-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ετσι είναι ... το χρήμα θέλει σεβασμό !!!
Είναι όμως τελείως διαφορετικό πράγμα ο σεβασμός (στον οποίο συμφωνώ) από την τσιγκουνιά. Η τσιγκουνιά είναι πολύ άσχημη....το παραπάνω παράδειγμα δείχνει άνθρωπο μίζερο, καρμίρη και τσιγγούνη.
Έτσι. Το να ξοδεύει κάποιος 'φτωχός'/μισθωτός/εργαζόμενος το 10% του μηνιαίου μισθού του για να κάνει κάτι που του αρέσει, ούτε τον κάνει σπάταλο, ούτε φυσικά τον αποτρέπει από το να μετατραπεί σε 'πλούσιο'. Το να ΜΗΝ ξοδεύει κάποιος ευκατάστατος/'πλούσιος' το, ας πούμε, 1% του μηνιαίου εισοδήματός του για να κάνει κάτι απαραίτητο -όπως στην παραπάνω περίπτωση- δεν δείχνει ούτε σεβασμό στο χρήμα, ούτε σωστότερο mentality, ούτε φυσικά δείχνει με ποιον τρόπο έγινε πλούσιος (και καλά ότι 'τα φυλάνε και τα μαζεύουν, αντί να τα σκορπάνε'). Τσιγκουνιά ή, πιο σύγχρονο, τσιπιά είναι και τίποτα άλλο.
Η μετάβαση από τη μία τάξη (εργατική) στην άλλη (κεφάλαιο) δεν εξαρτάται από το αν κάνουμε φθηνό service ή αν φυλάμε ή αν τσιγκουνευόμαστε τα χρήματά μας...
Τεςπα, οι πραγματικά ευκατάστατοι (οι 'πλούσιοι' που λέμε), τύπου εργολάβοι, εφοπλιστές, καναλάρχες, οι πραγματικά πλούσιοι αθλητές κλπ, όπως είπα και πιο πριν, μετράνε τα αυτοκίνητά τους με τον αριθμό garages που χρειάζονται για να τα χωρέσουν. Και συνήθως οι ίδιοι δεν οδηγούν παρά για ελάχιστα χλμ και μόνο μερικά από αυτά που έχουν, μόνο ο Τζίγγερ είχε ξεφύγει από αυτό το κανόνα. Όλοι οι υπόλοιποι βράζουμε στο ίδιο καζάνι...
-
Είναι όμως τελείως διαφορετικό πράγμα ο σεβασμός (στον οποίο συμφωνώ) από την τσιγκουνιά. Η τσιγκουνιά είναι πολύ άσχημη....το παραπάνω παράδειγμα δείχνει άνθρωπο μίζερο, καρμίρη και τσιγγούνη.
Αυτό που εσύ θεωρείς τσιγκουνιά ... ο άλλος το θεωρεί ... Αποταμίευση - Επένδυση
Στην παραπάνω Ιστορία ο Γιός του Εφοπληστή είχε πάει στο συνεργείο με Mercedes SL 450 (W107 450) ... Tον Θεωρείς τσιγκούνη ή έξυπνο ;;;
-
Ο χρήστης Triton έγραψε:
Αυτό που εσύ θεωρείς τσιγκουνιά ... ο άλλος το θεωρεί ... Αποταμίευση - ΕπένδυσηΣτην παραπάνω Ιστορία ο Γιός του Εφοπληστή είχε πάει στο συνεργείο με Mercedes SL 450 (W107 450) ... Tον Θεωρείς τσιγκούνη ή έξυπνο ;;;
Αποταμίευση και επένδυση τα €100 για κάποιον που έχει εκατομμύρια €!?!?! Μάλιστα...
Τον θεωρώ τσιγκούνη, τσίπη, γύφτο, καρμίρη και μίζερο...άνθρωπο που δεν ξέρει να ζει και αγχώνεται χωρίς λόγο για τα χρήματα.
