-
Εύκολα θα αγόραζα Vitara. Μου αρέσει.
Ignis με αρκετούς συμβιβασμούς, οπότε μάλλον θα έτρωγε άκυρο.
Στα αυτοκίνητα πόλης τύπου Swift κοιτώ μόνο το VFM, οπότε Space Star που είναι το ποιο φτηνό. Μια χαρά για μέσα στη πόλη.
Αν θέλω το κάτι παραπάνω, υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα. -
Μην είσαι δογματικός χωρίς να έχεις εμπειρία.
Πάνε δοκίμασε και τα δύο και θα διαπιστώσεις πως τα χωρίζουν έτη φωτός. Οκ υπερβολή ο όρος αλλά γενικά το space star δείχνει πιο παλιό
Το κοίταζα και εγώ κάποτε το space star πριν το fl. Δεν έχει καμία σχέση με το swift
Ιδιαίτερα σε ότι περιγράφεις κατά καιρούς σε καλύπτει το swift.
Δηλαδή και ψηλή οροφή και πιο κάθετη γωνία στο a pillar που σε βοηθά να μπαινεις χωρίς να σκύβεις, και απίστευτη ορατότητα εκτός από ένα σημείο προς τα πίσω και πλάγια, και κάθετο παρμπρίζ μπροστά, και μικρό ταμπλό, και παναλαφρα πεντάλ και συμπλεκτη, και γλυκό και σλικ κιβώτιο που αλλάζει απίστευτα ωραία με μικρές κινήσεις του καρπού, ιδιαίτερα τώρα χειμώνα αλλάζει με άψογη αίσθηση αλλά όντως και του space star είναι και αυτό πολύ καλά.Άνεση όπως τα λέμε κάπως μέτρια, αλλά σε στήσιμο σε στροφές θα σου θυμίσει το 206xsi. Φυσικά και είναι καλύτερο του 206 σε πάτημα σε στροφές αλλά έχει αυτήν την ανόθευτη αίσθηση
Ιαπωνικό μοτέρ, καλός εξοπλισμός και από κατανάλωση η καλύτερη στην αγορά μετά τα full hybrids.
Αν όμως θέλεις άνεση και πάλι άνεση, τότε ναι το space star είναι μια επιλογή. Έχει το στήσιμο που αναφέραμε πως έχουν τα μικρά ιαπωνικά που ανέφερε ο Αλεχάντρο. Αφρός η ανάρτηση. Δεν είναι κακό αν το δεις υπο αυτο το πρίσμα.
-
-
Έχω πάει και το έχω δει το Swift. ok.
Αν δογματικός είναι εκείνος που κοιτάει την τσέπη του, τότε ναι, είμαι.
19 χιλιάρικα για Swift δεν δίνω. Δίνω 12,5 χιλιάρικα για space star και τα υπόλοιπα πάνε στην αποπληρωμή του στεγαστικού μπας και πετάξω κάποια στιγμή από την καμπούρα μου το βάρος αυτό.Ανάλογα τις ανάγκες λοιπόν που έχει ο καθένας.
Εγώ τώρα έχω ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ για το οποίο ακούω/διαβάζω καλά λόγια. Ε και λοιπόν; Σιγά τα λάχανα και τα χάχανα... -
Όχι ρε συ δεν κάνει 19500. Ίσως είδες τη cvt glx πουθενά σε κάποια έκθεση και το μπέρδεψες. Δηλαδή την τοπ έκδοση
Από 15Κ ξεκινά και η έκδοση που έχει και τα σύγχρονα adas κοστίζει 16580
Χωρίς να υπολογίζεις τα έξοδα pdi, που στο λεω είναι κάπου στα 300 ευρώ αλλα και χωρίς να υπολογίζεις τα δώρα και κάποιες έκπτωσεις. Σε εμένα έκαναν 600ευρω έκπτωση2500 ευρώ έχουν διάφορα και το swift έχει εργοστασιακά led, φυσικά καλύτερο πάτημα όχι όμως και άνεση, και καλύτερο εσωτερικό και διάταξη χώρων.
