-
Ουσιαστικη ανανεωση παρα ενα απλο facelift, και κυριως στο εσωτερικο που ομολογουμενως ηταν λιγο παλιακο
Θυμιζει αρκετα το Mokka.
Γενικα παντως το Grandland πουλουσε μετρια (χειροτερα απο 3008,καλυτερα απο C5) αλλα σε αυτο συντελουσε και η προστιτη τιμη, εκει περιξ των 21κ που μαζι με το Karoq ηταν τα καλυτερα vfm
Πλεον εχει τσιμπησει αρκετα, νομιζω ξεκινα απο 24κ
-
Λιγότερο και από το c5 πουλά πάντως φέτος.
Το ανανεωμένο πάντως σε αυτόματο ντίζελ ή βενζίνη με τις οθόνες που βλέπουμε θα έχει 32000.
-
Έγινε αρκετά πιο ωραίο, το μόνο σίγουρο. Να δούμε και τιμές βέβαια. Αν έχει βέβαια 32Κ, αυτόματο με φουλ εξοπλισμό δεν θα το λες και κακή τιμή όταν το αντίστοιχο 3008 κάνει 40-42Κ. Ίσα ίσα ευκαιρία θα το λες.
-
Tkin73 wrote:
Βελτιωμένη αρκετά η μούρη με τα φώτα και μεγάλη ανανέωση στο ταμπλό με τα ψηφιακά.
Αν φυσικά τσιμπήσει κάνα 2 χιλιαρο πάνω για αυτές τις αλλαγές θα συνεχίσει να είναι στον πάτο των πωλήσεων.
Με την ίδια τιμή και αυτή την ανανέωση θα ανέβει αισθητά.
Το μπερδέψες με το Kuga! Το Grandland πουλάει, μέτρια, αλλά πουλάει!
Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις φάει τρελό κόλλημα με Puma,Kuga και γενικότερα Ford. Το να πουλάει κάποιο αυτοκίνητο σαν τρελό όπως είναι τα 3008 και περισσότερο το 2008 μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στο image κάθε αυτοκινητού. Είδες τι έγινε με το QQ , κάτι αντίστοιχο πάει να γίνει και με το 2008. Το Kuga μιά χαρά πουλάει στην ΕΕ και στην Αμερική , το πρόβλημα του στην Ελλάδα είναι ο όγκος του που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για μεγάλες πόλεις (Αθήνα,Θεσσαλονική).
-
ρε συ ρεγκρεσε το προβλημα του κουγκα δεν ειναι οι ογκοι του ή οτι δεν ειναι καλο αμαξι, που ειναι καλο αμαξι, αλλα η αδιαφοριλα που βγαζει. κατι αναλογο παιζει και για το οπελ. μονο που το τελευταιο ειναι αποτελεσμα βιασμενης κινησης να βγαλει μοντελο ενω του θειου χενρυ εγγενες σχεδιαστικο μοτιβο οπως στο συνολο σχεδον της γκαμας του....
-
Θα συμφωνήσω με το Gatoz είμαι fun του Kuga και κάτοχος του Mk1 και Mk3, η τελευταία είναι πOλύ αδιάφορη σχεδιαστικά έξω και μέσα και δεν είναι θέμα χρημάτων όπως λέτε.
Οσο για το Opel πολύ καλή σχεδιαστική αναβάθμιση αλλά αυτό το απαίσιο τιμόνι δεν μπορούν να το αλλάξουν; Θυμίζει αυτοκίνητο εικοσαετίας και είναι εντελώς άσχετο με το νέο εσωτερικό με τα ψηφιακά και την υπόλοιπη σχεδίαση.
