι ακριβώς σημαίνει Μέγιστη Αποδεκτή Μάζα Φορτωμένου Οχήματος?Έχω βρει ότι αφορά τη μέγιστη μάζα φορτωμένου οχήματος που αναγράφεται ως μέγιστη αποδεκτή στην άδεια κυκλοφορίας του.
Αυτό τι σημαίνει ουσιαστικά? Βλέπω ότι στους μη αγρότες που διατηρούν αγροτική εκμετάλλευση επιτρέπεται να διατηρούν αγροτικό όχημα με ΜΑΜΦΟ μέχρι 2,5 τόνους. Αυτό αφορά το φορτίο του οχήματος και μόνο, δηλαδή ωφέλιμο + επιβάτες ας πούμε ή μετράει και το βάρος του οχήματος?
Το μεικτό βάρος που δέχεται ο νόμος για την συγκεκριμένη άδεια κυκλοφορίας από ότι καταλαβαίνω. Το βάρος του οχήματος είναι άλλοι 2 τόνοι, δεν μπορούν λοιπόν τα 2500 κιλά να είναι το ωφέλιμο.
Το FIAT πρέπει να είναι πιο ακριβό.
Toyota Hilux. Απορώ πως καταφέρνουν να πουλάνε ακόμα οι άλλοι
Υπερτιμημένο. Υπάρχουν εξίσου καλά και καλύτερα φορτηγάκια (π.χ. Mazda - δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα, ή Ford).
PS Είδα χθες το Navara. Εντυπωσιακή η τιμή του και η εγγυησή του. 2.4 diesel με 190 άλογα και διπλό τούρμπο, full extra κοστίζει 30k.
Πίσω έβρισκε το κεφάλι, ενώ υπάρχουν και παράπονα για την ανάρτηση.Η ανάρτηση του διπλοκάμπινου είναι με ελατήρια πίσω και όλοι λένε ότι είναι σε πρότυπα επιβατικού. Από την άλλη δεν έχει την αντοχή και δεν σηκώνει το βάρος που σηκώνουν τα άλλα που έχουν σούστες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπερτιμημένο. Υπάρχουν εξίσου καλά και καλύτερα φορτηγάκια (π.χ. Mazda - δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα, ή Ford).
Εκεί θέλω να καταλήξω. Ότι η Toyota κάπου επαναπαύτηκε και με το όνομα μόνο προσπάθησε να μπει στην αγορά και την τελευταία τριετία. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι πωλήσεις έχει πετύχει όλο αυτό το χρονικό διάστημα το Hilux, γιατί κυκλοφορώ συνεχώς επαρχία και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο που δεν έχω δει ούτε ένα στο δρόμο. (μέχρι και Wildtrak είδα που δεν περίμενα)
Η ανάρτηση του διπλοκάμπινου είναι με ελατήρια πίσω και όλοι λένε ότι είναι σε πρότυπα επιβατικού. Από την άλλη δεν έχει την αντοχή και δεν σηκώνει το βάρος που σηκώνουν τα άλλα που έχουν σούστες.
Λάθος επιλογή θεωρώ. Εντάξει, να τα κάνουμε να SUVίζουν τα επαγγελματικά, αλλά να μη φοβάμαι να φορτώσω και έναν τόνο μη τυχόν πάρω την ανάρτηση στο χέρι. Besides that, το προηγούμενο μου άρεσε μακράν περισσότερο.
-
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο που να μπορεί να ανταγωνιστεί το Ford σε σχέση με αυτά που ζητάς....
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο που να μπορεί να ανταγωνιστεί το Ford σε σχέση με αυτά που ζητάς....Συμφωνούμε. Έπεσε η παραγγελία, παραδόθηκαν και τα σχετικά έγγραφα (απαλλαγή ΦΠΑ κλπ) και τώρα περιμένουμε να έρθει.
Σε μία εβδομάδα λογικά θα το έχω και θα ανεβάσω σχετικό υλικό.
Σας ευχαριστώ όλους για την συνεισφορά σας στην τελική μου επιλογή.
-
Καλορίζικο, καλά χιλιόμετρα!!
Περιμένουμε φωτογραφίες από το θηρίο!! -
Καλοτάξιδο να ειναι!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Η τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό δεν μας ενδιαφέρει γιατί ο προσανατολισμός είναι 80% άσφαλτος, 20% χώμα. Κοινώς τετρακινηση μόνο στο χωράφι 10 φορές το χρόνο και σε κανένα χιονοδρομικό αν δεν έχει καθαρίσει ο δρόμος.
Η συλλογιστική σου εδώ είναι λάθος. Ο τρόπος χρήσης που περιγράφεις δηλώνει πως η τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό είναι αυτή που σου χρειάζεται.
Με το καλό να παραλάβεις το ranger... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Η συλλογιστική σου εδώ είναι λάθος. Ο τρόπος χρήσης που περιγράφεις δηλώνει πως η τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό είναι αυτή που σου χρειάζεται.
Με το καλό να παραλάβεις το ranger...Μακάρι να υπήρχε Pick Up που να διαθέτει τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό και την άνεση ενός Amarok ή ενός Ranger.
Δυστυχώς κάπου υποχωρείς για να πάρεις κάτι από αλλού.
