-
Μαλλον δεν είστε καταλληλο δείγμα στο νησί. Εγω γνωριζω συνεργειο που πανε toyota, ειχα το aygo οταν πρωτοβγηκε.... Οοοολα τα aygo 1 γενιας εχουν το θεμα που σου είπα. Σιγουρα ελεγχεις τη σταθμη των λαδιων;
@ Πολυβιε ετσι είναι. Ολα τα ιαπωνικα προερχομενα απο την φιλοσοφια kei cars μεταφερουν μια πολυμορφιζουσα σχεδίαση στο εσωτερικο χωρο. Ειναι δεδομενο για τους ιαπωνες. Επειδη αυτη δεν ειναι παντα αρεστή στην ευρωπη οταν σχεδιαζουν για εμας αυτοκινητα το τονιζουν στις παρουσιάσεις τους πως το ταδε μοντελο ειναι στα ευρωπαϊκά προτυπα σχεδιασης. Δηλαδη χαμηλα με μακρυ καπο και συνεπως μικροτερους χώρους. Αν διαβασει κανεις διαφορες ανακοινωσεις τους σε καθε μοντελου με τετοια σχεδιαση θα συναντησει αυτο που λεω.
Για παραδειγμα ακομα και στο baleno που ειναι διεθνες αυτοκινητο, το κολπο που χρησιμοποιησαν απο τα kei cars ηταν τα τραβηξουν την καμπινα πιο μπροστα προς το εμπρος αξονα. Αυτο επέφερε μια τεραστια καμπινα αλλα δημιουργησε μια αναλογία - ανατομια που σε καποιους στην Ευρωπη ηταν καπως δύσπεπτη. Αντιθετα τα ευρωπαικα τραβουν την καμπινα προς τα πισω δημιουργοντας πιο σεξι αναλογιες αλλα με μικρο εσωτερικο χωρο.
Στο παραδειγμα του swift.. Δες την οροφή του... Θυμιζει kei car... Ειναι εντονα υπερυψωμένη. Αυτο δημιιθργει εσωτερικο χωρο αλλα ενα κλικ χτυπαει στο ματι σε εμας τιυς Ευρωπαιους.
-
Βεβαία μπορεί να είναι και θέμα συμπεριφοράς του αμαξώματος σε συγκρούσεις σωστά; Επίσης θέμα πλατφόρμας, όταν ειδικά αυτήν την μοιράζονται πολλά αυτοκίνητα ενός ομίλου και χρειάζεται χώρος στο μηχανοστάσιο. Πόσο μου αρέσει το φιεστα ST αλλά ποτέ δεν θα αγόραζα κάτι που να μην χωράει κανένας από πίσω μου.
-
Καπου ειχα βρει ενα ιαπωνικο κειμενο που ανελυε την επιλογη για την εμπροσθια κολωνα και γενικα τον fluid σχεδιασμό. Ειχαν πει αν θυμαμαι καλα πως εγινε με σκοπο να προσφερουν ενα αυτοκινητο με χωρους πολυμορφικου που κανεις δεν θα το καταλαβαίνει οτι ειναι πολυμορφικο.
Και οντως ετσι ειναι. Δες το jazz και το baleno. Ξεκαθαρα το baleno στοχευε το jazz και μονο.... Αλλα με αρκετα πιο σπορτιφ σχεδιαση. Εγω θεωρω οτι το πετυχαν μαλιστα ηταν τοσο ενθουσιασμενοι οι ιαπωνες, ως συνηθως, για τους χωρους που δημιουργησαν.
Σε αυτους θεωρω πως οι ςσωτερικοι χωροι ειναι οπως ειναι σε εμας τα μαλακα πλαστικα. Εχιυν φετιχ με τους εσωτερικους χώρους. Το θεωρουν πολυτέλεια να καθονται σταυροποδι.
