-
Σου φανηκε μικρο λογω του μικρου ταμπλο ή λογω των χωρων;
Τι ύψος έχεις καταιγίδα μου;
-
Αικιβασιλη οκ δεκτον αυτο που λες, για αυτο υπάρχουν και εκδόσεις με 12500 ευρώ.
-
Εγώ έτσι πιστεύω,ότι η Suzuki έπρεπε να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να πάρει το Swift ως σαφέστατα ανώτερη ενναλακτικη των κλασικών a segment αυτοκινήτων παρά ως ελαφρώς οικονομικότερη εναλλακτική των b segment.
-
LAP oι χώροι μου φάνηκαν μικροί μπρος-πίσω. Επίσης αισθάνθηκα λιγάκι στιμωγμένα. Όταν έκλεισα την πόρτα μου φάνηκε πολύ κοντά το τιμόνι στην πόρτα. Φυσικά αυτό κάποιους θα τους βολέψει με τον αγκώνα στην πόρτα και ταυτόχρονα στο τιμόνι. Το εσωτερικό του ήταν πολύ καλό. Εμένα με ενθουσίασε. Αν είχε λίγο μεγαλύτερο πλάτος θα ήταν ποιο άνετο γενικότερα.
Μικρό επίσης και το πορτμπαγκάζ. Μου θύμισε πολύ το πορτμπαγκάζ του 206. Νομίζω ότι πρέπει να έχουν και παρόμοιες διαστάσεις.
Εγώ όμως κόλλησα με την εξωτερική σχεδίαση. Δεν μου έκατσε καλά.
α! στα θετικά όλα τα τζάμια! Τετράγωνα, μεγάλα, πολύ καλή ορατότητα. Ειδικά τα πίσω δεν είναι όπως σε κάποια άλλα μικρά.
υ.γ. ύψος 1.80, κιλά άγνωστα. Φοβάμαι να ανέβω σε ζυγαριά.
-
Υπερβάλλεις με το δεν αποσβαινει ούτε εφημερίδα. Δεν ισχύει,
Βάλε το πίσω ελαστικό 32 psi , τόσο λέει το εργοστάσιο.
Ειναι σκληρουτσικο; ναι αλλά όχι όπως το περιγράφεις. Ούτε καν πλησιάζεις την αλήθεια.
Τι αυτοκίνητα είχες αν επιτρεπεται;
3,8 είχε στο τρίπ κομπιούτερ, Πες 4 πραγματικά.
Όπως επίσης και ρα αλλά κλέβουν.
Το δικό σου δεν έχει τα ηχεία της glx , έχω την αίσθηση πως glx έχει αλλά ηχεία και επίσης ξεχώριστα twitter. Μου το ειχαν πει στην α τιπροσωπεια ότι διαφέρουν τα ηχεία στις εκδόσεις.
Σε ταξίδι 500 χλμ μέσος όρος από αντλία σε αντλία μετρημένος 5,6 με 130 -140 στο adaptive cruise control
Ρε συ Lap καθημερινά οδηγώ mx5 20ετίας με μαμά ανάρτηση και από τη δουλειά έχω το Swift. Πίστεψέ με , το Swift αποσβαίνει χειρότερα. Και πολύ φοβάμαι ότι έχει χειρότερη ηχομόνωση και από την κουκούλα. Για τιμόνι-κιβώτιο θα πω ότι βρίσκεται στο μέσο όρο (δε θα μπω καν στον κόπο να το συγκρίνω με το mx5). Κινητήρας καλός , φρένα δυνατά αλλά με μια περίεργη αίσθηση, τα πατάς λίγο και νιώθεις ότι το πετάλ συνεχίζει την πορεία προς τα κάτω μόνο του (όχι πάντα). Η κατανάλωση είναι εκεί που λες (5,5-6 μέσα στην πόλη) και την έχω μετρήσεις πολλές φορές. Σε καλή άσφαλτο, πατάει καλά. Αλλά επειδή έχουμε καρόδρομους η πίσω ανάρτηση χτυπάει αισθητά. Σε στροφές με ανωμαλίες νοιώθω ότι χάνεται η πρόσφυση στον μπροστινό άξονα και το ελαφρύ τιμόνι δε βοηθάει. Βέβαια, διυλίζουμε τον κώνωπα, για swift μιλάμε στην τελική. Για μέσα στην πόλη και για 12-13 χιλιάρικα, καλό είναι.