-
ρε συ ρεγκρεσε το προβλημα του κουγκα δεν ειναι οι ογκοι του ή οτι δεν ειναι καλο αμαξι, που ειναι καλο αμαξι, αλλα η αδιαφοριλα που βγαζει. κατι αναλογο παιζει και για το οπελ. μονο που το τελευταιο ειναι αποτελεσμα βιασμενης κινησης να βγαλει μοντελο ενω του θειου χενρυ εγγενες σχεδιαστικο μοτιβο οπως στο συνολο σχεδον της γκαμας του....
τι εννοεις βεβιασμενη? το Grandland ειναι ηδη απο τα τελη 17 στην αγορα, νομιζω σε ευλογο διαστημα ηρθε το facelift
Καοια στιγμη θα γινοτα αυτο το brand reinvention που λεμε και στο χωριο μου
τωρα περι αδιαφοριλας, φυσικα και ειναι τερμα αδιαφορα και αυτο και το Κουγκα και ολο το συναφι των CSUV, γενικα δεν νομιζω να θελγουν σχεδιαστικα.
Εδω ενα 3008 καπως διαφοροποιειται και βλεπεις ποσο καλα παει σε πωλησεις
-
Όταν δείτε από κοντά Kuga ST Line καλά εξοπλισμένο θα αλλάξετε γνώμη για την 'αδιαφορίλα'.
Το αμάξι σε αυτή την έκδοση είναι πανέμορφο και εντυπωσιακό. Στις φωτογραφίες χάνει. Και γενικά η διαφορά του στην εμφάνιση σε σχέση με το titanium είναι μεγάλη.
-
Το Kuga ST Line είναι πολύ όμορφο (κατ'εμε), το Titanium όντως είναι συμπέθερος με ρόδες.. πως κατάφεραν το ίδιο αυτοκίνητο να βγαίνει τόσο διαφορετικό ανά έκδοση, μόνο οι σχεδιαστές της Ford το ξέρουν..
Το f/l Grandland μου άρεσε. Πολύ φρέσκια μούρη και σοβαρά ανανεωμένο εσωτερικό (το προηγούμενο εσωτερικό ήταν από εντελώς άλλη δεκαετία). Έχει και σωστές διαστάσεις για C_SUV. Αν διατηρήσουν τον σχετικά VFM τιμοκατάλογο 'θα το σκεφτώ'.. που έλεγε και ο Θεοφράστου.
-
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι για το Kuga, η Titanium και η ST LINE είναι τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα. Σχετικά με την αδιαφορίλα πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω, εγώ θα έλεγα ότι είναι φουλ εργονομικό και ποιοτικό το εσωτερικό του. Εκτός και εάν ως αδιαφορίλα εκλαμβάνεται η 8' οθόνη αντί για τα tablet που βγάζουν οι περισσότερες εταιρείες. Πάντως η Ford σχεδίασε το Kuga διενεργώντας ερωτηματολόγιο προς τους ήδη υπάρχοντες κατόχους παλαιότερων Kuga σχετικά με τις προτιμήσεις τους σε θέματα καθημερινότητας όπως για παράδειγμα, μέγεθος-ύψος οθόνης , θέση υποβραχιονίου, διακόπτες αφής ή κανονικούς κτλ, επομένως το τελικό προϊόν είναι αποτέλεσμα των απαιτήσεων των καταναλώτων σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
ΥΓ Επίσης η ST LINE με το κοφτό τιμόνι νομίζω παίζει χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία των B-SUV(εξαιρείται φυσικά το Puma) και C-SUV σε θέματα οδηγικής αίσθησης, απόκρισης και αμεσότητας.
-
@Regresso, καμία σχέση η ερμηνεία σου, για μένα. Είχα Focus, έχω B max και αγροτικό Ford, οπότε τα περισσότερα αυτοκίνητα που είχα ποτέ από μία μάρκα είναι Ford.
Eπίσης το Puma πάντα το είχα κοντά στην κορυφή της κατηγορίας του και το έχω προτείνει σε πολύ κόσμο, επίσης έφτασα πολύ κοντά στο προηγούμενο Kuga, ευτυχώς δεν το έκανα βέβαια, αλλά εξακολουθεί να με ιντριγκάρει σχεδιαστικά.
