-
Έκανα σήμερα επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου (ECU) ή αλλιώς chiptuning από την Rica. Το 1,6 D με 120 PS και 300 Nm ροπή πήγε στα 145 PS και 350 Nm. Στα πρώτα λίγα χλμ που έκανα, φαίνεται ότι είναι αυτό που έλειπε από τον κινητήρα. Έγινε πιο σπιρτόζικο (το καταλαβαίνεις στην εκκίνηση και στα ανοίγματα). Σαν CO2 είναι το ίδιο. Κατανάλωση θα το δω με το καιρό.
-
Έλα , πολύ ενδιαφέρον αυτό , 25 αλογάκια ίσως είναι αυτό το κάτι που χρειάζονται τα suv τέτοιου μεγέθους. Και με αυτό τον κινητήρα που πλέον παίζει σε πολλά μεταχειρισμένα μοντέλα όπως το Grandland και το 3008 και άλλα μικρότερα μια τέτοια αναβάθμιση προσφέρει μεγάλη αξία , τα κάνει πολύ ελκυστικά. Θυμάμαι την leaseplan να πουλάει πριν 2 μήνες περίπου μερικά 3008 1.6 allure grip στα 21.000 με 22.000 μοντέλα τέλευταιων μηνών του 2016, μια τέτοια αναβάθμιση θα τα έκανε πολύ ελκυστικά στα μάτια μου και θα βελτιωνε το VFM για ένα τόσο καλό αυτοκίνητο σε σχέση με οποιοδήποτε καινούριο στα χρήματα αυτά. Το ίδιο ισχύει αναλογικά και για το Grandland φυσικά.
Μπορείς να μας πεις πόσο σου κόστισε; και συνέχισε να μοιράζεσαι τις εντυπώσεις σου σχετικά με την διαφορά στις επιδόσεις , φορτωμένο , με clima , σε ανηφόρες κλπ.
-
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Το Grandland x 1.5 diesel 130 ps, είναι turbo ή όχι?
Ευχαριστώ.
-
Ευχαριστώ.
Καλημέρα,είναι turbo όπως όλα τα diesel της κατηγορίας.
-
Έκανα σήμερα επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου (ECU) ή αλλιώς chiptuning από την Rica. Το 1,6 D με 120 PS και 300 Nm ροπή πήγε στα 145 PS και 350 Nm. Στα πρώτα λίγα χλμ που έκανα, φαίνεται ότι είναι αυτό που έλειπε από τον κινητήρα. Έγινε πιο σπιρτόζικο (το καταλαβαίνεις στην εκκίνηση και στα ανοίγματα). Σαν CO2 είναι το ίδιο. Κατανάλωση θα το δω με το καιρό.
Που το έκανες; κόστος;
Ο εγκέφαλος δεν σβήνει εύκολα σε service ή έλεγχο;
-
Έλα , πολύ ενδιαφέρον αυτό , 25 αλογάκια ίσως είναι αυτό το κάτι που χρειάζονται τα suv τέτοιου μεγέθους. Και με αυτό τον κινητήρα που πλέον παίζει σε πολλά μεταχειρισμένα μοντέλα όπως το Grandland και το 3008 και άλλα μικρότερα μια τέτοια αναβάθμιση προσφέρει μεγάλη αξία , τα κάνει πολύ ελκυστικά. Θυμάμαι την leaseplan να πουλάει πριν 2 μήνες περίπου μερικά 3008 1.6 allure grip στα 21.000 με 22.000 μοντέλα τέλευταιων μηνών του 2016, μια τέτοια αναβάθμιση θα τα έκανε πολύ ελκυστικά στα μάτια μου και θα βελτιωνε το VFM για ένα τόσο καλό αυτοκίνητο σε σχέση με οποιοδήποτε καινούριο στα χρήματα αυτά. Το ίδιο ισχύει αναλογικά και για το Grandland φυσικά.