-
Βρουυυυμ βρουυυυμ
Πάντως τώρα θα ψάξω τους χώρους σε cm να του συγκρίνω με το c3 και το 208
Σε χώρο αποσκευών οντως μοιάζει μικρός στο ματι, το ίδιο έλεγα και εγώ. Αλλα τελικά εξ αι βαθύ και παίρνει πρακτικά ότι και ένα fiesta.
-
Lap wrote:
Υπερβάλλεις με το δεν αποσβαινει ούτε εφημερίδα. Δεν ισχύει,
Βάλε το πίσω ελαστικό 32 psi , τόσο λέει το εργοστάσιο.
Ειναι σκληρουτσικο; ναι αλλά όχι όπως το περιγράφεις. Ούτε καν πλησιάζεις την αλήθεια.
Τι αυτοκίνητα είχες αν επιτρεπεται;
3,8 είχε στο τρίπ κομπιούτερ, Πες 4 πραγματικά.
Όπως επίσης και ρα αλλά κλέβουν.
Το δικό σου δεν έχει τα ηχεία της glx , έχω την αίσθηση πως glx έχει αλλά ηχεία και επίσης ξεχώριστα twitter. Μου το ειχαν πει στην α τιπροσωπεια ότι διαφέρουν τα ηχεία στις εκδόσεις.
Σε ταξίδι 500 χλμ μέσος όρος από αντλία σε αντλία μετρημένος 5,6 με 130 -140 στο adaptive cruise control
Ρε συ Lap καθημερινά οδηγώ mx5 20ετίας με μαμά ανάρτηση και από τη δουλειά έχω το Swift. Πίστεψέ με , το Swift αποσβαίνει χειρότερα. Και πολύ φοβάμαι ότι έχει χειρότερη ηχομόνωση και από την κουκούλα. Για τιμόνι-κιβώτιο θα πω ότι βρίσκεται στο μέσο όρο (δε θα μπω καν στον κόπο να το συγκρίνω με το mx5). Κινητήρας καλός , φρένα δυνατά αλλά με μια περίεργη αίσθηση, τα πατάς λίγο και νιώθεις ότι το πετάλ συνεχίζει την πορεία προς τα κάτω μόνο του (όχι πάντα). Η κατανάλωση είναι εκεί που λες (5,5-6 μέσα στην πόλη) και την έχω μετρήσεις πολλές φορές. Σε καλή άσφαλτο, πατάει καλά. Αλλά επειδή έχουμε καρόδρομους η πίσω ανάρτηση χτυπάει αισθητά. Σε στροφές με ανωμαλίες νοιώθω ότι χάνεται η πρόσφυση στον μπροστινό άξονα και το ελαφρύ τιμόνι δε βοηθάει. Βέβαια, διυλίζουμε τον κώνωπα, για swift μιλάμε στην τελική. Για μέσα στην πόλη και για 12-13 χιλιάρικα, καλό είναι.
Ε όχι ρε συ μη μας τρελάνεις τώρα, ηχομόνωση ίδια με mx5 20 εστίας. Να σου βγάλω δοκιμη με dbλομετρο...Η μέρα με την νύχτα με αυτό που λες.
Ανάρτηση χειρότερη. Έλεος ρε συ. Είπαμε ξέφυγες, βρε λες να έχεις θέμα με το δικό σου, τι να πω;;
-
Είχα όλα τα psa εκτος απο πολυμορφικα και καμπριο και την c5 , 320 μπέμπα, 116 μπεμπα, το swift σε turbo, clio dynamic, c suvs κ.α.