Επίσης το mitsubishi κατασκευάζεται στη Μαλαισία έχοντας όμως σχεδόν 10 έτη στην αγορά. Το Suzuki στην Ιαπωνία.
Από άποψη αισθητικής και καλής μεταπώλησης δεν πιστεύω πως τιθεται θέμα υπερ του swift.Πάντως ενδιαφέρουσα σύγκριση κάνεις. Ωραίος! Το είχαμε ξεχάσει τελείως το space star.
-
Lap ώρες ώρες πιστεύω ότι άνετα πούλαγες swift ακόμα και στον ίδιο τον Σφακιανακη!!Μην πω και τον Σαρακακη!
Η σε εμένα πάλι,που μόλις έφυγε από τα χέρια μας και από τώρα σκέφτομαι πως θα παρκάρουμε έξω χωρίς αυτό! -
Χαχαχα
-
Όντως ειδικά τώρα που το space έρχεται μόνο σε 1000αρι ,το swift είναι ανώτερο παντού εκτός από την άνεση.Από την άλλη στα περίπου 17400 που έχει με μεταλλικό και έξοδα η gl+ είναι πολλά τα χρήματα αλλά όλα τα μικρά έχουν φτάσει στο θεό αυτή την εποχή!
Αν ήμουν χωρίς παιδιά ,σίγουρα θα προτιμούσα με λίγα παραπάνω το sport μεταχειρισμενο -
Περίμενε να δούμε πως θα είναι το επόμενο. Ίσως είναι ακομα καλύτερο (το λογικό αυτό είναι) και πλέον πιο άνετο και πιο ευρωπαϊκο στον τομέα αυτόν, θα ξανά αγοράσεις swift.
Το μεγάλο σου παιδί θα το θέλει...
Αλλιως είναι να μπαίνει ο νεαρός με το ωραίο το λουκ σε ένα swift με τα led του τις οθόνες του, το mini cooper by japan look, και αλλιώς στο βιταρα.....
-
Στο vitara δεν θα μπαίνω ούτε εγω…,Σεντάν μόνο!!
Πάντως πραγματικά άνετα θα συμφωνούσα με ένα βάρος 70-80 κιλά και μισό η έστω ένα λίτρο παραπάνω κατανάλωση σε βενζινη,αν είναι προς όφελος της ηχομόνωσης και της ποιότητας κύλισης.
Ακόμα πιο άνετα θα συμφωνούσα να ξαναγίνω 25 ώστε να μην δίνω σημασία σε αυτά,μόνο στην εμφάνιση! -
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Όχι ρε συ δεν κάνει 19500. Ίσως είδες τη cvt glx πουθενά σε κάποια έκθεση και το μπέρδεψες. Δηλαδή την τοπ έκδοση
Από 15Κ ξεκινά και η έκδοση που έχει και τα σύγχρονα adas κοστίζει 16580
Χωρίς να υπολογίζεις τα έξοδα pdi, που στο λεω είναι κάπου στα 300 ευρώ αλλα και χωρίς να υπολογίζεις τα δώρα και κάποιες έκπτωσεις. Σε εμένα έκαναν 600ευρω έκπτωση2500 ευρώ έχουν διάφορα και το swift έχει εργοστασιακά led, φυσικά καλύτερο πάτημα όχι όμως και άνεση, και καλύτερο εσωτερικό και διάταξη χώρων.
Επίσης το mitsubishi κατασκευάζεται στη Μαλαισία έχοντας όμως σχεδόν 10 έτη στην αγορά. Το Suzuki στην Ιαπωνία.
Από άποψη αισθητικής και καλής μεταπώλησης δεν πιστεύω πως τιθεται θέμα υπερ του swift.Πάντως ενδιαφέρουσα σύγκριση κάνεις. Ωραίος! Το είχαμε ξεχάσει τελείως το space star.