To σημερινό με αφήνει παγερά αδιάφορο σε μία κατηγορία που γίνεται σφαγή, αυτή τη στιγμή, και με αχρειαστα μεγάλο μήκος που το καθιστά μη πρακτικό για την πλειοψηφία των αγοραστών, αλλά το έχω προτείνει σε έναν συγκεκριμένο φίλο που ψάχνει D suv, αλλά βλέπει X Trail τελικά.
Σημείωση: Θυμάμαι κάτι πωλήσεις που είχα δει και το Kuga ήταν κάτω από Grandland, πόσα έχουν πουλήσει φέτος; Βλέπω το Kuga 114 με 110 το Grandland; Αυτή όντως είναι η διαφορά;
-
Μου αρέσει που έκαναν πιο οδηγοκεντρική την θέση του οδηγού με τις 2 οθόνες να συγκλίνουν προς αυτόν.
-
@Regresso, καμία σχέση η ερμηνεία σου, για μένα. Είχα Focus, έχω B max και αγροτικό Ford, οπότε τα περισσότερα αυτοκίνητα που είχα ποτέ από μία μάρκα είναι Ford.
Eπίσης το Puma πάντα το είχα κοντά στην κορυφή της κατηγορίας του και το έχω προτείνει σε πολύ κόσμο, επίσης έφτασα πολύ κοντά στο προηγούμενο Kuga, ευτυχώς δεν το έκανα βέβαια, αλλά εξακολουθεί να με ιντριγκάρει σχεδιαστικά.
To σημερινό με αφήνει παγερά αδιάφορο σε μία κατηγορία που γίνεται σφαγή, αυτή τη στιγμή, και με αχρειαστα μεγάλο μήκος που το καθιστά μη πρακτικό για την πλειοψηφία των αγοραστών, αλλά το έχω προτείνει σε έναν συγκεκριμένο φίλο που ψάχνει D suv, αλλά βλέπει X Trail τελικά.
Σημείωση: Θυμάμαι κάτι πωλήσεις που είχα δει και το Kuga ήταν κάτω από Grandland, πόσα έχουν πουλήσει φέτος; Βλέπω το Kuga 114 με 110 το Grandland; Αυτή όντως είναι η διαφορά;
Στα D-SUV ξέρω ότι συγκαταλέγονται τα Stelvio,XC60,X3,Q5 και τα φθηνότερα Tarraco,X-Trail, τώρα για ποιό λόγο σου έχει κολλήσει ότι το Kuga είναι D-SUV πραγματικά απορώ.
-
Το ανανεωμένο γκραντλαντ βελτιώθηκε στα σημεία που χωλενε στην μάσκα και το ταμπλό που και τα δύο ακόμα και το 2017 που βγήκε ήταν ήδη παρωχημενα οπότε απλά το 2021 ήταν αποτρεπτικά για αγορά.
Πλέον είναι φρέσκο έξω και μέσα αν η τιμή δεν πάρει την ανηφόρα και παραμείνει αισθητά φθηνότερο από το 3008 σε αντίστοιχες εκδόσεις πιστεύω ότι θα κόψει πολλές πωλήσεις από το πεζω.
Δεν ξέρω όμως αν ο Σ. Το θέλει αυτό. Οπότε φοβάμαι ότι το αμάξι θα ακριβεινει αισθητά για να μην μπαίνει ο κόσμος σε τέτοιους προβληματισμούς.
-
Dublin wrote:
Στα D-SUV ξέρω ότι συγκαταλέγονται τα Stelvio,XC60,X3,Q5 και τα φθηνότερα Tarraco,X-Trail, τώρα για ποιό λόγο σου έχει κολλήσει ότι το Kuga είναι D-SUV πραγματικά απορώ.