Εάν δεν μπορείς να συντηρήσεις ένα αυτοκίνητο, ΜΗΝ το αγοράζεις...τόσο απλό. Εάν μπορείς αλλά δεν το κάνεις, τότε είσαι τσιγκούνης...επίσης τόσο απλό!
-
+1000
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Αυτό που εσύ θεωρείς τσιγκουνιά ... ο άλλος το θεωρεί ... Αποταμίευση - Επένδυση
Στην παραπάνω Ιστορία ο Γιός του Εφοπληστή είχε πάει στο συνεργείο με Mercedes SL 450 (W107 450) ... Tον Θεωρείς τσιγκούνη ή έξυπνο ;;;
Αποταμίευση και επένδυση τα €100 για κάποιον που έχει εκατομμύρια €!?!?! Μάλιστα...
Τον θεωρώ τσιγκούνη, τσίπη, γύφτο, καρμίρη και μίζερο...άνθρωπο που δεν ξέρει να ζει και αγχώνεται χωρίς λόγο για τα χρήματα.
Εάν δεν μπορείς να συντηρήσεις ένα αυτοκίνητο, ΜΗΝ το αγοράζεις...τόσο απλό. Εάν μπορείς αλλά δεν το κάνεις, τότε είσαι τσιγκούνης...επίσης τόσο απλό!
Φίλε μου αυτός είχε περισσότερα χρήματα ... και καλό αυτοκίνητο ... που είναι η τσιγκουνιά ;;;
-
Και αυτοί ... εσάς τις μεσαίας τάξεις σας θεωρούν ηλίθιους ...
-
Ο χρήστης Triton έγραψε:
Φίλε μου αυτός είχε περισσότερα χρήματα ... και καλό αυτοκίνητο ... που είναι η τσιγκουνιά ;;;Το εξήγησα πιστεύω.
- Προσπαθεί να γλυτώσει 2.000δρχ, όταν έχει δισεκατομμύρια δραχμές.
- Παζαρεύει την τιμή της επισκευής ενώ δεν έχει πραγματική ανάγκη να το κάνει
- Αγόρασε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο για 1.5 εκατ. (δραχμές έτσι...), άρα τσιγκουνεύτηκε να πάρει ένα σωστά συντηρημένο αυτοκίνητο στην σωστή τιμή.
- Το όλο στυλ / νοοτροπία υποδηλώνει άνθρωπο τσιγκούνη.
Η τσιγκουνιά είναι 'αρρώστια', νοοτροπία και δεν αλλάζει δυστυχώς όσα λεφτά και να έχεις. Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό πράγμα η τσιγκουνιά από τον σεβασμό στο χρήμα (και τον κόπο που αυτό βγαίνει).
-
Φίλε μου αυτός είχε περισσότερα χρήματα ... και καλό αυτοκίνητο ... που είναι η τσιγκουνιά ;;;
Το εξήγησα πιστεύω.
- Προσπαθεί να γλυτώσει 2.000δρχ, όταν έχει δισεκατομμύρια δραχμές.
- Παζαρεύει την τιμή της επισκευής ενώ δεν έχει πραγματική ανάγκη να το κάνει
- Αγόρασε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο για 1.5 εκατ. (δραχμές έτσι...), άρα τσιγκουνεύτηκε να πάρει ένα σωστά συντηρημένο αυτοκίνητο στην σωστή τιμή.
- Το όλο στυλ / νοοτροπία υποδηλώνει άνθρωπο τσιγκούνη.
Η τσιγκουνιά είναι 'αρρώστια', νοοτροπία και δεν αλλάζει δυστυχώς όσα λεφτά και να έχεις. Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό πράγμα η τσιγκουνιά από τον σεβασμό στο χρήμα (και τον κόπο που αυτό βγαίνει).
Αν δεν μπορείς να διαχειρηστής μικροποσά όπως 100 ευρώ ... Πώς θα αναλάβεις περιουσίες εκατομμυρίων ... αυτά μαθαίνουν τα παιδιά των επιτυχημένων ανθρώπων στα ιδιωτικά κολέγια του εξωτερικού ... βάλε στο youtube να δείς ομιλίες του Μπάφετ .. Τζομπς ... Γκέιτς σε φοιτητές και θα καταλάβεις πολλά
-
Ο χρήστης Triton έγραψε:
Να σου απανταντησω εγω,που ημουν εκει?