1.2 GLX HYBRID 83HP
18080+500χρώμα+έξοδα προετοιμασίας+πινακίδες/τέλη κλπ...
19 χιλιάρικα στο νερό. Οι άλλες εκδόσεις έχουν ελλείψεις βασικού εξοπλισμού. Με 19 χιλιάρικα πάω σε άλλο αυτοκίνητο. -
Το GLX, δηαλδη η τοπ έκδοση του.
Συγκρίνεις ομως την τιμή της βασικής έκδοσης του space star που νομίζω είναι με ένα 1,2 τρικυλινδρο μοτέρ και δεν έχει και αυτή τίποτα, με το τετρακύλινδρο swift στην πιο πλούσια έκδοση του μαζί με mhev σύστημα.
Η σωστή σύγκριση είναι με τη GL
Και ξαναλέω η GL+ έχει σχεδόν τα πάντα!
-
Το κουράσαμε φίλτατε.
Το Swift θα με ενδιέφερε μόνο στην έκδοση GLX.
Επειδή όμως βγαίνει πολύ ακριβά τρώει άκυρο και θα επέλεγα κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα.
Για αστικό ανθρωπομεταφορέα θα αγόραζα το space star και θα μου έμεναν και πολλά φράγκα στη τσέπη. -
Οκ, απλα δεν βρίσκω μια λογική συνέπεια στις συγκρίσεις που κανείς εφόσον και τα δύο αυτοκίνητα τα εντάσεις στην κατηγορία αυτοκινήτων πόλης. Στη μία παίρνεις επίτηδες την πιο ακριβή έκδοση και στην άλλη την πιο βασικη και τα συγκρίνεις στην τιμή τους.
Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια το τι θέλεις.
-
Αν θα αγόραζα Swift θα πήγαινα στην GLX γιατί θα ήθελα π.χ. αναδιπλούμενους καθρέπτες και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα. Αυτό νομίζω αρκεί.
Στην Mitsuba θα πήγαινα μόνο για το VFM. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
-
@alejandro said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Σβέλτο, σουιφτ όνομα και πράμα, με καλη ορατότητα, μικρό εξωτερικά με εξαιρετικούς χώρους μέσα (εκτος πορτ-μπαγκαζ), με εύκολο μπες-βγες λόγω ύψους και κάθετων Α-πιλαρς, καλές καταναλώσεις, ξεκούραστα καθίσματα και με καλή στήριξη. Δε προσπαθεί να ειναι κάτι που δεν είναι.
Τα βασικά αρνητικά ειναι κοπάνημα, θόρυβος απο δρόμο, βαφή που φεύγει με το βλέμα.A, στη παραπάνω λίστα που ανέφερα να βάλω άλλα δυο χαρακτηριστικά :
- (-) Τα τζάμια που δε φιλτράρουν απολύτως τίποτα από ακτινοβολία και παθαίνεις έγκαυμα για πλάκα. Θέλει μεμβράνες την ίδια μέρα που θα το πάρεις, αν ειναι καλοκαίρι.
- (+) Ο αυτόματος κλιματισμός ειναι πολύ γρήγορος στο να ρίξει τη θερμοκρασία και δουλεύει εξαιρετικά.
-
@alejandro said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Τα τζάμια που δε φιλτράρουν απολύτως τίποτα από ακτινοβολία και παθαίνεις έγκαυμα για πλάκα. Θέλει μεμβράνες την ίδια μέρα που θα το πάρεις, αν ειναι καλοκαίρι.
Αυτό σε όλα τα αυτοκίνητα, αν και πολλοί επιμένουν ότι τα εργοστασιακά φιμέ έχουν uv φίλτρα.
-
Έγκαυμα δεν παθαίνεις αλλά ναι σκας, δεν είναι όπως στα άλλα αυτοκίνητα.