Δεν είναι περίεργο. Το Κούγκα ανήκει στο άνω άκρο της c κατηγορίαςε το 4.614μ τα στελβιο και xc60 q5 είναι μόλις 7εκ μακρύτερα μόνο η Χ3 πάει στα 4.73. Λογικο λοιπόν να τα βάζεις και σε αυτή την κατηγορία. Ας το έκαναν 5-6εκ κοντύτερο όπως το παλιό να μην υπήρχαν αυτές οι συγχύσεις.
Οι περισσότεροι που φτάνουν στα τελικά δύο αμάξια το Κούγκα για αγορά το κόβουν γιατί βλέπουν ότι με 4.50μ παίρνουν τους ίδιους χώρους από τον ανταγωνισμό...
-
Οι ιδανικές διαστάσεις για c suv για εμένα είναι : 4.40μ Χ 1.85 Χ 1.58 με 2.68μ μεταξόνιο και 500λτ αποσκευές. Το γκραντλαντ τις προσεγγίζει αρκετά χάνει 3εκ σε μετοξονιο. Το κασκαι το νέο είναι πολύ κοντά σε αυτά τα νούμερα και φυσικά το καροκ.
-
Dublin wrote:
Toσημερινό με αφήνει παγερά αδιάφορο σε μία κατηγορία που γίνεται σφαγή, αυτή τη στιγμή, και με αχρειαστα μεγάλο μήκος που το καθιστά μη πρακτικό για την πλειοψηφία των αγοραστών, αλλά το έχω προτείνει σε έναν συγκεκριμένο φίλο που ψάχνει D suv, αλλά βλέπει X Trail τελικά.
Πάει με νούμερα βρε συ, δεν το λέω εγώ.
Σε κάποια site 4.30>4.60 είναι C suv. Εντάξει, και εμείς στο C το βάζουμε, αλλά από το Puma στο Kuga μεσολαβούν 40 εκατοστά σχεδόν, μία ολόκληρη κατηγορία ενδιάμεσα.
4.38 είναι τα Ateca/Karoq, Duster επίσης, 4.40-4.50 ΟΛΑ τα υπόλοιπα της κατηγοριας, το Kuga είναι 4.61μ..Ξεφευγει αρκετά από τον Μ.Ο της κατηγορίας.
Είναι ανάμεσα σε κατηγορίες, πολύ μεγάλο για C, και πολύ μικρό για D!
Το πρόβλημα είναι ότι αφού υπάρχει το Ecosport, το Puma έπρεπε να είναι μεγάλο Β suv, με περισσότερο χώρο πίσω (στα 4.3μ) και το Kuga κοντά στα 4.5μ. και τα 2 θα είχαν πολύ καλύτερες πωλήσεις έτσι και θα ήταν πιο ολοκληρωμένες προτάσεις για τα αντίστοιχα target groups.
-
Η καλύτερη ένδειξη για το π[υ τοποθετείτε ένα μοντέλο είναι το μεταξόνιο, όχι το μήνος. Το μήκος το άλλάζεις με διαφορετικούς προφυλακτήρες απλά.
-
Ξέρει κανένας πώς ρυθμίζεται η ευαισθησία στο ενεργό σύστημα φρεναρίσματος στο Grandlland Χ;
Ενώ το έχω βρει στο εγχειρίδιο, δεν υπάρχει η επιλογή στην οθόνη (έχω 4.0 ηχοσύστημα με 7 ίντσες οθόνη).
Έχει βρει κανένας τη ρύθμιση, έστω και στο 5.0 ηχοσύστημα με τις 8 ίντσες;
Στην αντιπροσωπεία λένε ότι δε ρυθμίζεται η ευαισθησία. -
Η ευαισθησία δεν ρυθμίζεται. Μόνο η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα (όταν σου βγάζει την ειδοποίηση Όχημα κοντά). Αλλά δεν έχει να κάνει με την ευαισθησία.
Opel GrandLand X