-
Οι κινητήρες πάντως είναι θέμα κανονισμών ρύπων και εκπομπών. Ένας καινούριος τρικίλυνδρος θα είναι πιο ακριβός από έναν παλιό τετρακύλινδρο, απλούστατα γιατί θα έχει το κόστος εξέλιξης που ο παλιός έχει ήδη αποσβέσει.
-
Κάτι τέτοιο δηλαδή γίνεται και στην bmw και παίρνεις Χ1 με 1500 , 136 άλογα και την πληρώνεις για πύραυλο εδάφους-εδάφους;
-
Δυστυχώς είναι άλλα τα επίπεδα ασφαλείας ενός Volvo XC90 άλλα ενός Suzuki Swift και άλλα ενός Tata Nano.
Και η ίδια η Suzuki άλλα στάνταρντ εφαρμόζει σε μοντέλα της Maruti για την Ινδία
και άλλα στέλνει στην Ευρώπη.
Άλλη πελατεία.Το θέμα επίσης είναι και ότι η Suzuki ανέκαθεν παρήγαγε με χαμηλό κόστος.
Κι αυτό φαίνεται άλλοτε λίγο, άλλοτε πολύ παραπάνω.Δε μιλάμε με όρους απτής ποιότητας μόνο.
Ο κόσμος αντιλαμβάνεται την ποιότητα κατασκευής ως πλαστικά, διακόσμηση και ταπετσαρίες, άντε και μπλιμπλίκια.
Είναι πολύ παραπάνω από αυτό.Δεν είναι κάθε λαμαρίνα ίδια, δεν είναι κάθε πάτωμα ίδιο,
δεν είναι ίδιο κάθε δισκόφρενο, κάθε ημιαξόνιο ή κάθε σκελετός καθίσματος.Και δεν έχει κάθε εταιρεία τις ίδιες προτεραιότητες.
Μέχρι και ανάμεσα στα ίδια της τα μοντέλα.
Αλλιώς είναι η ποιότητα κατασκευής ενός A1 και αλλιώς ενός A3 της Audi.Πώς να το κάνουμε;
Αυτό ήθελε η Suzuki για το Swift, γιατί έτσι έκρινε άνωθεν ότι συμβίβασε κόστος όφελος
για την πελατεία της και για την ίδια τη Suzuki.
Take it or leave it. -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Στην Ελλάδα η αυτοκινητοβιομηχανία (και πολλοί άλλοι τομείς τις βιομηχανικής παραγωγής) δεν αναπτύχθηκε κυρίως λόγο μικρής εσωτερικής αγοράς που θα έδινε την βάση για στροφή στις εξαγωγές.Τεοκαρ, Ναμκο κτλπ.. Οι ιδιοι βγαλαμε τα ματια μας. Ας συναρμολογεις τουλαχιστον αν δε φτιαχνεις το 'εθνικο' σου οχημα, που και γι αυτο προσφορο εδαφο υπηρχε αλλα ολοι ξερουμε γιατι καποιοι δεν ηθελαν να παει μπροστα αυτη η προσπαθεια...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τεοκαρ, Ναμκο κτλπ.. Οι ιδιοι βγαλαμε τα ματια μας. Ας συναρμολογεις τουλαχιστον αν δε φτιαχνεις το 'εθνικο' σου οχημα, που και γι αυτο προσφορο εδαφο υπηρχε αλλα ολοι ξερουμε γιατι καποιοι δεν ηθελαν να παει μπροστα αυτη η προσπαθεια...
+1
-
Παρόλο που δεν τον συμπαθώ καθόλου τον Νονό δυστυχώς όπως φαίνεται κι από αυτά που έχω γράψει λίγο πιο πάνω δυστυχώς με βαριά καρδιά θα του δώσω ένα ακόμη +0,999999 που με την στρογγυλοποίηση καταλήγει σε +1
-
+1000
Το είχα αναφέρει και παλιότερα, όποιος δει χάρτη με τα εργοστάσια κατασκευής/συναρμολόγησης οχημάτων στην Ευρώπη (και στην Τουρκία φυσικά), θα διαπιστώσει πως μόνο εμείς απουσιάζουμε από τον χάρτη. Κρίμα, πολύ κρίμα...
-
Ξέχασες την Αλβανία. Μόνο εμείς και η μεγάλη Αλβανία απουσιάζουμε. Μήπως τελικά αυτοί είμαστε και δεν το ξέρουμε;
-
Το ότι η ...ΔΕΗ έφτασε να είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στη χώρα
σημαίνει πολλά.
Μεταξύ άλλων, το ότι δεν έχουμε εγχώρια βιομηχανική παραγωγή.Και μετά τόσα χρόνια,
δεν έχουμε την προοπτική να λάβουμε ένα μέτρο που θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων,
πλην των τυροπιτάδικων, των κλαμπάδικων και των στρωματσάδικων-to-let.