Μοιάζει με αυτά του 90-2000Ο κλιματισμός είναι πολύ καλός. Γενικά είτε το καλοκαίρι ειτε τον χειμώνα αντίστοιχα βγάζει παγάκια ή πραγματικά λιώνεις.
Από την άλλη τώρα τον χειμώνα θολώνει πολύ γρήγορο το εσωτερικό τα τζαμιών αν ανοίξεις μόνο το καλοριφέρ και σε αναγκάζει να ανοίξεις κλιματισμό, όπου μέσα 30 δλ ξανακαθαριζουν.
Επίσης στο 1,2 δεν φαίνεται να επηρεάζει την δυναμη του κινητήρα. Δηλαδή δεν χάνεις σε επιδόσεις.
Τέλεια λεπτομέρεια οι κεντρικοί αερογωγοι που είναι σε στυλ λεωφορείου όπου τους κλείνεις όσο χρειάζεται και μπορείς να τους γυρίσεις 360 μοίρες όπου θες την ροή του αέρα. Δεν το έχω ξαναδεί σε άλλο αυτοκίνητο αλλά είναι απίστευτα πρακτικοί. Τους ρυθμίσεις ακριβώς όπου θες να φυσάει.
Σε αλλά δεν είναι τόσο εύκολο.
Ένα αρνητικού που κανείς δεν αναφέρει είναι τα στραβά σκιάδια του ήλιου. Τα οποίο ακολουθούν την καμπύλη του παρμπρίζ και όταν θες να δεις το πρόσωπο σου στον καθρέφτη πρέπει να κοιτάς κάπως πλάγιαστα.
-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Έγκαυμα δεν παθαίνεις αλλά ναι σκας, δεν είναι όπως στα άλλα αυτοκίνητα.
Μοιάζει με αυτά του 90-2000Ο κλιματισμός είναι πολύ καλός. Γενικά είτε το καλοκαίρι ειτε τον χειμώνα αντίστοιχα βγάζει παγάκια ή πραγματικά λιώνεις.
Από την άλλη τώρα τον χειμώνα θολώνει πολύ γρήγορο το εσωτερικό τα τζαμιών αν ανοίξεις μόνο το καλοριφέρ και σε αναγκάζει να ανοίξεις κλιματισμό, όπου μέσα 30 δλ ξανακαθαριζουν.
Επίσης στο 1,2 δεν φαίνεται να επηρεάζει την δυναμη του κινητήρα. Δηλαδή δεν χάνεις σε επιδόσεις.
Τέλεια λεπτομέρεια οι κεντρικοί αερογωγοι που είναι σε στυλ λεωφορείου όπου τους κλείνεις όσο χρειάζεται και μπορείς να τους γυρίσεις 360 μοίρες όπου θες την ροή του αέρα. Δεν το έχω ξαναδεί σε άλλο αυτοκίνητο αλλά είναι απίστευτα πρακτικοί. Τους ρυθμίσεις ακριβώς όπου θες να φυσάει.
Σε αλλά δεν είναι τόσο εύκολο.
Ένα αρνητικού που κανείς δεν αναφέρει είναι τα στραβά σκιάδια του ήλιου. Τα οποίο ακολουθούν την καμπύλη του παρμπρίζ και όταν θες να δεις το πρόσωπο σου στον καθρέφτη πρέπει να κοιτάς κάπως πλάγιαστα.
Επιμενω σε αυτό που ειπα πριν και επαυξάνω!
Αν οι Ιάπωνες διαβάζουν το φόρουμ ,η αντιπροσωπεία στα χέρια του Σφακιανακη μετράει μέρες!! -
Όταν λέω πως το αυτοκίνητο είναι ένα σύγχρονο σαξοραλλο.
Ακόμα και τα πιο απλά τα ξεσκίζουν οι πιτσιρικάδες
Νέο Suzuki Swift 2017