Το καθεστώς ιδιοκτησίας διαφέρει ατο κάθε ένα, το θέμα είναι ότι εγώ τα είχα για πολύ καιρό κάτι σαν τον Γάτο και το χειρότερο εγώ πλήρωνα τις βενζινες τους
Ναι ρε αλήθεια μου είπαν ότι το μπέρδεψαν με mini couper, και στα ματια μου είναι πολύ όμορφο πιο ομορφο π.χ από το c3
Όπως κατάλαβες τα PSA τα ξέρω καλύτερα από εσένα, για αυτό λέω πως ο θόρυβος ταξιδιού ισούται με ενα psa c κατηγοριας και 10 εστίας. Όχι κορυφαίο αλλά όχι κακό. Δεν ισχύει αυτό που έλεγες, στο υπογράφω.
Πάντως από το group που το έχω σιχαθεί πια, έχω εστιάσει στο corsa, διότι άκουσα πως θα βγει diesel με 8αρι αυτόματο με μετατροπέα ροπής. Αν ειναι αλήθεια θεωρώ πως είναι εκπληκτική πρόταση, βέβαια να δω πόσο κοστίζει και το mild hybrid sport swift με αυτόματο κιβώτιο 6αρι της aisin με μετατροπέα ροπης
-
Δεν πιστεύω ότι έχει κάποιο θέμα το δικό μου. Ίσως να είμαι εγώ λίγο υπερβολικός. Ένας νέος οδηγός ίσως να μην πρόσεχε τίποτε από όλα αυτά. Μπορεί βέβαια αυτά τα πραγματάκια να του δίνουν χαρακτήρα-ταυτότητα. Χρησιμοποιώντας την κλισέ έκφραση 'δίνει την αίσθηση αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας', θα πω ότι δίνει την αίσθηση αυτοκινήτου μικρότερης κατηγορίας. Κόντρα στην A-segment δεν έχει αντίπαλο (δεν ξέρω για το νέο i10). Η Β-Segment έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, τα Polo, Corsa,208,Fiesta έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη, μιλάμε για ολοκληρωμένα αυτοκίνητα. Εκεί νομίζω δεν έχει τύχη. Οπότε είναι θέμα οπτικής. Επειδή στο μυαλό μου το κατατάσσω στην A-Segment, για τα λεφτά που κόστισε (13k) και την σπορίφ αίσθηση (σχεδιαστικά και οδηγικά) , θεωρώ ότι είναι εντάξει.
-
δεν εχει νοημα ο διαλογος. ρε συ λαπη, κριμα ειναι, εκτιθεσαι για να στηριξεις τα αστηριχτα λεγοντας κορωνες, προσπαθησε λιγο περισσοτερο και σοβαροτερα.
Εγώ εκτιθεμαι βρε γατε, που έχω κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα και το ξερω το αυτοκίνητο ή οι φίλοι εδώ που δεν το έχουν οδηγήσει εκτός από εσένα που οκ μπορεις να φερεις αντιλογο αν και δεν το οδηγήσει πολυ ουτε είδες πιεσεις ελαστικων
-
Το κιβώτιο του Swift είναι διαμάντι για την κατηγορία, όχι και στο μέσο όρο...Και για να μην κατηγορηθώ, δε θεωρώ το Swift κορυφή στην κατηγορία γιατί είμαι κομπλεξικος με την ανάρτηση κ με χάλασε πολύ πίσω. Επίσης με κουρασε στο ταξίδι. Αλλά για αμάξι πόλης είναι ότι καλύτερο.
-
Τα ηχεία στο GLX ειναι αρκετά καλά μπορω να πω.
Καινούργιο που είδα σήμερα σαν φόρτωνα πράγματα πίσω... 3 ετών αυτοκίνητο και τα κορδονάκια που κρατάνε την εταζέρα (πανάλαφρη) ειναι και τα 2 τελειως ξεφτισμένα και έτοιμα να κοπούν.... Στην εταζέρα πέρα απο κανα κουτί μυξομάντιλων, δεν εχει ακουμπήσει ποτέ κάτι άλλο.
Χαμογέλασα όταν το είδα.. σας σκέφτηκα... σκέφτηκα τον Λαπ με το ντεσιμπελόμετρο, τον Μαστερότο με το απόλυτο όχημά του, το φουτουρ-κλασσικ μαζι με καμια gto που θα μοσχοπουλήσει σε κανα κονκουρς-ελεγκανς.