Όχι παλιό χρέος να χαρίσουν θέμε,
αλλά με αυτούς τους ρυθμούς
και το μελλοντικό χρέος που θα παράγουμε θέμε να μας χαρίζουν. -
Μη μου τους κύκλους...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Παρόλο που δεν τον συμπαθώ καθόλου τον Νονό -
Εντάξει τώρα μπορεί να ψεύδομαι λίγο...
-
Κούκλες και κούκλοι...
Ο αυτός που κάθομαι πάνω του, θέλει ιδιαίτερη περιποίηση. Την είχα ψάξει με τα καθίσματα.
Τα πίσω δεν έχουν headrest, αλλά ένα χαζο εξόγκωμα στις φθηνές εκδόσεις. Στη glx-κάτι έχει.
Οκ, αυτός που κάθομαι πάνω του δεν χρησιμοποιεί τα headrest, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν ισχύει όντως...δεν νομίζω να σχετίζεται τόσο με την μείωση του κόστους όσο με την ανοησία κάποιου στο τμήμα σχεδιασμού..Τα πίσω δεν έχουν headrest, αλλά ένα χαζο εξόγκωμα στις φθηνές εκδόσεις. Στη glx-κάτι έχει.
Ισχύει γιατι έκανα τεστ-ντραϊβ την μεσαία έκδοση GL+ με το αυτόματο και έκατσα και πίσω και αμεσως σκιαχτηκα όταν έιδα τα εξογκώματα που λεει και ο gatoz. Δεν ειμαι και ψηλός και εμένα μου έφτανε το πάνω μέρος τους στη βάση του κεφαλιού... έλεος δηλαδή...
Δε ξέρω για την πιο ακριβή GLX τι έχει αλλά αν παω προς Σουζουκι, τελικά θα παω για την GLX. Θα το τσεκαρω όμως μιας ειναι θέμα αν και ο gatoz πρέπει να έχει δικιο μιας και σε φωτο τεστ της ακριβής έκδοσης, ειναι διαφορετικά τα προσκέφαλα και μαλιστα εχει και μεσαίο . Το GL+ δεν είχε -
Έχω την εντύπωση ότι βάζουν τέτοια προσκέφαλα, ώστε να λύσουν το πρόβλημα της κακής ορατότητας προς τα πίσω με τα κανονικά προσκέφαλα.
-
Γιατι ειναι τσιπιδες τα βαζουνε και οταν εκτος απο το αισθητικο και οικονομικο κομματι θα χρειαστουν και λειτουργικα,θα εχουνε θεμα...
-
Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα.
Δεν σηκώνονται προς τα πάνω τα προσκέφαλα;Ακριβώς τα ίδια προσκέφαλα με αυτά της φωτογραφίας είχα στο 207GT.
Αναφερόμαστε σε άλλα προσκέφαλα;
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω κατι τετοιο εχω καταλαβει:Αν εχω καταλαβει λαθος, ζητω συγγνωμη και γραψτε λαθος.
Kapos etsi...
http://www.suzuki.gr/auto/cars/new/new- ... t_interior
κλικ κλικ, στο 'εσωτερικό'
Προσκέφαλα πίσω καθισμάτων (3) μόνο στο glx
ενώ στα άλλα
Ενσωματωμένα προσκέφαλα πίσω καθισμάτων (2) -
Οπως το δείχνει ο nonos. Ενσωματωμένα, πράγμα που απλά κρατανε τη βάση του κεφαλιου και σε μια οπίσθα σύγκρουση το κεφάλι ενος ενήλικα μπορει να γυρίσει πάνω από το προσκέφαλο. Θα έλεγα εγκληματικό.
Ο gatoz δίνει καλό λινκ.
Πραγματικά έχω σπαστει πολύ με τη Σουζουκι μιας και μεσα του μήνα είμαι στη διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου και είμαι στο όριο να το κλείσω. Ομως μια η παθητική ασφάλει και μια κατι τέτοιες γυφτιες με έχουν εκνευρίσει. Και δε ξέρω τι άλλο να κοιτάξω μιας και Κορέα, Γαλλία έχουν αποκλειστεί για διάφορους λόγους (δε ξέρω... ίσως τελικά μόνο το C3 αν ξεπεράσω το παρα-χαριτοδιπλωμένο του χαρακτήρα), Ιαπωνία επίσης (έλεος με το Γιαρις οπως το κάναν και το Μικρα που ειναι μόνο αν εισαι μπιμπικιαρης 18χρονος με τεστοστερόνη στο 10000)... οπότε μένουμε Γερμανία που δε θέλω λόγω του οτι θα πρέπει να ειναι αυτόματο και το dsg μόνο προβήματα βγάζει... (μέχρι και του ξαδερφου μου με 25.000χλμ... βεβαια 2013 το Γκολφ του).
Και δε μπορω να περιμένω μιας και ειναι αναγκη να αγοραστέι άμεσα...
Νέο Suzuki Swift 2017