-
Baleno - - >το πιο συμβατικό σε εμφάνιση και value for money alter ego του jazz. Το είχα γράψει πριν μερικά χρόνια. Το ανέφεραν κ στο drive..κριμα που λήγει άδοξα. Δεν νομίζω να υπάρξει κ επόμενη γενιά, τουλάχιστον άμεσα..
-
Αν και βγαινω off topic.....τα ελεγχω τακτικα τα λαδια ολα βαινουν καλως μεχρι στιγμης.Δεν ξερω τι θα βρω μεθαυριο....Οσο για το δειγμα εδω κυκλοφορουν παρα πολλα Αιγκο ειτε απο ιδιωτες ειτε απο ενοικιαζομενα...Υπ οψιν οτι το δικο μας Αιγκο ειναι το πρωτο φειςλιφτ....Βεβαια τα δικα μσς αυτοκινητα γενικα ειναι μικρο δειγμα σε σχσεη με τα Αθηναικα ή της ηπειρωτικης Ελλαδας.Φαντασου οτι εδω κυκλοφορει μονο μια Τζουλιεττα.Το καλοκαιρι ομως εεχονται πολλες.Την αναφερω επειδη ειναι η καψουρα μου......;)
-
Αν και βγαινω off topic.....τα ελεγχω τακτικα τα λαδια ολα βαινουν καλως μεχρι στιγμης.Δεν ξερω τι θα βρω μεθαυριο....Οσο για το δειγμα εδω κυκλοφορουν παρα πολλα Αιγκο ειτε απο ιδιωτες ειτε απο ενοικιαζομενα...Υπ οψιν οτι το δικο μας Αιγκο ειναι το πρωτο φειςλιφτ....Βεβαια τα δικα μσς αυτοκινητα γενικα ειναι μικρο δειγμα σε σχσεη με τα Αθηναικα ή της ηπειρωτικης Ελλαδας.Φαντασου οτι εδω κυκλοφορει μονο μια Τζουλιεττα.Το καλοκαιρι ομως εεχονται πολλες.Την αναφερω επειδη ειναι η καψουρα μου......;)
ΟFF topic αλλα και εμένα μου αρέσουν τα alpha romeo,και γενικά τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση(μέχρι στιγμής θεωρητικά απλώς μου αρέσουν...
Αν το mitto συνέχιζε,θα ήταν στα top 3 που θα κοιτάζαμε με ένα ωραίο μαύρο ''μαφιόζικο'' χρώμα.....
Το swift ήταν 2ο στη λίστα και από οτι φαίνεται πιο πρακτικό από το mitto και πιο στρογγυλό,και πιο ''μωρό'' στα δικά μου μάτια.
-
Lap, στο παρακάτω βίντεο κάπου στο 1:51 αναφέρει πως το ηλεκτρικό μοτέρ έχει μια ιπποδύναμη 3hp καθώς και 50nm ροπή
Ισχύει κάτι τέτοιο? Προφανώς δεν αυξάνει την υπάρχουσα ροπή του κινητήρα που είναι 107nm, σωστά? Απλά απ ότι κατάλαβα βοηθάει κάπου στην εκκίνηση?
-
Αυτο το βιντεο που εβαλες ειναι απο τα λιγα που σου δειχνουν μεσω pov την πραγματικη αισθηση της καμπινας. Ολα τα αλλα εχουν την καμερα σαν περικεφαλαια και την δειχνουν αλλοιωμένη.
Τα 13.1 στο 0-100 δεν ισχυει. Ειναι γυρω στα 10.5 στην πραξη, παρα πολυ καλα για αυτοκινητο πολης. Παντα η suzuki θαβει τα αυτοκινητα της.
Το συστημα ακου τι κάνει. Οταν ξεκινας τραβαει πολυ βενζινη, εως καο 30 λιτρα/100 χλμ
Μολις πιασεις 15χλμ/ωρα και πανω, ο ηλεκτροκινητητας boostarει με τοση ροπη οσο χρειαζεται. Η φιλοσοφια του συστήματος ειναι να ζητα ο κινητηρας λιγοτερη βενζινη για το ιδιο εργο και το υπολοιπο να το επικουρει /συνδράμει ο ηλεκτροκινητηρας. Οποτε αν χρειαζεται 3 κιλα ροπης δινει 3 κιλα, αν χρειαζεται 5 κιλα ροπης δινει 5 και αυτα τα αφαιρει απο την ψεκαζομενη βενζινη.