Και τα δυο ισχυουν στην περιπτωση του.Αν ακουγες μονο τη γκρινια του('Εδωσα 1,5 εκετομμυριο για το αυτοκινητο και κολλαει ο γρυλος????),θα σου ερχοταν η επιθυμια να τον μπουγελωσεις τουλαχιστον.Τελος παντων,εγω απαντησα στο ερωτημα τι οδηγουσαν τοτε οι πολυ πλουσιοι(που ετυχε να ειμαι μπροστα) ,οποτε κατι αναλογο θα οδηγουν και τωρα...Οι πραγματικα πλουσιοι,που πιθανως γνωριζουν την αξια του χρηματος κι οχι νεοπλουτοι μαιντανοι κτλ.
Δεν εγκρινω τη συμπεριφορα τους,ομως φανταζομαι οτι για να διοικησεις τετοιες εταιρειες πρεπει να εισαι σκληρος... -
Ο χρήστης Triton έγραψε:
Όσο για το 1% των super πλουσίων ... μόνο το 0,1 % έχουν τρέλα με τα αυτοκίνητα ... το υπόλοιπο 0,9 % ... βλέπουν τα πάντα σαν επένδυση ...
+10000000000000000000000
-
Ο χρήστης 250 ce έγραψε:
Να σου απανταντησω εγω,που ημουν εκει?
Και τα δυο ισχυουν στην περιπτωση του.Αν ακουγες μονο τη γκρινια του('Εδωσα 1,5 εκετομμυριο για το αυτοκινητο και κολλαει ο γρυλος????),θα σου ερχοταν η επιθυμια να τον μπουγελωσεις τουλαχιστον.Τελος παντων,εγω απαντησα στο ερωτημα τι οδηγουσαν τοτε οι πολυ πλουσιοι(που ετυχε να ειμαι μπροστα) ,οποτε κατι αναλογο θα οδηγουν και τωρα...Οι πραγματικα πλουσιοι,που πιθανως γνωριζουν την αξια του χρηματος κι οχι νεοπλουτοι μαιντανοι κτλ.
Δεν εγκρινω τη συμπεριφορα τους,ομως φανταζομαι οτι για να διοικησεις τετοιες εταιρειες πρεπει να εισαι σκληρος...1.5 εκατ δραχμες είναι 4400 ευρω. σιγουρα ηταν πλούσιος, τετοια αμαξια αγοραζουν οι φτωχοι...
-
Τελος παντων,εγω απαντησα στο ερωτημα τι οδηγουσαν τοτε οι πολυ πλουσιοι(που ετυχε να ειμαι μπροστα) ,οποτε κατι αναλογο θα οδηγουν και τωρα...Οι πραγματικα πλουσιοι,που πιθανως γνωριζουν την αξια του χρηματος κι οχι νεοπλουτοι μαιντανοι κτλ.
Δεν εγκρινω τη συμπεριφορα τους,ομως φανταζομαι οτι για να διοικησεις τετοιες εταιρειες πρεπει να εισαι σκληρος...[/quote]
1.5 εκατ δραχμες είναι 4400 ευρω. σιγουρα ηταν πλούσιος, τετοια αμαξια αγοραζουν οι φτωχοι...[/quote]Η Ιστορία με τον Γιό του εφοπλιστή είναι πολύ παλιά ... πρίν το ευρώ ... μιλάμε για παλιό μοντέλο mercedes SL (W107)
-
Δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε ... αν στεναχώρησα μερικούς , ζητώ συγνώμη ... αλλά επειδή έχω εργαστεί κοντά σε ανθρώπους που έχουν απο αρκετά έως πάρα πολλά χρήματα ... σας λέω ότι .... Το υπολογίζουν πολύ το χρήμα.-
-
Ο χρήστης Triton έγραψε:
Τελος παντων,εγω απαντησα στο ερωτημα τι οδηγουσαν τοτε οι πολυ πλουσιοι(που ετυχε να ειμαι μπροστα) ,οποτε κατι αναλογο θα οδηγουν και τωρα...Οι πραγματικα πλουσιοι,που πιθανως γνωριζουν την αξια του χρηματος κι οχι νεοπλουτοι μαιντανοι κτλ.