Αγάπη μόνο και κατανόηση.υγ. Ξαναλέμε, οπως λέει και ο Αικιμπιλ, αξίζει μόνο σε λευκό στη πιο βασική έκδοση. Οτιδήποτε κατω απο 13.000. 13.001, το ένα ευρώ απλά το πετάς.
-
Αμάν ρε έχω χύσει εδώ ιδρώτα από τα χτυπήματα κατά του sutzukiou, παλεύω με νύχια και με δόντια λερναίες υδρες που από παντου ξεφυτρωνουν εδώ και ώρες
.....και έρχεσαι εσύ κλατς κλουτς, με την σαγιονάρα και μισομπουκωμενος από κάνα σάντουιτς, πετάς ένα ' τα κορδονακια είναι μάπα' και κλατς κλουτς φεύγεις.
Ε λοιπόν, Βρουτε Αλεχαντριους έχω απαντησις...
'Ναι δεν μέτρα το πολυ καλο adaptive cruise control.....και μετρούν τα κορδονακια; '
Σε εμάς είναι καλύτερα, δεν εχει κορδονακια, έχει μεταξένιες δεστρες κουρτινων, το δικό σου ήταν η πρώτη φουρνιά με όλα τα χαζά.
-
Έτσι όπως τα λες λογικό είναι, άλλωστε άφηνε χώρο για την Κούλα, αλλά αυτή σταμάτησε σε εμάς.
Όχι όμως και 20 ετίας mx5, υπερβολική τοποθετηση.
Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι από το τρακτέρ σε ήχο mx5 cabrio λογω κυρίως αεροδυναμική και τροχασμού θόρυβο, βρίσκεις θορυβώδες το swift.
Στην πόλη μέχρι τα 90 τουλάχιστον είναι στα ίδια db με τα καλύτερα της b κατηγορίας. Στα 140 είναι 2 db παραπάνω, ούτε καν δηλαδή αντιληπτό από ένα μέσο αυτι.
Μήπως έχεις υπερεκτιμησει τα υπόλοιπα του b segment.
Για παράδειγμα εγώ αυτό το ένιωσα με το προηγούμενο 208 οπου εντάξει ήταν καλό και ξαφνικά μπήκα στο 308 το σημερινό. Άλλος κόσμος κυριολεκτικά.
-
Α βρε Λαπ! Χεχεχεχχεχεχε! Αφου του έβαλαν και πισω προσκέφαλα, ε μπορει να έβαλαν και ιμαντες ινες ανθρακα και μεταξιού!
Τι να το κανω το ανταπτιβ στο 99% που κινούμαι μέσα στη πολη; Τι καλέ μου άνθρωπε;
Ειναι να παει για σερβις καποια στιγμή. Θα τους το πω να δω αντιδράσεις.Α! Δεν διάβασα κατι για το κεντρικό καθρέφτη που σε σαγρε οδόστρωμα απλά δε βλέπεις τίποτα πίσω μιας και συντονίζεται και τρεμει με τις ανωμαλίες.. Η πλάκα ειναι οτι περσυ μου τον άλλαξαν. Τα ίδια. Πια δεν ασχολούμαι. Σταματάω και βάζω όπισθεν για να δω από τη κάμερα (στανταρ εξοπλισμός εεεεεεεεε... ) τι γίνεται πίσω.
-
Βρε ας μην είχε 10% δασμούς, θα εβλεπες πόσο θα πούλαγε.
Όλοι οι άλλοι παίζουν χωρίς δασμούς αλλά οχι το swift λογω του made in japan.
Είναι δυστυχώς άδικη η σύγκριση αλλά πραγματική για εμάς τους καταναλωτές.
Σκέψου το mild hybrid glx με 14000 ευρω;
Όσο η βασική της βασικής εκσοδης στα υπόλοιπα με τα ψόφια μοτέρ και την μέτρια οδηγική αίσθηση.