Δηλαδη αν για παράδειγμα θελεις 7 κιλα ροπης σε αυτες τις στροφες για να κινηθεις, το αυατημα υπολογιζει αν χρειαστει να δωσει ειτε 3 ειτς 5κιλα ροπης. Ας πουμε αποφασιζει να δωσει 4 κιλα ροπης ο ηλεκτροκινητηρας και ο κινητηρας βενζινης 3 κιλα με βενζινη.
Καπως ετσι εχω την αισθηση δουλεύει διοτι αν δεις αναφερουν οτο δινει ΕΩΣ και 5 κιλα ροπης.
Στο φρεναρισμα ξαναγεμιζει μς ηλεκτρισμο και τον ξαναδινει κτλ κτλ.
Τωρα εχει ενα mode οπου οταν καρφωνεις το γκαζι ατο πατωμα δινει και τα εξτρα κιλα ροπης και ο κινητηρας ρουφαει 20λιτρα /100χλμ στιγμιαία.
Δεν το γραφει επισημα καπου αλλα σε αυτην την περιπτωση εχω την αισθηση πως ειναι αθροιστική η ροπη του συστήματος και οχι ως αντικατάσταση της βενζίνης. Αυτο συμβαινει και στις ρεπριζ και στις προσπεράσεις στην εθνικη οδο. Μαλιστα σηκωνει και ελαφρως το εμπρος μερος του αυτοκινητο οταν π.χ με 2α το ξεσκιζεις. Νιωθεις δηλαδη μια σχετικη δύναμη.
Παντως σε ολα, οπως ροπή ιπποδύναμη κτλ να υπολογιζεις και το βαρος του. Στην μεσαια εκδοση ειναι 860 κιλα... Αερας δηλαδη.
Υ. Γ Στο βιντεο που παραθεσες αναφερει αυτο που σας ειπα και εγω. Πολλοι το συγκρίνουν αλλα συμπληρωνω εγω το μπερδευουν με το mini. Μαλιστα υπαρχουν ατομα που θεωρουσαν τοσο οτι αγορασα mini, ετσι οπως τοβεβλεπαν απο μακρυά ... Και μετα καιρο σε συζητηση τους εξήγησα οτι ειναι suzuki.... Χαχαχα
-
Λαπ επειδη σε βλεπω πολυ διαβασμενο,λυσε μου μια απορια....Εαν ενα υβριδικο αυτοκινητο,οποιοδηποτε,δεν το κινησουμε πχ για ενα μηνα,η μπαταρια του υβριδικου συστηματος θα αποφορτιστει;Πιστευω καταλαβαινεις το σκεπτικο μου.. .Σε ενα συμβατικο αυτοκινητο εαν το αφησουμε πολυ καιρο ακινητο,η μπαταρια αποφορτιζεται,ισχυει και στα υβριδικα το ιδιο;
-
Εξαιρετικη ερωτηση,
Δεν νομιζω να αποφορτιστει εντονα. Σχεδον καθολου. Μεσα ατην καραντινα η σταθμη της εμεινε ακροβως ιδια. Αλλα οντως πρεπει να το μετακινησεις. Στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου νομιζω γραφει ανα 15 ημερες πρεπει οπωσδηποτε να το μετακινησεος δηλαδη να πας μια βολτουλα, εστω γυρω απο το τετραγωνο.
Ή μηπως γραφει ανα 30 ημερες;;;;;
Θα το ψαξω, αλλα τεσπα καταλαβαινεις.