Δεν εγκρινω τη συμπεριφορα τους,ομως φανταζομαι οτι για να διοικησεις τετοιες εταιρειες πρεπει να εισαι σκληρος...1.5 εκατ δραχμες είναι 4400 ευρω. σιγουρα ηταν πλούσιος, τετοια αμαξια αγοραζουν οι φτωχοι...[/quote]
Η Ιστορία με τον Γιό του εφοπλιστή είναι πολύ παλιά ... πρίν το ευρώ ... μιλάμε για παλιό μοντέλο mercedes SL (W107) το 1.500.000 δρχ τότε ήταν αρκετές χιλιάδες ευρώ σήμερα[/quote]
Το 1999 1.5 μυριο δραχμες ηταν 4400 ευρω. Μαλιστα από τοτε εχουν φθηνύνει τα αμαξια.
Σαν γενικα σχολιο το τι κανει ο καθενας με τα χρηματα του είναι δικο του θεμα. Το τι κανει καποιος με τα χρηματα αλλων αυτό είναι θεμα που πρεπει να σχολιαστει.
-
1,5 εκ δραχμες τελος '90s δεν ηταν ποσο αξιο αναφορας... 800.000δρχ πηρε αμαξι 20ετιας το '97 ο πατερας μου ενω ενα μεσο οικογενειακο 1800αρι κοστιζε κοντα 7 εκ τοτε...
-
Αγαπάω Τρίτωνα και τα τοπικ του με τα 1000! Εργένης και Ευκατάστατος! η δε φωτό είναι η απόλυτη εικονοποίηση του στυλ/χαρακτήρα (δε κάνω πλάκα).
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Αγαπάω Τρίτωνα και τα τοπικ του με τα 1000! Εργένης και Ευκατάστατος! η δε φωτό είναι η απόλυτη εικονοποίηση του στυλ/χαρακτήρα (δε κάνω πλάκα).Μην παίρνεις το μέρος μου ... θα σε βλέπουν εχθρικά ... ακόμα και όταν έχεις δίκιο .... σε αυτή την χώρα όταν γράφεις ότι ο Πάγκαλος και ο ΓΑΠ είχαν δίκιο για αυτά που έλεγαν ... τότε μόνο εχθρούς θα κάνεις ... Και για να ανακεφαλαιώσουμε ... ' Ολοι μαζί τα φάγαμε ... εσείς μας ψηφίσατε ... και εμείς σας διορίσαμε ' ' Είμαι Πρωθυπουργός μίας διεφθαρμένης χώρας '
Είμαστε πολύ τυχεροί που οι Γερμανοί δέχθηκαν το 2010 να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας μας .-
-
Τι ουφο υπαρχουν εκει εξω ρε πστ μου...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τι ουφο υπαρχουν εκει εξω ρε πστ μου...Δεν σου αρέσει η αλήθεια ... πονάει .... ξυπνάει ο εγωισμός ... Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ένα μπάσταρδο έθνος με γονίδια από Τούρκους .. που σαν νόθο παιδί ... δεν αποδέχεται το παρελθόν του ... Η αρχαία Ελλάδα Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα μετά της 29 Μαίου του 1453 ... απλά μεγαλώσαμε στον ίδιο γεωγραφικό χώρο .... Και τώρα μπλοκάρετε το λογαριασμό μου (όπως κάνετε συνήθως) σας έχω γραμμένους στα ορειβατικά μου Άρβυλα .-
-
Η βλακεία σου πονάει τα μυαλά μας.
Θαρρείς και όλοι μας διορισμένοι είμαστε ή θαρρείς και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και όχι η κακοδιαχείριση!Στα τελευταία που λες πάντως έχεις δίκιο. Κατσαπλιάδες είμαστε.
Ευκατάστατος ....