Ή αντίστοιχα το gl + με 11500 ευρω
-
Εδώ db του clio 1,2 του 2018
http://www.auto-decibel-db.com/Renault_Clio_2018 1.2.html
Εδώ db του swift 1,2 του 2017
http://www.auto-decibel-db.com/Suzuki_Swift_2017 1.2.html
Σχεδόν σε όλες τις ταχύτητες το swift έχει καλύτερη ηχομονωση.
-
Αμάν ρε έχω χύσει εδώ ιδρώτα από τα χτυπήματα κατά του sutzukiou, παλεύω με νύχια και με δόντια λερναίες υδρες που από παντου ξεφυτρωνουν εδώ και ώρες
Εγώ από την άλλη βρίσκω κάτι πολύ θετικό στο Swift αλλά και στο Space Star. Είναι στα 3.84 μέτρα και είναι ξεκάθαρο σε ποια κατηγορία ανήκουν.
Ότι είναι στα 4 μέτρα ή και παραπάνω αρχίζει το δίλημμα 'μικρό ή μικρομεσαίο ή SUV';
Και όπως έγραψες και εσύ από το 208 μπήκες στο 308 και είδες έναν 'άλλο κόσμο'.
Εγώ που πήρα το Fabia που ήταν στα 3.99 μέτρα καθόμουν και σκεφτόμουν μετά την αγορά, ότι άνετα θα μπορούσα να πάρω ένα μικρομεσαίο ή και ένα μικρό SUV, αν καθόμουν να το ψάξω λίγο. Και υπήρχαν μπόλικα αυτοκίνητα τότε.
-
Εδώ η ηχομωνοση του 1,5d renault capture, είναι στα ίδια επίπεδα με το swift μάλιστα το swift είναι καλύτερο στα 140 αλλα αυτο δεν είναι αντιληπτό.
http://www.auto-decibel-db.com/Renault_Captur_2018 1.5d.html
Εδώ του Peugeot 208 1,2 του 2017 όπου σχεδόν σε όλες τις ταχύτητες το swift έχει καλύτερη ηχομόνωση
http://www.auto-decibel-db.com/Peugeot_208_2017 1.2.html
Εδώ το corsa 1.0 του 2017 εκτός από τα 120 χλμ/ώρα σε όλες τις ταχύτητες το swift έχει καλύτερη ηχομόνωση
http://www.auto-decibel-db.com/Opel_Corsa_2017 1.0.html
Πιστεύω βλέπετε όλοι πως το swift δεν ειναι αυτο που φαντάζεστε.το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζετε καλά την κατηγορία.
Για να δούμε κάτι ακραίο τώρα.
BMW 320 βενζίνη του 2012 σε όλες τις ταχύτητες έχει 2 db διαφορα από το swift, στα 3 db γίνεται αντιληπτή η αύξηση της στάθμης της έντασης.
Στην πραξη ανεβάζοντας μια μπάρα στον ανεμηστηρα του ηλεκτρονικού κλιματισμού, ως αίσθηση (λογω white noise) ταξιδεύεις με παρόμοια ηχομόνωση και στο swift.
http://www.auto-decibel-db.com/BMW_3_2012_320i.html
Υ.γ Οι μετρήσεις του swift έχουν γίνει με τα εργοστάσια ελαστικά, το οποίο δεν είναι και το πιο αθόρυβο της αγοράς, δεν είναι όμως και το χειρότερο. Με ακόμα πιο ήσυχο ελαστικό βελτιωνεται περαιτέρω η ησυχία στο εσωτερικό του swift και αγγιζει και τα κορυφαια μοντέλα όταν αυτά μείνουν με τα ελαστικά των μετρήσεων τους.
-
Οι μετρήσεις του swift έχουν γίνει με τα εργοστάσια ελαστικά, το οποίο δεν είναι και το πιο αθόρυβο της αγοράς, δεν είναι όμως και το χειρότερο. Με ακόμα πιο ήσυχο ελαστικό βελτιώνεται περαιτέρω η ησυχία στο εσωτερικό του swift και αγγίζει και τα κορυφαία μοντέλα όταν αυτά μείνουν με τα ελαστικά των μετρήσεων τους.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, τύφλα να 'χουν οι γνωστοί premium γερμανοί κατασκευαστές!
Νέο Suzuki Swift 2017