Εντούτοις δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι κάποιος που χρησιμοποιεί το L200 του για ταξίδι ας πούμε, χρησιμοποιεί το super select 4WD σύστημα περισσότερο από το 2H.
Και μία λίγο χαζή ερώτηση: Από τα διόδια περνάει με τιμές επιβατικού ή πάει στα φορτηγά και θα έχουμε δράματα?
-
Ο χρήστης LeRoi έγραψε:
Εντούτοις δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι κάποιος που χρησιμοποιεί το L200 του για ταξίδι ας πούμε, χρησιμοποιεί το super select 4WD σύστημα περισσότερο από το 2H.
Ναι, αλλά αλλά στο δρόμο προς το χιονοδρομικό που ανέφερες η 4κίνηση με κεντρικό διαφορικό είναι αυτή που ενδείκνυται.
Ακόμα και σε σχετικά δύσβατους χωματόδρομους εξυπηρετεί καλύτερα μιας και σε μια στενή φουρκέτα πιθανόν να μην χρειαστείς μανούβρα. Με τα δικά μου κριτήρια αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όσο για την άνεση για να είμαι ειλικρινής δεν έχω άποψη (μόνο σε καινούριο hilux έχω μπει -έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος) αλλά πόσο χειρότερο να είναι;ΙΧ είναι τα φορτηγάκια. Κανονικά διόδια πληρώνουν ακόμα και φορτωμένα.
-
εχουν ομως για την Εθνικη Οδο και ολους τους δρομους, οριο ταχυτητας 90 χλμ/ωρα! Γιατι θεωρουνται φορτηγα!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ναι, αλλά αλλά στο δρόμο προς το χιονοδρομικό που ανέφερες η 4κίνηση με κεντρικό διαφορικό είναι αυτή που ενδείκνυται.
Ακόμα και σε σχετικά δύσβατους χωματόδρομους εξυπηρετεί καλύτερα μιας και σε μια στενή φουρκέτα πιθανόν να μην χρειαστείς μανούβρα. Με τα δικά μου κριτήρια αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όσο για την άνεση για να είμαι ειλικρινής δεν έχω άποψη (μόνο σε καινούριο hilux έχω μπει -έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος) αλλά πόσο χειρότερο να είναι;Σεβαστή η αποψή σου και να ξέρεις έχω τυρρανηθεί πάρα πολύ εδώ και ένα μήνα για την τελική μου επιλογή, αλλά επαναλαμβάνω ότι οι μόνες επιλογές που είχα σε τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό είναι οι εξής δύο: Mitsubishi L200 και VW Amarok.
Το L200 έχει μικρότερους χώρους, κυρίως πίσω, εμφανώς φθηνότερα πλαστικά και απαρχαιωμένο infotainment ενώ σε όλα τα review αναφέρεται η όχι και τόσο άνετη καβάλα του. Επίσης η αίσθηση που μου έδωσε το αυτοκίνητο όταν κάθησα στη θέση του οδηγού, είναι ότι οδηγούσα ένα αγροτικό παλιάς κοπής. Τιμή 25.500
Για το Amarok από την άλλη, έχω χάσει τον ύπνο μου. V6 κινητήρας με 204 άλογα, επιδόσεις επιβατικού στο δρόμο, συναρμογή, ποιοτικότατα πλαστικά, άνετη θέση οδήγησης, αυτόματο 8αρι σασμαν, 4motion τετρακίνηση. Δεν έχει πίσω αερόσακους (τράτζικ) και όποιος κάθεται πίσω βλασφημάει την ώρα και τη στιγμή. Επιπλέον δεν διαθέτει αργό, ενώ δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για να δούμε τα κουσούρια του. Τιμή χωρίς Navi, rollbar και πλαϊνά σκαλοπάτια 29.500.
Και ρωτάω εγώ τώρα, αν ψάχνεις ένα αυτοκίνητο με ταβάνι τα 28.000 που θέλεις να συνδυάζει τεχνολογία, άνεση, πλήρες πακέτο εξοπλισμού και ασφάλειας και να σου παρέχει και ένα δυνατό σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα χρησιμοποιήσεις 10 φορές το χρόνο, ενώ τα περισσότερα χιλιόμετρα θα τα κάνεις στην εθνική, προκειμένου να αντικαταστήσεις το C4 σου, ποιο θα επέλεγες;
Το νέο Hilux είναι εξίσου άνετο με το Ranger. Μην υποθέτεις ότι το ίδιο άνετο είναι το D Max ή το L200 ας πούμε, γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Και μην ξεχνάς ότι για Qashqai πετρέλαιο ξεκίνησα και κατέληξα εκεί που κατέληξα
-
Εντάξει, ότι και να λέμε τώρα δεν έχει νόημα. Αυτό ήθελε ο άνθρωπος, αυτό πήρε. Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων.
Στη πράξη και με την πάροδο του χρόνου θα φανεί αν έκανε την καλύτερη επιλογή ή όχι. Χωρίς να θέλω να προδικάσω καταστάσεις σίγουρα θα το μετανιώσει που δεν πήρε κάποιο άλλο!!!Πλάκα κάνω ε. Καλορίζικο και καλοτάξιδο!!!
Αγροτικό αυτοκινητο για επιβατικό