Μπορείς να μας πεις πόσο σου κόστισε; και συνέχισε να μοιράζεσαι τις εντυπώσεις σου σχετικά με την διαφορά στις επιδόσεις , φορτωμένο , με clima , σε ανηφόρες κλπ.
Την 'αδυναμία' του συνδυασμού κινητήρα-αυτοκινήτου το έβλεπες στα ταξίδια με την οικογένεια (4 άτομα), φορτωμένο και με κλίμα. Λίγο πιο απαιτητική προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο δεν ρίσκαρες να κάνεις. Εκεί πιστεύω θα δω την αξία αυτού που έκανα. Αλλά όπως έγραψα ήδη, είναι πιο σπιρτόζικο. Πιο ζωηρό.
Κόστος 525. Υπάρχουν και πιο φθηνές λύσεις (όχι τόσο πολύ βέβαια) από άλλες εταιρείες, αλλά εμπιστεύτηκα την αξιοπιστία και το όνομα της RICA.
Για ο,τιδήποτε άλλο, θα ενημερώνω όσο μπορώ.
-
Neurotica wrote:
Που το έκανες; κόστος;
Ο εγκέφαλος δεν σβήνει εύκολα σε service ή έλεγχο;
Κόστος έγραψα ακριβώς από πάνω. Και το έκανα στον επίσημο αντιπρόσωπο της RICA στην Ελλάδα, στον Καρανικόλα (Ford Center) στο Π. Φάληρο.
Ο εγκέφαλος σβήνει όπως λες, αλλά αν δεν υπάρχει λόγος ασφαλείας να επαναπρογραμματιστεί, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Θα προσέχω βέβαια.
-
Ευχαριστώ.
Δεν γίνεται να μην είναι turbo.
-
Τα ντίζελ είναι όλα τούρμπο εδώ και 30 χρόνια περίπου...
-
VAGKIRK wrote:
Την 'αδυναμία' του συνδυασμού κινητήρα-αυτοκινήτου το έβλεπες στα ταξίδια με την οικογένεια (4 άτομα), φορτωμένο και με κλίμα. Λίγο πιο απαιτητική προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο δεν ρίσκαρες να κάνεις. Εκεί πιστεύω θα δω την αξία αυτού που έκανα. Αλλά όπως έγραψα ήδη, είναι πιο σπιρτόζικο. Πιο ζωηρό.
Κόστος 525. Υπάρχουν και πιο φθηνές λύσεις (όχι τόσο πολύ βέβαια) από άλλες εταιρείες, αλλά εμπιστεύτηκα την αξιοπιστία και το όνομα της RICA.
Για ο,τιδήποτε άλλο, θα ενημερώνω όσο μπορώ.
Update:
Το αμαξάκι συνεχίζει να μου αφήνει την ίδια εντύπωση. Πιο σπιρτόζικο, πιο παιχνιδιάρικο, με αποτέλεσμα να θες να το οδηγείς όλο και πιο πολύ. Τα 120 τα πιάνει και δεν το έχεις καταλάβει. Τσεκαρίστηκε και σε ταξίδι σε Εθνική με κόσμο και φόρτωμα. Σου δίνει μια ασφάλεια παραπάνω. Σε επαρχιακή οδό είσαι πιο σίγουρος σε προσπεράσεις. Και το ακόμα καλύτερο. Η εταιρεία έλεγε ότι κάνει οικονομία καυσίμου 5-10% με τον ίδιο τρόπο οδήγησης. Δεν έδωσα σημασία αλλά μέχρι στιγμής από το 6,7-6,8 που ήμουν, είμαι στο 6,5-6,6 με πιο 'επιθετική' οδήγηση γιατί ακόμα κάνω δοκιμές (και με γαργαλάει το πόδι είναι αλήθεια). Οπότε τη θεωρώ πολύ εφικτή την οικονομία.
-
Εχει αγοράσει κανείς κουκούλα να προτείνει?