-
Lap, ευχαριστώ για την ανάλυση...διαβάζω αυτές τις μέρες για να καταλάβω όσο γίνεται πως δουλεύουν αυτά τα mild συστηματάκια...βρήκα πάντως πολλά κοινά σημεία του swift με το mazda 2 στον τρόπο λειτουργίας τους...
Αύριο πάω να δω και το swift, την έκδοση GL+, δεν ξέρω αν θα μπορώ να το οδηγήσω για να το συγκρίνω με το mazda...αλλά τουλάχιστον σε κατανάλωση νομίζω θα είναι ελαφρώς καλύτερο...Ίδωμεν...
-
Λαπ εισ' ωραιος......!!!!!
-
Στο βιβλιαράκι λέει
...για να μην αποφορτιστει η μπαταρία του micro hybrid system,συνιστάται να κινείται το αμάξι για 30 λεπτά συνεχόμενα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα...
-
Ισχύει πως αν απενεργοποιείς το start/stop δεν φορτίζει η μπαταρία?
-
Οχι. Αλλά γενικά μη το απενεργοποιείτε το start stop. Δεν λειτουργεί με μίζα, δεν έχει φόβο βλάβης
-
Α γεια σου.... Άρα ανά 30 ημέρες. Λάθος το 15 ήμερες.
-
Εμένα λίγο που το λειτούργησα, δεν με χάλασε στα φανάρια, αλλά εκεί που είχα πινακίδα stop και έκοβα αρκετά μέχρι να έχω ορατότητα, έσβηνε ενώ ήθελα να περάσω στο χαλαρό.....ίσως αν δεν έβαζα νεκρά να το απέφευγα, δεν έχω εμπειρία, θα το ξαναδώ...
-
Το οδηγησες;;;
Ναι γενικά πρεπει να μην βάζεις νεκρά σε αυτό το αυτοκίνητο καθώς κινηται. Αν βάζεις νεκρά δεν φορτιζεινη μπαταρία. Μπορείς να πατας συμπλεκτη αν θελεις να μπεις με πολυ μικρή ταχυτητα σε στροφή ή να βγάλεις μουρη απο stop. Τότε δεν σβήνει ο κινητήρας.
Γενικώς είναι λάθος αυτός ο τρόπος οδήγησης. Και σε σχολή οδηγών να πας θα σε μαλωνουν αν βάζεις νεκρά πριν σταματήσεις τελείως. Είναι κακή συνήθεια.
Και αυτό διότι το αυτοκίνητο είναι ελευθερο και κινητάι με την ορμή επι την αδράνεια του και δεν εχεις ανά πασα στιγμή δυναμη για να κινηθείς.
Ακόμα και σεβ stop που λες με αυτόν τον τρόπο δεν έχεις άμεσα δυναμη να φύγεις αν βάζεις νεκρά.
Αν το οδηγησες πως σου φάνηκε;
-
Sorry Lap, εννοούσα που οδήγησα αυτοκίνητο με αυτό το σύστημα, το mazda 2. Το Swift παίζει να το οδηγήσω αύριο...Αυτό που λες γενικότερα όμως, συνηθίζω να βάζω νεκρά λίγο πριν σταματήσω ώστε να μην αναγκάζομαι να φθείρω μέσω του συμπλέκτη τον δίσκο...
-
.Αυτό που λες γενικότερα όμως, συνηθίζω να βάζω νεκρά λίγο πριν σταματήσω ώστε να μην αναγκάζομαι να φθείρω μέσω του συμπλέκτη τον δίσκο...
Δίκο έχει ο Λαπ ότι είναι λάθος να κινουμαστε με νεκρά (για πολλούς λόγους, αυξάνει και την κατανάλωση μέσα σε όλα) και επίσης δεν υπάρχει καμία φθορά του δίσκου. Είναι απλά μια λάθος μαθημένη συμπεριφορά, που καλό θα ήταν να την αλλάξεις, αφού δεν προσφέρει κάτι, αντίθετα μάλλον αρνητικό αποτέλεσμα έχει.
Νέο Suzuki Swift 2017