-
Σοβαρα; πρωτη φορα το ακουω!
Αντε ρε!
Εγω θα εβαζα κουκούλα σε ενα δικο μου, αλλα τωρα με εβαλες σε σκεψεις.
-
Ποτέ κουκούλα στο αυτοκίνητο.. Νούμερο ένα υπαίτιος για γρατζουνιες στο αμάξωμα..
https://www.carwashcountry.com/can-car-covers-scratch-damage-paint/
-
nikaji wrote:
Ποτέ κουκούλα στο αυτοκίνητο.. Νούμερο ένα υπαίτιος για γρατζουνιες στο αμάξωμα..
https://www.carwashcountry.com/can-car-covers-scratch-damage-paint/
Σωστός , επίσης έχω ακούσει για περιοχές με υψηλή βροχόπτωση και πολύ υγρασία ότι εγκλωβίζει την υγρασία ανάμεσα στο αμάξι και την κουκούλα ( όσο αναπνεών υλικό και να έχει) και ταλαιπωρεί πολύ το αμάξι !
-
Τι έγινε? Μόνο το μπροστά θα αλλάξουν?
https://www.motor1.com/news/495396/opel-grandland-facelift-spied-again/
-
https://www.motor1.com/news/494837/2022-opel-astra-rendering/
Εδώ έχει και το Astra.
-
Ναι, απλώς στο Astra φαίνεται να έχουν αλλάξει και το πίσω (στυλ Μόκκα), ενώ στο Grandland μόνο το μπροστά.
-
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ταμπλώ για μένα που θέλει εκσυγχρονισμό . Στο Κρόσλαντ δεν άλλαξε . Εδώ ίσως έχουμε κάποιες αλλαγές .
-
Ναι, απλώς στο Astra φαίνεται να έχουν αλλάξει και το πίσω (στυλ Μόκκα), ενώ στο Grandland μόνο το μπροστά.
Grandland/Crossland ήταν οι πρώτες προσπάθειες και μάλλον δεν είχαν ξεκαθαρίσει πως ακριβώς θα πορευτούν στην εταιρεία.
Τα τωρινά (Mokka/Astra) έχουν ξεκάθαρη στόχευση και δίνουν τον τόνο που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.
Δύσκολο να προτείνω σε κάποιον το εσωτερικό αυτών στο 2021, πάντως προσφέρουν πολύ άξια και χώρους, και για αυτό πήραν και το facelift με ουσιαστικές αλλαγές (διαφορές στο σύστημα διεύθυνσης, αμορτισέρ) και όχι μόνο κοσμητικες.
-
Θα μου προξενήσει και εμένα μεγάλη (και κακή) εντύπωση να μην πειράξουν καθόλου το εσωτερικό το οποίο έχει μείνει αναλλοίωτο εδώ και μια 10ετια σίγουρα σε όλα τα μοντέλα της Οπελ.
Θα περίμενα σίγουρα ενα upgrade της κεντρικης κονσόλας με χωνευτή οθόνη οπως υλοποιείται στα νεα Corsa F και Mokka. Επίσης δεν ξερω κατα πόσο θα μπορούσαν να συνδυάσουν ενα 3D cockpit, έκτος και αν το PSA θεωρεί οτι πρέπει να μπαίνει μονο σε Peugeot ωστε να έχουν κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
Εξωτερικά, νομίζω δεν έχει νόημα να πειράξουν ένα ούτως η άλλως όμορφο και στιβαρό λουκ. Η μονή σίγουρη αλλαγή φυσικά είναι το νεο Opel Visor, ώστε να συμπλεύσει με τα νεότερα μοντέλα.
Πάντως, παρατηρώ οτι εχουν τσιμπήσει οι τιμες του Grandland προς τα πανω (+1 χιλιάρικο απο MY2020 και μετά), μάλλον υπήρξε τιμολογιακή 'διόρθωση' ώστε να χωρέσει και το νεο Mokka
Opel GrandLand X